בית פורומים שידוכי חרדים

יראת שמים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/5/2009 14:42 לינק ישיר 

כי רוב הבחורים אומרים שהם רוצים ללמוד עד ..........סוף חייהם ,
והשאר אומרים שרק אם הרב שלו יסכים אז הם יצאו לעבוד .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/5/2009 14:47 לינק ישיר 

בסוג השני נשמע שיש פוטנציאל..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/5/2009 14:55 לינק ישיר 

סוויט, נכון. גם המטומטמים ביותר רוצים ללמוד עד סוף חייהם. נחשי למה?
זה לא שהם כאלו צדיקים ולמדנים כולם, הם פשוט לא רוצים לעבוד. גם בכולל הם ישבו לפטפט על כוס קפה עם החברותא.
ויש את אלו הלמדנים באמת, שהם תלמידי חכמים ורק להם נכון לשבת וללמוד כל היום עד סוף חייהם. לא, בעצם- גם ללמד אחרים. בשבילם יש את אלו שכן יש להם כסף / אפשרות להחזיק אותם. שימו לב שלא אמרתי "רצון" כי רצון לא מכניסים לצלחת.
ויש את אלו שקולטים שהם לא תלמידי חכמים ואין להם עתיד בלימוד רצוף לאורך שנים- והם יוצאים בחוכמה לעבוד, וללמוד חצי יום. ככה יש להם ביד גם פרנסה, וגם עולם הבא.
לא רואה שום מקום בו הם יורדים ברמתם מהסוג הראשון שמתבטל על ספסלי בית המדרש

שגיאת הקלדה.

תוקן על ידי תמי_4 ב- 21/05/2009 14:53:28

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/5/2009 14:59 לינק ישיר 

בחור שיצא לעבוד לפני החתונה לא יצא בגלל חשיבה על משפחתו העתידית, הוא יצא כי אין לו ראש ללימוד, כי קשה לו, כי בא לו להרגיש עצמאי ועוד הרבה סיבות דומות,
 רב הבחורים שמבינים שבקללת אדם הראשון הם קוללו, ושיש להם הסתכלות נכונה על העולם, יודעים שהלימוד זה האידיאל מבחינתם( אני מתכוונת כמובן לבחורי ישיבה) אם וכאשר לא יתאפשר להם, אמור להיות ברור להם שעול הפרנסה שייך להם!!! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 15:08 לינק ישיר 

תמי ומאמינה, אתן צודקות, אין הצדקה ששותי הקפה בכוללים לא יקחו את עול הפרנסה
ויטילו אותה על נשים מסכנות שכל העולם נופל על כתפיהן, בזמן שהבעל החמוד מתמודד עם הבחישה בקפה ובפוליטיקה [לעיתים הפנים חרדית המרתקת,,,] ולעיתים גם לבחוש בפיאה של השכנה,,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 15:25 לינק ישיר 

maamina כתב:

בחור שיצא לעבוד לפני החתונה לא יצא בגלל חשיבה על משפחתו העתידית, הוא יצא כי אין לו ראש ללימוד, כי קשה לו, כי בא לו להרגיש עצמאי ועוד הרבה סיבות דומות,
 רב הבחורים שמבינים שבקללת אדם הראשון הם קוללו, ושיש להם הסתכלות נכונה על העולם, יודעים שהלימוד זה האידיאל מבחינתם( אני מתכוונת כמובן לבחורי ישיבה) אם וכאשר לא יתאפשר להם, אמור להיות ברור להם שעול הפרנסה שייך להם!!! 

מסכימה עם maamina!!
כל מילה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 16:40 לינק ישיר 

זאב1 כתב:
התשובה שלי היא בהחלט כן, אני באופן אישי הכרתי כמה בחורים שעבדו חצי יום והיראת שמים שלהם היתה לא פחות מכל בן תורה אחר שהכרתי, ובמובנים מסויימים אף עלתה עליה
אני מסייג את דברי בנקודה אחת, שהטיפוסים הללו הם זן נדיר, לא כ"כ מצוי, ולכן הבדיקה חייבת להיות בדיקת עומק יסודית

מסכימה בעיקר עם המשפט האחרון.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/5/2009 16:58 לינק ישיר 

כן

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 17:54 לינק ישיר 

20sweet כתב:
ככה שרפ !!!!
למה לא ?

אח"כ אנחנו גם נשמע את הבכיות שאין כסף לכלום וכל העשירים (שקרעו את עצמם ולמדו), שודדים את העניים שהעדיפו לספור כוכבים במקום להשקיע בעצמם ובקרירה שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2009 03:00 לינק ישיר 

תמי_4 כתב:
סוויט, נכון. גם המטומטמים ביותר רוצים ללמוד עד סוף חייהם. נחשי למה?
זה לא שהם כאלו צדיקים ולמדנים כולם, הם פשוט לא רוצים לעבוד.

תרשי לי לחלוק עלייך, תמי.
הסיבה שכל כך הרבה נשארים ללמוד (ואני בכוונה לא אומר "רוצים ללמוד") היא שאין להם ברירה אחרת. מוסדות חרדים להשכלה גבוהה הם תופעה של השנים האחרונות בלבד, ובעיקר יש את נושא השירות הצבאי שעומד כחומה לפני כל מי שירצה לעזוב את הישיבה.
לשם השוואה, בארה"ב, רוב הבחורים לומדים כמה שנים בישיבה גדולה, ואז חלק ממשיכים בישיבה וחלק יוצאים ללמוד מקצוע, או לומדים לימודי ערב, כל אחד לפי דרגתו. 
לא נראה לי שהבחורים כאן הם כולם יותר צדיקים , כמו שלא נראה לי שהם עצלנים ונצלנים יותר מהבחורים שם, פשוט אין להם ברירה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/5/2009 03:14 לינק ישיר 

maamina כתב:

הדברים לא בדיוק סותרים. יש גם הרבה בחורים שאין להם ראש, וקשה להם וכו' אבל בכל זאת נשארים בישיבה ולא ממש לומדים. לא עדיף היה אילו היו חושבים על משפחתם העתידית?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/5/2009 03:31 לינק ישיר 

תרי,
הם כן סותרים.
כי בחור שאין לו ראש ללמוד ויוצא לעבוד- הוא לא יוצא בגלל חשיבה על עתיד משפחתו.. [בקושי הוא מצליח לשרוד את עצמו.. עד שמוצא את עצמו בעולם הגדול ללא מסגרת לימודית כפי שיתרגל וללא בית מחייב..]

אבל אין ספק שוודאי עדיף שיצא לעבוד.. מאשר יתבטל בישיבה שהרי ידוע שהבטלה מביאה.....לידי חטא..
וטוב הוא עושה שהוא דואג לעצמו ולוקח אחריות על חייו.
חבל על בטלנים שמחממים תכסא בשביל 'מה יגידו'..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2009 07:19 לינק ישיר 

לדעתי אתם טועים ולא מכירים את העובדות.

אנ י גדלתי בבית של אברך. מכיוון שהחלטתי שחיי העוני החרדיים לא מתאימים לי (ולא כי לא התאמתי ללימוד), החלטתי בגיל צעיר לדאוג להשלים השכלה. למדתי בישיבות הכי נחשבות וזה בכלל לא היה רלוונטי להחלטותי.

יתכן שהיום עם התוכניות להשלמת השכלה זה פחות בעייתי, אבל יש מספיק אנשים שבגיל צעיר מחליטים שהדרך הסלולה של כולל, אשה עובדת, חיי צמצום, גלגלול גמחים אינם הדרך האידיאלית אותה הקב"ה יעד לאדם. אז הם נאלצים להישאר בישיבה כדי לא לפגוע בשידוכים ולשחק לבחורות עמן הם נפגשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2009 10:50 לינק ישיר 

ומה קורה בבית יעקב? רב הבחורות נשארות בסמינרים רק בגלל שידוכים, ההורים שורפים 30,000 ש" רק בשביל שידוכים ובסוף עושים לנו טובה ונותנים לנו תעודת הוראה... זו בדיחה די עצובה, כי במכללות לומדים אותו זמן אפשר להשיג מלגות וכאלה משלמים בסופו של דבר פחות, ומקבלים תואר , טוב, אנחנו לא יכולים להיות מתקני העולם אבל החברה שלנו מאוד מעוותת, סליחה על הבוטות אבל...
לפי מה שנאמר כאן, אין אפשרות להכליל בכל מקום אפשר למצוא זבל ואפשר למצוא זהב, נקווה שכל אחד ימצא כבר את היהלום שלו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2009 10:59 לינק ישיר 

קוטבית כתב:

תרי,
הם כן סותרים.
כי בחור שאין לו ראש ללמוד ויוצא לעבוד- הוא לא יוצא בגלל חשיבה על עתיד משפחתו.. [בקושי הוא מצליח לשרוד את עצמו.. עד שמוצא את עצמו בעולם הגדול ללא מסגרת לימודית כפי שיתרגל וללא בית מחייב..]

אבל אין ספק שוודאי עדיף שיצא לעבוד.. מאשר יתבטל בישיבה שהרי ידוע שהבטלה מביאה.....לידי חטא..
וטוב הוא עושה שהוא דואג לעצמו ולוקח אחריות על חייו.
חבל על בטלנים שמחממים תכסא בשביל 'מה יגידו'..

לא הבנתי למה יש כאן סתירה. יכול להיות בחור שאין לו ראש ללמוד וגם יש לו דאגה לעתיד. הוא גם יכול להשאר בישיבה ולחמם את הספסל, אבל יוצא בגלל אותה מחשבה לעתיד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > יראת שמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext