בית פורומים שידוכי חרדים

מה בחורים מצפים מבחורה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2009 21:39 לינק ישיר 

כולם חיים בסרט
יש מי שחי בסרט מצוייר ויש מי שחי בריאליטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 21:51 לינק ישיר 

תפסיקו להתחסד כולכם....
אתם הגברים יודעים בדיוק למה שירה התכוונה...ואת שירה , כשמתקיפים אותך-את לא צריכה להתקפל...ממש לא. מה שנכון-צריך להיות נכון ושקוף לכולם.

אני אסביר לכם בדיוק למה היא התכוונה-
כשאת יושבת שם בפגישה ועושה לו "כן,כןכן.." עם הראש כמו ילדה טובה ומחייכת ומסכימה ומהנהת וצוחקת.....הוא מגיע הביתה ואומר:"היא אפורה מדי. משעממת.אין לה חיים.חסרת דיעות או השקפה או בכלל..."- אתם מחפשים טיפטיפה אתגר, טעם ענין, משחק קל...קצת "לרדוף" קצת "לחזר" קצת להרגיש שזה בהישג יד אבל צריך להושיט את היד....

ואם היא תאמר את דעותיה, השקפותיה, מילותיה המחכימות, את הדאגות שלה ואת התואר שהיא שוקדת עליו- אתם נלחצים. והיא בחורה חריגה. ושתלטנית, וחוסר עדינות וחוסר נשייות, וממש לא בית יעקב ....

עד כאן אין לברוח-זו המציאות.
[ב"ה לא שלי. אני לא נתקלתי בכאלו דברים. אבל אני שומעת את זה מכל כך הרבה חברות...שזה כבר לעוס כמו מסטיק..]

עכשיו ככה. שירה, מה הם רוצים? הם לא באמת יודעים...הם רוצים בערך הכל... הם רוצים ש"תהיי את", אבל שהכי-לא תהיי כזאת...כי "את" זה משעמם. או אפור. או לא מוצלח במיוחד.

מזה "את"? אתה מכיר בחורה שב"את" היומיומי שלה נוסעת באוטובוס עם חיוך מאה ושמונים מעלות, עם שמלה חיננית ועקבית מאופרת ומסורקת למשעי, זורחת ונרגשת לעבר יום נוסף של לימודים בחייה...? מה את? כולנו משחקים משחק יפה בזמן הפגישות. החל בלבוש וכלה בשיחות... כולנו יודעים שאנחנו מנסים לשדא את "עצמינו" דרך מעטה הכי מוצלח שלנו. הכי מושלם. הכי טוב.

אם תחזירי תשובה עוד לפניו- הוא יגיד שאת תינוקת, נרגשת שבטח מתה לעוף מהבית, פתאום האגו מתפוצץ, האף עולה...אתה מרגיש אתה יכול לענות רק מחר...

אם אתה עונה חיובי והיא לא עונה כי היא חושבת על זה....פתאום אתה נזכר כמה מגרעות מצאת בה אתמול...ושהיא בכלל לא מתאימה. וטוב שהיא לא ענתה כי בדיוק רצית להוריד אותה...

עכשיו,
אני לא "יורדת" על המין הגברי, כי גם לבנות לא חסר, אפילו יש להן בהרבה יותר לקבל מכות על השטויות שלהן...[נו.נו.נו.]

תהיו אתם, אולי זו בקשה מוגזמת.
אבל תהיו אנושיים- אני מקווה שזה כבר לא קשה מדי...
ואני מתכוונת- רגישים, מתחשבים, נחמדים, נכבדים...אתם חושבים שאתם משחקים בדמקה, אבל הנושא הזה הוא רציני באמת.

וגם מותר לפעמים ואני אומרת ת זה בעדינות הראויה, כי זו כוונה דקה במיוחד ולא תורה מסיני ולא תמיד עובדת, אבל ככל שהציבור נהייה מודרני יותר אנחנו מתרחקים יותר מה"קטע"ה אמתי...

אתן הבנות- בתחפושות המרהיבות של ערב הפגישה קשה להיות "אני", אני יודעת...אבל תנסי לתת ללב שלך לדבר...

ואתםה בנים- תפסיקו לייצג מי שאינכם, זה לא יעזור שתגידו שאתם רוצים ללמוד כל החיים... הכובע והחליפה לא עושים את הרושם שהם ארוים לעשות..[לצערי.כבר לא.]

אני בדיעה של לשים הכל על השולחן.מי אני ומה אני בטקט ובטוב טעם. בעדינות ובחינניות. תגידי כן-כשכן בעינייך.ותגידי לא- כשלא בעינייך. ותפסיקו להיות אנשים אחרים.

כל כך מתעייפת מזה....

סליחה על ההשתפכות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2009 22:09 לינק ישיר 

קריסטל77 כתב:
תפסיקו להתחסד כולכם.... 
וממש לא בית יעקב ....

אם זו השאלה אז ענית עליה!

זה מה שמחפשים.

(המהדרין מחפשים גם מי שבכלל לא למדה שם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 22:16 לינק ישיר 

ועל זה נאמר:

עולם הפוך אני רואה....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2009 22:31 לינק ישיר 

אכן
ראי הסיפור המצ"ב המדגים עד כמה המצב גרוע שם

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2623618&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 22:50 לינק ישיר 

שרפ, אני מסכימה איתך..

קריסטל, את נסחפת ולגמרי לא לכיון הנכון, התפייטת הרבה בלי קשר לנושא האשכול
שום דבר בכתיבתך לא הצביע על "קשה להשגה" או "קלה להשגה".

ואני שוב (יותר מדי פעמים..) נוטה לסכם את כל האשכול במילותיו המדודות שלי ליטאי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2009 22:54 לינק ישיר 

בס"ד

שירה שלום,

השאלה שלך לקוחה/מיועדת מעולם ה"אחר".
העולם הזה בו המשמעות לקשר ביןן איש לאישה לא מתמקד (בד"כ, וגם כשהוא מתמקד) בקשר האמור להוביל לנישואים אלא בתאוות ויצרים ובמתח הנוצר בקשר בין אלו.

בעולם בו משחקים כוחות אלו ל"קשה להשגה" יש תפקיד מאוד ברור ביצירת המתח הזה. בלי לציין שהוא מתפוגג מהר מהר באם רוצים להמשיך לקשר בריא ונורמאלי.

בעולם הזה בו לקשר אמיתי עמוק ורציני אין משמעות רבה. בשבילם קשר כזה הינו קשר משעמם ושיגרתי.

הטימטום והרדידות בעולם הזה על מושגיו בד"כ מוציאים אותי מדעתי. הפעם משום מה אני מתייחס לזה בשלווה.

השאלה החשובה היא לא למה הכנסת את השאלה לפורום חרדי בו בד"כ קשר בין בחור לבחורה נעשה דרך שדכנית. אלא איך את מחזיקה וניזונת מהשקפת עולם כ"כ מעוותת רדודה נחותה מלאה בהבלים.

נ.ב. ושוב פעם אני מוצא את עצמי מופתע מעצמי. אני, שכל חיי ועדיין ניזון מהעולם המערבי על מושגיו - סרטים, תסריטים, אולפנים, סטים, מוזיקה, תקשורת - לא נדבקתי בדברים אלו ועוד...

חדש! מאורסים בעדכון יומי. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2009 23:04 לינק ישיר 

אסיק,
אבל אולי טיפונת,
זה קיים גם בצורת השידוכים החרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 23:08 לינק ישיר 

בס"ד

תבין,

1. "קשה להשגה"
2. "אנחנו ניתן תשובה אחרי שהם יתנו"
3. "אני צריך לחשוב אם אני אוכל לקבל אותו לישיבה"

ועוד...

אלו כולם משפטי "כבוד".

אבל,

ל- "קשה להשגה" בעולם המערבי יש עוד רובד. ועל זה דיברתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2009 23:13 לינק ישיר 

מסכימה איתך אסיק,
אוקי אז לא דיברנו על הרובד השני העמוק והלא שייך למחנינו אנו...

אבל עדין ברמה הפשטנית והרגילחה שלו[כמו שכותב מזדקן] -זה מעצבן.וזה מעצבן אותי מאוד.

תמי, אולי מספיק!? שרפ ואני מדברים על אותו דבר....עם שרפ את מסכימה אבל אני חוצה גבולות,נכון? פשוט מספיק.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2009 23:23 לינק ישיר 

בס"ד

ברמה של ה"כבוד" זה סתם טיפשי ואפילו לא ראוי להתייחסות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/5/2009 00:05 לינק ישיר 

אסיק, זה לאו דווקא כבוד.
העניין של "קשה להשגה" הוא פן של משיכת תשומת לב.
ברור שאדם יענה לאתגר יותר מאשר שיענה למשהו שמונח לו בכף היד.
רק מה? ריח יהדות אין בזה. גם שום קשר לשידוכים.
אכן, כמו שאמרת - לא קיים בקשר שאמור להוביל לנישואים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/5/2009 00:41 לינק ישיר 

אישית, אני מעדיף שאם הבחורה מעוניינת, שתתן לי להבין את זה או לפחות תרמוז, ולא שנראה לי שאני לא מסוגל למאמץ אבל באיזשהו שלב זה מוציא את הרוח מהמפרשים. חבל לשמוע מהשדכנית,  אחרי 3 פגישות בהן לא זכיתי ליותר מחצי חיוך, ש -"הבחורה ממש רצתה להמשיך ואולי בכל אופן?". או לתת הסכמה פושרת לפגישה נוספת כדי לשמור על הכבוד ולא להישמע יותר מדי מתלהב - ולשמוע לאחר מעשה שהבחורה בעצם התלבטה ולבסוף החליטה לא להמשיך בגלל אותה הסכמה פושרת שנתתי.

ולצד השני, אם בחורה מגלה עניין, מפרגנת, צוחקת גם על הבדיחות המטופשות - זה נותן לי הרגשה טובה ומוסיף לחינה בעיניי, למה לא?

אני מבין את הרעיון שעומד מאחורי "קשה להשגה" ואולי אני עצמי לא נקי מזה, רק שנראה לי שאני יכול לשפוט בעצמי אם הבחורה "שווה" ולא צריך הוכחות בשיטת "יגעת ומצאת תאמין". 

לגבי המושג "בחורה קלה":  בהקשר של שידוכים ודאי לא שייך לדבר עליו, אבל אפילו אצל הציבור החילוני מי שמשתמש בו נחשב לשובניסט, ונו נו נו ייאמר לו. אז דווקא את הקטעים האלו לייבא? על זה נאמר, "כמתוקנים [שבאומות] לא עשיתם"..

ואסיק, גם בעולם השידוכים יש קיום ל-"רובד הנוסף" - אולי על אש נמוכה אבל יש. אם בחור ובחורה מבלים שלוש שעות יחדיו בצחוקים \קטעים \זורמים \מה שתקרא לזה, וחוזרים הביתה בעננים,  זה לא בגלל שהם התעלו במדרגות רוחניות והגיעו לשמיים. ברור שהמסגרת של שידוכים שמה את הדגש על עניינים אחרים ובעולם מושלם זה לא היה, אבל במציאות זה קיים. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/5/2009 00:46 לינק ישיר 

תרי_זוזי כתב:

ואסיק, גם בעולם השידוכים יש קיום ל-"רובד הנוסף" - אולי על אש נמוכה אבל יש. אם בחור ובחורה מבלים שלוש שעות יחדיו בצחוקים \קטעים \זורמים \מה שתקרא לזה, וחוזרים הביתה בעננים,  זה לא בגלל שהם התעלו במדרגות רוחניות והגיעו לשמיים. ברור שהמסגרת של שידוכים שמה את הדגש על עניינים אחרים ובעולם מושלם זה לא היה, אבל במציאות זה קיים. 

בס"ד

לא אצל האנשים אליהם אני בוחר להיות קרוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/5/2009 00:47 לינק ישיר 

תמי_4 כתב:
אסיק, זה לאו דווקא כבוד.
העניין של "קשה להשגה" הוא פן של משיכת תשומת לב.

בס"ד

משיכת תשומת לב - כדי להשיג - כבוד.

אני דיברתי על משהו אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מה בחורים מצפים מבחורה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.