לאחרונה התוודעתי לתופעה ההולכת ומתפשטת כמו שפעת מקסיקו.
חשוב לי לציין שאין לי דבר וחצי דבר נגד האדמו"ר מגור שהוא בנם של קדושים וקדוש עליון ומנהיג ישראל...
טענותי הם נגד אלו המתיימרים להיקרא חסידיו.
שוב אדגיש, אני לא מכלילה ח"ו, וחלק גדול מחסידי גור הם אנשים נורמטיבים שמטיבים עם הזולת ותורמים לחברה ככל יכולתם.
אני כן מתכוונת לאותה קבוצה גדולה שלצערי לא נמצאת בשולי המחנה שלקחו לעצמם תפקיד להיות סגנו של אלוקים...
אז נכון ש..,
שלפעול למען תחבורה כשרה זה דבר לגיטימי.
שלפעול למען אי פתיחת חנויות בשבת זה דבר לגיטמי.
שלפעול למען צניעות הנשים זה דבר לגיטימי.
שלפעול למען אינטנרט כשר זה דבר לגיטימי.
ועוד ועוד...
אבל הבעיה היא שאת כל התפקידים הלגיטימיים האלו לקחו על עצמם אותם חסידי גור שהזכרתי במבוא.
וכאן עולות השאלות הבאות:
מי שמכם להיות סגנו של אלוקים?
לא כבד לכם כ"כ הרבה תפקידים?
למה מי שלא הולך בדרך שאתם מכתיבים צריך להיות מושמץ?
אתם מנהלים את המדינה?
אם אתם בכל זאת מעונינים להכתיב מה טוב ומה לא טוב, מה כשר ומה לא כשר, מה צנוע ומה לא צנוע,תכתיבוו זאת אצלכם בחסידות, למה אתם חושבים שכלל ישראל חיייב לסור למרותכם ולקבל את דעתכם?
אני מעונינת מאוד לשמוע תשובות עניניות ולא מתלהמות.
נשלח ב-24/5/2009 10:07
בוקר טוב...מה חלמת הלילה?
נשלח ב-24/5/2009 10:10
לדעתי את לא צודקת בטענותייך.
ישנם דברים שהם מנהיגים אך ורק בקהילתם וישנם דברים שהם מנסים להוביל בציבור החרדי ומגייסים לשם כך את שאר רבני וגדולי הדור.
אני לא רואה שום פגם בכך בזה שחסיד גור מנסה להוביל מהלך והוא פונה עם זה לרב פלוני ולאדמו"ר פלוני ומבקש שהוא יצטרף למהלך.
הרי לא מדובר בדברים שגור כופים על החוגים האחרים בכח הזרוע, בסך הכל הם פונים לרבנים ומציגים את עמדתם ולעיתים עמדתם מתקבלת ולעיתים לא.
מה רע בכך ?
זה שזה מפריע לאנשים מסוימים שלא מוכנים לקבל על עצמם את החומרת והתקנות למיניהם , זה כבר בעיה אחרת, אך בזה אי אפשר להאשים את הגעררס לאחר שהם מקבלים את הסכמת שאר הרבנים והאדמורי"ם למהלך אותו הם מובילים.
אני מאוד הייתי שמח וגאה אם בגור אכן היו מובילים את כל המהלכים האלו. אבל חוץ מנושא השבת הם ממש לא קשורים לגור. מקסימום הם הצטרפו כדרכם לסייע לכל דבר שבקדושה.
רק בפורום הם 'אשמים' בכל דבר שבקדושה. כך קל יותר לחרוק שיניים. אני יכול לפרט, אבל אין לי כוח. אם תפרטי מדוע נראה לך שהם היוזמים (מה שלא עשית כמובן) אוכיח לך שלא.
נשלח ב-24/5/2009 12:26
גברת
הלו מאדדאם. בוקר טוב. ישנת טוב גברת?
לפני שאני מתחיל לענות לך ולקיים את דברי החכם ענה כסיל כאיוולתו, הנני מקדים ואומר שאינני "מתיימר להיות חסידו" של כבוד קדושת הרבי שליט"א , כי מי אני שאעיז לבוא בין ההרים הגבוהים, חסידים ואנשי מעשה, יראי אלוקים, בעלי מדריגה, שישנם בין החסידים של הרבי שליט"א, ואנכי איש בער, שפל ונבזה. ורק לי, השפל והנבזה מבין חסידי כבוד קדושת הרבי שליט"א מגור מאור הגולה, מותר אולי בדיעבד שבדיעבד לענות לשאלות אפיקורסיות , ואל לחסידים יותר גדולים ממני להתפלש בבוץ הזה. כל עיסוקם של החסידים האמיתיים הוא לשבת על התורה ועל העבודה ולא להיות עסוק עם אנשים שפלים כמוך.
חסידי גור, מי שמכם להיות סגנו של אלוקים? מי אתם?
לאחרונה (מתי זה התחיל? לאחרונה גברת? כפי הידוע לי, מרנן האדמורים לבית גור זצוק"ל ושיבלחט"א כבר ישבו ליד ההגה של הנהגת כלל ישראל מימות החידושי הרי"ם, לפני 170 שנה . ובפולין של לפני מלחמת העולם היה כ"ק מרן האמרי אמת זצוק"ל העומד בשער, כידוע למי שעניים פתוחות ולא מסונוורות לו. ומי מדבר אחרי השואה הנוראה, הבית ישראל, הלב שמחה - שהיה גודר גדר ועומד בפרץ יומם ולילה על מאה ואחד ענינים, פירצות בכל תחומי הדת והיהדות - וגם בדברים שאין לנו השגה בהם, וכל הדברים הללו הלא הם חרוטים בציפורן שמיר מעל גבי ההיסטוריה החרדית לדורותיה. וגם האדמורי"ם הקדושם שלאחריהם, מה לעשות אם ב"הבית שלנו" לא יצא לך לקרוא את הדברים הללו??? או בעיתון של פרוש בחלק המיועד לנשים צדקניות או במהדורת האידיש??? זה אשמתינו שאת בור ועם הארץ בדברים הללו??? ) התוודעתי (רחמנות..) לתופעה ההולכת ומתפשטת כמו שפעת מקסיקו.
חשוב לי לציין שאין לי דבר וחצי דבר נגד האדמו"ר מגור שהוא בנם של קדושים וקדוש עליון ומנהיג ישראל... (וואו שאפו . איזה מזל לו לרבי מגור שליט"א שאין לך דבר וחצי דבר נגדו. ובכלל מדבריך ניכר שאת אפילו מאוהדיו. הנני להודיעך במידה ולא ידעת עד האידנא: לאף אחד בגור אפילו לא תינוק בן יומו איכפת אם יש לך , גברת נכבדה, חצי דבר או רבע דבר נגד או בעד הרבי מגור. אין לך צורך לציין את מידת אהדתך, כי - ואת הרי כתבת את ההודעה הזו לחסידי גור ממוען אישית לכל גערער חסיד - חסידות גור מתקיימת, חיה ונושמת, ומלאה בסיפוק ושמחה פנימים - דוקא בגלל אי-האהדה מאנשים כמוך. זה, ודוקא זה הוא המודד אם צדקה דרכינו ואם לאו. אז אנא, בבקשה, תתקני את ההודעה, ותכתבי שיש לך דבר וחצי דבר נגד גור. בבקשה. ..
טענותי הם נגד אלו המתיימרים להיקרא חסידיו. מתיימרים? ואיך, אולי תסבירי לנו, נהיים באמת חסיד? את הרי "מבינה" בהכל. נכון? אפילו בחיתול תינוקות, אז תסביר לנו היאך הופכים מ"מתיימר" לחסיד אמיתי? הרי כל החסידים של גור כהיום הזה אינם חסידים!!! אלו רק "מתיימרים"!!! אולי תעשי סדנאות בהדרכתך לכל חסידי גור מגדול ועד קטן ותלמד איך הופכים לחסיד גור אמיתי???
שוב אדגיש, אני לא מכלילה ח"ו, וחלק גדול מחסידי גור הם אנשים נורמטיבים שמטיבים עם הזולת ותורמים לחברה ככל יכולתם.
עכשיו אני מתחיל להבין. (אולי לא?) חסיד גור נורמלי, הוא חסיד שתורם לחברה, ומיטיב עם הזולת, ובגור כידוע, יש "חלק גדול" שמיטיבים עם הזולת והם אנשים נורמטיביים. תודה על המחמאה. אני בטוח שבעקבות זה נראה היום חסידי גור שמחים ועליזים הרי לאו בכל יומא אנו מקבלים גושפונקא מאישיות חשובה כמוך גברת ... אבל, האיך את יודעת את זה? היכן פורסמו הדברים האלה שיש חלק גדול מחסידי גור, נורמטיביים, ומיטיבים עם הזולת? אני לא שמעתי על כך. מקורות בבקשה!!!
...ואם יש בן אדם, שאינו מיטיב עם הזולת, ואין לו "הכשר" של איש נורמטיבי, אינו חסיד גור. נכון? אז למה כולם אומרים שחסידי גור אינם נורמליים?
אני כן מתכוונת לאותה קבוצה גדולה שלצערי לא נמצאת בשולי המחנה (אנשים לא נורמטיביים, אינם מטיבים עם הזולת, אבל גם לא נמצאים בשולי המחנה, אז היכן? בראש המחנה? אפשר שמות בבקשה? אני יודע שזה "קבוצה גדולה" וקשה לכתוב כל כך הרבה שמות, אבל אני לא מסוגל לנחש מי הם. הרי את הרי לא מתכוונת לרבי מגור עצמו, שגם הוא לא נמצא בשולי המחנה לשיטתך אני מקוה... שאין לך "חצי דבר" נגדו.
וכשאני לעצמי, אני הרי יודע שאת כן מתכוונת לרבי מגור שליט"א אבל הרי "זה לא מתאים" לכתוב על גדול מישראל, זה הרי לא יפה... אז הנה יש לנו מרקחת מלא טעם ממיטב המטבח של הגברת....שמצאה את "סגניו של אלוקים" אבל לא מבינה מה היא רוצה, או שמפחדת לומר. הרי הגברת גם יודעת, שבגור אין כזה דבר שקורה משהו על ידי חסידים לבד ללא הכוונה ישירה של הרבי , אבל יש לגברת פחד לכתוב ישירות נגד הרבי מגור אז היא באה עם פלפול שלם, ממה היא מפחדת? מה יכול לקרה לה? הרי תמיד פרוש יוכל להצילה. ) שלקחו לעצמם תפקיד להיות סגנו של אלוקים...
אז נכון ש..,
שלפעול למען תחבורה כשרה זה דבר לגיטימי. (תודה.)
שלפעול למען אי פתיחת חנויות בשבת זה דבר לגיטמי. (תודה)
שלפעול למען צניעות הנשים זה דבר לגיטימי. (אה כן? תודה)
שלפעול למען אינטנרט כשר זה דבר לגיטימי. (תודה רבה. באמת, גברת)
ועוד ועוד...
אבל הבעיה היא שאת כל התפקידים הלגיטימיים האלו לקחו על עצמם אותם חסידי גור שהזכרתי במבוא. ( מי???)
וכאן עולות השאלות הבאות:
מי שמכם להיות סגנו של אלוקים? (1)
לא כבד לכם כ"כ הרבה תפקידים? (2)
למה מי שלא הולך בדרך שאתם מכתיבים צריך להיות מושמץ? (3)מי השמיץ? מותר לדעת פרטים?
אתם מנהלים את המדינה? (4) איזה ניהול? להיאבק על עניני דת זה לנהל את המדינה? הבעיה של כל אלו שיש להם טענות נגד גור הוא: כי גור עומדת בדרכם. לצנינים בעיניהם. לצערינו המצב של הציבור החרדי ברוחניות אינה מן המשופרים, אנשים רוצים לעשות ככל העולה על רוחם, ההפקרות שולטת בכל התחומים, חוסר הרצינות. הבינוניים הפכו לשוליים והשוליים לשולי שוליים, ויש חסידות אחד ויחידה שמוכנה להקריב את תדמיתה, העיקר לשמור עם רמה מסויימת של רוחניות, וחסידי גור הם לצנינים בעיני כל טובעי בוץ ורפש. וזו היא גם מטרתך גברת. את לא צריכה להתבייש להודות בזה. חסידי גור מפריעים לך בחיים. פשוט לא נותנים לך לחיות. אני מאוד גאה בהם. אני חייב לומר לך.
אם אתם בכל זאת מעונינים להכתיב מה טוב ומה לא טוב, מה כשר ומה לא כשר, מה צנוע ומה לא צנוע,תכתיבוו זאת אצלכם בחסידות, למה אתם חושבים שכלל ישראל חיייב לסור למרותכם ולקבל את דעתכם? את יכולה לומר לי שם של הרב שאת כן סר למרותו? על מה את מדברת? גור לא מחליטה, גור הם חיילים של רצון תורתינו הקדושה.
ושפע שוק הוא הדוגמא ההכי מוחשית לזה. בעליה של שפע שוק פתח רשת חנויות שמחללת שבת בפרהסיה. כל!!!!! גדולי ישראל, פסקו שאסור לקנות שם. אני בעצמי שמעתי ממישהו ששמע אישית מהגר"ח קנייבסקי שליט"א שאסור לקנות שם. אבל, אנשים כמוך והדומים להם , קונים שם בדווקא! למה??? כי גור נמצאת בפנים, ולא מתאים להתנהג באיסור במקום שגם גור אוסרים. הרי צריך להיות ההיפך מגור. מה לעשות, יראת שמים כיום נמצאת בגור. בגור לא מתביישים לעמוד בחזית. זה מפריע למישהו? שילך לרופא.
ותיכף , כמו מקהלה יבואו של החסידים של כבוד קדושת מהר"ם שליט"א , וישאלו? מה??? חילול שבת??? איך הצבעתם ברקת שהוא מחלל שבת??? אף אני אשאל. האם שאלה זו (שאין כאן מקומה בכלל ואני לא אכנס לזה כי כבר עניתי עליה כמו"כ פעמים) מתרץ אותכם כיחיד למה אתם קונים בשפע שוק? כל אחד, בעשותו חשבון נפשו בינו לבין קונו, למה הוא קונה שם? הרי בעליו הם מחללי שבת בפרהסיה? וכל גדולי ישראל פסקו שאסור? מה התשובה? בגלל שגור הצביעו ברקת?? מה זה קשור לחובתך בעולם? מה תענה ליום הדין בבית דין של מעלה כשישאלו למה מרית את פיו של מרן הגר"ח קנייבסקי שליט"א ?כי גור הצביעו ברקת????
אני מעונינת מאוד לשמוע תשובות עניניות ולא מתלהמות.
אני מאוד מקוה גברת נכבדה, שבפעם הבא כשתתעוררי בבוקר על צד שמאל, לא תשתף אותנו בחוויה המפוקפקת הזאת. תודה.
נשלח ב-24/5/2009 12:34
לגופו של עניין -
מתי גור פעלו בנושא צניעות נשים?! הרב וואזנר למשל (חסיד גור מדורי דורות...) הוא גדול הלוחמים והמפעילים בנושא.
את התחבורה הכשר ייסד כ"ק האדמו"ר מויזניץ שליט"א. על האיסור חתמו כל גדולי הדור ללא יוצא מן הכלל (אני שמח שכולם נחשבים חסידי גור, אני מאוד גאה בחסידים כמו הגרי"ש, הגראי"ל, הגר"ח, האדמו"ר מבעלזא וכו'...). בועדה יש רק נציג אחד לגור לדאבוני.
באינטרנט הכשר מטפל כבר זמן ארוך מאוד כ"ק האדמו"ר מבעלזא שליט"א (חבר בשטיבעל של גור כמובן....). עוד לפני שמישהו שם לב לפירצה הזו הוא כבר התריע כנגדה ועד עצם היום הזה הוא יוזם מהלכים במלחמה נגדה.
נשלח ב-24/5/2009 13:02
ואוו היגיון היכן היית בתקופות הבאמת עסיסיות
נשלח ב-24/5/2009 13:07
חזי26 , מה שנכון נכון
נשלח ב-24/5/2009 13:20
רגועה,
כשהילד שלי שואל שאלה קטנונית מעין זו אני עונה לו "כשתגדל תבין..."
אין מה לעשות, תמיד, בכל מקום, הגדולים, החזקים, המובילים הם המנצחים!
קשה לשינוי אמנם, אבל זו העובדה. עניין של מזל יותר, נראה לי.
כשתהיה גדול (או החוג שלך) גם אתה תוביל את הכל, וכל הקטנים יהיו מאחורה, קצת יתבאסו אבל יבצעו פקודות כמו שהגדול מכתיב. כל עוד תהיה קטן ונעבעך יהיו מישהו מעליך שיוביל אותך. וזה לא יעזור גם למי שינצל את היותך קטן וינסה לרכז עוד כמה קטנים, עוד כמה קטנים ועוד כמה קטנים, כי לכל קטן יש רצון גדולללל לשלוט ולא לתת לקטן לידו לשלוט עליו, ולכן רק מי שבאמת גדול! יש את האפשרות להיות המלך.
יש מצב להתרגל כבר או שהגדולים יצטרכו להזכיר זאת שוב ושוב, למרות שזה לא יהיה נחמד???
ועכשיו ברצינות:
אל תהיו סגורים שרגועה היא אישה, אז תתייחסו לניקים כהוות נפשכם, ללא צורך לענות לה, אלא לו!
פותח האשכול גרם להמון המון חסידי גור קורת רוח רבה. כי אם יש מישהו שניסה לומר שהם כבר לא שולטים לאחרונה וכו', אז הזכירו לו כעת שהוא עדיין שולט בשטח
באמת שכל הרשימה שהוזכרה (מהדרין, אינטרנט וכו') לא קשור רק לגור. זה שלרבי מגור יש אחריות לכלל ישראל לא אומר שהוא הופך להיות רבי של כולם.
נהרא נהרא ופשטיה...
תוקן על ידי אדיר_ים ב- 24/05/2009 13:19:11
תוקן על ידי אדיר_ים ב- 24/05/2009 13:20:30
נשלח ב-24/5/2009 13:22
הגיוןבריא כתב:
ושפע שוק הוא הדוגמא ההכי מוחשית לזה. בעליה של שפע שוק פתח רשת חנויות שמחללת שבת בפרהסיה. כל!!!!! גדולי ישראל, פסקו שאסור לקנות שם. אני בעצמי שמעתי ממישהו ששמע אישית מהגר"ח קנייבסקי שליט"א שאסור לקנות שם. אבל, אנשים כמוך והדומים להם , קונים שם בדווקא! למה??? כי גור נמצאת בפנים, ולא מתאים להתנהג באיסור במקום שגם גור אוסרים. הרי צריך להיות ההיפך מגור. מה לעשות, יראת שמים כיום נמצאת בגור. בגור לא מתביישים לעמוד בחזית. זה מפריע למישהו? שילך לרופא.
ותיכף , כמו מקהלה יבואו של החסידים של כבוד קדושת מהר"ם שליט"א , וישאלו? מה??? חילול שבת??? איך הצבעתם ברקת שהוא מחלל שבת??? אף אני אשאל. האם שאלה זו (שאין כאן מקומה בכלל ואני לא אכנס לזה כי כבר עניתי עליה כמו"כ פעמים) מתרץ אותכם כיחיד למה אתם קונים בשפע שוק? כל אחד, בעשותו חשבון נפשו בינו לבין קונו, למה הוא קונה שם? הרי בעליו הם מחללי שבת בפרהסיה? וכל גדולי ישראל פסקו שאסור? מה התשובה? בגלל שגור הצביעו ברקת?? מה זה קשור לחובתך בעולם? מה תענה ליום הדין בבית דין של מעלה כשישאלו למה מרית את פיו של מרן הגר"ח קנייבסקי שליט"א ?כי גור הצביעו ברקת????
מכיון שעם רוב הדברים שכתבת אני סובר בדיוק כמוך, לא נותר לי אל אלקחת את החלק בו אני לא מסכים ולנסותלענות לך עליו.
1. מי הם כל!!!!! גדולי ישראל שפסקו שאסור לקנות שם ?
אולי תפרסם כאן בפורום את הפסק שמעולם אף אחד לא שמע עליו ?
2. מכיון שידוע לכולנו שאין שום איסור לקנות בשפע שוק ורק אולי ואולי משום כבוד השבת עדיף לקנות במקום אחר, ברגע שחסידי גור חיללו את השבת וכידוע חסידי גור מראים את הדרך לציבור הרחב בהרבה הנהגות, אזי גם כאן הם הראו שנוחות אישית עדיפה על פני חילול שבת ואם עד עכשיו אנשים העדיפו את כבוד השבת על פני טובתם האישית (חנות קרובה לבית, מחירים נוחים וכו') ברגע שהם ראו שיש דברים שגוברים על שבת קודש (כגון כבוד הרבי וכבוד החסידות וכו' וכו') אזי הם למדו מכך לעצמם וגם החלו לקנות בשפע שוק ששוב כידוע אין שום איסור ושום חרם לקנות שם.
3. השאלה הקשה היא מה אתם חסידי גור תענו בבית דין של מעלה, מדוע מריתם את פיהם של כל גדולי ישראל והצבעתם עבור מועמד מחלל שבת בעוד שגם רבכם לא הורה לכם להצביע בעדו וגם לא הורה לכם להפריע ולהציק ולהרוס למועמד הנגדי כל בדל של סיכוי אפשרי לנצח בבחירות ובכך גם גרמתם לחילול השם בהעלאת ראש עיר חילוני מחלל שבת ושונא דת בראשות עיר הקודש וגם גרמתם שאנשים יראי שמים ויראי חטא התחילו לקנות בשפע שוק לאחר שלמדו ממכם כי לכל דבר יש מחיר וגם לשבת יש מחיר.
נשלח ב-24/5/2009 13:58
יפה שיש מי שטורח לענות תשובות מחכימות אם כי חלקיות.
מה שהעיר אותי זה הסיפור ששמעתי על קו 85 באשדוד שהיה על זה כתוב גם כאן בפורום.
(לקח לי זמן למצוא את האשכול המדובר ולכן התעכבה תגובתי)
שם היו אלו שוליים של חסידי גור שצועקים על נשים שלא שומעים בקולם וכן נוסעים בקו 85.