בית פורומים עצור כאן חושבים

הוכחות חד משמעיות לנכונותו של הפתק הקדוש!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/5/2009 09:27 לינק ישיר 

[נאחז,

נזכרתי בו כי הוא מציע מתודה נפלאה ורציונלית לחלוטין להתמודדות עם דיסוננס קוגניטיבי, תוך כדי שהוא עצמו מבטא אחד כזה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 09:51 לינק ישיר 

מתוך הציטוט אני מוצא שתי קביעות מנוגדות שכל אחת מהן נכונה לאדם בסיטואציה נפשית מסויימת - כעת מה הקשר בין זה לבין דבריי על כך שיתכן שתהיה השתלשות עיונית ומעשית מתוך הספר הקדוש מאב לבן עד לזמן המאורעות - 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 10:32 לינק ישיר 

טירוז'.

א. עד כמה שידוע לי ש"צ התאסלם ולא התנצר.
ב. לגופן של טענותיך:
   1. טענת - "אין שום עדות על אירוע המוני, ההליכה על המים וכדו' הוא מיתוס, דהיינו סיפור שנוצר מאות שנים אחר המאורעות, וזו עובדה היסטורית שסיפור זה לא הוזכר בשום מקום לפני התפרסמו באירופה במאה השלישית....".
      ובכן - טענה זו היא טענת החוקרים הכויפרים, אותם חוקרים שטוענים כך גם לגבי ניסי התורה. אך אם תשאל כל נוצרי דתי, הוא יאמר לך בדיוק את מה שאתה עצמך טוען לגבי התורה - שניסים אלו התפרסמו מיד לעיני עם רב, ולא יתכן לשכנע אנשים רבים כל כך להאמין במה שלא ראו וכו' וכו' על זה הדרך.
      2. וחוץ מזה, מטונך, אם אתה מאמין שיתכן להמציא סיפור כזה גם לאחר שלש מאות שנה, ולשכנע את האנשים לחשוב שהם שמעו זאת מאבותיהם, מדוע לא תוכל להאמין בזה גם לגבי התורה?? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2009 10:37 לינק ישיר 

השלמה לתגובתי הקודמת, מתוך מכתב שקיבלתי באישי:

א. הנסיון לקבוע אם ספר מסויים התחבר לפני שלשת אלפים שנה או לפני אלפיים חמש מאות שנה הוא לא פחות ואולי יותר מגוחך מהנסיון לקבוע איך התנהלו החיים לפני אלף שנה

ב. בנצרות יש כן תיאורים על ניסים המוניים וכדלהלן.
על ההליכה על המים בניגוד למה שאתה חושב לא נטען שהיא נעשתה לפני המונים אלא לפני קבוצת תלמידים  שהיו בסירה עיין ברית החדש.ה
לעומת זאת ישנה עדות על האכלת אלפי אנשים מלחמים ודגים ספורים [פעמיים בשני זמנים] התיאור מופיע בברית החדשה.
כמו כן לאחר התחייה אותה הם מייחסים לו הוא התגלה פעמים רבות ובאחת הפעמים לפני יותר מחמש מאות איש יחד.
יתירה מזו הרבה בברית החדשה נטען שכשישו נצלב היה חושך על פני כל הארץ למשך שלש שעות!! ולטענת הנוצרים אף בארצות אחרות חשכה השמש והם אף מציינים כי הדבר נזכר בכתבי היסטוריון יווני שחי כמאה שנה אחרי הצליבה. כמו כן רעדה הארץ קברים נפתחו ואנשים קמו לתחייה [נו... נו...] 

נמצא שהטענה שהספורים הללו נתפרסמו כשלש מאות שנה לאחר הצליבה נובעת בהכרח מהטענה שהברית החדשה נתחברה כשלש מאות שנה לאחר שישו נצלב [אם בכלל...]
ושוב חזרנו לשאלה האם ספר מסויים נתחבר בתקופה אותה מייחסים לו מאמיניו או לא.
בקשר לשאלה זו הנוצרים טוענים טענות שאינן נופלות במאומה ואף עולות בהרבה על הטענות המוכיחות שהתורה נתחברה בזמן אותו מייחסים לה
לטענתם
א. ישנן כתבי יד של חלקים מהברית החדשה החל מכמאה שנה!! אחרי שישו נצלב [כנ"ל...] [לעומת כתבי היד המוקדמים ביותר של התורה שנכתבו למעלה מאלף שנה אחרי הזמן בו נטען שנתחברה]
ב. ישנן רבבות!! ציטוטים של הברית החדשה בספרי אבות הכנסייה מהמאות הסמוכות לצליבה [כנ"ל...]
ג. ישנן עדויות חיצוניות של היסטוריונים לא נוצרים מהמאות הסמוכות לצליבה [כנ"ל...]
ד. ישנם ממצאים ארכיאולוגיים רבים המוכיחים שבברית החדשה יש התמצאות באורח החיים וכו' של אותה תקופה
ה. בברית החדשה מודגש כמה וכמה פעמים שהדברים נאמרים לנוכח 'אתם ראיתם' וכדומה [מוכר מאיזה מקום?]
ו. ישנה מסורת רציפה מדור לדור עד תלמידיו של ישו [מענין לציין שאחד ממקורביו של שפינוזה שהתנצר ניסה לשכנע את רבו ובתוך דבריו העלה את ראית המסורת הרציפה של הכנסייה הקתולית!!, שפינוזה ענה לו 'הלא זהו אותו הפזמון הישן של הפרושים'...].

ועוד ועוד.
אם תרצה אוכל להפנות אותך לספרים שונים המתיימרים להוכיח את אמיתות הנצרות. תגלה שם הרבה 'הוכחות מוחצות' שב'ערכים' היו מתגאים בהן.

ראוי לציין רק שאלו שמנסים להוכיח את אמיתות התורה בעצם מצטטים בדרך כלל היסטוריונים וארכיאולוגים נוצריים שכתבו את ההוכחות לאמיתות התורה בחדא מחתא עם ההוכחות לאמיתות הנצרות באותם כלים ובאותו סגנון של ראיות. וכן להיפך כדי להפריך את הנצרות מצטטים פעמים רבות חוקרים שבאותם כלים הפריכו את אמיתות התורה.

עוד פרט קטן כדאי שתקרא את הסדרה של המיתולגיות בעמים השונים יש שם תיאורים רבים על נסים שכללו עמים שלמים ויקצר המצע מהשתרע

רק לשם דוגמא בספרד מספרים על קדוש נוצרי שחי לפני מאות שנים [לא לפני אלפי שנים] שכשיצא למלחמה התחוללו נסים רבים, האבנים שירו האוייבים חזרו אליהם, האדמה רעדה תחת האוייבים, ולסיום הנהר שטף אותם [נשמע מוכר?]. למעלה מזה עד עצם היום הזה ניתן לראות בספרד את המקום בו התחוללו הנסים הללו. אשרי המאמין...

אני מקוה שתסיק את המסקנות הנכונות ולא תתחיל להאמין גם בניסים של הנצרות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2009 10:38 לינק ישיר 

טירוזאוס

אין שום עדות על אירוע המוני, ההליכה על המים וכדו' הוא מיתוס

איזו עדות אתה מכיר על מעמד הר סיני???  עדות ממש ! והיכן הוא הוזכר במשך אלף שנה לאחר המעמד?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 10:54 לינק ישיר 

נאחז   "ההוכחה היא כמובן בהנחה שאין אב מנחיל שקר לבנו ומכאן יתכן ותהיה השתלשלות עד לזמן המאורעות"

לא נכון, ההוכחה היא על פי כללי המתודה של ההיסטוריה. האם אתה מאמין במציאותו של אלכסנדר מוקדון משום ש"אין אב מנחיל שקר לבנו" או על פי כללי ההיסטוריה, שאירועים הנוגעים למליונים רבים והתפרסמו בכתב בזמן המאורעות אינם יכולים להיות שקר. מבלי שום קשר ליחס האינטימי של אב לבנו.

כל אחד יודע שאבות מנחילים לבניהם שקרים ושקרי שקרים, ומעולם לא יצא המשפט הזה של אב וכו' מפי.

עד כמה שידוע לי ש"צ התאסלם ולא התנצר.

הקשר הוא בהשקפות הקבליות, כפי שמראה ג. שלום ולפניו גרץ.

1. טענת - "אין שום עדות על אירוע המוני, ההליכה על המים וכדו' הוא מיתוס, דהיינו סיפור שנוצר מאות שנים אחר המאורעות, וזו עובדה היסטורית שסיפור זה לא הוזכר בשום מקום לפני התפרסמו באירופה במאה השלישית....".
      ובכן - טענה זו היא טענת החוקרים הכויפרים, אותם חוקרים שטוענים כך גם לגבי ניסי התורה. אך אם תשאל כל נוצרי דתי, הוא יאמר לך בדיוק את מה שאתה עצמך טוען לגבי התורה - שניסים אלו התפרסמו מיד לעיני עם רב, ולא יתכן לשכנע אנשים רבים כל כך להאמין במה שלא ראו וכו' וכו' על זה הדרך.

לא זכיתי להבין, אני אמרתי שאם נוכיח שהתפרסם בזמן המאורעות, והשארתי את ההוכחה פתוחה. ולכן אה"נ אם נוכיח שהתורה התפרסמה בזמן המאורעות הרי שהיא היסטוריה, ואם נוכיח שהברית החדשה התפרסמה בזמן המאורעות כנ"ל לגבי האירועים המוזכרים בה ויש להם קנה מדה הסטורי.

2. וחוץ מזה, מטונך, אם אתה מאמין שיתכן להמציא סיפור כזה גם לאחר שלש מאות שנה, ולשכנע את האנשים לחשוב שהם שמעו זאת מאבותיהם, מדוע לא תוכל להאמין בזה גם לגבי התורה??

אני חוזר שוב, אם נוכיח שהתורה התפרסמה בזמן המאורעות. לגבי מיתוסים הפותחים ב"פעם לפני הרבה הרבה שנים" אפשר לספר מה שרוצים (באופן כללי כמובן ביחס למצב המספר והשומע)

השלמה לתגובתי הקודמת, מתוך מכתב שקיבלתי באישי:

א. הנסיון לקבוע אם ספר מסויים התחבר לפני שלשת אלפים שנה או לפני אלפיים חמש מאות שנה הוא לא פחות ואולי יותר מגוחך מהנסיון לקבוע איך התנהלו החיים לפני אלף שנה

צר לי מאד, ענף שלם במדע עוסק בתיארוך של ספרים, וכי לא תיארכו את כל הכתובות הארכיאולוגיות ואת מגילות מדבר יהודה והספרים החיצוניים וכו'. בפרט בתחום ההיסטוריה כלום אין אנו בודקים ומתארכים תעודות היסטוריות? ישנם כללים וסימנים מה היא היסטוריה ומה לא היסטוריה, ולשם כך הומצא מדע ההיסטוריה, אף כי אינו מדע מדוייק, אי אפשר לקבוע שכולו מגוחך.

ב. בנצרות יש כן תיאורים על ניסים המוניים וכדלהלן.

על ההליכה על המים בניגוד למה שאתה חושב לא נטען שהיא נעשתה לפני המונים אלא לפני קבוצת תלמידים  שהיו בסירה עיין ברית החדש.ה

אמרתי שייתכן שנעשתה בפני שלשים חולי נפש.

לעומת זאת ישנה עדות על האכלת אלפי אנשים מלחמים ודגים ספורים [פעמיים בשני זמנים] התיאור מופיע בברית החדשה.

כמו כן לאחר התחייה אותה הם מייחסים לו הוא התגלה פעמים רבות ובאחת הפעמים לפני יותר מחמש מאות איש יחד.

יתירה מזו הרבה בברית החדשה נטען שכשישו נצלב היה חושך על פני כל הארץ למשך שלש שעות!! ולטענת הנוצרים אף בארצות אחרות חשכה השמש והם אף מציינים כי הדבר נזכר בכתבי היסטוריון יווני שחי כמאה שנה אחרי הצליבה. כמו כן רעדה הארץ קברים נפתחו ואנשים קמו לתחייה [נו... נו...] 

שוב אני חוזר ומסביר בעדינות: כל הסיפורים בברית החדשה התפרסמו מאות שנים לאחר מותו של ישו, אני מניח שאתה מכיר את המיתולוגיה היונית והרומית והבבלית וכו' כולם פותחים ב"פעם לפני מאות שנים נלחם האל אננכי בדרקון מננכי". זה הוא ההבדל בין מיתוס להיסטוריה. אם תחזור לדוגמת השואה, אנו מאמינים בשואה לא מחמת הממצאים באושויץ ולא מחמת התמונות והסרטים (יש סרט גם מפארק היורה וגם מהפסיון של ישו), אלא מחמת העדות. מוראות השואה נגעו למאות אלפי אנשים יהודים וגויים בארץ ובעולם, לכל אחד יש איזה דוד או איזה קרוב רחוק שקשור לנושא, וזו היא עדות של עם על אירוע היסטורי. אף שישנם אגדות ומיתוסים בנוגע לפרטים כגון מעשה ה93 או אגרתו של יוסל קרקובר וכדו' עצם מציאות השואה ברורה לנו מכח עדות של עם ושל עמים.

נמצא שהטענה שהספורים הללו נתפרסמו כשלש מאות שנה לאחר הצליבה נובעת בהכרח מהטענה שהברית החדשה נתחברה כשלש מאות שנה לאחר שישו נצלב [אם בכלל...] ושוב חזרנו לשאלה האם ספר מסויים נתחבר בתקופה אותה מייחסים לו מאמיניו או לא. בקשר לשאלה זו הנוצרים טוענים טענות שאינן נופלות במאומה ואף עולות בהרבה על הטענות המוכיחות שהתורה נתחברה בזמן אותו מייחסים לה

אתה שוב טועה, מוסכם שהברית החדשה נתחברה מאות שנים לאחר הצליבה.

לטענתם

א. ישנן כתבי יד של חלקים מהברית החדשה החל מכמאה שנה!! אחרי שישו נצלב [כנ"ל...] [לעומת כתבי היד המוקדמים ביותר של התורה שנכתבו למעלה מאלף שנה אחרי הזמן בו נטען שנתחברה]

ב. ישנן רבבות!! ציטוטים של הברית החדשה בספרי אבות הכנסייה מהמאות הסמוכות לצליבה [כנ"ל...]

ג. ישנן עדויות חיצוניות של היסטוריונים לא נוצרים מהמאות הסמוכות לצליבה [כנ"ל...]

אתה מדבר אתי על "מאות סמוכות לצליבה" זה לא מספיק. גם אם נכתב חלק מהברית החדשה (למשל האות ב') באותו זמן אין זה מוכיח כלום לגבי פרסום הספר בעם היהודי או עם אחר והתקבלותו כספר היסטורי.

ד. ישנם ממצאים ארכיאולוגיים רבים המוכיחים שבברית החדשה יש התמצאות באורח החיים וכו' של אותה תקופה

ה. בברית החדשה מודגש כמה וכמה פעמים שהדברים נאמרים לנוכח 'אתם ראיתם' וכדומה [מוכר מאיזה מקום?]

ו. ישנה מסורת רציפה מדור לדור עד תלמידיו של ישו [מענין לציין שאחד ממקורביו של שפינוזה שהתנצר ניסה לשכנע את רבו ובתוך דבריו העלה את ראית המסורת הרציפה של הכנסייה הקתולית!!, שפינוזה ענה לו 'הלא זהו אותו הפזמון הישן של הפרושים'...].

ועוד ועוד.

אם תרצה אוכל להפנות אותך לספרים שונים המתיימרים להוכיח את אמיתות הנצרות. תגלה שם הרבה 'הוכחות מוחצות' שב'ערכים' היו מתגאים בהן.

כל הדברים האלו לו היו נכונים היו מעניינים (אף כי לא מכריעים בכלל), אך עד כמה שידיעתי מגעת הם אינם נכונים. ולא תשכנע אותי מכח העובדה שנוצרים טוענים כך, שיפתחו להם אקדמיה לנצרות ויביאו טיעונים משכנעים. הלא מגוחך יהיה לטעון שאין אפשרות לספר היסטוריה מהימנה על התקופה היונית והרומית או כל תקופה אחרת מכיון שגם נוצרים טוענים להיסטוריה. הנוצרים מודים בפה מלא שהברית החדשה נכתבה מאות שנים לאחר צליבתו של ישוע, אין שום עדות על ישו בכל הספרות הרומאית (מלבד קטע אחד הנחשב כזיוף. וקטע שני שמוטב להם לנוצרים לחשבו לזיוף, מכיון שהוא מתאר נוצרי המגיע לפונטיוס פילטוס ושואלו בדבר ישוע, ואילו פונטיוס פילטוס איננו מצליח להיזכר במי מדובר וטוען כי תלה הרבה פושעים בחייו..)

אני לא חושב שהנושא של "ערכים" קשור כאן.

ראוי לציין רק שאלו שמנסים להוכיח את אמיתות התורה בעצם מצטטים בדרך כלל היסטוריונים וארכיאולוגים נוצריים שכתבו את ההוכחות לאמיתות התורה בחדא מחתא עם ההוכחות לאמיתות הנצרות באותם כלים ובאותו סגנון של ראיות. וכן להיפך כדי להפריך את הנצרות מצטטים פעמים רבות חוקרים שבאותם כלים הפריכו את אמיתות התורה.

אינני יודע למי אתה מתכוין ב"אלו שמנסים", וגם לו יהיה שהנוצרים הביאו הוכחות משכנעות לתורה, והוכחות רעועות לנצרות אין זה משנה את המציאות. דבר אתי ענינית ותענה תשובות להוכחות.

עוד פרט קטן כדאי שתקרא את הסדרה של המיתולגיות בעמים השונים יש שם תיאורים רבים על נסים שכללו עמים שלמים ויקצר המצע מהשתרע

רק לשם דוגמא בספרד מספרים על קדוש נוצרי שחי לפני מאות שנים [לא לפני אלפי שנים] שכשיצא למלחמה התחוללו נסים רבים, האבנים שירו האוייבים חזרו אליהם, האדמה רעדה תחת האוייבים, ולסיום הנהר שטף אותם [נשמע מוכר?]. למעלה מזה עד עצם היום הזה ניתן לראות בספרד את המקום בו התחוללו הנסים הללו. אשרי המאמין...

חמודי, קראתי מיתולוגיה לא מעט.

אתה שוב חוזר על עצמך, הראה לי אירוע היסטורי הנוגע לעמים שלמים שנכתב בזמן המאורעות והתפרסם בהם כהיסטוריה, שיש אדם שפוי בעולם המפקפק בו.

האקדמיה ליהדות   http://akadamya.fav.co.il 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 11:04 לינק ישיר 

טירוז'
עיין בתגובתה של אמשלום לגבי ה"דיסוננס הקוגנטיבי"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 11:14 לינק ישיר 

אין עיתותי בידי לענות על כל מכתבך, אך אתייחס רק לנקודה אחת:
כתבת - "אתה שוב טועה, מוסכם שהברית החדשה נתחברה מאות שנים לאחר הצליבה".,
ובכן - על פי האנציקלופדיה העברית מקובל במחקר שהברית החדשה נתחברה בין כחמישים לכמאה וחמישים שנה אחרי הצליבה. הדעות הקיצוניות יותר גורסות שהיא נתחברה כמאה שבעים שנה אחרי הצליבה.
בנוגע לשאר הדברים, בהזדמנות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2009 11:26 לינק ישיר 

ירוחם, אני לא אמרתי שהפורום הזה הוא המקום בו יוכיחו את מתן תורה
רק אמרתי שלדעתי השאלה תלויה בנושא האם התורה נכתבה והתפרסמה בזמן המאורעות, ואם יוכח שכן הוא, הרי יש לספר התורה דין ספרי ההיסטוריה, לא תהיה גרועה משאר ההיסטוריונים שאף אחד לא מעלה על דעתו אפילו בצחוק לפקפק על האירועים שהם תיארו בזמניהם (לא המיתוסים שהעתיקו). שמעת מישהו שמפקפק על "מלחמת הפונים"? זו "בסך הכל" חתיכת היסטוריה מאורעות אותם ידעו העמים הרומאים והברברים, תוארה על ידי היסטוריונים באותו הזמן ומאז כל העולם יודעים שזו עובדה היסטורית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 11:31 לינק ישיר 

נאחז_בקש כתב:

אמשלום,

ההוכחה היא כמובן בהנחה שאין אב מנחיל שקר לבנו ומכאן יתכן ותהיה השתלשלות עד לזמן המאורעות..

עד שהכרתי את עצכ"ח הטענה הזאת הייתה יכולה להתקבל על דעתי, מאז שאני מכיר את הפורום אני רואה שיש רבים שמנחילים שקרים (קדושים?) לבניהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 11:34 לינק ישיר 

לא באנו כאן להשמיץ, אלא להנחיל.. לבנינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 11:40 לינק ישיר 

טיראזארוס

מה כל שטענת כנגד הברית החדשה, אפשר לטעון בדיוק כנגד התורה. אבל בדיוק, ואולי בפור קטן לברית החדשה,

הברית החדשה עמדה במבחן המחקר והאימות של אנשים שחיו בתקופה, או זמן קצר אחריה, התורה הוזכרה לאנשים שחיו מאות או אלפי שנים אחר  נתינתה, ולכן לא יכלו לשלול או לאמת את אמינותה,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 11:55 לינק ישיר 

מאד מחמיא לי שאתה מתעלם מדברי
אך בכל אופן הבהרתי כמה פעמים, כי "אפשר לטעון" כל מה שרוצים, "היהודים טוענים" "דניאל בלס טוען" "הנוצרים טוענים" "גוברנור טוען".
אני רק הבהרתי עיקרון במדע ההיסטוריה: אם נוכיח שספר התחבר והתקבל כספר היסטורי בזמן המאורעות הרי אין דרך בני אדם שפויים לפקפק על המסופר בו.
אני לא הוכחתי כאן שהתורה נתחברה בזמן המאורעות. והנוצרים שבפורום לא הוכיחו כך לגבי הברית החדשה. אני רק ניסחתי את שיטת המחקר.
לדעתי כפי שאפשר להבין ניתן להוכיח כך לגבי חיבור התורה, וכן לא ניתן להוכיח לגבי חיבור הברית החדשה (זו עובדה מוסכמת במחקר, ולא רעיון קודח שלי).
אני מתבסס אך ורק על מחקר ושיטות מחקר, ואשמח לקבל התיחסות לעקרון של "איך מודדים היסטוריה".
1. יש בעולמנו אירועים שמקובלים כעובדות היסטוריות (למשל מלחמות אלכסנדר מוקדון)
2. אף אדם שפוי אינו מפקפק על עצם מציאותם (איני מדבר על פרטים).
3. מכיון שהאנושות כולה תמימת דעים בגישה זו סביר שיש לכך סבות טובות (כפי שאומר החזון איש "אין חכמה בלי חכם חי" - לו יש איזו חכמה סביר שלפחות החכמים שבאנושות הגיעו אליה).
4. הסבות הטובות האלו ניתנות להגדרה בקריטריונים שהאדם המשכיל יכול להבינם ולרשום אותם על דף או על צג.
5. לו יוחלו הקריטריונים האלו על התורה או על הברית החדשה או על הוודות ההודיות או על הפתק הקדוש או על הפתק שכתבתי לאשתי למכולת הרי שאף אדם שפוי עדיין לא יהרהר כנגדם.

עד כאן הנוסחא, מכאן דעתי:
1. לדעתי הנוסחא היא אירוע שנגע לעמים שלמים והיו לו השלכות מעשיות (לא שראו בשמים צלב זוהר וכאלו דברים - ראה מלאכי ר' יונתן אייבשיץ) וסופר בספר שהתפרסם בזמן המאורעות דינו כהיסטוריה.
2. לדעתי התורה עומדת בקריטריונים אלו.
3. לדעתי הברית החדשה אינה עומדת בקריטריונים אלו.
4. דעתי (אם יסכימו עמי עוד שניים מגדולי הדור להלכה ולמעשה) הפתק הקדוש אינו עומד בקריטריונים אלו

5. (בכדי להשלים ל10) חמשת הסעיפים הראשונים לפי הבנתי מוסכמים על כל השפויים. ארבעת הנוספים הם דעתי האישית שאני מביע כאן בפורום, ואשמח לשמוע עליה בקורת (עד עכשיו כנראה לא זכיתי להבהיר אותה מספיק. אז הנה לכם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 11:56 לינק ישיר 

טירוז.

מה ההבדל בין הדוגמא שהבאת על אמיתות השואה בה אתה מסביר יפה מה היא עדות של עם על אירוע היסטורי -  לבין ההוכחה שאין אב מנחיל שקר לבנו שכל כך הסתייגת ממנה - הרי גם כאן המעורבות בהנחלה היא לא רק עניין של בין האב לבן אלא היא עדות של מאות אלפי אנשים עם.

אמשלום.

נפל לי האסימון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2009 11:59 לינק ישיר 

אינני מסתייג מדברי הכוזרי שאבות לא ינחילו שקר לבניהם, הדברים נעימים מאד לאזני. אלא שלא אמרתי אותם מעולם. המשפט הנ"ל הינו פתגם, ועל פתגם לא בונים דברים משמעותיים.
רעיון דומה מעט לפתגם זה אני מנסח כאן בסגנוני.
דרך אגב שים לב לביטוי "נפל לי האסימון" - זו דוגמא מעניינת למסורת, אינני יודע אם אתה זוכר בכלל מה עשו אם האסימונים, והיכן הם היו נופלים (חריץ ארוך בטלפון הציבורי הכחול היה מחזיק את האסימון עד לגמר הפעימה, אז היה נופל בקול צלצול לתחתית הטלפון. אגב על הטלפון הציבורי היה ספר טלפונים אחד של כל מדינת ישראל!). אני משער שעוד דורות רבים נשתמש בביטוי זה, המשמר בתוכו עובדה היסטורית מעניינת. ואני גם בטוח שבעוד אלפי שנים אף אחד לא יאמין לטקסט ההזוי בפורום אינטרנטי נשכח (או לחילופין: שהפך לשופר האיניטליגנציה האנושית) התולה את הביטוי במציאות שכבר אינה קיימת מאות שנים. הסבר מסורתי מיושן!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הוכחות חד משמעיות לנכונותו של הפתק הקדוש!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 23 24 25 לדף הבא סך הכל 25 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.