הרב שלום אהרון לופס זצוק"ל מדבר על אחד ממעכבי הגאולה בדורנו שבת שלום!
http://www.youtube.com/user/ShakedYosef -צדיקים-
תוקן על ידי המשקיף ב- 15/05/2009 11:05:03
נשלח ב-15/5/2009 11:24
יישר כוח ששאקקי
אני מבין שאתה מנהריה כמוני
נשלח ב-15/5/2009 12:31
וואי וואי וואיי
איזה דיבורים איזה עוצמה הרב שלום לופס עליו השלום אחד מלו צדיקים שבדור הקודם גם הוא בדומה לרבי מליובאוויטש לא חת מפני איש דבריו היו חדים וברורים אי אפשר בהודעה אחת פה בפורום לומר ולספר ברוב שבחו של הצדיק הנורא והאיום הזה
הוא היה רבה הראשי של העיר עכו כולם רעדו מפניו שום דבר לא היה נסתר מנגד עיניו אדם שלא התעורר לתפילת הוותיקין ונכנס לבית הכנסת בשעה 7 הרב גרש אותו מבית הכנסת הוא אמר לו למה כיבית את השעון בגגל זה תלך מפה אל תחזור לכאן
הרב ידע שהוא בא מאוחר בגלל שהוא כיבה את השעון אדם אחר שהגיע באיחור הרב לו אמר לו כלום מכיוון שהוא לא שמע את השעון יש עליו סיפורי מופתי לרבבות ולאלפים
כל משכורתו מהרבנות היה מחלק ליתומים ולאלמנות ולחתנים ולכלות ולמוסדות תורה חי בצינעה
פעם אחת החליפו לו את השיש במטבח והוא ביקש שיחזירו את השיש הישן היה חי בדירת עמיגור עם מיטות שלהסוכנות לא היה לו ריצוף בבית ולא מקרר והיה לו משכורת יפה מאוד בתור רב ראשי של העיר ואת כל משכורתו היה מחלק לעניים
נורא נוראות
בכל מקום שהיה הולך היה מדבר על מעלת תפילת הוותיקין והיה מדבר בתוקף גדול
פעם אחת אמר לו שליח ציבור באחת מבתי הכנסת בעיר שלא ידבר על וותיקין כי יש להם מניין ב8
אותו אדם נפטר באותו יום
אדם קדוש נורא ועליון
נשלח ב-15/5/2009 17:09
אשריך ידידי
אשריך,
אם כבר דיברנו על לשונו החדה
עזות דקדושה
שבת שלום :-)
נשלח ב-15/5/2009 18:22
יש כמה דברים שלא מובנים במה שהוא אומר..
המפד"ל יותר גרועים מהחילונים? החינוך שלהם מזויף והנפשות של המתחנכים באבדון? הכי לא הבנתי את מה שאמר לגבי זה שהמפלגה כמו גשר בין הרשעים לצדיקים, זה שיש אנשים שכתוצאה מכך עברו מהצדיקים לרשעים נכון, אך האם זו מטרתה? הרי בעובדה יש יותר רשעים שעברו לצד הצדיקים או לפחות שנהיו פחות רשעים, אין לזקוף את זאת לטובתה?
הפסקתי לשמוע בדקה ה- 3:17 וכי אנשי המפד"ל נוהגים כאפיקורסים שונאים את לומדי התורה? שונאים את התורה??? (ומי שהולך להגיד אבל הם תומכים בשירות בצבא וכו' וכו' עדיף שלא יגיד ולפחות ישמור על כבודו..)
אפשר להבין חלוקי דעות עמוקים ומהותיים בין דעות ושיטות שונות עד כדי להגיע במקל ובתרמיל ביום שחל יוה"כ לשיטת אחד הצדדים, אך האם לגיטימי לדבר כך כנגד ציבור אחר?
מה שלי הכי קשה פה, זה איך רב כ"כ גדול לפי מה שהעידו עליו כאן, אומר דברים כאלה.. למי שיש פיתרון אשמח לשמוע.
נשלח ב-15/5/2009 18:30
על מנת שיהיה לנו דו שיח בוא תענה לי על שאלה אחת ומשם נוכל להמשיך
האם אתה מזהה את עצמך כמיזרוחניק
כן או לא
נשלח ב-16/5/2009 21:37
היום יותר מתמיד ויותר מתקופתו של הרב לופס, הדברים שאומר ניכרים בצורה חדה יותר. מי שלא רואה את הדברים האלה פשוט מתעלם מן האמת, ואל תביאו לי את מרכז הרב כדוגמה...
נשלח ב-17/5/2009 03:23
למשקיף - אני מגדיר את עצמי כיהודי מאמין בתורת ה' ובמשה נביאו.
nipnap - מי שלא רואה איזה דברים? שלא כל הדתיים לאומיים מושלמים, מסכים! להגיד עליהם שהם שונאי תלמידי חכמים ושונאי תורה - לא מסכים זה עדין מדי, תחשוב על הביטוי הכי קשה שאתה יכול לומר ואני אחתום למטה..
נשלח ב-17/5/2009 03:46
ניראה לי, שתמיד עדיף להגביר אהבת ישראל על המחלוקות..
ולא ניראה לי שזה נכון שאנחנו הקטנים נוכל לדבר על כלל אוכלוסיה גם אם הם מזרחניקים..
וגם מה שמותר לרב להגיד לא בטוח שלנו מותר להגיד.. אם הרב רצה לזעזע את ראשי המפדל או לא משנה את מי, זה לא אומר שלנו מותר לעשות מה שהוא עשה.. אולי לרב היה בזה כוונות, שאנחנו לא מבינים, בכל מקרה שמדובר ביהודים חייבים להזהר.. במה שאומרים..
נשלח ב-17/5/2009 08:49
פרידום אני חושב שמי שסיכם את זה הכי טוב זה YC
נשלח ב-17/5/2009 12:55
וזאת בדיוק הסיבה שלא משנה איזה רב אומר משהו שנשמע שערורייתי (כמובן כשלא מדובר בעקרי הדת), אסור בחיים להכפיש את אומר הדברים או מכאן ולהבא לזלזל באותו רב, לכן דיברתי רק על הדברים עצמם ולא על האומר. [את זה אני אומר כנגד אותם אלה שמרשים לעצמם לומר ולהחליט מי ע"ר , מי תורתו אמת ומי מוכר מלפפונים בשוק על סמך הפופולריות של הנאמר או האומר].
אבל, וזה אבל גדול מאוד, לא צריך ואסור לדעתי, לפרסם דברים כאלה במיוחד כשרוח הדברים נמצאת הרחק מאוד מהקונצנזוס הכללי של כל הציבורים ושל כל הרבנים. (פה במקרה הדברים פגעו בציבור מסוים אך אני מכיר דברים חמורים שניתן להפנות גם כלפי ציבורים אחרים והפלא ופלא גם בהם יש שבב אמת כזה או אחר..).
הריוח שבליבון הדברים האלה, ויש מה ללבן ולהסביר לשני הצדדים, הוא שולי עד אפסי לעומת ההפסד העצום באחדות ביננו ויצר הרע מסתכל על מקרים כאלה וצוחק כל הדרך אל הבנק איך לכאורה מתוך רצון לקדש את ה' ולהוכיח האחד את השני אנחנו חוטאים בחטאים החמורים ביותר - חילול ה', שנאת חינם, פירוד ומחלוקת, ועוד בתוך הציבור המאמין! אני בטוח שליצר הרע זוהי הנחת רוח הגדולה ביותר פה בעולם לזרוע שנאה פירוד ומחלוקת בין המאמינים ובכך גם לחלל את שם ה' כלפי הציבור הלא מאמין עדיין. ממש שניים במחיר אחד..
נשלח ב-18/5/2009 08:29
טוב לפרידום ולכל החברים
כמה ימים שאני נמנע מלומר את אשר על ליבי אבל ליבי לא נותן לי להמשיך ולשקוט לכן אומר לך את אשר על ליבי
כל דבריו של הרב אמת קודש קודשים לא יפול שערה מכל אשר אמר
כל מי שרוצה להטעות את עצמו שהדרך של המזרחי היא נכונה עושה טעות איומה
החינוך שלהם לא חינוך הוא פשט את הרגל מלמדים שם בנים ובנותצ הזה ייקרא דרך ישראל סבא
מפגשים בין נערים ונערות האם לזה ייקרא דרך ישראל סבא
אין בית בבתי המזרחי שאין שם טלויזיה האם לזה ייקרא דרך ישראל סבא
על מי אנחנו עובדים
כמו שאמר הם לקוחים מהצדיקים דהיינו לוקחים מוטיבים יהודים ומעבירים אותם לרשעים ומאבדים אותם בדרך מטומטמת
כל מי שעיניו בראשו לא יישלח את ילדיו לחינוך של המזרחי ועל זה דיבר הרב שלא לשלוח את הילדים לחינוך של המזרחי
ודבריו הם אמת
ניפ נאפ אשתו מורה בחינוך של המזרחי אולי הוא יוכל לצייר לכם מה קורה שם שתוכלו להתעורר
נשלח ב-18/5/2009 10:24
סליחה על הבורות המזרחי - זה לא ממלכתי דתי?
נשלח ב-18/5/2009 12:41
המשקיף כתב:
"כל מי שרוצה להטעות את עצמו שהדרך של המזרחי היא נכונה עושה טעות איומה"
מה החידוש???
לא שהדרך של "החרדים" היא הדרך הנכונה...אבל המזרחי כבר מזמן פשט רגל...
נשלח ב-18/5/2009 12:46
אבל מה היא הדרך
נשלח ב-18/5/2009 13:35
דבר ראשון לאהוב כל יהודי..
אחר כך...
כל אחד לשבת עם עצמו לפחות פעם ביום כמה דקות אפשר לפני השינה ולהתוודות לפני השם יתברך, ולהגיד בפה נכשלנו לא יודעים איך להמשיך מפה..