בית פורומים עצור כאן חושבים

הוכחות חד משמעיות לנכונותו של הפתק הקדוש!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2009 15:56 לינק ישיר 

בעל

בהמשך לדבריך  בצינור הקבלה.

א.הרבה מאד כהנים גדולים היו אנלפבטים גמורים, והתענינו רק באגדות- ראה - גמ' יומא.

ב.מי שרושוב לו לברך ברכת המזון- חזקה עליו שאכל רק בהכשר חמור בהשגחת הבד"ץ.  או חלק בית יוסף.

ג. יש להניח שנשארו הרבה שידעו לברך- הרי לא פסקה תורה בימיו, להפך-  לא כל אדם מיוחס וחשוב שיברך ויאכל על שולחנו של המלך.

ד, יכול להיות שינאי המלך רצה להתפייס עם גיסו , ומצא סיבה טובה להזמינו לשולחן המלך.!?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2009 16:05 לינק ישיר 

"אנלפבטים", אהבתי (ירוחם, אני שוב מתנצל, אני לא לוקח שום דבר אישי וגם לא נותן אישי, רק נהנה מהביטוי).

האקדמיה ליהדות   http://akadamya.fav.co.il 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2009 16:29 לינק ישיר 

חשבתי לתומי שגמרא- להבדיל  מדברים אחרים אתה כן יודע!

יומא דף יח :

אם (הוא) היה חכם - דורש, ואם לאו - תלמידי חכמים דורשים לפניו. ואם רגיל לקרות - קורא, ואם לאו - קורין לפניו. ובמה קורין לפניו - באיוב ובעזרא ובדברי הימים. זכריה בן קבוטל אומר: פעמים הרבה קריתי לפניו בדניאל.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2009 16:34 לינק ישיר 

טירו
נדמה לי שבגמרא יש דעה שעזרא שינה את כתב ולשון התורה:

סנהדרין כא ע"ב
אמר מר זוטרא ואיתימא מר עוקבא בתחלה ניתנה תורה לישראל בכתב עברי ולשון הקודש חזרה וניתנה להם בימי עזרא בכתב אשורית ולשון ארמי ביררו להן לישראל כתב אשורית ולשון הקודש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2009 16:57 לינק ישיר 

טירוז

כן !!רוב חוקרי המקרא גם היום סוברים כי עזרא הסופר הוא שכתב בעיקר ערך את התורה, שאגב לפניו כמעט ולא היתה מוכרת,
 כפי שמסופר בנחמיה, ובספר מלכים, שפה ושם גילו לפתע חלק מהתורה,

וכפי שבנחמיה מסופר שאת חג הסוכות לא חגגו עם ישראל כהלכתו מימי יהושוע בן נון, וכן את הפסח.

אני מציע הצעה ידידותית, אתה מגלה בקיאות חלקית מאד בלשון המעטה, כך בנצרות- וכך בדברים שלא לומדים אותם ישירות בישיבה,

רצוי שתתעכן בפשטות המתחדשות כל יום בעיקר באלו. שלא עולות בקנה אחד עם דרך המחשבה החרדית,
 ורצוי במיוחד לא ללעוג כשאתה במבוכה, מחוסר ידע ותשובה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2009 20:04 לינק ישיר 

חשבתי לתומי שגמרא- להבדיל  מדברים אחרים אתה כן יודע!

שלום למו"ר, מכיר אני את הקטע הזה (דרך אגב זו משנה ולא גמרא), ואף אציין כי הלוי בדורות הראשונים הביאו לראשונה בתור הוכחה כי היו הרבה כהנים אנאלפביתיים. אני התעלקתי רק על המושג אנאלפבטים, כי יש לו משמעות פנימית.

טירו
נדמה לי שבגמרא יש דעה שעזרא שינה את כתב ולשון התורה: סנהדרין כא ע"ב אמר מר זוטרא ואיתימא מר עוקבא בתחלה ניתנה תורה לישראל בכתב עברי ולשון הקודש חזרה וניתנה להם בימי עזרא בכתב אשורית ולשון ארמי ביררו להן לישראל כתב אשורית ולשון הקודש

עזרא שינה את הפונט בו נכתבות האותיות, ונתן תורה בלשון ארמי דהיינו שתרגם את התורה לארמית, אבל קבע שתמשיך להיכתב בלשון הקדש.

כן !!רוב חוקרי המקרא גם היום סוברים כי עזרא הסופר הוא שכתב בעיקר ערך את התורה, שאגב לפניו כמעט ולא היתה מוכרת,  כפי שמסופר בנחמיה, ובספר מלכים, שפה ושם גילו לפתע חלק מהתורה, וכפי שבנחמיה מסופר שאת חג הסוכות לא חגגו עם ישראל כהלכתו מימי יהושוע בן נון, וכן את הפסח.

אחר בקשת המחילה, זו טעות גמורה, אני למדתי ביקורת המקרא במשך כמה שנים ומכיר היטב מה אומרים החוקרים, ואני חוזר שוב על הדוגמא האקראית שלי: כל התורה מצויה בידי השומרונים שהיו בקרב עקוב מדם עם היהודים כבר מימי עזרא, ואפילו את שינוי הכתב שלו לא קיבלו – הם כותבים בכתב העברי העתיק אותו קבלו מבני אפרים. אף אחד אינו חושב ש"עזרא כתב את התורה", יש מעטים המדברים על הוספות בימי הבית השני באופן כללי.

אני מציע הצעה ידידותית, אתה מגלה בקיאות חלקית מאד בלשון המעטה, כך בנצרות- וכך בדברים שלא לומדים אותם ישירות בישיבה, רצוי שתתעכן בפשטות המתחדשות כל יום בעיקר באלו. שלא עולות בקנה אחד עם דרך המחשבה החרדית,  ורצוי במיוחד לא ללעוג כשאתה במבוכה, מחוסר ידע ותשובה

אני מודה ומתוודה שאיני בקי גדול בנצרות, וכן לא בשאר אלפי הדתות שבעולם. אבל במקורות היהדות ומחקר היהדות אני בקי מספיק בכדי לדון באימה עם כת"ר. כבודו אינו מכיר אותי כלל, אך כבר יודע כי אני לומד בישיבה ואיני מתעכן בפשטות המתחדשות ואני משועבד לדרך המחשבה החרדית, מחמיא לי מאד שאנשים חושבים בקשר אלי דברים טובים. אגב, איני מרגיש נבוך כלל כשאיני יודע, אני שמח לבקש מאחרים שילמדו אותי, אני מרגיש מאד נח להודות בטעות. ואוהב מאד קפה עם שניים סוכר. (וכן, גם אני מודה ועוזב).

אם אתה מוכן לרדת עמי לעולם השפל של הנתונים, אשמח מאד לבדוק יחד עמך "האם החוקרים בזמננו חושבים כי עזרא כתב חלק משמעותי מן התורה", יכין כבודו הפניות וציטוטים תקצירים ומראי מקומות, ונברר סוף סוף את הסוגיא הלא חשובה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2009 20:24 לינק ישיר 

אולי תנסה את ספר: "ראשית ישראל", מאת: פרופ' ישראל פינקלשטיין וניל אשר סילברמן, תל-אביבאוניברסיטת תל-אביב, ההוצאה לאורתשס"ג 2003.

אבל המלצתי היא על-תנאי- רק אם  אתה חזק באמונתך הפנימית, ולא רק בלבושך כמו רבים מידידנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2009 20:38 לינק ישיר 

טירו
כתבת:
<עזרא שינה את הפונט בו נכתבות האותיות, ונתן תורה בלשון ארמי דהיינו שתרגם את התורה לארמית, אבל קבע שתמשיך להיכתב בלשון הקדש.>
כמה תלי תלים של הלכות דורשים מהפונט ואתה בזו קלות קובע שאין זה כי אין שינוי פונט?

אם עזרא רק תרגם את התורה, מה זאת אומרת שישראל בררו להם לשון הקדש, הרי לשון הקדש נשארה כשהיתה ורק התרגום התווסף ונשאר כתרגום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2009 20:54 לינק ישיר 

ר' ירוחם שיחי'
אני מכיר היטב את הספר של פינקלשטיין, אך דא עקא פינקלשטיין אינו חוקר מקרא אלא ארכיאולוג. ולכן דעתו אינה רלבנטית. אתה בודאי יודע גם שהוא קיצוני מאד ואינו מייצג את הקונצנזוס.
בעל בעמיו, לא זלזלתי חלילה בפונט של האותיות, רק הסברתי שאין שום קשר בין שינוי הפונט לבין כתיבת התורה. דרך אגב אנחנו איננו מכירים שום דרשא של הלכה אפילו אחת מן הפונט, אלא רק מסופר שרבי עקיבא היה דורש תלי תלים על כל תג, ואפשר שאין הכוונה כפשוטו ממש אלא לשון מליצה להראות עוצם הפלגת ריובי דרשותיו, כי הלא דבר הוא שכל תלמידי רבי עקיבא מרבים בדרשות והביאו בספרי כל דרשותיהם ובשום מקום לא דרשו הפונט. אגב, איך אפשר לדרוש פונט של אותיות כאשר הוא אחיד בכל התורה, יש רק 22 אותיות, האם מהב' של בראשית אפשר להוציא דבר אחר מאשר מהב' של בוז הארמי, היא אותה ב'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2009 21:20 לינק ישיר 

טירו
בקבלה לא דרשו את צורת האותיות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2009 21:39 לינק ישיר 

טירו

יש כז אותיות  עובדה!

כבר בתקופת האמוראים רצה הדעה כי עזרא כתב את התורה לכן נאמרו הדברים הללו.

סנהדרין דף כא:רבי יוסי אומר: ראוי היה עזרא  שתינתן תורה על ידו  לישראל, אילמלא (לא) קדמו משה. במשה

בענין תגובתך על פינקלשטיין הארכיולוג!  (וסילברמן מה הוא?)

יהודי אמר לחברו- שמעתי כי חטפת מכות רצח ביער!!!! -- זה לא יער- בקושי חמש עצים! - השיב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2009 23:12 לינק ישיר 

בע"ב: בקבלה דרשו את צורת האותיות, אך זה מוגבל ל22 נושאים, צורת האות היא מופשטת, ואינה קשורה לפרשה זו או אחרת.
ר' ירוחם, אני בטוח שאם אתה אומר שיש דעה שעזרא כתב את התורה, אז היא ישנה. אך אני אהיה בטוח עוד יותר אם אראה ציטוט כזה, תסכים אתי שלא סביר כל כך שחז"ל שדעותיהם ידועות על האומר אפילו קוץ אחד אינו מן השמים, יחשבו שעזרא כתב חלקים מן התורה?
זה שהיה ראוי שתינתן תורה על ידו אין ספק, הלא כל אחד מחכמי הפורום כאן ראוי שתינתן תורה על ידו.
סילברמן לפי זכרוני אפילו לא ארכיאולוג. בכל אופן הספר שלהם עוסק בטיעונים מן התחום הארכיאולוגי, כגון "לא מצאנו שום זכר בארכיאולוגיה ליצחק אבינו" וכדו' (כרגע אני חייב לזוז, בזמן הקרוב אביא ציטוט פיקנטי מדברי ה"חוקר" פינקלשטיין)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2009 23:34 לינק ישיר 

http://www.youtube.com/watch?v=I3uaFMDeHdQ&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Ena%2Dnach%2Enet%2F&feature=player_embedded

בא נראה עוד כמה שנים יקח לך להתקפל ולהאמין
מסכן שכמוך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 00:03 לינק ישיר 

תמהתי כמה זמן יקח לחסידי הפתק להגיע לאשכול הזה...
דרך אגב, לא אופתע, אם מישהו יקח אח ההודעה הפותחת ברצינות, ויפיץ אותה בתור ראיה לאמיתות הפתק..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/6/2009 00:07 לינק ישיר 

אל תשכחו לקרא את מעשה מחכם ותם בסיפורי מעשיות של רבנו הקדוש

ליצנות אחת דוחה אלף תוכחות

עשני יהודי כשר וגם פשוט ההולך בדרכיך בתמימות
חוכמות אין צריכים כלל
נ נח נחמ נחמן מאומן

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הוכחות חד משמעיות לנכונותו של הפתק הקדוש!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 23 24 25 לדף הבא סך הכל 25 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.