מדוע ביקש דוד המלך שגרמניה לא תקום?
אני לא מצליח להעלות את התמונות ועד שהמשקיף ( אם אתה מכניס אז שיהיה במקום כמו במאמר תודה) יעלה אני ממליץ לראות את המאמר במקור כאן
http://www.myib.co.il/include/235.doc
טֹפֶס הַרְשָׁמָה לְחֶבְרַת הַבִּטּוּחַ מְזַכֵּי הָרַבִּים
"כָּל הַמְּזַכֶּה אֶת הָרַבִּים אֵין חֵטְא בָּא עַל יָדוֹ וְכָל הַמַּחְטִיא אֶת הָרַבִּים אֵין מַסְפִּיקִין בְּיָדוֹ לַעֲשׂוֹת תְּשׁוּבָה"
לְהַקְרִיא לַמִּשְׁפָּחָה סָבִיב הַשֻּׁלְחָן בַּאֲרוּחַת הַשַּׁבָּת " לְהַגְדִּיל תּוֹרָה וּלְהַאֲדִירָהּ "
קוֹל הָרָעָם מס' 235 תַזְרִיעַ מְּצוֹרָע התשס"ו
מַדּוּעַ בִּקֵּשׁ דָּוִד הַמֶּלֶךְ שֶׁגֶּרְמַנְיָה לֹא תָּקוּם?
ישתבח שמו לעד של מלך מלכי המלכים שנתן לנו סימני דרך על מנת שלא נתייאש בציפייה למשיח צדקנו, וכדי להאדיר את שם חכמינו זיכרונם לברכה, שבדורות האלו התגשמה הנבואה מהגמרא "שחוכמת סופרים תסרח" כלומר כבוד חכמינו יוּזָל . ובכלל יש כאלו המזלזלים בסימני הדרך שיש לנו מחכמינו ז"ל בין אם זה מהנביאים לבין חכמי הגמרא והזוהר הקדוש, ותולים את הדברים במקריות או כלל לא מתייחסים אליהם. והפעם אני מביא לכם פסוק מתהילים אַל תִּתֵּן ה' מַאֲוַיֵּי רָשָׁע זְמָמוֹ אַל תָּפֵק יָרוּמוּ סֶלָה:תהלים פרק קמ וכשלעצמו הפסוק לא אומר לנו כלום מעבר לפשט המילים שבהן מבקש דוד המלך מהקדוש ברוך הוא שלא ייתן לרשע להפיק את זממו, ולאיזה רשע הוא מתכוון? מי יכול לדעת? את זה יכולים רק קדושי עליון המחוברים למקור הידע של עם ישראל ישירות לקדוש ברוך הוא. כי אין ולא יכול להיות הסבר אחר לפרושים המדהימים שיש לנו מהם ואין סיכוי שזאת רק המקריות שתביא אותם לפגוע במימוש הפרושים והנבואות שלושת אלפים שנה לאחר שנאמרו והנה לכם הפרוש מהגמרא על הפסוק שאומר דוד המלך: ואמר רבי יצחק: מאי דכתיב (לְמָה הכוונה בכתוב ) אַל תִּתֵּן ה' מַאֲוַיֵּי רָשָׁע זְמָמוֹ אַל תָּפֵק יָרוּמוּ סֶלָה. אמר יעקב לפני הקדוש ברוך הוא: ריבונו של עולם, אל תתן לעשו הרשע תאות לבו. זְמָמוֹ אַל תָּפֵק – זוּ. אמר יעקב (אבינו) לפני הקדוש ברוך הוא: רבונו של עולם, אל תתן לעשו הרשע תאות לבו. זְמָמוֹ אַל תָּפֵק ( כלומר התוכנית הרעה שלו אל תוציא לפועל ) - זו גרממיא של אדום, שאלמלי הן יוצאין ( כלומר אם המדינה הזאת תצא לפועל) מחריבין כל העולם כולו.
הרב יעקב עמדין ה "יעבץ" שחי לפני כ 250 שנה כתב "גרממיא רצונו לומר גרמניא היא אשכנז שלנו " וכן הגאון מוילנא כתב שצריך לגרוס "גרמניא" וֶאִם יש לכם ספק שמדובר בגרמניה של היום אז בואו נמשיך את הגמרא : ואמר רבי חמא בר חנינא: תלת מאה (שלוש מאות) קטירי תגא (נסיכויות) איכא (יש) בגרממיא של אדום! מה אומר לנו כאן רבי חמא בר חנינה? מה הקשר בין הפסוק לבין גרמניה? הרי גרמניה לא התקיימה כישות עצמאית עד לפני כ 130 שנה!! מהיכן הוא שואב את התיאור הזה? שאת גרמניה יקימו שלוש מאות נסיכים? על מנת להבין את הגמרא עלינו לפנות להיסטוריה הכתובה ולראות מה כתוב באנציקלופדיה העברית: מתי נוסדה גרמניה?
באנציקלופדיה העברית כרך יא עמוד 432 כתוב כך : שנת 1648 היה השלום של וֶסְטפָאלְיֵה
ששם התוועדו
300 נסיכים בוועידה עולמית מהאזור הזה שהיום קרוי גרמניה, והחליטו להתאחד וליצור מדינה, ובשנת 1701 קראו לה בשם פרוסיה. ב 1815 התחלף השם לֶ " גרמניק קונפדרשין " וּ בֶ 1871 השם שלה השתנה "לגרמניה" של היום. כלומר השם גרמניה בא לעולם לפני כֶ 130 שנה כלומר ראשית גרמניה בכינוס של 300 נסיכים בדיוק נמרץ כמו שכתוב בגמרא מי יכול לומר דבר כזה לפני 2000 שנה???
ויעידת השלום של המעצמות שבה נחתם הסכם וסטפאליה ב 1648
וכאן ממשיכה הגמרא לפרט יותר בפרוט מדהים : ותלת מאה ושיתין וחמשה מרזבני איכא ברומי. (ושלוש מאות ושישים וחמישה שרים יש ברומא ) ובכל יומא נפקי הני לאפי הני ומקטיל חד מינייהו, ומיטרדי לאוקמי מלכא. ( ובכול יום יוצאים אלה אל פני אלה להילחם ונהרג אחד מהם והם נטרדים מלהעמיד מלך ומשום שאינם מתאחדים אינם יכולים לנצח ובמלחמות אלא שבין רומי והגרמנים הן שזוממות- מעכבות- את עשיו רומי שלא יתגבר יותר מדי שטיינזלץ). תלמוד בבלי מסכת מגילה דף ו עמוד א והתיאור הזה בגמרא פשוט מדהים, הגמרא מתארת שרשרת מלחמות של למעלה מאלף וחמש מאות שנה בין "האימפריה הרומית הקדושה" שהייתה ישות מדינית שהתקיימה במרכז אירופה ובמערבה לאורך ימי הביניים והנסיכויות הגרמניות, עד שנת 1806 ועד למלחמת העולם השנייה בין גרמניה הנאצית לבין אירופה וארצות הברית במלחמות שליטה ללא הפסק. הנה תאור קצר על שהתרחש מהאנציקלופדיה : "ראשיתו של החוק הבין-לאומי, כפי שאנו מכירים אותו, בשנת
1648. אז הסתיימה מלחמת 30 השנה במערב אירופה. הייתה זו מלחמה ארוכה, שנלחמו בה הכול בכול, והלוחמים זרעו מוות והרס בכל עיר וכפר. מוכים וחבולים הסכימו כל השליטים: כולם הפסידו! הם הבינו שהסיבה למלחמה הייתה הניסיונות של כל שליט להתערב במדינתו של רעהו. על כן, הסכימו לכבד זה את ריבונותו של זה, כלומר - לא להתערב בענייניו של שליט אחר. ומאז ריבונות השליט הייתה קדושה. עיקרון זה היה לעיקרון העליון של המשפט הבין-לאומי,"עד כאן. וכאן אני שואל שאלה, מה בדיוק ביקש דוד המלך? שלא תתקיים האימפריה הגרמנית, והנה היא בכול זאת היא קמה, אדום הענקית שהיא מורכבת מכל אירופה וארצות הברית לנגד עינינו? למה? ולדעתי האישית דוד המלך בקש לעכב את התבססות אדום עד לביאת משיח צדקנו שיוכל להתמודד מול המזימה שהוא עשיו זומם כל הדורות כמו שכתוב: וַיִּשְׂטֹם עֵשָׂו אֶת יַעֲקֹב עַל הַבְּרָכָה אֲשֶׁר בֵּרֲכוֹ אָבִיו וַיֹּאמֶר עֵשָׂו בְּלִבּוֹ יִקְרְבוּ יְמֵי אֵבֶל אָבִי וְאַהַרְגָה אֶת יַעֲקֹב אָחִי בראשית פרק כז וממש בהמשך בא מדרש פסיקתא רבתי להרגיע את עם ישראל ואומר לו: וישראל מתרעשים ומתבהלים ואומרים: להיכן נבוא ונלך? להיכן נבוא ונלך?! ואומר להם: בני, אל תתיראו! כל מה שעשיתי, לא עשיתי, אלא בשבילכם! מפני מה אתם מתיראים? אל תיראו, הגיע ימי גאולתכם! כלומר כאן בזמן הזה אדום כבל לא יוכל לבצע את זממו כי מלך המשיח כבר מתחיל להגן עלינו ברוחו ולכן אחים יקרים שָנְסוּ מותניים והיכונו לביאת המשיח!! כי לא יכולה להיות דרך אחרת ממה שאמרו לנו אבותינו בתורה, ותלמוד, ובכול המדרשים.
כי אנו הולכים רק בכיוון אחד!! לכיוון הגאולה ובידינו לקבוע עם היא תהיה בֶאָחִישֶנָה אוֹ בְּעִיתָּה (אוֹ ח"ו בִּבְעִיטָה)!!
שַׁבָּת שָׁלוֹם עוּזִי עֶזְרָא מִזְרָחִי כ"ר
בשבוע שעבר פנה אלי ילד צדיק וחמוד, ולקח אותי לצד ואמר לי כי נראה לו שיש כאלו הקוראים את הדף שלי שמצפים שיהיה בו גם סיפורים, חחחח. לכן לכבודו, לרפואתו. ולהצלחתו אני בעזרת השם אכניס במידת האפשר מהיום סיפורי חסידים וצדיקים מהמקורות.
סיפור השבוע - וביום השמיני ימול..
בסעודת ברית-מילה אחת, שהרב הקדוש רבי -צחק מאיר מגור ז"ל, בעל "חידושי הרי"מ", היה מסב בה, צווה הרי"מ ז"ל באמצע הסעודה לחסיד אחד, שיספר מעשה מהצדיק מברדיטשוב ז"ל, שהוא, החסיד, יודע. נשמע החסיד לרבו, וסיפר: - אחד מחסידי הצדיק רבי לוי--צחק מברדיטשוב ז"ל היה סוחר בשורים. ארע פעם, שהוזל הרבה השער של שורים, ולאותו סוחר היו אז הרבה שורים מן המוכן, והיה צפוי לו הפסד מרבה. נסע הסוחר לרבו, הצדיק מברדיטשוב, סח לפניו את דאגתו, ובקש עצה וברכה. שאלו הצדיק: - האם אתה עוסק לפעמים באיזו מצווה מיוחדת? הן, - השיבו הסוחר, - אני מוהל. - ומה אתה עושה? - שאלו הצדיק - אם לפעמים זב, חס ושלום, הרבה דם מהנימול אחרי המילה? השיבו הסוחר, שהוא עושה רפואות אלו ואלו. אמר לו הצדיק: - אני אתן לך עשב אחד. ואם מעתה יזוב, חס ושלום, מהנימול דם הרבה, אזי תשים את העשב הזה על מקום הפצע, ויתרפא בעזרת השם תכף. שאלו הסוחר: - ומה לעשות בעניין עסק השורים? השיבו הצדיק: : הלוא אמרתי לך, שכאשר יזוב מעתה דם מהנימול, תיתן את העשב על אותו מקום, ויתרפא, אם ירצה השם, מיד. נפטר ממנו הסוחר לשלום, ונסע לביתו. כשהגיע החסיד המספר למקום הזה, הפסיקו הרי"מ באמצע דבריו, ואמר: מזה נראה, שאותו סוחר היה חסיד, ששוב לא שאל בעניין השורים, והאמין שבודאי יש בדברי רבו גם תשובה על שאלתו הוא, אף-על-פי שלא הבין איך ומה. והחסיד המספר המשיך: - בדרך נסיעתו של הסוחר לביתו נתעכב באיזה מקום במלון אחד. במקרה נודע לו שבן בעל-המלון הוא בלתי נמול. שאל הסוחר את בעל-הבית: - מדוע עדין לא מלת את בנך? השיבו בעל הבית שאחיו הקודמים מתו מחמת מילה, רחמנא לצלן, על-ידי שדם רב זב מהם אחרי המילה, ואי-אפשר היה לעצר את הדם. נזכר הסוחר בדברי הצדיק מברדיטשוב, ואמר לבעל-הבית: - מה היית ניתן, אלו הייתה נמצאת עצה לזה? השיב בעל-הבית: - אני מסכים לתן ארבע מאות רובל כסף בעד אפשרות למולו בלי סכנה. אמר לו הסוחר: אני אמול אותו על אחריותי, ואני נותן בעירבון סך ארבע מאות רובל כסף משלי, באופן שאם -קרה, חס ושלום, אסון אפסיד גם ארבע מאות הרובל כסף שלי. - הסכים בעל-הב-ת לכך, והתנו שהסוחר ימתין שם ארבעה שבועות אחר המילה, לראות, אם הילד לא ניזוֹק, חס ושלום. הסוחר מל את הילד, ומיד התחיל לזוב הרבה דם, ונתן את העשב על מקום הדם, ותכף נתרפא. בתוך כך יצא הקול שנתייקר השער של שורים, ורצה הסוחר לנסוע לביתו למכר את השורים שלו, אבל בעל-הבית לא נתן לו לנסוע, בטענה שהוא צריך לחכות אצלו ארבעה שבועות כפי התנאי שהתנו. בעוד כמה ימים נשמע שנתייקר עוד יותר השער, והסוחר הפציר בבעל-הבית לתת לו רשות לנסוע, אך הוא לא רצה בשום אפן להרשות לו עד לאחר הזמן המגבל. הכרח הסוחר להתעכב שם עד סוף ארבעת השבועות, ואז קבל מבעל הבית כל שמונה מאות רובל, של בעל-הבית ושלו, וחזר לביתו, ומצא שבינתיים עלה השער של שורים יותר ויותר, ומכרם ברוח גדול. אז נסע הסוחר לרבו הצדיק, ואמר לו: - ארבע מאות הרובל שכר המילה שקבלתי בודאי שייכים לרבי, אולם גם מה שהרווחתי בהימורים סכום רב כזה, מגיע גם-כן חלק מזה לרבי. : וכשגמר החסיד לספר את הדברים האחרונים הללו, אמר לו הרי"מ ז"ל: - למה לך לספר גם זאת?... מהספר סיפורי חסידים של הרב שלמה יוסף זוין
פסוק השבוע
כך גודל תיקונם להעלות ניצוצות רבים של מ"ן, אם בכמות ואם באיכות, ובכל יום מעלים ניצוצות חדשות, וזהו גודל התפלות והמצות, ואין כל האנשים שווים, כי כל אחד מעלה כפי בחינתו הראויה אליו, ולכן הכול צריכים זה לזה, ולא יוכל אחד מישראל לעשות מה שיעשה חברו, והבן זה היטב, וכל זה יהיה עד שיבוא המשיח בע"ה שו"ת רב פעלים חלק א - סוד ישרים סימן ה ד"ה עוד יש
לִרְפוּאַת: קורל בת אילי, לירון בת מירי, אִילָן אַבְרָהָם חיים שָׁלִישׁ בן מזל, נָטָּלִי חַיָּה בַּת בְּרָכָה, מעיין , שיר, נבו בני לאה, סימון בת מלכה, דניאל בן סער, נֶהוֹרָאי יַעֲקֹב יִשְׂרָאֵל בֶּן עַלִּיזָה, מְנוּחָה - לוּדְמִילָה בַּת רָחֵל, בָּרוּךְ בֶּן לִינְדָה, גְּרַצְיָה בַּת אָלֶגְרָה רַחֲמִים בֵּן רָחֵל, לֵאֶה בַּת מַלְכָּה, שלמה שִילוֹ בֵּן שָׁרָה , יוֹאֵל יוֹמְטוֹבְיָאן בֵּן גִּלָּה, דָּוִד בֵּן חָנָה.. אַרְיֵה בֵּן דְּבוֹרָה. עַמְרָם בֵּן אֵלִיָּהוּ.. חַיִּים בֵּן מַזָּל. אֵלִיָּהוּ בֵּן תָּמָר. אֵלִיָּהוּ בֵּן דָּוִד זֵרֵיהֶן וְלִרְפוּאַת כָּל חוֹלֵי עַמּוֹ יִשְׂרָאֵל וּלְהַצְלָחַת כְּלָל עַם יִשְׂרָאֵל לְהַצְלָחַת אֵיתָן בֵּן לִינְדָה, וְיוֹסֵף בֵּן גְּרַצְיָה. וּלְזִוּוּגוֹ שֶׁל שִׁמְעוֹן בֵּן אִיזָ'ה,
וּלְזִוּוּג שֶׁל כָּל בְּנוֹת יִשְׂרָאֵל וּבִכְלָלָן: לֶנִי לִינְדָה בַּת מִרְיָם. רְוִיטַל בַּת אֶסְתֵּר, אוֹרִית בַּת סִימָה. שׁוּלָה בַּת גְּרַצְיָה, יוֹסֵף בֵּן יָפָה. אֶתִי בַּת רָחֵל. אֶסְתֵּר בַּת סִימָה, בְּרָכָה בַּת ריצ'י. תְּחִיָּה אֶתִיקָה בַּת חָנָה., דָּוִד בֵּן חָנָה, דּוֹרִית בַּת רוּת,
לְעִילּוּי נִשְׁמוֹת עַם יִשְׂרָאֵל וּבִכְלָלָם: לִינְדָה בַּת פְּרִידָה, מָּרֶק מָרְדְּכַי בֵּן מְנוּחָה, אֵלִי בִּיטוֹן בֵּן שִׂמְחָה, יִצְחַק כֹּהֵן בֵּן חָסִיבָה, מָרְדְּכַי בֵּן נָעֳמִי, זִיוָהּ בַּת דְּבוֹרָה, עֶזְרָא בֵּן חָנָה , בָּרוּךְ בֵּן פְּרִידָה הי"ד, בְּכוֹרָה בַּת שִׂמְּחָה, פְּרִידָה בַּת פָּרְחָה, מָיַה מִילֶן, מִרְיָם בַּת גָ'קְלִין, אֶסְתֵּר בַּת רָחֵל, שׁוֹשַׁנָּה בַּת שִׂמְּחָה, בּוֹנָה בַּת אֶסְתֵּר, יוֹאֵל סוֹלוֹמוֹן בֵּן פּוֹלָה הוֹדָיָה, סוֹלִי קסוּטוֹ בֵּן שִׂמְחָה, וִיקְטוֹר בֵּן סוֹל, שִׂמְחָה בַּת רָחֵל, מָרִי בַּת סוֹל, חֲלִיפָה מַסִּיקָה,משה בן עליזה, שרה בת איזה, חיים מרדכי בן פלורה. וּלְכָל נִשְׁמוֹת בֵּית יִשְׂרָאֵל שֶׁאֵין מִי שֶׁיַּזְכִּירֵן. לְזֶרַע בָּר קְיָמָא: יָנִיב בֵּן גִּילָהּ וְיָעֵל בַּת חָנָה לְדָנִי בֶּן חָמוֹ וְלַמְּנַחֵם וּלִירוֹן מּוּעֳלֶם, אָמֵן!
לְבִיאַת מְשִׁיחַ צִדְקֵנוּ לְאַלְתַּר!!!!!! לְאַחְדוּת עַם יִשְׂרָאֵל
הוֹצָאָה לָאוֹר "חֶבְרַת הַבִּטּוּחַ מְזַכֵּי הָרַבִּים" קוֹל הָרַעַם נָא לְהָפִיץ בְּכָל מָקוֹם שֶׁאֶפְשָׁר!!!! וְתָבוֹאוּ עַל הַבְּרָכָה נָא לִשְׁמֹר עַל קְדֻשַּׁת הַגִּלָּיוֹן
נִתַּן לְהוֹרִיד אֶת הֶעָלוֹן מֵאֲתָר "שַׁעַר הַשָּׁמַיִם http://www.myib.co.il/kh.htm הַמְּעוּנְיָנִים לְהָפִיץ אֶת הַדַּף יִתְקַשְּׁרוּ ל 050-7527885 עוזי
 |
|
|