בית פורומים עצור כאן חושבים

הוכחות חד משמעיות לנכונותו של הפתק הקדוש!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/5/2009 19:50 לינק ישיר 

טירו,

ראשית קבל על הפארודיה היפה!

אתה מנסה להראות ולהדגיש עד כמה הבנת ההיסטוריה העתיקה מושפעת מגורמים קיצוניים המשאירים את חותמם הניתן לפרשנות מאוחרת ולא מדוייקת.

אני דווקא לעומת זאת ראיתי בדבריך פארודיה על המציאות כפי שהיא מתפרשת כיום. מלבד כמה ניואנסים שבהם עירבת בין שני מושגים כדי להמחיש ניתוח היסטורי מוטעה בגלל חוסר ידע (כמו אריה דרעי ולולבי דרי, או הבחירה בנחמן הכוונה לכנסת ועוד כמה כאלה), דבריך משקפים בצורה די עגומה את המציאות העכשווית האמיתית.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2009 20:35 לינק ישיר 

מה שאותי מדהים באשכול הזה זוהי ההשפעה של פתק מגמגם אחד שהצליח -(כמו שנאמר  קנאת סופרים תרבה חכמה)-לחלץ פרץ יצירה שופע ממעינות החכמה הנחמנית האין סופית והניב כמה וכמה סיפורי פנטזיה עתידניים  שג'ורג' אורוול המנוח היה ודאי מתקנא בהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2009 20:37 לינק ישיר 

גם אני הקטן מצטרף להאמור לעיל. אכן אשכול חביב ביותר. כבר מזמן לא נהניתי כאן בצורה כזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2009 20:40 לינק ישיר 

אכן היסטוריה זה דבר בעיתי.
 ולכן הנסיון לדעת מה התרחש לפני אלפיים שנה או יותר זה כמעט בלתי מציאותי. 
 וזה רק מחזק את הבעיתיות של אלו שמנסים להוכיח כי יש תורה מן השמים. איך אפשר לדעת מה היה לפני שלושת אלפים שנה, איך התנהלו הדברים, מי התנגד ומי הכניס את התורה לעם ישראל ובאיזה צורה בכוח או בנועם. 

תוקן על ידי מבקשאמת ב- 27/05/2009 20:39:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2009 21:05 לינק ישיר 

תודה לכל בעלי הכשרונות שתרמו מעטם
רק שכל אחד מהם ינסה לתאר מדוע אנחנו שונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2009 22:56 לינק ישיר 

מבקש אמת
הרעיון שלי היה להבדיל בין שיקולים הנראים הגיוניים ובין עדות הסטורית של קבוצה שלמה על מאורעות שיש להם קנה מדה היסטורי (לא פתק שפלוני קיבל, ולא התגלות שהיתה לאלמוני). ולכן ממצאים והגיון אינם סותרים עדות. עייזר הוא עד, ממצאים הם ספקולציה.

האקדמיה ליהדות   http://akadamya.fav.co.il 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2009 23:40 לינק ישיר 

הפרעתוני.
חן חן. על כתיבתך היפה.  
מסקנתך כמובן נכונה. והיא משתלבת עם הרעיון שרציתי אף אני לומר.
אין שום הבדל בין "הוכחות" המחב"תים למיניהם, לבין התיאוריות הפסבדו-מדעיות שמתפרסמות השכם והערב בנוגע להבנת ההיסטוריה.
 בכל מקרה, אין לו לאדם אלא להפעיל את שכלו, ולדעת להבחין בין קישקוש להוכחה אמיתית.

טירוז'
אני רואה שאתה מנסה ליצור איזו שהיא הבחנה בין ה"עדות ההסטורית העוברת מאב לבן" שמייחדת את היהדות, לבין ההוכחות של הדתות האחרות.
אך אולי תופתע לשמוע שגם בנצרות יש "עדויות הסטוריות" על מעמדים המוניים שבהם נעשו ניסים על ידי ישו ושאר קדושי הנצרות. כך שראיות מסוג זה לבדן אין בהן כדי להחזיק את כל הבניין. ואכמ"ל. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2009 00:38 לינק ישיר 

השאלה אם יש פה עדות היסטורית  של מאורע המוני או עדות היסטורית על פתק שבפתק רשום שהיה מאורע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 01:37 לינק ישיר 

מפורסמת גם התיאוריה של יהודה אליצור, שבעוד אלפי שנים ילמדו החוקרים על שני אנשים שחיו בראשית תקומתה של מדינת ישראל, שניהם מצביאים שהפכו לפוליטיקאים, ארכיאולוגים חובבים, אלא שלאחד קראו ידין ולשני קראו דיין. אלו הן בוודאי שתי מסורות מקבילות על אותו אדם, שכן לא יתכן קיומם של שני סיפורים כל כך דומים בנפרד. מכאן אפשר להמשיך ולהתפלפל (דיין היא צורת השם בהווה, שמתאימה למסורת על כניסתו המוקדמת לפוליטיקה, בניגוד לידין [צורת העתיד] שמתקשרת למסורת על העובדה שנכנס לכנסת רק בגיל מאוחר; השם משה כאלוזיה למשה רבנו, לעומת יגאל על שם גאולת ישראל, וכן הלאה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 04:07 לינק ישיר 

ממש מבהיל על הרעיון העיניני ליצות שכתבו כאן. והנה מצאתי עוד פתק שנפל משמים לרב הקרוי רב שמואל ולזה יש גם ראיה בחוש מוידיו.ראיה שאין  בר דעת מכחישה.

http://www.youtube.com/watch?v=Pk0_7lIMVTY

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 08:11 לינק ישיר 

נתן, למרות הקשר הידוע בין נצרות לשבתאות, יש לך טעות חמורה בקשר לנצרות.
אין שום עדות על אירוע המוני, ההליכה על המים וכדו' הוא מיתוס, דהיינו סיפור שנוצר מאות שנים אחר המאורעות, וזו עובדה היסטורית שסיפור זה לא הוזכר בשום מקום לפני התפרסמו באירופה במאה השלישית. שים לב: הוא התפרסם לראשונה באירופה, אם אתה חושב שלדעתי כל סיפור על נסים, כגון המיתוסים היווניים הם עדות היסטורית זו כמובן טעות. עדות היסטורית היא רק כזו הנוגעת לעם שלם ואירעה בפני עמים שלמים וממלכות שלמות. ההליכה על המים יכולה להיות להטוט ואין לה משמעות לחייו של עם שלם לכן היא יכולה להיות גם דמיון ויכול להיות שנכחו בה שלשים אנשים חולי נפש.
אני לא טוען שמשום שמסופר בתורה על נס סימן שהוא היה, אלא שאם נוכיח שהתורה התפרסמה בזמן המאורעות ומאז היתה בשימוש והוחזקה כספר קדוש - אז יש בידינו עדות היסטורית. בנצרות אין שום רמז לכך, דוק בככי ותשכח בנגרי.

האקדמיה ליהדות   http://akadamya.fav.co.il 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 08:57 לינק ישיר 

טירוזאורוס כתב:
אני לא טוען שמשום שמסופר בתורה על נס סימן שהוא היה, אלא שאם נוכיח שהתורה התפרסמה בזמן המאורעות ומאז היתה בשימוש והוחזקה כספר קדוש - אז יש בידינו עדות היסטורית. בנצרות אין שום רמז לכך, דוק בככי ותשכח בנגרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 09:03 לינק ישיר 

אמשלום,

ההוכחה היא כמובן בהנחה שאין אב מנחיל שקר לבנו ומכאן יתכן ותהיה השתלשלות עד לזמן המאורעות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 09:10 לינק ישיר 

נאחז_בקש כתב:

אמשלום,

ההוכחה היא כמובן בהנחה שאין אב מנחיל שקר לבנו ומכאן יתכן ותהיה השתלשלות עד לזמן המאורעות..

הערה עקרונית -
כל הדיון פה מזכיר לי את דברי שמואל לגבי חלומות (ברכות נה ע"ב) - "שמואל כי הוה חזי חלמא בישא אמר: "וַחֲלֹמוֹת הַשָּׁוְא יְדַבֵּרוּ" (זכריה י, ב). כי הוה חזי חלמא טבא אמר: וכי החלומות השוא ידברו? והכתיב "בַּחֲלוֹם אֲדַבֶּר בּוֹ" (במדבר יב, 6)".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 09:18 לינק ישיר 

אמשלום,

ומה המדרש בא ללמד אותנו? שיש סתירה בין הדברים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הוכחות חד משמעיות לנכונותו של הפתק הקדוש!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 23 24 25 לדף הבא סך הכל 25 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.