בית פורומים החרדים והאינטרנט

שאלה חשובה למי שמתמחה בהדרכת בחורים.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/5/2009 22:23 לינק ישיר 
שאלה חשובה למי שמתמחה בהדרכת בחורים.

בעז"ה.

בתוקף תפקידי כעוזר ר"מ בישיבה,אני נאלץ להתמודד עם בחורים שלא מתחברים ללימוד נגלה ויש להם קשיי למידה קשים,מה יש ללמד אותם?,על מנת שיזכו להרגיש בנועם ה' באמת ולא יצאו ויזרקו ח"ו לרחובות המזוהמים,ואפילו שזה בעיר חרדית.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2009 22:28 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום א כג אייר התשס"ט
אני חושב שהגיע הזמן שתלמד אותם את ספר הזוה"ק והתהילים אפילו בגירסא בעלמא וזה יפתח להם את המוחין.
בברכת " לֹא יָרֵעוּ וְלֹא יַשְׁחִיתוּ בְּכָל הַר קָדְשִׁי כִּי מָלְאָה הָאָרֶץ דֵּעָה אֶת יְהוָה כַּמַּיִם לַיָּם מְכַסִּים"
(ישעיהו יא,ט)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2009 18:57 לינק ישיר 

יותר חשוב ללמדם מחשבה ולא רק גירסא בעלמא
לא זוכר מי אמר שאדם שאינו רואה ברכה בלימודו אחרי כמה שנים שילמד פנמיות התורה (למרות שיכול להיות שהם לא למדו כמה שנים בכל זאת בדור שלנו זה חסר לכולם כמבואר לעיל

תוקן על ידי shay98 ב- 17/05/2009 20:26:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2009 20:36 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום ב כד אייר התשס"ט
מדובר על תלמידים שיש להם קשיי למידה מי שאמרת אלו דברי מוהרח"ו ז"ל בשער ההקדמות והובא כהקדמה לספר עץ חיים וזו גמרא ערוכה חולין דף כד ע"א וז"ל:" כתוב אחד אומר {במדבר ח-כד} "מבן חמש ועשרים שנה ומעלה" וכתוב אחד אומר {במדבר ד-ג/כג/ל/לה/לט/מג/מז}"מבן שלשים" אי אפשר לומר שלשים,שכבר נאמר כ''ה, ואי אפשר לומר כ''ה שכבר נאמר שלשים הא כיצד ?כ''ה ללמוד ושלשים לעבודה, מכאן לתלמיד שלא ראה סימן יפה במשנתו ה' שנים שוב אינו רואה ר' יוסי אומר ג' שנים שנאמר {דניאל א-ה}" ולגדלם שנים שלש וללמדם ספר ולשון כשדים " עכ"ל פירש"י ז"ל:"שלא ראה סימן יפה. לומד ושוכחו: רבי יוסי אומר בשלשה שנים. צריך שיהא רואה סימן יפה במשנתו":ומבאר רבנו בעל הסולם האר"י אשלג זצ"ל בהקדמתו לתלמוד עשר הספירות שאם אדם למוד חמש שנים לת"ק ולרבי יוסי שלש שנים ולא ראה סימן ברכה יעזוב את העסק בתלמוד אחר שבחן את מזלו ויעסוק בחכמת הקבלה כי המאור שבה מחזירן למוטב ויביא אותו ללמוד תורה לשמה.עש"ה

תוקן על ידי shay98 ב- 17/05/2009 20:34:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2009 21:03 לינק ישיר 
שאלה חשובה לר' שי.

בעז"ה.

מה שאמרת בשם רבנו בעל הסולם זיע"א,להתעסק בחכמת הקבלה למי שלא ראה סימן בתלמודו,האם הכוונה אפילו לוותר להם בינתים על לימוד גמרא??. ודרך אגב יש לזה עוד מקור נראה לי אפילו בכתבי האר"י או של המהרח"ו,שמי שקשה לו עיון ההלכה שישקיע את זמנו במדרשים והלכות.

תוקן על ידי shay98 ב- 17/05/2009 21:27:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2009 21:33 לינק ישיר 

בס"ד אור ליום ב כד אייר התשס"ט
כן מפורש הוא יעזוב את העסק בתלמוד ויעסוק בחכמת האמת והזוה"ק כי על ידו בנקל להתחבר לאור ה' כמ"ש רבנו חיים ויטאל ווהרמח"ל שעיקר העסק יהיה בחכמת הקבלה ולא הפשט וכן הביא רבנו בעל הסולם האר"י אשלג הלוי בהקדמתו לתלמוד עשר הספירות.עש"ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2009 01:47 לינק ישיר 

נראה לי שנמחקה התשובה שלי.
על כל פנים, בעל הסולם כתב בשם המהרח"ו
שמי שלא ראה סימן ברכה בלימודו,וחז"ל, נתנו לזה, זמן להתנסות מוגדרת, לת"ק 5 שנים ולר"י 3 שנים, שוב אינו רואה כך אמרה הגמ'.
ומה העיצה מכאן ואילך, ומה יעשה? לא ענתה על כך הגמ'.
בא רבי חיים ויטאל, ואומר, יפנה ללמוד את חכמת הקבלה!
ושואל בעל הסולם שזה תמוה וקשה מאד, לכא', 
הרי  לימוד חכמה הקבלה היא יותר קשה,פי כמה מלימוד גמ',
ולכן עונה, ש"סימן ברכה" כאן,
חז"ל לא התכוונו, לחריפות,והבנה, וסברה,
אלא להכנעת היצר,ולכן אחד כזה שלמד גמרא כמה שנים טובות, ולא חש שזה שינה בו כלום, שוב אינו רואה סימן ברכה לעולם!!
וזה הכוונה שהתכוון רבי חיים ויטאל ,
 שרק ע"י לימוד פנימיות התורה,היא חכמת הקבלה וספר הזוהר, המאור שבתורה מגולה, יותר מלימוד הגמרא.
ולכן רק בה, יש  כוח להחזירו למוטב
,
 וחז"ל מזהירים אותו באזהרות חמורות, שאל ישלה וינסה את עצמו להמשיך לנסות, כי זה הרשת אשר טומן לו היצר הרע להפילו בפחים ומצודים.

ועיין היטב בהקדמת תלמוד עשר הספירות, ותרווה נחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2009 16:54 לינק ישיר 

בס"ד
אני חושב שכתבת תשובה באשכול אחר אני לא מחקתי את ההודעה שלך 
על כל פנים דברי אמת ניכרים ודברים היוצאים מן הלב נכנסים ללב !! 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > החרדים והאינטרנט > שאלה חשובה למי שמתמחה בהדרכת בחורים.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext