|
|
| נשלח ב-26/5/2009 17:53 |
|
| |
| רולטה18 כתב: |  | לתצמת אנשים, לתצמת!
ארד טו, ג'ינסים לא נחשב לנפילה, מצטערת.
נפילה היא ירידה במידת האמונה שלך בקב"ה, בהשגחתו הפרטית בכל שניה ושניה, ובכך שאין עוד מלבדו שמנהל את העולם הזה. אם את מרגישה נפילה באחד מן התחומים האלה, אשמח לעזור.
ועוד משהו בסיסי שמוכרחים להבהיר כאן, רצון הקב"ה לא בא לידי ביטוי בלבישת ג'ינסים או לא. באמת, תנו טיפה יותר קרדיט לבורא העולם הזה! |
|
אוקיי, אם ג'ינסים בעינייך לא נחשב נפילה- נראה מה יקרא כשאתחיל ללבוש חצאית ג'ינס ואסתובב בחברה החרדית בלי להבליט את עצמי יותר מידיי, אני מבטיחה לך על בליין שיראו אותי בתור אחת שמתחילה לחזור בשאלה!
עשיתי פסים עדינים בשיער- שואלים אותי: "מה קרה??"....
אחרי המעשים נמשכים הלבבות הכל מתחיל בחיצוניות ובפרטי הלבוש של הבנאדם!
(נפילה רוחנית לכל אחד יש גם לגדול הדור. )
באמת בעיני הקב"ה לא אכפת לו איך תתלבש העיקר שתעבוד אותו כראוי זה גם נכון!
אני מרגישה אשכרה צבועה עם עצמי!!
מה זה ארד טו? זה באידיש?
ועל-ידי זה תבוא באמת אחר-כך
לשמחה- אמיתית."
(ר' נחמן מברסלב)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 17:55 |
|
| |
היי(: ממה שראיתי בהודעות שלך את נשמעת לי מזה מקסימה ולא יכולתי שלא להגיב, רואים בהודעות שלך תמימות מקסימה כזו ואני ממש מעריכה את זה, תדעי לך שהשם מחפש תמימות והוא שמח שיש לו בת מתוקה כמוך את נשמעת באמת מדהימה.
בקשר לשאלה תראי, אני לא באתי לקבוע עובדה באתי להביע את דעתי..
ג'ינסים, זה רחובי, למה? כי תשימי לב מי הולך עם ג'ינסים, גויים וחילונים שהולכים בחוקות הגויים להבדיל כן.
נכון שאת יכולה ללבוש חצאית ג'ינס שהיא לא צמודה והיא צנועה, אבל, שאת שמה אותה תסתכלי במראה ותשאלי את עצמך "ככה נראית בת של מלך?"
אני לא מדברת איתך על סטיגמות כי אני שונאת את זה שנאת מוות את כל הסטגמות המפגרות האלה שיש בחברה ככה שאני לא באה איתך בגישה של מה יאמרו כי מה אנשים חושבים לא מזיז לי מה השם חושב כן מזיז לי...
בכל מקרה זה שיקול שלך בחיים אל תחשבי מה יגידו מה יאמרו הכל זה סתם חרטה תחשבי רק על השם ולא על בני אדם.
ותדעי לך, שיש הרבה יותר סוגי חצאיות מאשר חום שחור וכחול יש חצאיות מדהימותתתת שהרבה יותר יפות מחצאיות ג'ינס אני ממליצה לך ליסוע לנתניה לראות חצאיות ממש מדהימות וצנועות(:
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 18:03 |
|
| |
ארד טו, זה מין סוג של מחמאה ממני אליך, יום יבוא ותביני...
מצטערת, אבל אני בזה לצביעות החרדית הזאת שאתם מדברים אליה.
אני מאמינה בפשטות וצניעות שבאים מן הלב, ודבקים בחיצוניות בהחלט, אבל לא בצורות של לבנים ושחורים ולא בחצאיות 3/4 שגורמות לכולנו להיראות שמנות. (סורי על החוסר חרוזים).
מאמינה בלב פשוט הבוער לעבוד את בוראו ויהי מה. לב שלא ניזוק מחיצוניות. שלא מבזבז זמן לדסקס עליה בכלל.
רפואה שלמה בקרוב לכולנו, שנזכה להפיץ אור של אמת בעולם שהוא רובו שקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 18:05 |
|
| |
"שלא ניזוק מחיצוניות"????
דוקא מפה זה מתחיל!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 18:13 |
|
| |
ליאורר1234- נשמה, תודה על העזרה והתמיכה!
באמת חשבתי על כך, הסרתי מעליי את הג'ינס בגלל שזה לא רואי לבת מלך מלכי המלאכים להיראות כך.
אבל מה תגידי על זה שאת רוצה לעבור עבירה כל שהיא ואינך יכולה בגלל שאת לבושה בלבוש צנוע.. מצפים ממך כי את בת של מלך!
ברגע שאת לא מחוייבת לאף אחד את לא מתחייבת בתור דוגמא אישית.
אני מרגישה שמצפים ממני אבל אני לא יכולה מעבר לזה כי זה קשה לי.. ובמיוחד בתקופה זו.
הבנת? ל
למשל, סת'כלי בחתימה שלי כותב רבינו: "בשביל להגיע לשמחה- אני צריכה לשמח ולבדח את עצמי ולעשות כאילו שאני שמחה ואז הגיע לפעולת השמחה" כך גם הלבוש- אני אתלבש כמו חרדית אראה צנועה וזה אמור להשפיע עליי זה יחזק בי את הרצון להתקרב לה' יתברך אבל כל העיניין שאני לא רוצה להיראות כך כי אני לא שלמה עם עצמי. כך עם השמחה אני לא אשמח כשאין לי באמת סיבה אני לא צריכה להכריח את עצמי לשמוח אני רוצה שזה יבוא לבד!!! מרצוני החופשי!!
לשמחה- אמיתית."
(ר' נחמן מברסלב)
תוקן על ידי haredit21 ב- 26/05/2009 18:13:23
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 18:13 |
|
| |
מסיה הואילי בטובך להסביר את עצמך
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 18:14 |
|
| |
ארד טו, כאילו התעלמת מכל מה שאמרתי לך.....??
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 18:17 |
|
| |
חרדית- את מבינה? דוקא בגלל שאת צנועה ונראת בת של מלך כי את באמת כזו את נמנעת מעברות! תראי איך ה' דואג לך! מונע ממך עברות שלכתחילה היית עושה אילו לא היית מתלבשת בצניעות!
רולטה- אולי לא הבנתי אותך נכון.....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 18:19 |
|
| |
יש מצב...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 18:21 |
|
| |
מעשהיה- נכון מאוד! בגלל שחוסמתי לעשות עבירות כ"כ רציתי שהכל נדחס לי בפנים והתאפקתי,
עד שהכל פשוט יוצא בבת-אחת.
צריך לקיים מצוות בלי עוגמת נפש אלא מתוך רצון ואהבה.
זוהי המסכנה שהגעתי אלייה.
"עליך, לשמח ולבדח-
את דעתך תמיד,
ולעשות עצמך כאילו אתה שמח,
לשמחה- אמיתית."
(ר' נחמן מברסלב)
תוקן על ידי haredit21 ב- 26/05/2009 18:21:36
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 18:23 |
|
| |
נכון לצערנו יש המון צביעות!
אסור לקטרג אך יש כאלה שמרגיעים את מצפונם ע"י מעשה טוב שיכפר על מעשה לא טוב..
וזה כל העניין! שאם אסור אז אסור!
אך אם באמת כמו שאת אומרת קשה וכ' וכ'.... לאט לאט! "תפסת מרובה לא תפסת"...
והקב"ה בעצמו ידריך אותך.....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 20:09 |
|
| |
נחמד לראות את השרשור הזה זה ממש מחזק אשריכם
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2009 21:19 |
|
| |
לפחות יצא משו מיזה...
חיזקנו את חייכנית..
לשמחה- אמיתית."
(ר' נחמן מברסלב)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2009 00:11 |
|
| |
| haredit21 כתב: |  | |
ליאורר1234- נשמה, תודה על העזרה והתמיכה!
באמת חשבתי על כך, הסרתי מעליי את הג'ינס בגלל שזה לא רואי לבת מלך מלכי המלאכים להיראות כך.
אבל מה תגידי על זה שאת רוצה לעבור עבירה כל שהיא ואינך יכולה בגלל שאת לבושה בלבוש צנוע.. מצפים ממך כי את בת של מלך!
ברגע שאת לא מחוייבת לאף אחד את לא מתחייבת בתור דוגמא אישית.
אני מרגישה שמצפים ממני אבל אני לא יכולה מעבר לזה כי זה קשה לי.. ובמיוחד בתקופה זו.
הבנת? ל
למשל, סת'כלי בחתימה שלי כותב רבינו: "בשביל להגיע לשמחה- אני צריכה לשמח ולבדח את עצמי ולעשות כאילו שאני שמחה ואז הגיע לפעולת השמחה" כך גם הלבוש- אני אתלבש כמו חרדית אראה צנועה וזה אמור להשפיע עליי זה יחזק בי את הרצון להתקרב לה' יתברך אבל כל העיניין שאני לא רוצה להיראות כך כי אני לא שלמה עם עצמי. כך עם השמחה אני לא אשמח כשאין לי באמת סיבה אני לא צריכה להכריח את עצמי לשמוח אני רוצה שזה יבוא לבד!!! מרצוני החופשי!!
לשמחה- אמיתית."
(ר' נחמן מברסלב)
תוקן על ידי haredit21 ב- 26/05/2009 18:13:23
|
|
דבר ראשון אחותי
אשרינו ומה טוב חלקנו
שזכינו להתקרב לרבינו(:
אחרי המעשים נמשכים הלבבות, מה את חושבת שלי היה קל? הייתי הולכת עם חצאיות אבל צחוקים עם ידידים ולא שומרת נגיעה ודברים כאלה אבהל לאט לאט מתחזקים זה לא דבר קל היצר הרע לא פוסח על אף אחד אחותי היקרה ואשרייך צדיקה אשרייך איזו יראת שמיים כל הכבוד על החשיבה שלך, יש אנשים שלבושים כמו פינגווינים ובאמת מתנהגים כמו חייה כלשהי, אשרייך שאת נזהרת מחילול השם אחותי !
תדעי לך אחותי.. אין כזה דבר יבוא לבד, למה לך לחכות שזה יבוא? זה לא הדרך תשמחי עכשיווו גם כשקשה גם שלא בא לך לשמוח תשמחייי למה לך להתעצב? וגם בצניעותת כמו שאמרתי אחרי המעשים נמשכים הלבבות, זה לא קל שוב אבל אחותי, אם זכית להתקרב לרבינו את בטח יודעת מה מעלת התפילה וההתבודדות, שבי תדברי איתו יתברך תספרי לו כמה קשה לך עם הצניעות כמה שאת לא שלמה תראי לו חוסר אונים את תראי איך את מתמלאה איך את רוצה לכסות את עצמך פתאום יותר ויותר "רק תפילה אשא הו א-לי א-לי"
אין שום דבר יותר מזה זו העצה הנפלאה של רבינו וזו גם העצה שלי אליך
רק תפילה, שום דבר אחר לא יכול לעזור(: אוהבת אותך
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2009 00:25 |
|
| |
תישמעו אתם מדברות על רמה אני מרגישה שאתם יכולות ליהות רבניות.... גם לי היה בה ללכת עם גינסים ובסוף אמרתי לעצמי יש מספיק חצאיות יפות וזה סתם תאווה למשהו אסור..(מים אסורים ימתקו) הרבנים הורו לא ללבוש גינס אז למה בדווקא.. וחוץ מיזה שרוצים לתאר בת בשידוכים אז אומרים "היא סוג לובשת ג'ינסים..." זה לא רק ללבוש זה מראה המון... בהצלחה בננות....
|
|
|