| נשלח ב-24/5/2009 21:29 |
|
| |
היהדות והאיסלם
שלום לכולם.
אשכול זה מיועד לאנשים המאמינים בתורה ובחז"ל והמעוניינים לסייע ליהודים סביב העולם.
כידוע לכולנו, האיסלם הולך ומשתלט על העולם. הצפי הוא כי לא ירחק היום וכל אירופה תיכנע לאיסלם.ככל הנראה השלב הבא הוא ארה"ב ודרום אמריקה. האיסלם מאמין כי אין מקום לדת מלבד האיסלם וכי עניינו הוא להכניע את כל העולם תחת מרותו. אם לא ע"י קונברסיה אז ע"י שלטון בכח הזרוע.
מצבם של היהודים הולך להיות בכי רע, הניחותא שבמאות האחרונות תחת אירופה הנוצרית אינה ראיה לזיקה בין דת לרדיפה, כי אירופה עוברת תהליך חילון מתמשך. אם ע"י פרשנויות ליברליות לנצרות או התגברות האתיאיזים.אמנם בשנים האחרונות אנחנו מוצאים רגרסיה לעבר תפיסות דתיות המבקשות להן עוגן לאמת אבסולוטית.היה זה הנהיה אחרי הניו אייג' ואיחוד כל הדתות תחת מטריה אחת, וכעת בהשפעת האיסלם זו הנטיה אחר אמת אחת ויחידה. ( ניתן למצוא הסברים סוציולוגיים פילוסופיים ופסיכולוגיים לכל זה, אך אין זה מענייני כעת )
כל רצוני כעת הוא , באם אפשר, לערוך מלחמת מגן או אף אופנסיבה יהודית, כנגד כל התהליך המהיר הזה שעובר מעל ראשינו.
כידוע, האיסלם היא דת מסיונרית לא פחות מהנצרות. נכון להיום עיקר לחמתו הוא כנגד הנצרות ( ובעת האחרונה הפנה מבטו לעבר אמונות המזרח הרחוק: ההינדואיזים הטאואיזים הבודהיזים וכו' ). אמנם לעניות דעתי , בהנחה כי אמונת הייחוד שלו תגבר על כל התפיסות הפאגאניות, עיקר מלחמתו תופנה כנגד היהדות המייחדת כמותו אך כופרת בנבואת מוחמד.
ההשלכות לזה עלולות להיות הרות אסון כלפי כל יהודי העולם ולא רק כלפי יושבי ארץ ישראל " הציונים" . היהודים ייתפסו ככופרים בנבואת מוחמד ויואשמו ע"י כל העולם.
דומני כי חובת חכמי ישראל בעת הזאת, אקדמאים ולומדי תורה , יחד, הוא להצטייד בערכות מגן כנגד העתיד לבוא, או המתרחש כבר כעת. כריה"ל בשעתו ליצור מסכת טיעונים וכתבי הגנה ליהדות כנגד רודפיה.
יש ללמוד את כל טיעוני האיסלם נגד היהדות, ולהתמודד מולם בכל דרכים העומדים לרשותינו, הן מעולם המחקר והן מהעולם התורני.
מהמעט שהבנתי טיעוניהם הבסיסיים הם :
א - תורת משה הושחתה ע"י הרבנים. היא אינה מקורית.
ב - אללה - משנה את דעתו, ולכן הוא עזב את היהודים ובחר במוחמד.
ג - מוחמד היה נביא אמת, והיהודים לא שמעו לתורה המאשרת את נבואתו.
ד - בתחילה כל היהודים ונביאיהם היו מוסלמים למעשה, היהודים פרשו מדרך האיסלם.
ישנם עוד טיעונים שונים ומשונים אך דומני שאלו הם העקרוניים.
כמובן, אינני מכיר הכל, ויש חכמים גדולים ממני לאין ערוך שיוכלו להסביר ביתר עמקות את העיקר. אך מה שברור לעניות דעתי הוא, שאם לא ימצא כתב הגנה ליהודים כנגד כל הטענות הללו, המוסלמים המתגברים והולכים יפעלו להסתת כל העולם נגדינו שלב אחר שלב. לא רק במובן הלאומי אלא בעיקר במובן האמוני.
אמונתי היא, כי ספר אחד איכותי יכול לשנות הכל ולעורר מהפכה של ממש בלב כל ההמונים מגויי העולם. אינני מדבר על שכנוע, אינני תמים או פתי להאמין בזה, די לי בהחלת ספק בקנאותם. ספק שיכול למזער נזקים.
אני מעוניין מכם, לשמוע יותר על טענות האיסלם ואת תשובת עם ישראל לטענות הללו. ( כידוע, ספר הכוזרי מתמודד פחות עם האיסלם, ספר כוזרי שני עוסק בקראות , ועיקרי הטענות המצויות בכתב הן כנגד הנצרות ופחות נגד האיסלם )
מה יש ליהדות כדי להתמודד עם טענות האיסלם ברמות כאלו שיכולות להישמע אף ע"י המוסלמי המצוי שמאמין שתורתינו הושחתה וסולפה במרוצת הדורות.
אשמח לכל דיון או הוספת ידע בנושא : היהדות מול האיסלם.
בברכה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2009 22:15 |
|
| |
1. למיטב זכרוני קיים ספר בשם "פחם אליהוד" - ספר מוסלמי העוסק בביטול טענות הכוזרי. שווה לבדוק בתור התחלה מה כתוב בו.
2. לדעתי אתה מגזים בסכנה האיסלמית, ואפרט
העולם הערבי שרוי היום בתחיה איסלמית שהתחילה לפני כ 30 שנה. עד תחילת שנות השמונים נוהל המאבק נגד ישראל, לדוגמה, על בסיס לאומנות פאן-ערבית או כל מיני אידאולוגיות קומוניסטיות וחזיתות עממיות למיניהן. עלית המאבק האיסלמי לראש החזית היא דבר חדש.
כעת, אני מנחש כי הטיפוסים האנושיים שמובילים את המאבק המתנהל כעת הם מסוג ה"חוזרים בתשובה" שבעיניהם הבדלים בין כתות באסלם הם זניחים. רק כך אפשר להבין איך יש אחדות בין כל הטיפוסים האלו. חשוב לדוגמה על ציר דמשק-טהרן-חמאס עזה. הרי זה ממש מגוחך: השיעים באיראן, שאחד מעיקרי דתם הוא לקלל את הסונים כל יום, תומכים בסונים הקנאים בעזה, אלו שמושפעים מהוואהבים בסעודיה. אבל ה"רמב"ם" של הוואהבים, אבן תימייה, אמר על העלאווים (שאליהם משתייך אסד וכל קצין בסוריה מעל דרגת רב סרן) שהם יותר גרועים מיהודים, ואין ספק שבעיני כל מוסלם נורמלי העלאווים הם כופרים מכל בחינה.
בקיצור: תאר לעצמך שנטורי קרתא יפתחו יום אחד באיזה מאבק ציבורי משותף עם הריפורמים והשבתאים. כל אחד מבין שזה לא מחזיק מים ושהם יתחילו להציק אחד לשני מהר מאד. אותו דבר יקרה ברגע שטיפוסי החוזרים בתשובה הנבערים שמאכלסים את התנועות האיסלמיות יוחלפו בחכמי דת אמיתיים שלא מוכנים למרוח את האיסלם למען אחדות מדומה. באותו יום הם יתחילו לשחוט זה את זה ובלצ"ג.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2009 22:27 |
|
| |
שנרב,
לא הייתי בונה על חילוקי הדעות שביניהם כל זמן ששנאתם ליהודים משותפת. צא וראה איך אוחדו בלעם ובלק.
ואף אם ישחטו זה את זה, אין הדבר מונע בעדם מלשחוט את היהודים, שיעים וסונים כאחד - את היהודים.
אדרבה, איחוד זה, מדומה ככל שיהיה, מראה לי עד כמה גדולה שנאתם שיכולה לאחד את שורותיהם כנגדינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2009 22:40 |
|
| |
ספר פחם אליאהוד איני מכיר, ואם יש מי שיודע מה ממנו, אשמח אם ישמיע טענותיו.
אקוה שאשכול זה יעסוק יותר בפן התיאולוגי ופחות בפוליטי . ( לכן לא הגבתי למה שצויין לעיל לגבי שלטון העאלוויים בסוריה וכו' )
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2009 20:57 |
|
| |
.
כופר באיכר, דומני שעליך להכין שיעורי בית.
אילו טענות חדשות, לדעתך, יכולים להשמיע כיום הוגי דעות מסלמים, שלא הושמעו כבר לעייפה כשהפולמוס היה בשיאו - בימי הבינים?
אנא, החל לחפש חומר בנושא, וגלה שכבר היה הדבר לעולמים. מלות מפתח, לדוגמא בחיפוש:
1. אבן חאזם אלאנדלוסי
2. שמואל הנגיד
בסוגרים אעיר, שלדעתי אין לחפש כאן לא אתונות ולא מלוכה. גם לו יתאסלמו כל היהודים בארץ ישראל היום, ויאמרו את השהאדה בפני שני עדים כשרים - ימשיך העולם הערבי לרצות בהשלכתנו אל הים ולא יכיר בקיומנו כאן.
נ.ב. הפרוטוקולים של זקני ציון מודפסים כיום בעיקר בערבית, בבתי הדפוס של קהיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 00:26 |
|
| |
מואדיב,
תודה על ההפניה. אבל לא מצאתי מהשם הראשון שציינת. אלא הגעתי למאמר של תמר בורסוק בכל רחבי האינטרנט הישראלי שכולו שיר הלל למוחמד הצדיק מראשי חובבי ציון ולמוסלמים על יחסם הנפלא ליהודים לאורך ההיסטוריה.
לא מצאתי גם איזה ספר שבו מופיעים תשובות רבי שמואל הנגיד לטענות האיסלם.
אבל מצאתי מאמר קצר של א. אשתור בו הוא מציג את טענות האיסלם נגד היהדות בקיצור נמרץ.
"
המאבק התיאולוגי בין שתי הדתות התבטא בצד המוסלמי בחיבור של ספרי פולמוס שנמשך משך דורות רבים מבלי שהמחברים העלו הרבה טענות חדשות. למעשה סובב טיעונם על שלוש טענות עיקריות הנמשכות כחוט השני דרך כל חיבוריהם.
- התיאולוגים המוסלמיים טוענים שכתבי הקודש שלנו מכילים נבואות לבואו של מוחמד ומפרשים ברוח זו פסוקים שונים כגון:
בראשית י"ז כ': "לישמעאל שמעתיך הנה ברכתי אותו והרביתי אותו במאד מאד"
ומפרשים ש"במאד מאד" בגימטריה - מוחמד;
דברים י"ח י"ח: "נביא אקים להם מקרב אחיהם"
ומפרשים ש"אחיהם" - אחים של ישראל, ולא ישראל עצמם, היינו הערביים;
דברים ל"ג ב': "ויאמר ה' מסיני בא וזרח משעיר למו הופיע מהר פארן"
ופירושם שבסיני נתגלתה התורה שניתנה למשה רבנו, מהר שעיר באה הנצרות משום ששם התגורר ישו, ואילו מפארן באה דתו של מוחמד, שכן מספר הכתוב על ישמעאל -
"וישב במדבר פארן" (בראשית כ"א כ"א).
- אולם המוסלמים לא הסתפקו בפירושים כאלה שנתנו לפסוקים שונים של התנ"ך, אלא טענו שהיו בו עוד נבואות רבות, ושאף שמו של מוחמד נזכר בו, עד שהיהודים מחקו אותן פסקאות. לכן החלו לטעון שהיהודים זייפו את התנ"ך בכלל, והאשמה זאת נהיתה אחת הטענות החשובות כנגד היהדות. היא מופיעה לראשונה בקוראן בסורה ד' פסוק מ"ה וחוזרים עליה התיאולוגים המוסלמיים בכל הדורות. אמנם יש ביניהם חילוקי דעות בנוגע להיקף של זיופי היהודים, והם מתוכחים על השאלה אם לאור הזיופים מותר עוד להסתמך בכלל על התנ"ך. בפסקה אחת בקוראן סורה ב' פסוק קע"ד, נאמר שהיהודים "מכסים" פסוקים בתורה שאינם לרצונם. אך על עצם הזיוף אין חולקים ביניהם.
- טענה שלישית, שאותה משמיעים הפולמוסנים שלהם, היא הטענה של "ביטול" התורה. כשם שתורת האבות ביטלה את מצוות בני נוח, ותורת משה באה במקום התורה שהיתה לאבות, כך בא האיסלאם וביטל את היהדות, הוי אומר התנ"ך עצמו מוכיח שיש התגלויות חוזרות של האלוהות המבטלות זו את זו.
כל הטענות האלה חוזרות ונשנות כאמור בכתבי התיאולוגים המוסלמיים משך מאות בשנים, אך כמובן התווספו לעתים קצת טענות חדשות, אם כי לא נחשבו כבעלות משקל רב. עם השגשוג של הספרות הערבית וההתפתחות הגדולה של המדעים אצל העמים המוסלמיים, התפתח גם "מדע של הדתות", ותוך התעניינות בדתות אחרות הרבו אחדים מחכמי המוסלמים לחקור ולדרוש בכתבי הקודש שלהן, עד כמה שתורגמו לערבית. נמצאו גם משומדים, ובייחוד קראים, שסיפקו לתיאולוגים המוסלמיים טענות נגד התלמוד, סיפרו להם על הפירושים המוטעים של חכמי הגמרא, ותארו לפניהם את מנהגי היהודים באור מגונה.
הסופר הערבי אבן חזם, אשר חי בספרד במאה האחת עשרה (994-1064). מתחקה בספרו הגדול על הדתות השונות (כתאב אל מלל ואנ-נחל), על הסתירות הכרונולוגיות בתורה, על סיפורים שיש בהם צד של דופי ועל ההאנשה. אך הוא טוען גם נגד התלמוד שהוא מעשה "אפיקורסים שלא היתה להם שום אמונה דתית" ושהוא מלא אמונות תפלות. בלהט הויכוח הוא מגדף ומחרף את היהודים כדרך המתווכחים בימי הביניים, שלא חסו על כבוד מתנגדיהם. הוא אומר שהיהודים מלוכלכים ומסריחים, מוגי לב ושקרנים חנפים, המבליטים הכנעה לפני מלכי המוסלמים השואפים לשלטון."
http://lib.toldot.cet.ac.il/pages/item.asp?item=9417
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 01:12 |
|
| |
הספר "הבעיה האיסלמית" מאת יהודי צרפתי בשם ז'ילברט (אם אני זוכר נכון) מפרט היטב כדת את השתלשלות האמונה האיסלמית ועל אלו טעויות (מגוכחות בשיטת טלפון שבור) היא מבוססת. כל למשל הוא מראה כי פרק שלם בקוראן המדבר על "הלילה הארוך ביותר" שבו ניתן הקוראן, מתכוין למתן תורה בו ניתנה התורה, והשם קוראן מעיקרו כוון כלפי ספר התורה. רק בשלב מסויים כשה'מלומדים' האיסלמים ניסו לקבץ את כל הגיבובים שנשמעו מפי מוחמד (שלא ידע כתוב כמובן) הבינו בחכמתם שה'קוראן' עליו דיבר מוחמד הוא הספר (שמוחמד מעולם לא כתב וגם לא ידע שיהיה) שהם אוחזים בידם.

|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 08:00 |
|
| |
.
טירוזאורוס:
אנא נקוב בשמם של שני חכמי דת מסלמים המקבלים את הטענות שאמונתם מבוססת על טעויות.
לחילופין, באיזה ישיבה אורתודוכסית מתקבלים דבריהם של אנשי ביקורת המקרא כאמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 08:13 |
|
| |
ישנם אנשי דת מוסלמים מועטים המודים בחלק מן הטעויות מצוטטים בספר הנ"ל.
בישיבת פונוביז' למשל די מקובלת ביקורת המקרא כאמת. מדהימה באמת הקלות הבלתי נסבלת בה אנו רגילים לקבל כל מסקנה הכתובה בספר מדע פופולארי.
ישנה מלומדת מוסלמית בשם ד"ר והיבה שמתראיינת בכל במה על הטעויות של האיסלם, אפשר למצוא קטעים שלה ביוטיוב.

|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 08:19 |
|
| |
| טירוזאורוס כתב: |  | ישנם אנשי דת מוסלמים מועטים המודים בחלק מן הטעויות מצוטטים בספר הנ"ל.
בישיבת פונוביז' למשל די מקובלת ביקורת המקרא כאמת. מדהימה באמת הקלות הבלתי נסבלת בה אנו רגילים לקבל כל מסקנה הכתובה בספר מדע פופולארי.
ישנה מלומדת מוסלמית בשם ד"ר והיבה שמתראיינת בכל במה על הטעויות של האיסלם, אפשר למצוא קטעים שלה ביוטיוב.
|
|
אשמח אם תוכל לפרט ולהדגים, מה בדיוק מקובל בישיבה כאמת. למשל, איזו מהתאוריות של וולהאוזן מקובלת בלימוד בישיבה. או, מתי הפסיקו להאמין בישיבה כי תורה מן השמים.
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 09:14 |
|
| |
לא שמעת על האמת הכפולה?
אך נראה לי שבשיבות לא שמעו עליה.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 26/05/2009 9:11:09
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 09:22 |
|
| |
איך ניתן להשיב על טענות המוסלמים גם לפי הפשט הפשוט ?
א - על טענת הגימטריה של במאד מאד = מוחמד . קל להבין שאין ראיה מגימטריאות. ואם אינני טועה בכלל שמו של מוחמד היה אחמד ולא מוחמד . ( ככה שמעתי ואנא תקנו אותי אם אני טועה. אם אפשר עם מקור.)
ב - על הפסוק "מקרב אחיהם" שהם מפרשים אחיהם של ישראל . נראה לי שגם כאן ניתן בקלות להשיב שהאח של ישראל הקרוב הוא עשיו ולא ישמעאל. ומוחמד לא מבני עשיו לפי דעתם. ( אגב, שמעתי שכל הייחוס שהם מספרים שהערבים הם מצאצאי ישמעאל הוא בכלל לא נכון. הערבים הם מדרום ערב, ואילו גזע שם נמצא בצפון בבל ולכן הם בהירים כמו שמופיע בציורים במצרים העתיקה לגבי העיברים. ישנה טענה שכל הייחוס הזה לגזע שם הוא פיקציה שנכנסה לתרבות הערבית אך ורק אחרי קום האיסלם מתוך רצון להיות קשורים לתנ"ך כממשיכי מסורת אברהם.)
ג - על הפסוק " ויאמר ה' מסיני בא וכו' . גם כאן קל להשיב שכל הפסוק מדבר בלשון עבר, שכבר בא, שכבר זרח, שכבר הופיע. ואילו מוחמד בא רק בעתיד. לכן זה לא ייתכן. אבל האמת היא שלפעמים יש לשון עבר והכוונה לעתיד. ככה זכור לי משעורי תנ"ך. אבל כאן בפסוק הנוכחי כבר ציין לשון עבר להתגלות בסיני, אם כן הפסוק היה צריך לאבחן אותו מהעתיד ולציין שהזריחה וההופעה יהיו בעתיד. " יזרח" וכן, "יופיע". גם אני לא יודע עד כמה הזיהוי של פארן עם מדבר ערב הוא מדוייק.
ד - על טענת הזיוף , הכי קל לציין את מה שמצאו הארכיאולוגים ( קומרן ) כל מיני כתבי תנ"ך שהם זהים למה שיש אצלינו , כך שאין שום יסוד להנחה שהיהודים זייפו. מה גם שהחומש נמצא גם אצל השומרונים, ושם אין איזכור למוחמד. מעבר לזאת, צריך לשאול מה זוייף? מתי? איך? למה? היכן יש מקור לפני הזיוף? וכו'.
--------------------------------
ה - טענת ביטול התורה . או התגלות שדוחה התגלות קודמת מתוך דחיית תורת האבות בגילוי של סיני. על הטענה הזאת אני חושב שכדאי להתמקד ללא קשר לדחיית "נבואתו" של מוחמד.
באופן עקרוני האם תיתכן אפשרות החלפת התורה ע"י נביא?
האם ייתכן שהתורה תתבטל ?
מה הם הראיות המקראיות שגם גוי יודה בהן לכך שהתורה היא נצחית?
גם, האם מתן תורה בעצם מבטל את מצוות האבות או רק מוסיף?
----
אני מחפש תשובות מוחצות לטענות האלו, כאלו שגם גוי הכי פשוט שיש, יראה מייד שהם לא רציניות. גם ללא צורך בפילפול או במסורת של תושב"ע.
אם מישהו מכיר ספרים שעוסקים בזה אשמח אם תפנו אותי אליהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 09:39 |
|
| |
לגבי נקודה ה עיין דברי העיקרים מאמר ג על נצחיות התורה
האם מתן תורה מבטל את מצוות האבות, ראה פיה"מ לרמב"ם פרק גיד הנשה: "ושים לבך לכלל הגדול הזה המובא במשנה זו והוא אמרם מסיני נאסר, והוא, שאתה צריך לדעת שכל מה שאנו נזהרים ממנו או עושים אותו היום אין אנו עושים זאת אלא מפני צווי ה' על ידי משה, לא מפני שה' צוה בכך לנביאים שקדמוהו, דוגמא לכך, אין אנו אוכלים אבר מן החי לא מפני שה' אסר על בני נח אבר מן החי, אלא מפני שמשה אסר עלינו אבר מן החי במה שנצטווה בסיני שישאר אבר מן החי אסור. וכן אין אנו מלים בגלל שאברהם מל את עצמו ואנשי ביתו, אלא מפני שה' צונו על ידי משה להמול כמו שמל אברהם עליו השלום, וכן גיד הנשה אין אנו נמשכים בו אחרי אסור יעקב אבינו אלא צווי משה רבינו, הלא תראה אמרם שש מאות ושלש עשרה מצות נאמרו לו למשה בסיני, וכל אלה מכלל המצות."
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 09:41 |
|
| |
.
כופר באיכר, אתה מתעצל.
שוב אני חוזר: טענות בנות כאלף שנים, דנו בהן לעייפה לפני אלף שנים.
האם באמת חושב אתה שאתה תוכל לתת תשובות טובות יותר מאלו שנתן הרמב"ם ליהודי תימן?
אם אתה קורא ערבית או אנגלית, תוכל למצוא אפילו באינטרנט חלק מהטקסטים האמורים. אם לא, בינתיים כל שאוכל, להחזיר אותך לקרוא על פולמוסים בינדתיים בימי הביניים. כאמור לעיל, אבן חזם אלאנדלוסי הוא נקודת מוצא לא רעה (למרות שספרו היחיד שתורגם לעברית עוסק באהבה ולא בתאולוגיה).
|
| נשלח ב-26/5/2009 13:06 |
|
| |
מואדיב,
תודה לך.
לצערי, אינני מתמצא ולא ידוע לי על ויכוחים ספרותיים בין יהודים למוסלמים.
לבושתי, אינני יודע את השפה הערבית ואף אנגלית היא שפה שאני מבין בה לשליש ולרביע לכל היותר.
לאלו פולמוסים בינדתיים רצונך שאפנה הגם שאינני יודע את השפה הערבית בכלל ואת האנגלית כראוי?
התוכל בבקשה לתת לי קצה חוט בעניין? הפניה לספר שאוכל למצוא באינטרנט או מאמר חשוב?
תודה על ציון שמו של אבן חזם אלאנדלוסי אבל אין לי כל גישה לדבריו מהטעם הנ"ל.
*
בעלבעמיו,
תודה רבה על הבאת דברי הרמב"ם הללו. אם הבנתי נכון מדבריו יוצא שאכן צדקו המוסלמים שמצוות בני נח בטלו ברגע בו קבלנו את התורה. שהרי לדעת הרמב"ם היינו בכלל בני נח, מצווים כמותם, אבל כיום אנחנו מקיימים את המצוות הללו מפני תורת משה בלבד.
האם אכן מכאן רואים שמצוה שיוצאת מפי הקב"ה אין הכרח שתעמוד לנצח? אפילו אם עמדה מעל 2000 שנה בעבר?
יש עוד אפשרות להבין את דברי הרמב"ם, שבעצם אנחנו בבסיס גם בכלל בני נח. אלא שתורת משה העלתה אותנו לדרגה אחרת שמכחה אנחנו מקיימים את המצוות. כלומר, אלמלא תורת משה היינו נשארים לנצח מחוייבים במצוות בני נח. כלומר, זה לא שמצוות בני נח בטלה מאיתנו, אלא שאנחנו יצאנו מגדר בני נח בקבלת התורה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 13:22 |
|
| |
המסקנה על נצחיות אינה מדויקת, כי לדעת הרמב"ם נצחיות תורה קשורה עם מעמד הר סיני וייחוד נבואתו של משה, ולכן משה יכול לבטל מצוות קודמות, וברור שיש מצוות שניתנו לשעתן בלבד.
|
|
|
|
|