ריאנה תודה רבה לך ...משום מה נראה לי שלמדת את המחמאה הזו מניקית אחרת חצפצופה כמוך...בכל אופן תמסרי ד"ש חם לאבא ותגידי לו להביא לנו עוד איזה רעיון מרענן ומעניין....
לא גמרת עם אבא שלי עדין...?
אולי... נראה עם יהיה לו זמן אלי חח
נשלח ב-7/5/2010 17:15
למה לגמור איתו ? יש לך אבא מקסים !
נשלח ב-7/5/2010 17:25
אתה לא יודע עד כמה..... אל תדבר כאילו אתה מכיר אותו מצחיק אחד..
נשלח ב-13/5/2010 20:38
הבן איש חי זצוק"ל מביא שאלה. כתוב "אילו קרבנו לפני הר סיני לא נתן לנו את התורה דיינו". מז"א?? הרי כל מטרת הקרבה לפני הר סיני היא כדי לקבל את התורה, אם כך איך אני יכולים להסתפק בקירוב להר ולא לקבל את התורה?? ומשיב במשל- למה הדבר דומה- לבן כפר שהיה בעיר הגדולה וצדה עינו חנות של בגדי משי (בגדים מיוחדים ויקרים), מצאו הבגדים חן בעיניו וביקש מהמוכר שיביא לו בגד במידתו למדוד. נתן לו המוכר בגד- והראה לו את תא ההלבשה. נכנס הכפרי ולאחר רגע יוצא בצעקות על המוכר: "איזה בגד נתת לי?? הוא בכלל לא במידתי!! אפילו השרוול אינו נכנס ליד!" עונה לו המוכר: "שוטה! בגד משי לא לובשים על בגדי הכפרי שעליך!". אומר הבן איש חי, התורה הקדושהמתאימה למידתו בדיוק של כל יודי ויהודי, אך כדי לקבל את התורהאני חייבים קודם להוריד את הבגדים המגושמים, את המידות הלא טובות.
וזהו הפירוש של "קרבנו לפני הר סיני"- זו לא רק התקרבות גשמית, זאת ההכנה לתורה! ולכן אנו יכולים להסתפק בקירוב לפני הר סיני שזהו דבר גדול.
בע"ה שנזכה ונתקרב...
נשלח ב-14/5/2010 14:43
ישר כוח !!!
נשלח ב-14/5/2010 16:52
תודה.
נו.. מה הלאה?? תמהר לפני שיגיע יום שלישי ולא העלת לנו חידוש טוב. כרגיל.
נשלח ב-14/5/2010 17:16
מה המיוחדות שבחג השבועות ומה בעצם נדרש מאיתנו..?
הגמרא מספרת לנו שעזרא הסופר תיקן לישראל שיהיו קוראים את הקללות שבחומש ויקרא לפני עצרת, את הקללול שבחומש דברים- משנה תורה יקראו לפני ר"ה. מדוע?
אמר אביי אמר ריש לקיש: "תכלה שנה וקללותיה תחל שנה וברכותיה" מפה מובן לנו שיש קשר בין הפסוק ל- ר"ה. אך- וכי עצרת ר"ה? והגמרא משיבה שאכן כן. חג השבועות הוא ר"ה! כיון שבעצרת נידונים על פירות האילן. וכאן מתעוררת שאלה.
בפסח נידונים על התבואה, בסוכות על המים. א"כ מדוע לא קוראיםלפני פסח וסוכות את הקללות הרי גם אז יום הדין?
אומר הזוהר הקדוש, בעצרת נידונים על פירות האילן- אילו נשמות בנ"י. פירוש הדברים- כשם שר"ה הוא יום הדין הגשמי- בו נקבע מי יחיה ומי ימות (בגשמיות, בפועל), פרנסה, בריאות וכ' כך חג השבועות הוא יום הדין הרוחני. בו נקבע מה יהיה עם הנשמה ברוחניות. ומפה השאלה הבאה. אם כך.. אם כבר הדברים נקבעו מלמעלה מה החלק שלנו בזאת? אלא- לכן לר"ה צריך 30 יום הכנה, ולשבועות 49 יום. כי יום הדין בשבועות הוא לנצח נצחים (לעוה"ב)!!
נשלח ב-15/5/2010 23:25
נפלא !! הוצאת אותי ידי חובה..
נשלח ב-15/5/2010 23:27
אבל אני לא כיוונתי..
נשלח ב-15/5/2010 23:33
חחחחחחחחח........שכחתי עם מי יש לי עסק.... את מהשב"כ ??איך את מגיבה ויורה ישר אחרי כל פעם ????
נשלח ב-15/5/2010 23:36
אני עוברת שם קורסים... אוטוטו מסיימת.. ב"ה.. עינויים הולך שם...
סתאם.. לוידעת.. הקמתי את אחי מהמחשף ונכנסתי לי לומר שבוע טוף...
טוב.. איללה תעלה לנו משו.
נשלח ב-15/5/2010 23:40
יש לי עוד דיבור צפוף עם אחיך...( וד.א תגידי לו להעלות משהו זה תורו עכשיו !! )
נשלח ב-15/5/2010 23:41
בהזדמנות... (שום תורו!! הוא ישב מספיק על המחשף!!)
נשלח ב-15/5/2010 23:43
טוב, אבל תזכרי אח"כ אל תגידי שלא הבטחת!! .... [ הוא ישב יותר מדי תקימי אותו ....]