בית פורומים חבלי משיח

"לא שוכח שבאתי משכונת הפחים..."

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/5/2009 17:12 לינק ישיר 
"לא שוכח שבאתי משכונת הפחים..."

רמי לוי: ''לא שוכח שבאתי מ-24 מ''ר בשכונת הפחים''  

רמי לוי: "לא שוכח שבאתי מ-24 מ"ר בשכונת הפחים, שישה בחדר אחד עם שירותים משותפים לכל הבניין"

לוי בראיון למגזין "פירמה", שקטע ראשון ממנו מתפרסם כאן: "כשהשתחררתי מהצבא בגיל 20, באתי לשוק מחנה יהודה, ראיתי את הסיטונאים - ונפל לי האסימון. עבדתי 24 שעות מסביב לשעון ואחרי שנה וחצי קניתי את החנות שלידי" ■ "לא הרווחתי כמעט, רק 2% עד 3% על המוצרים - אבל יצרתי קשר עם היצרנים, כי הסיטונאים היו מפונקים. פותחים בשמונה בבוקר והולכים הביתה בארבע"

הניסיון להביא את המחירים הזולים ביותר לצרכן זה באמת גם מאהבת מרדכי". כך אומר רמי לוי, בראיון שיתפרסם השבוע (ג') במגזין "פירמה" של "גלובס".

לוי מתייחס בראיון הנרחב למתחריו, ומפרט את אסטרטגיית השיווק שלו. כאן מובאות, לראשונה, הפסקאות בהן הוא מספר על תחילת דרכו. לוי: "אני לא שוכח מאיפה באתי. באתי מדירה של 24 מ"ר בשכונת הפחים שחיו בה שישה בחדר אחד. המטבח והשירותים היו מחוץ לבית, והשירותים היו משותפים לכל הבניין".

איך התחלת להקים את הרשת?

"כשהשתחררתי מהצבא בגיל 20, באתי לרחוב השקמה בשוק מחנה יהודה, הסתובבתי שם. ברחוב השקמה היו כל הסיטונאים. ראיתי שהרבה לקוחות פרטיים מגיעים לקנות מהסיטונאים. הסיטונאים לא רצו למכור להם ואמרו להם תעזבו אותנו, אנחנו עסוקים בלהעמיס לאוטו. אז נפל לי האסימון. אמרתי, וואלה, אני עכשיו משתחרר מהצבא ופותח את החנות הזאת למכירה לצרכן. זו חנות בגודל 40 מטר רבוע של סבא שלי שהוריש אותה לאבא שלי, ואבא שלי היה משכיר אותה לאיזה סיטונאי. החנות קיימת עד היום".

- כמה זמן לקח לזה להתייצב, כשהבנת שאתה על הסוס?

"הייתי עובד כל הזמן, 24 שעות מסביב לשעון, אז לא הרגשתי כלום. היה בהתחלה קצת קשה. אבל אחרי זה היה בסדר. ברוך השם. לאט לאט. מתי ראיתי שכאילו התפתחתי וכל זה? אחרי שנה וחצי קניתי את החנות שלידי".

- איך הצלחת למכור במחירי סיטונאות כשאתה בעצמך קנית את הסחורה מסיטונאים?

"כמעט ולא הרווחתי על המוצר. 2%, 3%. לאט לאט יצרתי קשר עם היצרנים, כי היצרנים היו באים לאזור למכור לסיטונאים, ואז עבדתי ישירות איתם. הסיטונאים היו מפונקים. פותחים בשמונה בבוקר ובארבע חמש הולכים הביתה. היו מסעדות שנזקקו לשירות בלילה והתחילו לקנות אצלי. לאט לאט התחלתי גם לשווק למוסדות, למסעדות, ואז גם למינימרקטים ולחנויות".

- כמה מכרת אז בשנה?

"לא זוכר. זוכר רק שבשנת 82' היה לי מחזור חודשי של 100 אלף דולר".

קטעים נוספים מהראיון עם רמי לוי יפורסמו באתר "גלובס" בימים הקרובים. הראיון מלא - במגזין "פירמה".

תוקן על ידי 3ברית ב- 17/05/2009 17:11:37

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/5/2009 19:58 לינק ישיר 

חבל שכל כך הרבה אנשים שוכחים את זה. כשהגענו לארץ גרנו בפחונים וצריפים ואפילו חשמל לא היה, היום במבט לאחור רואים שהרבה הרבה שכחו מאיפה הגיעו . גם הממשלה המנופחת אף פעם לא היה דבר כזה, אני זוכרת את שמיר אדם כל כך צנוע, מי העיז למנות מינויים אישיים את החברים שלו גם בכנסת ובכל מוסדות ציבור אפשריים ? היום כל שכיר בעמדה בכירה הוא "חבר של" ואחר כך אומרים שהמובטלים הם פראזיטים.
רמי לוי הוא יחיד במינו שלא שוכח גם בגיל מתקדם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/5/2009 22:55 לינק ישיר 

רמי לוי : הנחות על נייר טואלט ודגני בוקר

בעוד מתחריו, מגה בול ושופרסל דיל, ממשיכים להוריד את מחירי העוף והירקות ומרחיבים את ההנחות מאזור חיפה ונשר לכל הארץ, מציע לוי מוצרי "פרימיום", כהגדרתו, למפוטרי ההייטק, שרגילים לרכוש מוצרים ממותגים

תחרות המחירים בין רשתות השיווק נמשכת. שופרסל דיל, אשר מכרה אתמול (ד') קילו עוף ב-9.90 שקלים בחלק מהסניפים, הורידה היום את מחירי העופות ל-4.99 שקלים בכל סניפיה ברחבי הארץ. קניית קילו עוף במחיר זה מותנית ברכישה במעל 150 שקל ומוגבלת לעד 4 קילו עוף.

בנוסף, מוכרת הרשת קילו עגבניות וקילו מלפפונים ב-99 אגורות, גם כן בקנייה מעל 150 שקל ובהגבלה עד 5 קילו בכל קנייה.

הבוקר הרחיבה גם רשת רבוע כחול את מבצעי העופות ומציעה בכל סניפי מגה בול קילו עוף ב-3.90 שקלים, בקנייה מעל 150 שקל. במגה בול מגבילים את

הקנייה ל-1 קילו עוף בלבד. בנוסף, הורידה הרשת את מחירי העגבניות, המלפפונים והבצל ל-80 אגורות לקילו ומגבילה את הקנייה לעד 3 קילו.

רמי לוי, שבגינו נכנסו הרשתות לסחרור הזה, לא נשאר חייב ובתגובה הוריד את מחיר העוף ל-3.70 שקלים. "אם הם יורידו ל-3.90 אני אוריד מתחת", הגיב לוי. בנוסף, "כדי להקל על מפוטרי ההייטק, שרגילים לרכוש מוצרים ממותגים ומוצרי פרימיום", כדבריו של לוי, הוא יצא במבצעים על נייר טואלט קלינקס ב-18.90 שקל, במקום 34 שקל, קפה ג'ייקובס ב-24.90 שקל, במקום 34-48 שקל ודגני צ'יריוס של נסטלה ב-5 שקלים.

כמו כן, ממשיך לוי את המבצע על עוף ב-39 אגורות בסניף החדש בנשר והרחיב אותו גם לסניף בחיפה. במקביל, בכל סניפי שיווק השקמה בארץ ימכור לוי גבינות לבנות 500 גרם של תנובה ושטראוס ב-50 אגורות, עד לחג שבועות, ללא התניה בקניה כלשהי.

http://www.calcalist.co.il/marketing/articles/0,7340,L-3289463,00.html

תוקן על ידי 3ברית ב- 21/05/2009 22:52:53

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > חבלי משיח > "לא שוכח שבאתי משכונת הפחים..."
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext