בית פורומים עצור כאן חושבים

הוכחות חד משמעיות לנכונותו של הפתק הקדוש!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/6/2009 16:50 לינק ישיר 

אני מחפש הוכחה לכך שבני ישראל לא היו אנאלפביתים ככל העמים בתקופה זו ויכלו לכפור בעובדות הכתובות בתורה.

בנוסף, יש לזכור כי ספר התורה נחתם לאחר מות משה, כך שרוב האנשים שראו את יציאת מצרים ומתן תורה לא חיו בזמן חתימת התורה. אם נצרף לכך, כי דוקא אלו שראו את הניסים הגדולים חטאו בחטא העגל ובעצת מרגלים, נתקשה להתבסס על ההוכחה של המסורת.

תוקן על ידי חיים9999 ב- 01/06/2009 17:10:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 17:14 לינק ישיר 

טרוז'
נתן שואל אותך שאלה אחת כל הזמן ואתה מתקשה לענות לו:
 "אני רוצה להתמקד בנקודה שהעלתי לעיל. האם יש לך הוכחה לוגית על אמיתות הפרשנות שנתנה התורה למאורעות שארעו?
האם לדעתך ניתן להוכיח דבר כזה?
אם כן, אנא פרוס משנתך לפנינו.
ואם לא, אזי כל הויכוח על קדמות התורה וההתאמה להיסטוריה מיותר.

בבקשה אם תוכל להיות ממוקד ולענת לשאלה הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 17:19 לינק ישיר 

[חיים,

הוכחה איני יודע, אך לפחות בתקופה מאוחרת יותר מוזכר (מלכים א' פ"ה,יא ובמדרשים שם ובויקרא) שדור המדבר היה דור דעה.

אגב, מניין לך שכל העמים בתקופת יציאת מצרים היו אנלפביתים?]

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 17:34 לינק ישיר 

mzohr
זה ברור שחז"ל החשיבו אותם כדור דעה אבל השאלה מנין לנו שזה נכון.
למה שנאמין לזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 18:19 לינק ישיר 

[מבק"ח,

כתבתי לעיל שאין לי הוכחה (חיצונית) ליכולת כפירה של בני המדבר והמושג 'דור דעה' מוזכר בתקופה מאוחרת יותר. ציינתי זאת רק כדי להראות שמסתבר שגם חז"ל הבינו שאם הם לא היו דור דעה (ומסתבר שהיו יכולים לכפור), חסר היה באמירתם ובקבלתם "נעשה ונשמע".

למעשה התורה עצמה מעידה על יכולת כפירה של מקבליה - חטא העגל. אך שוב ישנו כשל לוגי להוכיח מסיפור התורה על כושר השיפוט של מקבליה.

הנה כמה אשכולות עתיקים הדנים באמיתת התורה וזמן כתיבתה בהרחבה:

http://www.hydepark.co.il/topic.asp?topic_id=1036600&forum_id=1364

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1545995&forum_id=1364

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1247154&forum_id=1364]

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 18:37 לינק ישיר 

זוהר חביבי.

ידעתי גם ידעתי שנושאים אלו נידונו לא פעם ולא פעמים בפורום.
אך כיון שמיקדנו את הנושא לשאלה אחת פשוטה, הייתי שמח אילו נוכל לברר שאלה זו גם כאן. שהרי אין ביהמ"ד בלא חידוש.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/6/2009 18:58 לינק ישיר 

[נתן,

בוודאי שיש תמיד מקום לדון מחדש אף אם נדון כבר בעבר ובפרט כשישנם מתדיינים חדשים. רק הבאתי את הלינקים למבקש אמת כדי שיוכל לעיין מעט.]

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 20:33 לינק ישיר 

נפגע והציץ אומר:

1. מה ההגדרה שיש לתת לפי שיטתך לאקסיומות לוגיות, כמו זו הקובעת שאם a=b ו-b=c אזי בהכרח a=c?

במהותן של הסילוגיזמים למיניהם האריכו הפילוסופים, אני לא חושב שההגדרות הלשוניות הם מוחלטות, הלשון היא חיה ונושמת, אם התורה משתמשת במלה מסויימת במובן אחד, יכול נביא להשתמש בה במובן שני, וחכמים במובן שלישי, ואף בתוך התורה עצמה ובתוך הספרות עצמה, ממקום למקום, מאיש לאיש ומזמן לזמן, העובדה שהלשון חיה ומשתנה כל הזמן (כל לשון בכל דור, אלא שבדורותינו השינוי איטי יותר משום שהדפוס והתקשורת משפיעים לטובת אחידות. ובכל אופן השווה טקסטים משנות החמשים לימינו). לכן ויכוח לשוני הוא באחד משני מישורים: 1) פרשנות המלה במקום הזה אצל מחבר זה, או על דרך כלל ברוב המקומות. 2) הפרשנות היותר מתאימה לפי כללי הטעם הטוב וההגיון. האקדמיה ללשון של זמננו עוסקת בעיקר במישור 2) ואני איני מחווה דעתי בנושא, בס"ה ענין של טעם. הקדמונים עסקו בעיקר במישור 1), ואני רק באתי לומר שאין לדקדק מדברי הקדמונים שכל "אמונה" שאמרו התכוונו ללא נימוקים. ולא באתי לומר שאם כתוב "ויהיו ידיו אמונה" הכוונה שהיו לידיו נימוקים.

אני מצטער שאני צריך להוכיח דבר פשוט כל כך, אבל כל הקדמונים שהשתמשו במונח זה ביססו את אמונתם על מופתים ונימוקים, הלא המה רס"ג הרמב"ם והראב"ד (בספרו האמונה הרמה) רבינו בחיי וכו' וכו' כל קדמוננו.

ספורנו על תורה (דברים ד יד) כותב: "והודעתם לבניך - שלא ראו, תודיע במופתים שכליים". ובהקדמת ספרו אור עמים הוא אומר: "מבלי עולם אשר אינם יודעים כלל בטעם שהם מאמינים רק מהחזקת אמונתם". הרי הוא מספר לנו על שני מיני מאמינים, יש שהם רק "מהחזקת אמונתם" ויש שיודעים בטעם שהם מאמינים.

בספר החנוך נאמר: "אם יזכה ועיניו יראו במופת נחתך שהאמונה הזאת שהאמין היא אמת וברור א"א בלתי זה, אז מקיים מ"ע זו מן המובחר", (מצוה כה). זו היא מצוות אמונה!

המהרש"ל, בפירושו על הסמ"ג (מ"ע ב) כותב: "אף שנשתקע באמונת שמים אין יוצא בה ידי חובתו אלא כששמע וקבל.. המופת על דרך הראיה כמו שמביא אח"כ דברי רבינו סעדיה וכן כ' בעל הנצחון שאין אדם יוצא באמונה אא"כ למד ס' מדע".

היעב"ץ בספרו מטפחת ספרים כותב: (פ"ט) "שמעתי מאמו"ר הגאון (בעל חכם צבי) שבימי החכמים הגדולים שהיו בארץ פולין מלפנים בימים הראשונים אשר היו טובים מהימים האלה היו ראשי הישיבות מכריחים תלמידיהם הלומדים בישיבותיהם שילמדו ויעיינו עכ"פ גם בספרי עיקרים ועקדה לידע על מה שרשי אדני האמונה הטבעו ויתר עליהם הכוזרי וס' רס"ג ובע"ל חוה"ל יש בהם שכר טוב לעין בהם לעתות ידועים".

אני לא מצטט כאן את המקורות שאומרים כי יש חיוב לחקור על הוכחות הדת, כאלו יש רבים מאד, אני מצטט את אלו שהשתמשו במונח אמונה גם לגבי החקירה הזו.

2. מעניין שהזכרת את קריעת ים סוף. אם זכרוני אינו מטעני - קיים אי שם בתנ"ך פסוק האומר "וירא ישראל את היד הגדולה אשר עשה ה' במצרים, ויראו העם את ה', ויאמינו בה' ובמשה עבדו". יש הסברים אפשריים רבים לפסוק זה, אבל יש בו בכדי להנמיך מעט את גבהות לבו של אדם, המבקש להכריע בשאלה סמנטית בחמש שורות.

אני תמיד נהנה מכל דבר שיכול להנמיך מעט את גבהות לבי (הלב של הדינוזאורים היה מאד גבוה מבחינה אנטומית), ועל כך אני מודה מאד. לא באתי להכריע חלילה שאלות סמנטיות בחמש שורות, אני רק כתבתי את דעתי בחמש שורות, שזה הרבה מאד, יחסית לפורומים שונים בהם מכריעים בכמה שורות שאלות הרות גורל הרבה יותר מאשר פרשנות מלים.

לענין ראיית ה' ואמונה, ברור שראיית ה' אינה ראיה פשוטה ומוחשית ולכן עדיין יש מקום לאמונה.

נתן אומר:

בא נעזוב לרגע את הויכוח הסמנטי על המושג "אמונה".

אני רוצה להתמקד בנקודה שהעלתי לעיל. האם יש לך הוכחה לוגית על אמיתות הפרשנות שנתנה התורה למאורעות שארעו? האם לדעתך ניתן להוכיח דבר כזה? אם כן, אנא פרוס משנתך לפנינו.  ואם לא, אזי כל הויכוח על קדמות התורה וההתאמה להיסטוריה מיותר. כנ"ל.

יקירי, אתה חוזר על טיעונך שהויכוח הזה יותר חשוב, ואני אחזור על שלי שהויכוח בו אנו עוסקים יותר חשוב. וממילא משמע שהויכוח הכי חשוב הוא איזה ויכוח יותר חשוב. אני אכבד את בקשתך ואפתח דיון חדש בשאלה החדשה הנ"ל, אנסה להתגבר על המכשולים שזה מציב (אי ידיעת אחוזי הדיוק של הטקסט מכשילים כל נסיון לברר מה אירע שם), אך לא בעמוד העשירי של הויכוח הלא פתור הזה. אני אמשיך להתווכח כאן עם כל מי שחושב שטיעונים הם מילה גסה (בלי הכללות, אתווכח גם עם מי שלא חושב כך), ושם נדבר על שאלתך.

צאינה אומר:

בדיוק מה שהתכוונתי לכתוב. גם עיון במילון ספיר מפריך לחלוטין את דבריו של טירוזאורוס. יש הרבה מילים ימי בינמיות שהתאזרחו בלשון ואיש אינו שואל אם מקורן תנכ"י או ימי ביניימי וכו'

עיון במילון ספיר אינו מפריך את דברי, מכיון שלא טענתי שמילון ספיר חושב כמוני, הבהרתי בתחילת הודעה זו באיזה מישור דיברתי על הפירוש של המילה אמונה. איני מפרש את התורה ולא את הלשון העברית החדשה, אני מפרש את המושג אמונה הרצוי לפי מצוות האמונה בתורה, בהנחה שהגדרת המצוה היא אמונה, לדעתי עדיין היא אינה מתכוונת לאמונה ללא הוכחות. הראיתי שאין זו דעתי אלא דעת כל הקדמונים, ולא באתי לטעון שזו גם דעת מילון ספיר,

חיים אומר:

אני מחפש הוכחה לכך שבני ישראל לא היו אנאלפביתים ככל העמים בתקופה זו ויכלו לכפור בעובדות הכתובות בתורה.

לפי ההנחה שהתורה ניתנה בכתב האלף ביתי, יחד עמו עזבה האנאלפביתיות המוחלטת ששררה בעמים האחרים (דהיינו שהכתב היה ידוע רק לקבוצת כהנים וחכמים) ולאט לאט הגיע המצב הסביר יותר (שלדעת לקרוא היה חכמה, אבל לא בשמים, כל מי שרצה להחכים עשה זאת)

כך מוסבר באנציקלופדיה תולדות ארץ ישראל (בפרק על הכתב):

ü     "היתה זו אחת ההמצאות הכבירות ביותר בתולדות התרבות האנושית אשר כמעט שאינה נופלת בחשיבותה מהמצאת הכתב עצמו. כתב החרטומים, כתב היתדות, ושאר הכתבים התמונתיים נזקקו למאות סימנים מסובכים, שחייבו לימוד ואימון ממושכים, לפיכך נשארו תמיד נחלת מומחים בודדים – סופרים וכהנים שמלאכתם בכך ואלו המוני העם ואף המעמדות השליטים לא ידעו קרוא וכתוב. משעה שהוכנס השמוש בכתב האלף ביתי המורכב מ25 – 35 אותיות הפך הכתב לנחלת הרבים כהוכחה לשנוי זה משמשות כתובות רבות קצרות ופשוטות שנכתבו בהזדמנויות שונות בימי המלוכה הישראלית ע"י אנשים מכל שכבות האוכלוסיה ואשר נתגלו בימינו".

אמנם דוגמאות מביאים מתקופות מאוחרות יותר: הנער מסוכות שכתב את זקני העיר, שופטים ח. שמואל כותב ש"א י כה. דוד ואוריה יודעי כתוב ש"ב יא יד. בזמן שלכל המלכים היה סופר מיוחד שלמד את הכתיבה. הנביאים כותבים מלים להראותם להמון העם – ישעיה ח א, חבקוק ב ב, אך התהליך כרוך עם הופעת הא"ב כאמור: ראה את דברי ד"ר ברקלי:

ü      על יסוד כמה וכמה הוכחות באו חוקרי המקרא בימינו לכלל מסקנה כי עוד בימי משה התחילו בני ישראל משתמשים בכתב האותיות וכי בכתב זה היו גם חרותים עשרת הדברים על הלוחות, מכיון שכתב זה היה חדוש גדול לגבי כתב החרטומים וכתב היתדות, זכה להיקרא בתורת משה בשם "מכתב אלהים" ויש אפילו חוקרים (מאיר, האופט, אאורבך), המרחיקים לכת ואומרים כי ממציא כתב האותיות היה לא אחר מאשר משה בן עמרם, ומתוך עובדה זו מנסים הם גם להסביר את התפוצה הרבה באופן יחסי של אמנות הכתב בישראל בתקופה הקדומה ביותר". (מבא כללי לתנ"ך ד"ר שאול ברקלי, עמ' 28. על יחוס הכתב למשה מעיד הסופר המצרי אבפולימוס, ואחריו אבסביוס והירונימוס, ראה סימוכין לדעות אלו: ב"צ לוריא, הכתב העברי הקדום – של מי? בית מקרא פד' עמ' 98).

נקודה נוספת המלמדת כי בזמן כתיבת התורה לא היתה הקריאה והכתיבה חזון נפרץ, היא עצם הציווים הרבים של התורה לכתוב, הדתות הקדומות לא ציוו ציוויים הכרוכים בכתיבה של העם, מכיון שכתיבה היתה כמו ליטוש יהלומים – לקבוצת מקצוענים בלבד, גם לאנשי הרוח היו סופרים מיוחדים שכתבו את דבריהם. ואילו התורה מצווה לכתוב כתובות על המזוזות, ולכתוב בתוך טוטפות על הידיים, לכתוב כל אחד את השירה הזאת, הכהנים כותבים דברים על קלף בכדי לבדוק את הסוטה, יהושע כותב את התורה על האבן "לפני בני ישראל", הציוויים האלו נלקחים מתוך אוצר מלים של קבוצה הרגילה בכתיבה וקריאה. אין טעם גם לכתוב אם אין מי שידע לקרוא. אף אחד אינו כותב על המזוזה בשביל שאם ייקלע אליו חרטום הביתה יוכל לקרוא.. משה בכל הזדמנות כותב קטעים שונים מן התורה, בודאי בשביל להפיצם בעם וכו'.

זה לשאלתך, ולגופם של דברים אינני חושב כלל שמתן תורה הוא מתן של טקסט, ואנאלפבית משוחרר מהנושא. מתן תורה הוא חוייה שבעל פה, במשך ארבעים שנה לא היה תורה שבכתב ביד העם (למרות הקטעים הנ"ל הם בודאי לא היו העיקר) משה קיבל תורה מסיני בעל פה ולימד את העם במשך ארבעים שנה כמתואר בתורה, התורה חוללה מהפכה רבתי כאשר ניתנה, היא עוקרת את כל אורח החיים וההשקפות של הבאים ממצרים, לא היו אז חיים חילוניים, כל פעולה היתה דתית ומיסטית, העם היה מוכרח להיות או מצרי בכל הוייתו או עברי בכל הוייתו, גם טיפול רפואי היה דתי בימים ההם, כפי שמלמדים התיאורים הקדומים. התורה חיה ורחשה בקרב העם, כל תורה של כל עם. האגדות של הומירוס נמסרו בעל פה במשך מאות שנים כפי שהראו המחקרים, כל העם היווני חי אותם, וכל מעשיהם סבבו סביב זכרם של אכילס והרקולס, אילנות היוחסין שלהם הגיעו עד הקטור ופריס, וחיי המיתולוגיה של יון לא צמחו מתוך טקסט כתוב אלא מתוך ידיעת הדברים בהויית העם.

בנוסף, יש לזכור כי ספר התורה נחתם לאחר מות משה, כך שרוב האנשים שראו את יציאת מצרים ומתן תורה לא חיו בזמן חתימת התורה. אם נצרף לכך, כי דוקא אלו שראו את הנהניסים הגדולים חטאו בחטא העגל ובעצת מרגלים, נתקשה להתבסס על ההוכחה של המסורת.

אני לא יודע על איזו הוכחה אתה מדבר, כי אני לא הבאתי שום הוכחה למסורת. על הוכחות שאחרים הביאו איני אחראי.

מבקש אמת אומר:

טרוז'
נתן שואל אותך שאלה אחת כל הזמן ואתה מתקשה לענות לו:
 "אני רוצה להתמקד בנקודה שהעלתי לעיל. האם יש לך הוכחה לוגית על אמיתות הפרשנות שנתנה התורה למאורעות שארעו?
האם לדעתך ניתן להוכיח דבר כזה?
אם כן, אנא פרוס משנתך לפנינו.
ואם לא, אזי כל הויכוח על קדמות התורה וההתאמה להיסטוריה מיותר.

בבקשה אם תוכל להיות ממוקד ולענת לשאלה הזאת.

הבהרתי במפורש בכל הודעותי הקודמות מדוע איני עושה זאת, ואף בהודעה זו בתשובתי לנתן הסברתי זאת שוב בקיצור, והיה כל "מבקש אמת" ונטה אהלו בראשית ההודעה הזו.

איני יכול להיות ממוקד, כשכל אחד מושך את השמיכה לכיוון אחר, יש כאלו המתרגזים מאריכות ומטיעונים (כגון "ליהודים")  ומאיימים בתגובות חמורות על כך, ויש כאלו המתרגזים מתשובה בחמש שורות (כגון "נפגע" ו"הציץ"), יש כאלו המושכים לכיוון השאלה של נתן, ויש כאלו המושכים לכיוון הצד שלהם בויכוח המקורי, בשביל כך מפרידים בין אשכול לאשכול.

זוהר אומר:

מניין לך שכל העמים בתקופת יציאת מצרים היו אנלפביתים?

כך הראו המחקרים, ראה גם מקורות שהבאתי לעיל.

זוהר אומר:

למעשה התורה עצמה מעידה על יכולת כפירה של מקבליה - חטא העגל. אך שוב ישנו כשל לוגי להוכיח מסיפור התורה על כושר השיפוט של מקבליה.

חטא העגל אינו כפירה, אלא פרשנות מוטעית, הודאה בכך שאלהים העלה את ישראל ממצרים, בתוספת מחשבה כי אלהים חייב להתגשם ביצור כל שהוא כדי לתקשר אתנו (הם לא באמת חשבו שהעגל שהם יצרו הוא סוג של אלוה).

האקדמיה ליהדות   http://akadamya.fav.co.il 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 20:41 לינק ישיר 

נתן, הבהרה: כתבתי אפתח דיון על הנושא
ואני מתקן: אשתתף בדיון שייפתח על הנושא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 21:29 לינק ישיר 

[טירוזאורוס,

כתבת - "הם לא באמת חשבו שהעגל שהם יצרו הוא סוג של אלוה".

אז למה הם אמרו "אלה אלהיך ישראל"? סתם בשביל הקטע?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 21:37 לינק ישיר 

טירו'
לא שזה חשוב במיוחד, אבל אם אתה מוצא חשיבות בהשבה לשאלותי, עלי להעמידך על העובדה שלא הבנת אותן.

1. אני שאלתי אותך על ההגדרות שהצעת לידיעה ואמונה, וניסיתי להבין באיזו קטגוריה נכנסת האקסיומה שהצגתי. לא הבנתי מה עניין הספורנו לדברי. שאלתי הייתה - לפי אותם קריטריונים שהצגת את הגדרותיך הנחרצות, מהי ההגדרה של האקסיומה.

2. אולי לא שמת לב, אבל באותו הפסוק גם כתוב "וירא ישראל את היד הגדולה אשר עשה ה' במצרים", האם גם זו לא הייתה "ראיה פשוטה ומוחשית"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 21:41 לינק ישיר 

חיים999 שאל האם לא היו בני ישראל "אנלפבתים" כמושג מושאל לאנשים לא מפותחים
(פרימטיביים) שלא בדיוק יודעים איך לבקר ולשפוט. עונה לו טירוזאורוס באריכות שבאותו זמן התפתח הכתב וממילא ודאי שהיו מקבלים אותם לפקולטת מדעי הרוח בהווארד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 21:57 לינק ישיר 

אםשלום

אלוהים במקרא לא תמיד  הכוונה לאלוקות- אלוהים זה גם מנהיג וגם בית דין, טענתם היתה- כי זה משה האיש איננו-
הם לא יחסו למשה מעמד של אלוהים- רק של מנהיג, הם היו זקוקים נואשות למנהיג,- בשוליים היו גם ביטויים אחרים, כדעתך, .
אבל רק בשוליים, והם נענשו -רק שלשת אלפים- , לעומת העשרים וארבע אלף בבעל פעור או במרגלים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 22:34 לינק ישיר 

טירוז'.
לבקשתך, פתחתי אשכול נפרד לנושא. אנא פרוס משנתך שם.
בכל הכבוד והידידות הראויה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/6/2009 23:38 לינק ישיר 

אמשלום אומר:
כתבת - "הם לא באמת חשבו שהעגל שהם יצרו הוא סוג של אלוה". אז למה הם אמרו "אלה אלהיך ישראל"? סתם בשביל הקטע?

הסברתי כי לא ייתכן חשבו שיציר כפיהם הוא האלוה בעצמו שזהו אבסורד - העגל לא היה קיים עדיין בעת יציאת מצרים ואיך אמרו "אשר העלוך מארץ מצרים", הם הקימו אותו ככלי תקשורת עם האלוה.ראה גם תגובתו של ר' ירוחם שיחי'.

נפגע והציץ אומרים:

טירו'
לא שזה חשוב במיוחד, אבל אם אתה מוצא חשיבות בהשבה לשאלותי, עלי להעמידך על העובדה שלא הבנת אותן.

1. אני שאלתי אותך על ההגדרות שהצעת לידיעה ואמונה, וניסיתי להבין באיזו קטגוריה נכנסת האקסיומה שהצגתי. לא הבנתי מה עניין הספורנו לדברי. שאלתי הייתה - לפי אותם קריטריונים שהצגת את הגדרותיך הנחרצות, מהי ההגדרה של האקסיומה.

הספורנו לא קשור לנושא שאלתך אלא חוזר לעיקר השאלה מה היא הגדרת אמונה, לשאלתך עניתי בקיצור כי במשמעות הסילוגיזם אם נחשב כידיעה או כמחשבה ותיאוריה נחלקו הפילוסופים בהרחבה בנושא המכונה "הבקורת האנליטית", וכן הוספתי כי ההגדרה שלי מפרשת אך ורק את מצוות אמונה של התורה ולכן אין לשאול בכלל איך ההגדרה שלי תסביר דברים שאינם נוגעים לאמונה בתורה. לכן מי שלא הבין זה אתה.

2. אולי לא שמת לב, אבל באותו הפסוק גם כתוב "וירא ישראל את היד הגדולה אשר עשה ה' במצרים", האם גם זו לא הייתה "ראיה פשוטה ומוחשית"?

אכן שמתי לב, אך לא הבנתי את הקושיא, את היד הגדולה אכן ראו, מישהו אמר שלא? האם באיזה מקום כתוב "ויאמינו ביד הגדולה". אם אתה מקשר את זה ל"ויאמינו בה'" זו כבר מסקנה. וגם על כך הקדמתי שאיני בא לפרש את לשונות התורה בכל מקום אלא את מצוות אמונה.

נאך וכו' אומר:

חיים999 שאל האם לא היו בני ישראל "אנלפבתים" כמושג מושאל לאנשים לא מפותחים
(פרימטיביים) שלא בדיוק יודעים איך לבקר ולשפוט. עונה לו טירוזאורוס באריכות שבאותו זמן התפתח הכתב וממילא ודאי שהיו מקבלים אותם לפקולטת מדעי הרוח בהווארד.

ייתכן שבגדר אנאלפבית נכלל גם מי שאין לו הבנת הנקרא: חיים כתב: "אנאלפביתים ככל העמים בתקופה זו ויכלו לכפור בעובדות הכתובות בתורה". האם משפט זה מדבר על בקורת ומשפט? לא, חיים התכוין לומר כי מי שאינו יודע לקרוא אינו יודע מה כתוב בתורה ויכול לכפור בכתוב בה.  כשמדובר על עובדות שהיו או לא היו לא צריך להיות תלמיד אוניברסיטה.

אמנם, יפה מצדך שאתה משמש כסניגורן של ישראל וטורח ליישב את דברי חיים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הוכחות חד משמעיות לנכונותו של הפתק הקדוש!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 23 24 25 לדף הבא סך הכל 25 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.