בית פורומים עצור כאן חושבים

הוכחות חד משמעיות לנכונותו של הפתק הקדוש!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/6/2009 11:34 לינק ישיר 

בע"ב,

ראה בפירוט במאמרו של חיים קרייסל שבקובץ ההרצאות על הרמב"ם שי"ל לאחרונה בב"כ בהוצ' מרכז שז"ר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 11:49 לינק ישיר 

ספרן
לא זכיתי לאורו, אולי הוא במקרה גם ברשת?

וגם אם קרייסל כתב אסור לי לחלוק על דעתו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 11:58 לינק ישיר 

אמר הכריסטוס

אחרי ראותי המון שפעת ציטוטי הטירוזאורוס אמרתי למלא על ידו בתוספת נופך ציטוטי בתר ציטוטי. אם אמנם לדאבון כל לב לא עלה בידי לסמן וי (כעין שני קווים מחוברים) ליד כל ציטטה כדת וכדין.

וזה החלי בחסדי יושב במרומים

הוא היה גדול יותר מדי משישיגוהו תלמידיו... הוא היה דומה לצייד נורא שהחריד את האנושיות (מפיונות) [מפינות?] מחבואיה הנוחות שבהן חיתה עד כה. בזוהר הצח והמאיר של מלכותו לא היה מקום לכל קנין פרטי לכל זכויות יתר לכל גאווה ויתרון לכל גורם אחר ולכל שכר אחר מאשר האהבה. הייפלא הדבר שהאנשים נדהמו ונסתמאו והתקוממו נגדו?... היפלא הדבר שעד היום עדיין גדול הגלילי הזה מכפי שישיגוהו לבותינו הקטנים?
[ה' ג' ולס מקדאוול עמוד 454]

לא משנה אילו הפתעות טומן העתיד בחובו איש לא יעלה על ישוע.
[אנרסט רנאן שם]

הסמל האלהי ביותר שלנו. המחשבה האנושית טרם הגיעה לדרגה נעלה יותר. הוא סמל של אופי אין סופי חשיבותו תמיד תגרום לנו לחקור מחדש ולגלות אותו מחדש.
[תומאס קרלייל שם]

האם יתכן שהאדם שספרי הבשורה מתארים את ההיסטוריה שלו יהיה אדם בעצמו? איזו מתיקות! איזה טוהר ההתנהגות! איזו התעלות בדבריו! איזו חכמה עמוקה בדרשותיו! איזו צלילות דעת, איזו שנינות של צדק בתשובותיו! אכן אם חייו של סוקרטס היו אלה של פילוסוף, הרי שחייו ומותו של ישוע היו אלה של אלוהים.
[רוסו שם]

ישוע המשיח הוא האישיות הבולטת בכל הזמנים... אין מורה אחר יהודי נוצרי בודהיסטי מוסלמי. הוא עודנו המורה שהדברים שלימד מהווים ציוני דרך בעולם שבו אנחנו חיים. למורים אחרים יש אולי משהו בסיסי עבור המזרחי הערבי או המערבי, אבל לכל מעשה ומילה של ישוע יש ערך עבור כולנו. הוא הפר לאור העולם.
[שלום אש שם עמוד 455]

ככל שחולפות השנים מצטברת העדות ואם מודדים את ישוע לפי השפעתו על ההיסטוריה מבינים שהוא הדמות בעלת ההשפעה הרחבה ביותר שהילכה עלי אדמות. נדמה שהשפעה זו רק הולכת וגוברת.
[ק' ס' לאטורט שם עמוד 458]

אופי הקיום של ישוע הוא בגדר תעלומה אני מודה אבל תעלומה זו מספקת את צורכי האדם [אם] תדחה אוהת העולם יהפוך לחידה שאין לה פתרון.
[נפוליאון שם עמוד 460] 

ישוע היה הגאון הדתי הגדול ביותר שחי מעולם היופי שלו הוא נצחי ומלכותו לא תאבד לעולם. ישוע הוא יחודי בכל מובן ואין דבר שאפשר להשוותו אליו.
[ארנסט רנאן שם 461]

טוב אפשר להוסיף עוד כמה עשרות עמודים בציטוטים כאלה, אני מקוה שתפנים שהמון המון ציטוטים של אנשים שמעריצים את התורה [גם אם לא דתיים] זה אולי טוב בשביל לחולל מהומה אבל לא בשביל להוכיח מאומה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 12:47 לינק ישיר 

קריסטוס,,

האם הציטוטים של גלרית האישים, הופך את הסיפור על ישו לאמיתי? כלומר- בלי הציטוטים הוא לא היה אמיתי?

למה שדעתו של נפוליאון. או של שלום אש ישכנעו אותי על גדולתו של האיש ושהסיפור אמיתי?

גדולתו של האיש מנצרת- ישוע בן יוסף ומרים- היא עובדה, לא היה בהיסטוריה האנושית דת או רעיון שסחף אחריו כה רבים בזמן כה קצר.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 13:17 לינק ישיר 

טירוזאורוס
הייתי רוצה שתתייחס לשאלתי, מהם הקריטריונים לפיהם קבעת שמתן תורה בסיני הוא עובדה היסטורית שאין עליה עוררין?
ביחוד בהתייחס לכך שארוע זה אמור היה להיות דרמטי ומורגש בעולם כולו, ובאורח פלא אין כל תעוד על ארוע כזה במקורות היסטוריים אחרים.
כמו כן, מה ההבדל המהותי - בעיניך - בין סיפור נתינת התורה לבין הסיפור על הליכת ישו על המים וחלוקת לחם הקודש ל 5000 איש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 13:45 לינק ישיר 

חיים

אתה ממחיש שוב ושוב את שיטת שוכני המערות. אני נתתי כותרות של נושאים לחקור,  ואתה מאנפף מול כל כותרת בשתי שורות שכתבת מהזיכרון. כל מה שכתבת הוא הפניה לאיזו שהיא דעה ששמעת עליה פעם, אני לא אנסה בכלל להאריך ולנסות לבדוק את ההנחות שאתה כותב "אני לא מתמצא אבל עד כמה שידוע לי.." או "העם לא קרא כלל בתורה", "הספר לא הופץ כלל", "קשקוש". אני מדבר על לבדוק לחקור ולהוכיח ולא לזרוק משפטים. אם אתה חושב שאני בנתינת הכותרת התכוונתי להכריע את הנושא (כלומר: דיברתי בשפה שלך) אתה טועה.

חיים כותב: "לסיכום: לא נראה לי כלל שיש איזו הוכחה שאינה בנויה על עשרות הנחות סמויות אשר כל אחת מהם שברירית". סיכום של מה? של הכותרות שנתת לדברי עצמך? הבאת כאן נסיונות של הוכחות וסתרת אותם? אתה מדבר על שבריריות, אבל האמונה שלך המוצקה מבוססת על: "האמונה שלי נובעת  מהתחברות לדרך ה' ובחירה חופשית בדרך התורה במובן של דרך חיים".

(אם קריסטוט חושב שהבאתי ציטוטים של הערכה לתורה, ולשם זה הוא עושה פארודיה על הנצרות, בשביל מה אנחנו מדברים כאן בכלל? אני דיברתי על השאלה האם התורה נחשבה מהפכה רעיונית. לעומת אותו צדיק שטען כי התורה לא מחדשת כלום.

מאד מצחיק לצטט ציטוטים נכון, כשאמבר כותב כמשה מפי הגבורה שערד וחשבון לא היו קיימות בתקופת מתן תורה. הדרך הישרה בעיני מבקש אמת היא שאכתוב הפוך או שאלגלג עליו. בעיני הדרך היא להביא נתונים:

אמבר, דיברת על ערד וחשבון. ובכן: "העיר ערד ידועה מאז התקופה הכנענית" (ארץ ישראל בתקופת המקרא, י. אהרוני, עמ' 96). וישמע הכנעני מלך ערד והוא יושב בנגב (במדבר לג מ) בראש ההתנגדות עמד מלך ערד יושב הנגב 'הוא הגדול שבין תלי הנגב המרכזי' (אהרוני עמ' 174, לדבריו שם התיאור המקראי מתאים למציאות). גליק (1970) העלה כי הכנעני מלך ערד היה ראש שבטי נוודים, שאינם משאירים ערים בצורות אחריהם, וזה בהתאם למסורת חז"ל (תנחומא חוקת מב' – "מלך ערד, זה עמלק").

"המקרא מספר לנו על מאורע אשר אירע בעבר הירדן המזרחי בתקופה זו: סיחון מלך חשבון האמורי "נלחם במלך מואב הראשון ויקח את כל ארצו מידו עד ארנון" (במדבר כא כו) ידיעה זו קבלה אישור בסקר הארכיאולוגי וברור לנו עתה שמאורע זה אמנם התרחש בראשיתה של המלוכה המואבית". (תולדות א"י עמ' 146).

אהרוני כותב: "הישובים החשובים של עבר הירדן היו שוכנים בכל הזמנים לאורך דרך המלך: נוה, קרניים.. וחשבון, היא בירתו הקדומה של סיחון מלך האמורי.. בתקופת המקרא מסתמנת פריחה ישובית לאורך דרך המלך בשלהי האלף השלישי לפני הספירה ובראשית האלף השני.. ובשנית עם התנחלות הישובים העבריים" (ארץ ישראל בתקופת המקרא עמ' 44. וראה שם עמ' 176 שהוא מבסס את המציאות ההסטורית הכרוכה בחשבון ומלחמותיה ראה שם גם את דעתו של ב. מזר)

אין ספק שמבקש אמת צודק, הסגנון של שוכני המערה מתאים לאנשי שבט שהדעות שלם שוות, ונהנים ללגלג ביחד על דברים שמצחיקים את כולם. אבל לא להחלפת דעות בנושאים מורכבים, כי עוד לפני שיועלה השלב הראשון לדיון מיד כל זקני השבט יחזרו שוב ושוב על המנטרות הקדושות של השבט. וישאלו אותו היכן הוא היה בטקסים הקודמים שכבר עשו לחשים לנושא שהוא מעלה.

גם אני אספר לך סיפור: פעם נסע ר' ישראל סלנטר בעגלתו של עגלון נכרי, לפתע קפץ מן העגלה וסירב להמשיך לנסוע. לשאלת הנוכחים הסביר: עברנו הרגע ליד כנסייה והנכרי לא הצטלב, עם גוי שאין לו יראה אני לא רוצה ליסוע.

אני לא מעוניין לדבר עם אפיקורס שאין לו יראה, שלא לוקח שום דבר ברצינות וחושב שהכל בקלות ובפתגמים. באותם ימים שהתווכחתי כאן עם אפיקורסים שאין להם יראה, התווכחתי עם גוברנור שהוא אפיקורס שיש לו יראה גדולה, הוא לא מפחד ממקורות, הוא הולך לבדוק אותם אחד לאחד, הוא משיב כפי יכלתו, והדיון שלו עניני. למרות שהאתאיזם שלו בוער בו כאש בעצמותיו (ואני עוד זוכר אותו מפולמוסי האינטרנט הראשונים עוד בשנת 2000 כאשר היו רק מספר אתרים שאירחו את כל הויכוחים האלו) הוא נהנה להתוכח ויכוח עניני, ולא לצפות שיחשבו רק כמוהו.

גם הסיפור עם האנציקלופדיה (במקור: עם המגמגם) מאד מתאים כאן. אני למשל הייתי שמח לו היה מישהו מקריא לי קטע מאנציקלופדיה שאיני מכיר אותו והוא נוגע לנושא שאני עוסק בו. יש כאלו שמוכנים לשלם כסף ובלבד שלא יבלבלו אותם עם עובדות, יבושם להם.

אני גם מוצא כאן פתרון עצום לכל אותם אלו שמוטרדים ממחקרים שונים הסותרים את אמונתם, ייכנסו נא לכאן, בצל כל מבקשי האמת, ויווכחו מיד שלמחקרים ולנתונים אין ערך, בדיחה פה בדיחה שם, ומעתה הנך חפשי להאמין מתוך הרגשות דקות ועדינות שהן נטיה שבנטיה מעדינות המודם של ADSL

הפורש ממכם באהבה (נא לחשוב כל יום מחשבה אחת של עצכ"ח לעילוי נשמתי, ונא להניח את כל ההודעות ששלחתם לי בפרטי בתוך קברי, מנאי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 13:45 לינק ישיר 

ירוחם.
שים לב לשורה האחרונה בדברי קריסטוס - "אני מקוה שתפנים שהמון המון ציטוטים של אנשים שמעריצים את התורה [גם אם לא דתיים] זה אולי טוב בשביל לחולל מהומה אבל לא בשביל להוכיח מאומה". 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2009 14:09 לינק ישיר 

טירוזאורוס
על החוקר יוחנן אהרוני מתוך ויקיפדיה:
'מבחינת דרכו הארכאולוגית ניתן לראות את אהרוני כחלק מזרם הארכאולוגיה המקראית. התייחסותו אל הממצא הארכאולוגי נבעה לרוב מתוך נקודת הייחוס המקראי, מתוך כוונה למצוא סימוכין בשטח לכתוב במקרא, ולהפך - למצוא בכתובים הוכחות לממצא זה או אחר בשטח'.
הגישה של הארכיאולוגיה המקראית התבררה כשגויה במקרים רבים, וכיום רוב החוקרים מתייחסים לממצאים בשטח בשילוב עדויות של כתבים הסטוריים ממקורות רבים ככל האפשר, כדי לקבל תמונה קרובה היסטורית אמינה.
הממצאים המקובלים כיום על רוב החוקרים, טוענים שכל הערים המוזכרות במסלול של בני ישראל בדרכם ממצרים לארץ המובטחת היו בשיא גדולתן בתקופה שהזכרתי, 700-800 לפנה"ס, ושימשו נקודת ציון הגיונית למסע בתקופה זו, בעוד שבתקופה שבה מתיימרת להיות יציאת מצרים, 1200-1300 לפנה"ס, חלקן לא היו קיימות וחלקן היו קטנות וחסרות כוח צבאי או השפעה באזור. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 14:23 לינק ישיר 

טירו
לפי חז"ל כל העולם היה עד למתן תורה, כל מימות שבעולם נבקעו בקריעת ים סוף. יש לך עדויות מקבילות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 14:24 לינק ישיר 

היות וזה נוגע להודעה האחרונה שלי, אני עדיין כאן. אני לא אמרתי שאין דעה אחרת, אבל האם ויקיפדיה תכריע? ברור שהויקיפדים הישראליים שכולם יודעים לאיזה זרם הם משתייכים יעתיקו ישירות את דברי פינקלשטיין. מעניין אותך לדעת מה ערך המחקר של פינקלשטיין? כנס לאתר שלי, תקרא, ותגיד לי את דעתך. אתה לא יכול לכתוב בסתמות שהתברר משהו, כשמדובר על דעת יחיד קיצונית של פינקלשטיין (גם אם בויקיפדיה נאמר עליה "כיום"). פינקלשטיין לא הביא לשטח  ממצאים חדשים (או: חוסר ממצאים חדש), רק רוח חדשה.
אני בכל אופן לא מתאפק ומוסיף כאן התיחסות לבעל בעמיו: אכן, אדם בשם וליקובסקי ליקט מאות עדויות מכל עמי העולם אל אירוע מדהים שקרה בתחום המים באותה תקופה, לך נא ראה בספריו או באתר שלי. אם אתה רוצה לצחוק - קרא שם את התגובות של אנשי המדע לעדויות מהמסורת של כל העמים שהוא ליקט.
את שאלתך איני מבין, האם אתה מתכוין כי לכל מדרש חז"ל יש עדות חיצונית? לא זה היה הנושא.

תוקן על ידי טירוזאורוס ב- 03/06/2009 14:23:21

האקדמיה ליהדות   http://akadamya.fav.co.il 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 14:56 לינק ישיר 

טירוזאורוס
אשמח אם תפנה אלי בהתאם למגדר שלי, אני לא גבר.
כמו כן, את דעתו של פינקלשטיין לא קראתי בויקיפדיה, והיא משותפת לרוב החוקרים כיום. הארכיאולוגיה המקראית היתה יפה לזמן שבו לא היו שפע של ממצאים הסותרים אותה, מפאת אי נגישות לאזורים המדוברים וחוסר יכולת טכנולוגית לתארך דברים באופן מדוייק.
ה'רוח החדשה', שכוונתה ניתוח הממצאים לפי הצלבה מול כלל המקורות הקיימים, ולאו דווקא מול התנ"ך ובמטרה לאמת אותו, נשמעת לי הגיונית הרבה יותר מאשר החלטה שרירותית שהתנ"ך הוא אמת היסטורית ונסיון להתאים את הממצאים אליו. לא פלא שרוב החוקרים אימצו את ה'רוח' הזאת (אני מעדיפה לקרוא לה מסקנה הגיונית מול שלל הסתירות בשטח).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 14:56 לינק ישיר 

טירו
על וליקובסקי היה כמדומני דיון ארוך ואיני בר סמכא לשפוט בנושא.
מדוע שלא תהיינה עדויות על דרשות חז"ל אם הם מתיחסים למאורע שאירע בעולם כולו, הרי אתה לא קראי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 15:45 לינק ישיר 

נתן
צדקת- לא שמתי לב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 17:43 לינק ישיר 

טירו

אני באתי לטעון, שהצעות המחקר שלך בעצם הצעתם כבר מניחות הנחות. באשכול זה השתמשת בחלק מההנחות והמרכזית שבהן, ההנחה כי כל העם הכיר את התורה. באם הנחה זו לא קיימת, חלק גדול מהצעותיך וומטיעוניך אינם רלוונטים.

לכן דברי הם המשך לקפיצה מהמערה בדפים הקודמים, ולא קפיצה חדשה מהמערה. הטיעון המרכזי שלי כאן ובדפים הקודמים כי הואיל ובתקופה זו רוב העמים לא ידעו קרוא וכתוב צריך הוכחה חותכת כי עם העבדים יוצאי מצרים ידעו לקרוא. גם בתורה אין כל איזכור על כך שהתורה ניתנה לקריאה לעם, אלא התורה נמסרה לנשיאים. אתה טענת שמוטיב הכתיבה חוזר על עצמו פעמים רבות בתורה, אבל התברר כי חוץ מהאיזכור "וכתבתם על מזוזות" אין כל איזכור של כתיבה בקשר להמון העם. הואיל ומדובר באיזכור יחיד בהקשר להמון העם, הוא יכול לקבל פנים אחרות לאור יחידותו. בנוסף פסקים אלו גם לפי חז"ל ולפי אמת מידה נורמלית אינה מתפרשת כפשוטה, לכן כל פירוש יכול להתקבל וכגון שפסוקים אלו מליצה בלבד.

הביטוי "אני לא מתמצא אבל עד כמה שידוע לי" מבטא שקראתי בויקיפדיה וכדו' ללא עיון וללא מסקנא.

זה נראה שכל פעם ששואלים אותך קשה מדי, אתה בורח לדיון אחר או מתחמק באלגנטיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2009 18:36 לינק ישיר 

טירו'

שוב, שתי הערות קצרות מחמת עומס הדברים.

1. יחסית לאדם שאין לו זמן לנהל את הדיון עצמו ולכן הוא מסתפק רק בקביעת כללים, אתה מצליח להפציץ את הפורום בכמות מדהימה של מלל. איך אתה עושה את זה, יש לך שבועת הקולמוס (או איך שזה לא נקרא)?

2. הפורום הזה לא מייצג את דעותי כלל וכלל, ולטעמי מרבית האנשים כאן מקבלים חלקים גדולים מדי מהיהדות כנכונים שלא בצדק. למרות זאת, מעולם לא העזתי לזלזל ואפילו ברמז בכותבים דכאן, שכן אין צורך בכישרון רב כדי להבין שמדובר בבמה הפתוחה והתרבותית ביותר לדיון אובייקטיבי שניתן למצוא בתחום, ושכמות הידע הממוצעת של חברי הפורום (שלא לדבר על השלם שאפילו עולה על סך חלקיו), עוברת את זו של מרבית הדתיים והחילוניים גם יחד.

אין לי דרך יותר עדינה לומר זאת, אבל הבעת זלזול בפורום זה ובשוכניו הינה הכתם הגדול ביותר שאדם יכול להטיל על עצמו, ולכן גם במקרים בהם לא מצאתי הסכמה במקום זה (שאיני מעז להחשיב את עצמי כחלק ממנו), לא העזתי להטיל ספק בידע, בהיגיון או בענייניות של הכותבים.
אני לא אומר את זה כדי להפחיד או לשכנע אותך, אבל אולי זה יעזור לך להבין את היחס שאתה מקבל כאן.
חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הוכחות חד משמעיות לנכונותו של הפתק הקדוש!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 ... 23 24 25 לדף הבא סך הכל 25 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.