בס"ד
ברגע שדברים נאמרים בשם צדיקים איזה שלא יהיה וחברכם לפורום נניח, מביא דבריהם, צריך לקחת כמה דברים בחשבון:
1. לדעתי צריך אמון בסיסי במביא הידיעה ונראה שחלק כאן צריכים להכיר מקרוב את ניפ
2. לדעתי במקרה הנ"ל נניח שהמקרה הוא הפחדה בלבד, אין נפסדים אלא אם מי ממקבלי התחזית שבחרו להעמיד במבחן הם סוג של סטריאוטיפים אוהבי ריגושים שמחפשים צדיקים בתנאי שדברים נראים למורא רוחם או שמיחסים נס והשגחה רק למה שרואים בעיניהם הגשמיות
3. לדעתי צריך לקחת בחשבון שיתכן מאוד שאותו צדיק לא מעונין להחשף, לכן לא רלוונטי ללחוץ למי מיוחסים הדברים, אני אישית כשיש מדברים בשם צדיק, ואמינותו של האדם, מביא הידיעה מולי הוא בגדר יראת שמים, אזי צריך לפחד בזילותא שיש על הדברים, צריך ללמוד אולי יותר לראות מה אמר מאשר מי אמר... ואתם יודעים מה גם בלי תחזית/השגה לא קשה לבר דעת להבין שהמצב הוא לפני מלחמה, לכן ההעמדה של הדברים במבחן המציאות היא ממש לגמרי לא לגיטימית הנס הגדול יהיה יותר אם מלחמה לא תקרה יותר מאשר אם תקרה!
4. חומר למחשבה: כשבאה הלבנה מול השם יתברך ואמרה לו "למה שני מלכים משתמשים בכתר אחד" אמר לה השם צודקת בתי לכי ומעטי את עצמך, לכאורה נראה שהלבנה חצופה בפני אדוניה נראית כמפקפקת בטבע שקבע השם בעולם.... החכם יבין לא כך אלא שמשום צניעותה שביטלה עצמה מול השם אמרה לו ריבונו של עולם מה אתה צריך אותי כשיש לך את החמה אני בטלה לידה!
 |
|
|