בית פורומים שידוכי חרדים

מה בחורים מצפים מבחורה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/5/2009 07:23 לינק ישיר 

תרי_זוזי כתב:

1. חבל לשמוע מהשדכנית,  אחרי 3 פגישות בהן לא זכיתי ליותר מחצי חיוך, ש -"הבחורה ממש רצתה להמשיך ואולי בכל אופן?". או לתת הסכמה פושרת לפגישה נוספת כדי לשמור על הכבוד ולא להישמע יותר מדי מתלהב - ולשמוע לאחר מעשה שהבחורה בעצם התלבטה ולבסוף החליטה לא להמשיך בגלל אותה הסכמה פושרת שנתתי.

זה באמת קורה בשידוכים?

2. ואסיק, גם בעולם השידוכים יש קיום ל-"רובד הנוסף" - אולי על אש נמוכה אבל יש. אם בחור ובחורה מבלים שלוש שעות יחדיו בצחוקים \קטעים \זורמים \מה שתקרא לזה, וחוזרים הביתה בעננים,  זה לא בגלל שהם התעלו במדרגות רוחניות והגיעו לשמיים. ברור שהמסגרת של שידוכים שמה את הדגש על עניינים אחרים ובעולם מושלם זה לא היה, אבל במציאות זה קיים. 

בחיים יש חשיבות בעיקר ליומיום. כי אתה רוצה בנזוג וחבר ופחות חברותא. לא שאני מזלזל ח"ו בהתעלות רוחנית, אבל אני משער שבחור ובחורה שינתחו בפגישות את שיחת המוסר של המשגיח (טוב שלא דיברתי על השיעור כללי), פחות יכירו את האישיות ויהיו מוכנים לחיות יחדיו מאלו שיזרמו וישתפו בחייהם האישיים את הפגוש/ה. כמובן שחלק מההיכרות כוללת את עולמו הרוחני ותפיסותיו של האדם עמו נפגשים אבל זו חלק מהזרימה.

תרי (וכל האחרים) אשמח אם תתיחס להערותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2009 09:34 לינק ישיר 

מסכימה,שרפ

נכון שחשוב רוחניות ונכון שצריך להתעלות ונכון הכל.
אבל גם נכון כל הדברים מהצד.ותפסיקו להיות נאיבים או מתחסדים או אני כבר לא יודעת איך מגדירים את התופעה,ולהתעלם מהם.

גם חרדים הם בני אדם.חבל להתעלם מהעובדה הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2009 10:59 לינק ישיר 

lily20 כתב:
נכון שחשוב רוחניות ונכון שצריך להתעלות ונכון הכל.
אבל גם נכון כל הדברים מהצד.ותפסיקו להיות נאיבים או מתחסדים או אני כבר לא יודעת איך מגדירים את התופעה,ולהתעלם מהם.

גם חרדים הם בני אדם.חבל להתעלם מהעובדה הזאת.

זהו.
שאנחנו בני-אדם, לא חיות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/5/2009 13:48 לינק ישיר 

אהה,
אנחנו קצת יותר מסובכים.
ראית פעם חתול קשה להשגה,צפרדע עם דימוי עצמי שלילי או פיל בדיכאון?
אני לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2009 14:07 לינק ישיר 

האמת היא שהבחורים בעצמם לא יודעים מה הם רוצים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2009 14:17 לינק ישיר 

או סופסוף משפט אחד כנה בתוך כל הברברת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2009 14:27 לינק ישיר 

אוקי חברה ...
עד עכשיו שמרתי על דממת אלחוט אבל עכשיו אני רוצה להגיב...
א.קריסטל תודה שניסית לעזור לי להסביר את עצמי אבל אני חושבת שאני יכולה להסתדר לבד..
ב.אסיק אתה נישמע לי כמו איזה בת יענה שטומנת את  הראש בחול ולא מקבל את השינויים שיש במערכת ועדיין חי לפי תכתיבים....
ג.ליטאי כמו תמיד קצר ולעניין...
ד.תמי אני שמחה שסוף סוף יש ביננו איזה הבנה....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/5/2009 14:41 לינק ישיר 

זה לא אשכול שמיועד "לגברים שבינינו" ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/5/2009 14:46 לינק ישיר 

משתוקקת זאת הייתה המטרה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/5/2009 14:56 לינק ישיר 

shira8000 כתב:

ב.אסיק אתה נישמע לי כמו איזה בת יענה שטומנת את  הראש בחול ולא מקבל את השינויים שיש במערכת ועדיין חי לפי תכתיבים....

האמת היא שאת תומכת בעמדתי שהיום המונח חרדי כבר אינו מבטא הקפדה על שמירת תורה ומצוות (מלשון חרד לדבר ה') אם כי כמובן יש הרבה חרדים המקפידים על שמירת תורה ומצוות. זה כבר הפך יותר למונח חברתי של אנשים הלובשים כיפה שחורה, שאינם רואים עצמם מחוייבים לשרות צבאי ולראות במדינה משהו משמעותי, כאשר חלקם הגדול מקפיד לא להחזיק טלויזיה ולדאוג שילדיו לא ירכשו השכלה שתסייע להם בחיי המעשה.

נ.ב. מה שכתבתי לא נועד לפגוע או להעליב ח"ו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2009 21:46 לינק ישיר 

שרפ אתה צודק...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/5/2009 21:42 לינק ישיר 

ההוא למעלה,לא אוהב חרדים,מה יש לו נגדינו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2009 13:10 לינק ישיר 

שרפ כתב:

תרי_זוזי כתב:

1. חבל לשמוע מהשדכנית,  אחרי 3 פגישות בהן לא זכיתי ליותר מחצי חיוך, ש -"הבחורה ממש רצתה להמשיך ואולי בכל אופן?". או לתת הסכמה פושרת לפגישה נוספת כדי לשמור על הכבוד ולא להישמע יותר מדי מתלהב - ולשמוע לאחר מעשה שהבחורה בעצם התלבטה ולבסוף החליטה לא להמשיך בגלל אותה הסכמה פושרת שנתתי.

זה באמת קורה בשידוכים?

2. ואסיק, גם בעולם השידוכים יש קיום ל-"רובד הנוסף" - אולי על אש נמוכה אבל יש. אם בחור ובחורה מבלים שלוש שעות יחדיו בצחוקים \קטעים \זורמים \מה שתקרא לזה, וחוזרים הביתה בעננים,  זה לא בגלל שהם התעלו במדרגות רוחניות והגיעו לשמיים. ברור שהמסגרת של שידוכים שמה את הדגש על עניינים אחרים ובעולם מושלם זה לא היה, אבל במציאות זה קיים. 

בחיים יש חשיבות בעיקר ליומיום. כי אתה רוצה בנזוג וחבר ופחות חברותא. לא שאני מזלזל ח"ו בהתעלות רוחנית, אבל אני משער שבחור ובחורה שינתחו בפגישות את שיחת המוסר של המשגיח (טוב שלא דיברתי על השיעור כללי), פחות יכירו את האישיות ויהיו מוכנים לחיות יחדיו מאלו שיזרמו וישתפו בחייהם האישיים את הפגוש/ה. כמובן שחלק מההיכרות כוללת את עולמו הרוחני ותפיסותיו של האדם עמו נפגשים אבל זו חלק מהזרימה.

תרי (וכל האחרים) אשמח אם תתיחס להערותי.

1. בדידי הוי עובדיי
2. מסכים למה שאמרת, אבל דיברנו על עניין אחר, המתכנה בפי אסיק "רובד הנוסף", שעליו אמרתי שיש אפשרות שהוא ימצא ביטוי גם במסגרת שידוכים, לא רק בעולם החיצוני.  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/5/2009 13:28 לינק ישיר 

תרי, משתתף בצערך לגבי הסיפורים.

אני בכל מקרה הכרתי את הסחורה (אפילו שלא גרנו בעיר חרדית אלא מעורבת, שמשמעות הדברים שהבנות שלמדו בבית יעקב היו יותר נורמאליות) ופשוט חתכתי. גם אם תזכה לבסוף לחיוכים, אינך יודע היכן ובאיזה שלב בחיים יעלה החינוך שהבת קיבלה ויפגע בחיי הנישואין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2009 13:52 לינק ישיר 

שרפ כתב:

תרי, משתתף בצערך לגבי הסיפורים.

אני בכל מקרה הכרתי את הסחורה (אפילו שלא גרנו בעיר חרדית אלא מעורבת, שמשמעות הדברים שהבנות שלמדו בבית יעקב היו יותר נורמאליות) ופשוט חתכתי. גם אם תזכה לבסוף לחיוכים, אינך יודע היכן ובאיזה שלב בחיים יעלה החינוך שהבת קיבלה ויפגע בחיי הנישואין.

טוב, בסיפור השני, אני לא הייתי בסדר. אבל זה היה מזמן וכבר למדתי את הלקח. (אני מקווה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מה בחורים מצפים מבחורה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.