בית פורומים שידוכי חרדים

המשפט הנדוש...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/5/2009 15:43 לינק ישיר 

שרפ,
עם כל הכבוד והערכה אליך,

אתה משום מה מתעלם לחלוטין מדעת חלק מגדולי ישראל...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2009 17:01 לינק ישיר 

שרפ,הרגת אותי.....חחחח...אין,אני עלה ריצפה...

ועכשיו ברצינות,
ענין הפרנסה מעולם לא היה ולעולם לא יהיה פשוט....
וככל שאתה "אין" החברה או "אאוט" החברה אתה תגיב אחרת, וזה לא ענין של "חכם עיניו בראשו" או של "שיקולים פיננסים" או "אדיוט גמור"... זה ענין השקפתי. זה ענין שגם זה שנכנס לבוץ עמוק ורטוב יודע שהוא נכנס לבוץ הזה במודע...רק שהוא מאמין שכשהבוץ  יגיע עד הצוואר הוא ימצא ישועה...והוא באמת ימצא.

השאלה המתבקשת היא אחרת-
האם/למה להגיע למצב הזה....

שרפ הכיוון שלך נכון אבל מוגזם בהחלט...אתה כבר מזמן לא מדבר על "לחיות טוב", אתה מדבר על הרבה מעבר....ולא שאני לא מבינה שאתה יכול ברגע להוכיח לי שהסכומים שנקטת אפילו הם לא תמיד מספיקים....דווקא לזה קל לי להאמין...אלא שהמציאות מוכיחה  שגם משפחות אברכייות מצליחות לחיות יפה ולחתן יפה ולחיות ברמה מצומצמת, מסויימת,ולא מסכנה.

אתה תמיד מדלג על הרעיון החשוב,אז למענך אחזור עליו שוב-
אתה-לא-מחדש-לנו-כלום-!
כולנו יודעים איך נראות משפחות שאבא אברך עם 7,8 ילדים...תאמין לנו,אנחנו יודעים מה זה... אבל אנחנו גם מבינים כמה דברים מסויימים:
1- מה לעשות, רק הגבר יכול ללמוד תורה.
2- מה לעשות אמא יש רק אחת.
3-החלום שלי-תורה וגדולה משולחן אחד. המציאות- סידור ערכים-מה קודם למה, מה מעל מה- תורה או כסף. [איש איש כפי אמונתו ודרכו]

יופי שרפ,אתה לומד מקצוע אקדמאי עוד מעט תשחה בים של כסף-אני מקווה בשבילך, אבל התורה קצת רחוקה ממך... לפי דעתך זה סביר.זה בסדר.זה טבעי.וזה מתאים לך. ואתה אפילו תמיד זוכר לצטט לנו את ה-"נהנה מיגיע כפיו"....ואני יכולה לצטט לך 1000 פסוקים נוספים שסותרים אותך....
אבל יש אנשים שחושבים אחרת-שמעדיפים לחיות עם 5000 ש"ח מסכנים ולשקוד על התורה. הם לא טסים לחו"ל, הם לא עוברים דירה כל שני וחמישי והם לא נוסעים על "יגואר"... אבל זה הפיסגה שלהם. זה האידיאל שלהם.זה המטרה והאושר שלהם-זה אפילו מה שבונה להם את הנישואים,את החינוך ילדים, את העתיד...כן.כן.ממש כמו תכנית פננסית.

הנה, תראה אותי, ממש ממש חושבת כמוך, הוא ילמד תורה אני אפרנס אותו במקצוע אקדמאי[ראיית חשבון טוב לך מספיק?] והנה כעבור שנה, קריסטל בשלבי קריסה, נמאס לה מהמקצוע, היא לא מבינה ולא מתחברת לכלום,והיא מחליטה שהיא רוצה לעזוב...

עכשיו,הדבר הכי קל- זה לומר, אוקיי, ניסיתי עכשיו שהוא ישבור את הראש ויצא ללמוד מקצוע... אבל לא. עכשיו אני כננסת למערבולת נוספת-כי להוציא אותו מהתורה אני לא רוצה. ללמוד מקצוע כבד כזה-אני לא יכולה. אז הנה אני "את אשר יגורתי בא לי"... מתחילה לפסוע לעבר חיים של צמצום... ואתה יודע מה, זה לא גורם לי לחזור בי מן השאיפה שהוא יישב וילמד...ואני לא חותמת חוזה עם אף אחד-לכמה שנים, אני קופצת למים קרים...ומה שיקרה...יקרה.

אתה עוד לא הספקת להבין את המטרה שלך. כלומר- כל הדברים הכי קשים בחיים-הם הדברים הכי יפים וטובים בחיים...ובמקום להילחם עליהם,אתה מרים ידיים...אני לא אוהבת את הגישה הזו... תאר לך שכל רווק היה מרים ידיים....? נישואים זה דבר עצום, לכן זה כ"כ קשה.. קל וחומר תורה-שמילה אחד אני מגידה אותה שהיא "הכל"...מה חשבת, שזה יבוא בקלות? שאשתך תרוויח 50,000 ש,ח ואתה תשקוד כל היום ובחיוך?! ככה אתה מכיר את היצר?
את החיים? את הקשיים. את ההתמודדות בחיים והאמונה?

כאילו עברת X שנים ולא שמת כלום בתרמיל שעל גבך... לא למדת כלום מהבית ספר הזה...

כאילו שכחת ממה הכל מתחיל, איך הכל נגמר, ולמה אנחנו פה... וזה שאלות שכיף לנו להתחיל לפהק כשמעלים אותם, כשמדברים על עולם הבא, אנחנו נשענים על הכסא, כשמדברים על בטחון ואמונה-אנחנו נזכרים בבדיחה מצחיקה ששמענו....

וזו בדיוק הבעיה שלנו. אנחנו צריכים ללמוד ללכת עם העיניים תקועות בשמים-לזכור ולהזכיר לעצמינו בכל רגע ורגע...מי.מה.ולמה.

וכל רגע שאתה לא עושה את זה...- ----אתה מתחיל לדבר כמוש אתה מדבר.

ותעשה לי רק טובה אחת שרפ,אני מאוד אוהבת ומעריכה אותך,ואתה יודע את זה...! והתכנית הפיננסית שבנית לנו אולי באמת מתאימה אולי אפילו לי אבל לא התור התחלה..ולא כנקודת זינוק... יש כאן אנשים על אם-הדרך שיכולים להתבלבל....וחבל.

בהערכה אמתית.
נהנית לקרוא אותך תמיד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2009 17:02 לינק ישיר 

שרפ מתעלם מכל הגישה של הציבור החרדי....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2009 17:51 לינק ישיר 

מבחינתי שרפ בכלל לא מגיב פה.
הדיעות שלו לא מתאימות לציבור שלנו.
עין תחת עין למי שמוציא עצמו מן הכלל

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2009 17:56 לינק ישיר 

הי בנות, הבנאדם רק מביע דיעה.... זכותו לחשוב שכסף זה מעל הכל...על אותו משקל אני יכולה היום לקחת אישה "חרדית למהדרין"  ולומר שאצלה היופי הוא מעל הכל...

תשתדלו לשפור על פרופורצייות. אל תדאגו, כל זמן שה' נותן בי חיים, שרפ יודע שאני לא אעביר לו דברים בשתיקה...חחחח   וחוצמזה, הוא לא עושה את זה בכוונה הוא באמת חושב שהוא כאן כדי לעזור לנו ולפתוח לנו את העיניים....

אז בבקשה תדברנה יפה.
תודה.

[אגב,שחר, בהחלט כותרת הולמת לאשכול....]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2009 18:43 לינק ישיר 

קריסטל77 כתב:
1- מה לעשות, רק הגבר יכול ללמוד תורה.
2- מה לעשות אמא יש רק אחת.
3-החלום שלי-תורה וגדולה משולחן אחד. המציאות- סידור ערכים-מה קודם למה, מה מעל מה- תורה או כסף. [איש איש כפי אמונתו ודרכו]

לאחר שקראתי את המסה שלך, הפתרון הוא ביטול חרם דרבנו גרשום. כל גבר יוכל לשאת מספר נשים ובעיית הפרנסה תרד מהפרק. אני מניח שכסטטיסטיקה נניח שאחת מרואות החשבון או המתכנתות בקבוצה תחליט לפרוש מהמקצוע, היא עדיין תוכל לשמרטף ולטפל בבית והשאר תפרנסנה. אם תהיה קריסה עסקית טוטאלית אולי יהא ניתן להביא תגבור מבחוץ של מישהי מבוגרת עם נסיון תעסוקתי.

(לגבי הפן החוקי הרי שסיוע קל של ח"כ הערבים יוכל לעזור ואפילו יאפשר הטבות כאלו ואחרות).

ובקשר לההערתך, ראיית חשבון היא "מלכת המקצועות". זהו מקצוע המתאים הן לאנשים אפורים בצד הביקורת, הן לאנשים ריגושים בתחום העסקי, הן למי שמחפש התפלפלויות בסוגיות מס. הוא גם מאפשר עבודה במשרדי ממשלה וגופים ציבוריים (או בנקים למי שיש תואר אקדמי) עם משכורת סביר לחלוטין ותנאים של "עובד מדינה". אז את בכל מקרה בדרך מעניינת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2009 19:40 לינק ישיר 

קריסטל77 כתב:
הי בנות, הבנאדם רק מביע דיעה.... זכותו לחשוב שכסף זה מעל הכל...על אותו משקל אני יכולה היום לקחת אישה "חרדית למהדרין"  ולומר שאצלה היופי הוא מעל הכל...

תשתדלו לשפור על פרופורצייות. אל תדאגו, כל זמן שה' נותן בי חיים, שרפ יודע שאני לא אעביר לו דברים בשתיקה...חחחח   וחוצמזה, הוא לא עושה את זה בכוונה הוא באמת חושב שהוא כאן כדי לעזור לנו ולפתוח לנו את העיניים....

אז בבקשה תדברנה יפה.
תודה.

[אגב,שחר, בהחלט כותרת הולמת לאשכול....]

סליחה שאנחנו לא מספיק נאורים בשביל לדעת מה הולך בעולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2009 20:00 לינק ישיר 

למה אתה ייב לצאת מפרופורצייות תמיד?הא?

תבין שאנחנו במערכה סבוכה-
ואני לא רוצה להישמע ממורמרת, אבל בגדול יש הרבה נטל על  אישה.

מצד אחד-
1 תתחתנו צעירות-מה שאומר שבד"כ כבר בגיל צעיר עוד קודם שהיא יוצאת לשוק העבודה תוך כדי לימודים היא מתחתנת...

2 תפרנסי בן תורה. ז"א עול הפרנסה עליך.

3 בעז"ה לא תספיקי למצמץ והופ- עכשיו את כבר אמא.

4 הנה את אמא נהדרת שמניחה חיי משפחה בראש הפירמידה-צמצום שעות עבודה, פחות כסף,יותר בית.

אתה לא מבין שזו שרשרת שאין לה התחלה ואין לה סוף...זה לרצות מקסימום במינימום. ולכן בתנאי שטח כאלו משהו חייב לבוא על חשבון משהו אחר....

ופה השאלה היא פשוטה- מה קודם למה.

ושוב,אתה יודע שאני אל חשובת שעבודה זה פשע, יש פעמים שאני אהיה הראשונה ללחוץ על בחור שיצא לעבוד ואני ארגיש מאה אחוז בקביעה שלי. כי הכל תלוי במצב.בתשתית.

אני שמחה שאתה מעודד אותי לגבי המקצוע-אבל אני חושבת שזה טעות בשבילי. הסיבה היחידה שבחרתי את הצקצוע הזה זה לפרנס בן תורה..וזה היה בעיניי כפתרון המושלם בעבורי ופתאום----הופ.תחשבי שוב.

קל מדי....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2009 20:01 לינק ישיר 

שחר,
לא התכוונתי לפגוע...לא מבינה למה נפגעת-אבל סליחה בכל אופן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2009 20:06 לינק ישיר 

אני לא נפגעתי יקירתי, וגם בטח שלא ממך :)

יש דברים שחייבים להכניס אותם לפרופוציה.

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2009 20:26 לינק ישיר 

אישה_כושית כתב:
שרפ מתעלם מכל הגישה של הציבור החרדי....

נדמה לי שאני מכיר את הגישה טוב מאד.
לצערי הרבה מאלו שחושבים שהם מכירים (ולכן רואים בה גישה מהוללה) אינם מכירים אותה.
אם את רוצה באמת להכיר אותה תסתכלי במכתב מאליהו חלק ג' עמ' 355 עד 360.
לאחר שתקראי את האמור תבחני האם זה מה שחשבת עד היום (יש סבירות גבוהה שתגלי שלא).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2009 20:32 לינק ישיר 

קריסטל77 כתב:
למה אתה ייב לצאת מפרופורצייות תמיד?הא?

תבין שאנחנו במערכה סבוכה-
ואני לא רוצה להישמע ממורמרת, אבל בגדול יש הרבה נטל על  אישה.

קל מדי....

אשר עשה האלוקים את האדם ישר והמה בקשו חשבונות רבים". (קהלת ז, כט)

נ.ב. סלחי לי על התגובה את את נראית שאת פשוט "מקריבה" את החיים שלך. אולי כדאי שתראי מה מתאים לאופי שלך ובו תוכלי למצוא במה להתפרנס (כי את מציגה מצב בו תחיי כאישה ממורמרת בעבודה שהיא לא חפצה בה/מי שהקריבה את חייה לבעלה ואם הוא לא יעמוד במשימה אז יתברר שקורבנה היה לשוא. האם נראה לך שאלו חיים בריאים או שזה להכניס ראש בריא...).
בכל מקרה, תבחני את האפשרות של הסבת אקדמאאים למקצועות תוכנה, אולי זה מתאים לך יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2009 20:48 לינק ישיר 

שרפ,אני הומאנית. יצירה,אמנות,כתיבה,הוראה,פסיכולוגיה....זה מה שמדבר אלי. ועם דברים כאלו אי אפשר לפרנס יותר מדי...

אז אני עושה וויתורים למען התורה. מה רע?
קוראים לזה- "ויתור למען ערך".

ואני לא מכירה מושג של "לא יעמוד במשימה"...אני לא מציבה לו משימות,זו משימה של שנינו- זה שאם וכאשר הוא יצא לעבוד יכול להיות שהוא יצא בגלל שדי לו על הספספל ויכול להיות שזה בגלל שלי די בלימודים,בעבודה...

לכן אני אומרת, חייבים קודם לנסות.

דבר אחר- דברים שאני מצליחה בהם-אני נוטה לאהוב. אני מניחה שכשאצליח אוהב.
וחוצמזה, לא ידוע לי שבחיים עושים דברים שאוהבים בלבד....
אני לא אוהבת לצום.
וחצאית זה לא תמיד נח.
בקיץ חם לי. בחורף קר לי.
זה אסור.וזה חטא.וזה כרת. וזה דרבנן. וזה גיהנום.

ואתה לא עושה עוד המון דברים ומוותר על המון דברים....וזה לא הופך אותך לממורמר, זה הופך אותך-לשלם. בייחוד שזה לשם-שמים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2009 21:09 לינק ישיר 

מפסיכולגיה, לא מרויחים יפה?
500 ש"ח לשעה,
 מה קורה לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2009 21:22 לינק ישיר 

כן,זה אני יודעת.

אבל אני גם יודעת שאתה יכול להתחיל לעבוד רק מתואר שני.....אין לי זמן לזה.... :-)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > המשפט הנדוש...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.