בית פורומים הנה ימים באים

סליחה טעות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/5/2009 21:00 לינק ישיר 
סליחה טעות

תקראו את הסיפור עד הסוף
הָיֹה הָיָה 'בּוּזַּגְלוֹ'

- תגיד, אפשר לשאול מה המוצא שלך?

- אה... למה?... כמוך.

- מאיזו עיירה בליטא הגיעו אבותיך?

- אהה... למעשה, למדתי בישיבת גרודנא.

- נו, יפה, שם למדת, אבל מאיפה הגיעו אבותיך שָׁאַלְתִּי?

- אה... תראה... בעצם במקור אני... ספרדי...

- אני רואה שאתה מחוויר, אני מתנצל אם פגעתי...

- לא, זה בסדר.

- אה, ספרדי? איך זה מסתדר עם שם המשפחה שלך "בוזגלוביץ"?

- טוב, זה מידע חסוי ביותר שאגלה אותו רק לך, ואנא עשה לי טובה אל תספר זאת לשום אדם, ובודאי שלא להעביר לישיבות של הבנים והסמינרים של הבנות שלי... ועתה שים לב, הורד בבקשה את שלשת האותיות האחרונות של שם משפחתי, מה יישאר לך?

- בּ...וּ...זַּ...גְ...ל...וֹ...?!? רגע, אז אתה ספרדי, ואתה כל כך מתבייש בכך?

- ...הממ... אבל שיישאר בינינו, כן?!

- רגע, עדיין לא מסתדר לי, זה לא יכול להיות! הרי בעיני ראיתי בבין הזמנים את בניך מתפללים שחרית ללא טלית?

- טוב, תראה... אתה יודע, רוצים להשתלב...

- סליחה, מה פירוש, זה לא ענין של רוצה או לא רוצה, אין בזה אופנה, טלית זה חיוב! מה שאנו האשכנזים לא מתעטפים בטלית עד החתונה, זה בגלל מנהג, אבל אתה, למה אתה עוזב את מנהג אבותיך ואבות אבותיך?!!!

- טוב מה נעשה, הילדים לומדים בישיבות אשכנזיות.

- אה, עוד דבר, כעת אני נזכר שבחתונות של הילדים שלכם אתם מקפידים לעשות 'חדר יחוד', וכפי הידוע לי זהו מנהג אשכנזי מובהק, ומה עניינכם בכך? הלא מנהגכם נוגד את הדבר?

- תראה, לא יודע, אולי מנהג שנהוג ב'ישיבות' הוא יותר נכון!

- כעת, אני כבר בכלל לא מבין, וכי אבותיך ואבות אבותיך שהיו גאוני וענקי עולם, לא טוב עשו?! וכי אתה חכם וגדול יותר?! וסתם מעניין, למה אנשים מהסוג שלך מזניחים את כל המנהגים היפים והאמיתיים שלכם, וכשאתם מוצאים מנהג אשכנזי, אתם מסתערים עליו ומאמצים אותו באדיקות מוגזמת?! אפילו שמעתי על איזה ראש ישיבה 'ספרדי' שלא הסכים לתלמידיו ללכת לחתונה של אחד הבחורים, שרצה לקיים מנהג אבותיו שלא לעשות חדר יחוד. לדעתי, זו ממש בושה וחרפה!

- תשמע, אתה צודק, שכנעת אותי. אבל, נו, אתה יודע, מה לא עושים כדי שהילדים יכנסו לישיבות וסמינרים אשכנזיים...

- הו! עכשיו נגעת בנקודה, אשר בה חבויה הטעות הגדולה של אנשים כמוך. מה אתם חושבים? שבכך שתאמצו בדבקות כל מנהג ומנטאליות שלנו, אנו נקרב אתכם יותר, אז זהו שלא. זוהי שגיאה אופטית מוחלטת. דע לך ידידי, כי באמת אני וחברי בזים לאנשים כמוך!

- כן?! תשמע, זה מעניין! אז למה באמת, כלפי חוץ אנו נראים רצויים בחברה שלכם?

- תראה, למראית עין ודאי שלא נראה לכם שאינכם רצויים, שכן במדה מסוימת זה משרת את האינטרסים שלנו. אבל שים לב, האם חבר כנסת מטעמכם קבלתם? וכי למוסדותינו אתם מתקבלים בזרועות פתוחות? לא! אפילו לך באופן אישי, היה קשה להכניס את הילדים לישיבות שלנו, כן, אפילו החלפת את שם המשפחה לצורך כך...

- אז מי באמת גורם להרחקה הזו?

- אנשים חדלי זהות וערך עצמי מהטיפוס שלך! מי שאינו מעריך את עצמו, שלא יצפה שאחרים יעריכו אותו! מי שמשדר כל הזמן שהוא מוג לב, ונטול עמוד שדרה, איך ירצה שיתייחסו אליו בכבוד?! אתם מנסים לסגוד לנו, אבל מה לעשות, נעבעך, זה רק מגביר אצלנו את הרצון והחשק לדרוך עליכם ולחוש עליכם בעליונות ובבוז.

- רגע! אתה רוצה לומר לי שאתה מעריך יותר את הספרדים הגאים במורשת שלהם?

- תתפלא לשמוע, בהחלט כן! אמנם חיצונית אני מראה להם התנגדות, אבל  באמת בלבי אני מעריך אותם.

- נו, אז תכל'ס מה אתה מציע?

- מה אני מציע? פשוט! תשלחו את בניכם ללמוד במקומם הטבעי - במוסדות שלכם. אני מבטיח לך שהמוסדות הללו יהיו אפילו יותר טובים משלנו. ומי יודע, אולי גם אנו נתדפק על דלתותיכם. בינינו, הרי אתה יודע שהבחורים הטובים ביותר בישיבות שלנו, הם... הספרדים!!!

נו.. לדבר כבר לא צריך קראתם את הסיפור אם אתם חושבים שזה רק סיפור והמציאות היא לא כזו אז אתם ממש טועים כי זה סיפור שקורה כל הזמן

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2009 23:39 לינק ישיר 

תראה. בקשר לסיום המאמר של "הבחורים הכי טובים בישיבות..", אז אני לא יודע
מי יותר טוב, זה לא העניין.
מה שכן זו אכן תופעה מבחילה ההתרפסות הזאת של ספרדים שמנסים בכוח להכנס לישובות
אשכנזיות בכל מחיר, גם שהרבה פעמים הישיבות מבהירות להם שהם לא רצויים, ובסופו של דבר רוצים שיתייחסו אליהם בכבוד, נו באמת...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/5/2009 08:32 לינק ישיר 
לדעתי האישית "אין יותר גרוע מספרדי משתכנז" כי אז הוא הופך להיות

אחד מגדולי הדור ואז הוא על מנת להבליט את עצמו הוא מקצין יותר ויותר ושופך את התינוק עם המים
ובכלל תדעו לכם שחורבן הבית היה בגלל קיצונים שלש קבוצות שהקיזו את דמם על שליטה בבית המקדש
המשקיף הסיפור שהבאת מתאר את המציאות רק שאני בטוח שבמציאות זה אפילו גרוע יותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2009 11:43 לינק ישיר 
אהבת חינם.

המשקיף בוקר טוב.
אולי תוכל לומר איזה תכלית משרת הסיפור שהבאת לעיל?
הרי זה סוד גלוי,אז מה החידוש? לעורר שיח בנושא?
הרי מי שבאמת עושה את הדברים האלה ספק אם נמצא פה בפורום.
לדעתי כדאי לנו לאמץ את שיטת ר' נחמן להחזיר בתשובה. לא יועיל כנראה התוכחה,אלא רק על ידי עין טובה דווקא.
כמו שמופיע בתורה הידוע בליקוטי מוהר"ן תורה רפ"ב.
צריך לדון כל אדם לכףזכות,וע"י שתמצא פה את הנקודה הטובה יכול להחזירו בתשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2009 12:18 לינק ישיר 

את המשל הזה אפשר לומר גם על יהודים שמנסים להשתלב אצל הגויים ולטשטש את מוצאם וזהותם. וראו כיצד מתיחסים הגויים למנהיגים רופסים (כמו אצלנו) לעומת הכבוד והחיזור שהם רוחשים למנהיגים שדבקים בדרכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2009 13:22 לינק ישיר 

למרבה הצער הסיפור נכון  וקורה לרוב.
יוצאי אשכנז הקימו בארץ לאחר החורבן של השואה מאפס מוסדות וישיבות וברוך השם היום לאחר שנים רבות אנו רואים מוסדות ותלמודי תורה בכל הארץ.
יוצאי ספרד הגיעו רובם שומרי תורה ומצוות ופה בארץ רבים התנתקו מהדת בגלל המציאות שגרמה לכך. מי שכן נשאר דתי הצטרף ליהדות החרדתית.
חשוב לי לציין שאני חצי ספרדי וחצי אשכנזי.
בעשור האחרון החל גל של חזרה בתשובה גל מבורך דבר שגרם ליהדות החרדתית  לגדול ולבניית ערים נוספות ועל זאת השבח לבורא עולם.
לחזור בתשובה דבר ראשון זה לחזור מהמידות שלך אדם שחזר בתשובה ולא תיקן את המידות שלו כאילו לא חזר בתשובה, שמירת המצוות היא מסייעת לאדם לתקן את מידותיו וזה לאחר הרצון העז שהוא רוצה לשפר את מעשיו.
למרבה הצער ישנם אנשים רבים חוזרים בתשובה שאני מזהה שהם חזרו בתשובה למרות הלבוש החרדי , כי ישנם רבים שרק לבושים כמו חרדים ובהרבה מקרים למרות שהם מקיימים תורה ומצוות הם מתנהגים כמו חילונים והכי גרוע גם חושבים כמו חילונים.
רוב גדול של החוזרים בתשובה הם יוצאי ספרד , ורבים מהם לא חזרו עדיין בתשובה מלאה.
ישנם כאלו שכן חזרו בתשובה מלאה ואתה רואה זאת בהתנהגות במידות וביראת שמים שלהם.
כל אחד שהקים מוסד תורה גם אם הוא של ספרדים ראשי לקבוע מי יכנס לבית ספרו, אף אחד לא רוצה להוריד את הרמה שלו, כל אחד שרוצה ללמוד במקום טוב צריך לעמוד בדרישות.
אדם שחזר בתשובה ותיקן את מידותיו ויש לו יראת שמים יתקבל לכל מוסד ואף יצליח בלימוד התורה, גם אני שגר בישוב לא דתי לא מוכן שילדי ישחקו עם ילדים מסויימים למרות שהם חרדים וההורים שלהם שומרי מצוות , אבל באותם בתים אין תרבות דיבור ואין לשון נקיה ואין יראת שמים, אין מה לעשות .
מי שחוזר בתשובה ורוצה באמת ללמוד תורה ולהתחזק ולעלות במעלות התורה ולא משנה מה המוצא שלו צריך לעבוד על המידות שלו, שאדם מגיע למצב שהוא בעל מידות טובות הוא יתקבל לכל מוסד וגם אם לא הוא יעלה מעלה מעלה בדרגות התורה, כי הבינה והחוכמה היא מבורא עולם, ישנם תלמידי חכמים רבים שזכו לכתוב ספרים ולהעביר שעורים מוצלחים  בזכות הכבוד שלהם לנשים שלהם, הכבוד לחברה, הגמילות חסדים שלהם, וכ"ו.
כל אחד צריך להיות גאה במוצא שלו כי המוצא שלו הוא מאברהם אבינו , ומי שמתנהג כמו יהודי יראה שמים הוא מוכיח שהוא מבניו של אברהם אבינו.
והוא ילמד תורה לשמה ולא משנה איפה והוא יצליח , כי ההצלחה מהקב"ה ולא בעזרת שינויי שם משפחה.
שם משפחה של אדם יכול להיות גמילי , והשם הזה יכול להיות שם מפואר בזכות מעשיו  כשם שהשם אבו חצירא שם מפואר והקב"ה  יתן את הכבוד לאדם הזה ואת התורה.
אדם שחושב לשנות את שם המשפחה שלו כדי למצוא מוסדות לידלדיו, עליו לחזור בתשובה שלמה ולתקן את מידותיו, ולהתחזק באמונה ובביטחון בקב"ה כי הכל מהקב"ה יתברך.
מי שיש לו אמונה אמיתית שם מבטחו בבורא עולם.
בחיים הכל עניין של אמונה וביטחון בבורא עולם, ככל שאתה בוטח ומאמין בו כך תקבל עזרה ממנו.
מרן עובדיה יוסף שליטא, מתוך קושי רב צמח והגיע לגדולה שלו והכל בזכות אהבת התורה אמיתית שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/5/2009 13:30 לינק ישיר 

יפה דיברת  ברי ואת זה צריכים לומר לכל המתחזים לאשכנזים
לצערי הם עוד לא השיגו את התובנה שלך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2009 13:32 לינק ישיר 

דרוראה התשובה לשאלה שלך היא כן לעורר על הנקודה ותתפלא כמה הדברים מתגלגלים ומגיעים לאוזניים הנכונות
הלובביצ'ר אמר שאין  תעמולה שחוזרת ריקם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 23:50 לינק ישיר 

ציטוט:
"בינינו, הרי אתה יודע שהבחורים הטובים ביותר בישיבות שלנו, הם... הספרדים!!!"

- בלי שום גזענות! נכון שאני אשכנזי, אבל כנראה שאת הספור הזה כתב אחד שלא למד בישיבה אשכנזית ביחד עם בחורים ספרדים. כי בתכל'ס, אני לא יודע איך לכתוב את זה לספרדים שביננו, אבל המשפט הזה פשוט לא נכון. ואני כותב מציאות, לא גזענות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/5/2009 00:00 לינק ישיר 

קבלו סיפור משעשע בקשר לנאמר לעיל:
מסופר על בוזגלו כל שהוא שהגיע למשרד הפנים וביקש מהם לשנות את שם משפחתו לרבינוביץ'. או-קי, סידרו לו את בקשתו, ושמו נהפך מעתה לשם אשכנזי מובהק: רבינוביץ'. לאחר כשבועיים הוא מגיע שוב למשרד הפנים, ובקשתו שטוחה: להחליף את שם משפחתו למישקובסקי. שאלוהו הפקידים: הלא אך לפני שבועיים היית פה וביקשת לשנות את שם המשפחה שלך לרבינוביץ', ועכשיו עוד פעם אתה רוצה לשנותו? השיב להם מר בוזגלו-רבינוביץ' בחיוך של נצחון: פשוט מאד! בשביל שגם אם ישאלו אותי 'מה היה שם משפחתך הקודם' אוכל לומר להם שם של אשכנזי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/5/2009 08:38 לינק ישיר 

אההה ההאאא אהבתי לצערי זה היה יכול להיות מצחיק אבל זה לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2009 11:03 לינק ישיר 

כל אחד יודע ששם מפחה עברי הוא לא בדיוק השם שהוא הביא איתו מאירופה, משפחת קרן למשל זה קאופמן וכ"ו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2010 20:17 לינק ישיר 

האם לזה קוראים מבחן בוזגלו???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2010 02:49 לינק ישיר 

מה ? למה?

"ואפעלפי שהתמהמה עם כל זאת אחכה לו בכל יום שיבוא.."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2010 08:50 לינק ישיר 

מה זה מבחן בוזגלו??

דדווח על תוכן פוגעני