בית פורומים עצור כאן חושבים

הוכחות חד משמעיות לנכונותו של הפתק הקדוש!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/6/2009 16:17 לינק ישיר 

לפני שנים   הרב עובדיה שליט"א, כינה את -אברהם בורג- בנו של מנהיג המזרחי  דר' שלמה יוסף בורג. בשם- עגל.

נדמה לי שזה היה אריה דרעי שגילה לרב את- טעותו. בענין גילו האמיתי של -אברהם בורג.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2009 16:25 לינק ישיר 

לטירוזאורוס
 כנראה אינך יודע  שיש אשכול תמונות בשם מאורות הפורום. .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2009 17:20 לינק ישיר 

הזדעזעי רפת ת"ק פרסה

אנחנו הח"מ מביעים את מחאתנו הנמרצה

נגד הני אינשי דלא מעלי בני הבליעל

המשתייכים לכת המכונה ברסלב

אשר העיזו מצחם בזדון וברשע להעליל דבר שקר ומרמה

על אדוננו אור עולם שר האבוס

מרנא ורבנא

פרה שבעדר שור שבחבורה

כאילו נמנה לכת לצים דילהון ר"ל

ועוד הוסיפו חטא על פשע להלבישו בעל כרחו בבגדי כומרין שלהן כיפת נ נח ה"י

ישמע קול נאקתנו מסוף העולם ועד סופו

גורו לכם מיום הדין גורו לכם מיום התוכחה

ועד המחאה העולמי

נ.ב. פרטים על מועד העצרת המחאה יבואו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2009 19:50 לינק ישיר 

צבוני

ירושלים אמנם לא נזכרת בשמה בתורה, וניתן להעלות על הדעת, כל מיני שיקולים שהניעו את כותבי התורה לכך.
אך לומר שאינה נזכרת כלל, כי אם בתור "המקום אשר יבחר ה'", אינו נכון. שהרי הר-המוריה מכונה כבר בתורה כ"הר ה'", ראה "וַיִּקְרָא אַבְרָהָם שֵׁם הַמָּקוֹם הַהוּא יְהוָה יִרְאֶה, אֲשֶׁר יֵאָמֵר הַיּוֹם בְּהַר יְהוָה יֵרָאֶה" (בראשית כב,יד).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2009 20:22 לינק ישיר 

צבוני
אתה כל פעם חוזר על אותה טעות והעירו לך אליה רבות מטירוז ועד נתן.
 אתה מניח הנחות ולאחמ"כ פורך אותן.
 למה אתה חושב שהספר חובר לאחר בנין ירושלים. יתכן שהוא חובר בזמן השופטים או בזמן שמואל.
וגם א"כ הטענה היא שהספר הוא ליקוט של אגדות או סיפורי עם ישנים ולא איזה כמה נוכלים שרצו לשקר על כולם.

תוקן על ידי מבקשאמת ב- 04/06/2009 20:20:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2009 21:29 לינק ישיר 

לצענערענע

הדינוזאורים ידועים בענוותם, איני רואה עצמי נכלל במאורות הפורום.

לאמבר היקרה ונכבדה מאד, (אם את באמת גרה באיזור אבטין אז אולי אנחנו די קרובים).

אסביר לך את הסיבה שאינני ממשיך בדיון כאן. 1) את כותבת "הנושא נוגע ישירות למהות הדיון כאן", אך לפי איך שאני מבין זה לא מהות הדיון, הדיון שלי עם נתן היה אלו נושאים יש לחקור בכדי להוכיח, ולהיכן יובילו אותנו המסקנות אם תהיינה. ולא לפתוח כל דיון ודיון למחקר כאן עוד לפני שאנו יודעים מה יתנו לנו הדיונים האלו.

2) את כותבת "מרבית החוקרים מסכימים", "הסתמכו על ממצאים שהתגלו בידי צליינים", אינך מציינת מקורות, אם אני אשוב אלייך עם מקורות שאני מכיר, יתקוממו כאן כל אלו הרגילים לסגור ענין בחצי משפט. ויכוח של הצהרות ללא מקורות הוא פינג פונג שאין לו סוף, הלא אני יכול לכתוב לנצח כן ואת תשיבי לנצח לא. כשהתפרסמו תיאוריותיו של פינקלשטיין, הלכתי וקראתי את מאמריו, ואת ספריו, ולאחר מכן את ספרי מתנגדיו, עקבתי אחרי הפולמוס, והמסקנה שלי היתה שפינקלשטיין אינו מדבר דברים מבוססים כלל וכלל. ראיתי מלומדים רבים שחושבים כמוני. אני לא מייחס משמעות לשאלה מה חושבים רוב החוקרים, אלא מה מכריעים הנתונים. כאן בפורום אין שום סמכות לא לרוב הרבנים ולכן גם לא לרוב הארכיאולוגים.
ההגדרה הזו: "הארכיאולוגים מלפני 50 שנה (שטענו להיסטוריות של המקרא) הסתמכו על ממצאים שהתגלו בידי צליינים ומסיונרים נוצרים לאורך מאות שנים", נשמעת לי מוזרה, ייתכן שישנו איזה סיפור של הסתמכות על ממצא צלייני (אז מה?) אבל הארכיאולוגים הישראליים כאהרוני וזרטל מלאו ידיהם עפר בחפירות כל ימיהם והסתמכו על החפירות שלהם. פינקלשטיין נותן פירוש חדש לחפירות חצור, העיר שהוא לא חפר, משלחות אחרות למקום לא אישרו את פרשנותו. אפשר להאריך בפרטים. אבל הצורה שהתנהל כאן הדיון היתה חסרת תוחלת לפי הבנתי.

"ואיש לא חושד בהם שנהגו באובייקטיביות יתירה בנושא. כיום, באמצעות גישה למקומות שהיו בעבר בלתי-נגישים ושימוש באמצעים חדישים כמו תיארוך פחמן 14, ישנם ממצאים מדוייקים בהרבה ולכן הגישה השתנתה".

תיארוך פחמן 14 עומד לרועץ דוקא לפינקלשטיין, אני מצטט את ד"ר מייטליס: "אף שהממצא הארכיאולוגי המבוסס על קרמיקה מיקנית ובדיקות פחמן 14 מראה בוודאות ששכבה VIII במגידו אינה יכולה להיות קדומה לסוף המאה ה14 לפנה"ס. מקדים פינקלשטיין את תיארוכה בכחמשים שנה, לאמצע המאה ה14 כדי להתאימה לידיעות ההיסטוריות המשתקפות ממכתבי אל עמרנא", (מייטליס).

אם איש אינו חושד את אהרוני באובייקטיביות, כלום ישנו איש או אפילו אורנג אוטנג שיכול לחשוד את פינקלשטיין החדור אמוק כאובייקטיבי?

אצטט לך מתוך
YNET:

ü  יש הטוענים כי כל התיאוריה הזו היא פרובוקציה אחת לשמה, אם זו פרובוקציה או שאינה כזו, הרי שפיתוח התאוריה היה רכיב חשוב בזכייתו של ישראל פינקלשטין בפרס כנור דוד בשנת 2005 בסך חצי מליון דולר, את הפרס, כמעט מיותר לציין, מעניקה אוניברסיטת ת"א.

ü  הטענות שמשמיעים חוקרי האוניברסיטה העברית כלפי פינקלשטיין ותומכיו באוניברסטית ת"א נתמכות ע"י צבור רחב של מדענים יש הסבורים כי בלהיטותם להתפרסם ויהי מה התעלמו החוקרים מתל אביב ממספר ממצאים ארכיאולוגיים הסותרים את משנתם. נראה שפרסום מאמרים משמימים על חפירות ארכיאולוגיות לא עושה רושם על קהילית המדענים בארצות תבל, ואולי בחרו בדרך מקוצרת כדי להגיע לתהלת עולם". (טיעונים קונקרטיים רבים בהמשך המאמר).

אני מוסיף כאן כמאורות הפורום את תמונתו של פינקלשטיין משנות  ה80

תוקן על ידי טירוזאורוס ב- 04/06/2009 21:46:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2009 21:40 לינק ישיר 

אני עברתי על האשכול פה ועל עוד אשכולות סמוכים ונדמה שרוב האנשים בפורום לא מאמינים בתורה מן השמים או לפחות לא מאמינים בחז"ל.

וכאן הבן שואל האם שוכני הפורום הם אנשים שאינם חרדים או שהם כותבים דברים שונים  מדעותיהם או שהם לא מקשרים בין עולם המחשבה לעולם המעשה.

אשמח אם ותיקי הפורום ילמדו אותי מי היא אוכלוסיית הפורום.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2009 22:33 לינק ישיר 

למה אתם עדיין מאמינים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 08:58 לינק ישיר 

טירוזאורוס
כבר אמרתי לך שלו גם ולצורך הדיון נסכים שמדובר בדעות שקולות (למרות שאיני סבורה כך) עדיין אין בכך מן החכמה להביא בתור הוכחה טיעון כמו 'הוכח כי התורה נכתבה 50 עד 100 שנה מזמן קרות המאורעות' פשוט משום שאין הסכמה בין המומחים על נושא זה (ואף הרוב טוענים אחרת).
אתה יכול להאשים בהטיה את החוקרים, את ויקיפדיה, את האוניברסיטאות השונות (ואף עשית זאת בהודעותיך), ובכך להחליט סובייקטיבית שהדעה המתאימה לך (שאינה מוטית כלל, כמובן) היא היחידה שהגיונית. אבל לקרוא לזה 'הוכחה' זו דמגוגיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 11:23 לינק ישיר 

דיקרנוסא
אם אתה מאמין בכל ואין לך שום שאלות והתלבטויות והכל ברור לך. מה אתה עושה בפורום הזה? ובכלל בכל פורום אחר?

לך לכוילל או לישיבה, שב ולמד את הדברים שאתה שלם איתם, והאזו לדברי רבותיך הצודקים, כאו אני בכל האופן שואל שאלות בלי פחד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 12:10 לינק ישיר 

יקותיאלי:
כוונתי לא הייתה חלילה להטיף מוסר לחברי הפורום להפך יש לי הערכה רבה אליהם.
 כוונתי הייתה רק לדעת מה דעתם של חברי הפורום על ענין קיום מצוות ומעשה לאדם אשר איננו מאמין אך אלוקים נטע אותו בלב חברה מאמינה ושמרנית. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 12:49 לינק ישיר 

אתה צודק אלוקים נטע אותי בחברה חרדית, כי עדיין אני סמוך על שולחנו של אבי, ולכן אני חייב לקיים את כל מה שהחרדים מקיימים, בנפש סולדת  וברצון להקיא לפעמים. אין זאת אומרת שאיני מאמין באלוקים אין זאת אומרת שאני לא מקיים את מצוות התורה, אבל הקשר לאורח החיים החרדי ולמצוות ה' הוא מקרי בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 13:30 לינק ישיר 

אמבר כתבה:

כבר אמרתי לך שלו גם ולצורך הדיון נסכים שמדובר בדעות שקולות (למרות שאיני סבורה כך) עדיין אין בכך מן החכמה להביא בתור הוכחה טיעון כמו 'הוכח כי התורה נכתבה 50 עד 100 שנה מזמן קרות המאורעות' פשוט משום שאין הסכמה בין המומחים על נושא זה (ואף הרוב טוענים אחרת).
אתה יכול להאשים בהטיה את החוקרים, את ויקיפדיה, את האוניברסיטאות השונות (ואף עשית זאת בהודעותיך), ובכך להחליט סובייקטיבית שהדעה המתאימה לך (שאינה מוטית כלל, כמובן) היא היחידה שהגיונית. אבל לקרוא לזה 'הוכחה' זו דמגוגיה

אמבר, לא אמרתי מעולם שהוכח כך, המשפט שאת מצטטת בתוך גרשיים לא נכתב על ידי בשום מקום. אכן, אמרתי שניתן להוכיח, ולא שהוכח או שיוחנן אהרוני הוכיח. אני לא "נוקט בדעה המתאימה לי" אלא בדעתי, אני חושב שאפשר להוכיח כך, ואת זה אני עושה באתר שלי. המומחים אומרים את דעתם הנכבדה, וישנן הרבה דעות, אני חושב שהוכחתי מה שהוכחתי, אין בטיעון להוכחה משום דמגוגיה.

ואספר לך מעשה ברבי יעקב יחיאל ויינברג, בזמנו היה פולמוס גדול על דרישת השלטונות באירופה להמם את הבהמה בשוק חשמלי לפני שחיטתה, הרב וינברג כתב תשובה ארוכה להתיר את הדבר. והקנאים עשו קול רעש גדול, בתשובה כתב להם הרב ויינברג משפט קצר: "איני יודע מה הם מתרעמים, אמרו שהיתרתי את הדבר אבל אין זה נכון, לא היתרתי – הוכחתי שמותר".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 14:32 לינק ישיר 

"לא היתרתי – הוכחתי שמותר"

.
האם אין כאן התחכמות סמנטית ותו לא?

הרי כל רב שעונה על שאלה מוכיח שהדבר מותר או אסור מתוך עיון בכתובים ושקלול דעות פוסקים המקובלים עליו  ואז הוא מחליט אם להתיר או לאסור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 15:26 לינק ישיר 

בכלל לא, לפעמים מתירים בשעת הדחק, לפעמים מחמירים או מתירים כהוראת שעה, ואפשר להאריך בדוגמאות,.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הוכחות חד משמעיות לנכונותו של הפתק הקדוש!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 16 17 18 ... 23 24 25 לדף הבא סך הכל 25 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.