|
|
| נשלח ב-6/7/2010 21:47 |
|
| |
אנו חיים בעולם של "בחירה חופשית"...
איש הישר בעיניו (של הקב"ה) יעשה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2010 21:54 |
|
| |
בס"ד אור ליום ד כד תמוז התש"ע
קיטוב
פה זה לא במה לשיגעונות וקללות של משועממים
"ויאמר אם שמוע תשמע בקול הוי"ה אלד'יך והישר בעיניו תעשה והאזנת למצותיו ושמרת כל חוקיו כל המחלה אשר שמתי במצרים לא אשים עליך כי אני הוי"ה רופאך" והישר בעיניו של הקב"ה ולא בעיניו של בשר ודם כי רק הוא בוחן לבות וכליות
וזה לא ללבות שנאה ואש המחלוקת בימי בין המצרים .
אני לא חושב שאוכל להמשיך לתת במה לאיומים וקללות בצורה מוגזמת ביותר שכופה דעה על אחרים אמר רבנו בעל הסולם האר"י אשלג הלוי זצ"ל "אין כפיה ברוחני ואפילו בגשמיים אינו נוהג כפיה וכל כפיה אינה מסטרא דקדושה " עיין בפתיחה כוללת על עץ החיים
תוקן על ידי shay98 ב- 06/07/2010 22:34:49
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2010 22:05 |
|
| |
בס"ד אור ליום ד כד תמוז התש"ע אין שום משיח בן דוד בלי תורה לשמה ובלי העסק בחכמת האמת וגמילות חסדים חז"ל אמרו מפורש "מה יעשה אדם וינצל מחבלו של משיח ? יעסוק בתורה ובגמילות חסדים " .
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 16:13 |
|
| |
מבקשים מאדם לתת את כולו זמנו וכספו למען ה'
הוא אומר: אני לא עושה דברים בכפיה, אני אוהב לשמור את הכסף בבנק, גם ללמוד תוירה על יד המזגן..
אומרים לו: לך תעזור להציל את אחיך התועים, יש בידך את התרופה להצילם!
הוא אומר: אני עסוק בלימוד התורה לא להטריד אותי!
אדם מעדיף ללמוד תורה מבלי להקריב את עצמו למען ה' וחושבים שכך יבוא משיח, זה הצורה שלנו פלא שהמשיח עוד לא התגלה... וגם אלו שכביכול "קנאים לה" עושים לעצמם הנחות, מסתפקים בלכתוב קצת באינטרנט,, ולחפש מקורות ומדרשים מענינים על הגאולה שמתקרבת. וחושבים שכך יבוא משיח !
מחובתי לומר ולהתריע!
אני הזהרתי שלא תגידו במשפט לא ידענו..!
מי שפוטר את עצמו מלהזהיר יהודים, ומסתפק בלימוד תורה ליד המזגן, בשעה שאחיו היהודים שוקעים מיום ליום...
ישפט על כך בשמים, כמה שהבנתו גדולה יותר כך מצבו גרוע יותר
נ.ב
מדברים כאן בפורום הרבה על ערב רב!
מה ההגדרה של ערב רב: שאוהב את עצמו, ולא את ה'
אדם שרק כותב באינטרנט ולא עושה מעשים פיזיים מכוחו וממונו.. מעשים מוחשים בשטח ! הוא גם ערב רב והוא אפי' לא יודע את זה, הוא בטוח שאחרים הם ערב רב...
מה אברהם אבינו לא הלך להציל את סדום, ולבקש מה' עליהם, מה אתה לא בן אברהם? מה אתה בן האינטרנט? בזכות אברהם אנחנו קיימים, ה' אוהב את הדואגים "לרוחניות וחיי הנצח" של האחר
תעשה מעשים מכוחך.. בזכות מסירותך ה' יציל עוד יהודים... זה נקרא יעסוק בתורה ובגמילות חסדים...
תוקן על ידי דורש_טוב1 ב- 08/07/2010 16:35:48
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2010 22:31 |
|
| |
אין עניין כפייה ברוחניות ירצו יקבלו לא ירצו לא יקבלו.אבל האמת תאמר על אפם וחמתם. אם לשיטה הזאת שהכל יחרב ואני מזהיר על מה בדיוק אני מזהיר אותם? הרי הכל שרוף כבר לשיטה הזו והכל קבור ואת מי בדיוק מוכיחים את ביבי ושות' או את העם שרדום באניפוזיות הרדמה, המצב של היום הוא בדיוק ממה שכתוב במלכים "ולא ענו אותו דבר" והעם לא אשם אלא ראשי הדור הרבניים ואני מוכיח אותם על פי תורה. לתלות מודעות ופרסומים בעיתונות של מאות אלפי שקלים שהכל יחרב וכד' זה נותן משהו ונוקדה למחשבה ,אבל ההשקעה הזאת מתבזבזת,גם לצאת ידי חובה בעיתונים היא לא מספקת, כי צריך השפעה רוחנית סגולית, .2. לזעזע בלשונות של חורבן ואטום זה התורה אומרת כבר, אבל להטיל אנדרלמוסיה בלי שום כוון ובלי דרך אז מה בדיוק אתם רוצים שאנשים יעשו? הרב דניאל סטבסקי אמר לא לזוז מילה אחת משולחן ערוך, והאר"י אמר שצדיק אמיתי לא נופל דבר אחד ריקם מדבריו, והרבה תחזיות שנובאו ע"י לא קוימו, ונדחו אין ספור פעמים. חז"ל לא מונים את מי שלא תולה מודעות ברוחבות וזורק אלפי שקלים בעיתונות "ערב רב" ויש לכך הוכחה, וחוץ מזה ערב רב הוא דבר רוחני המשפיע על הלכיותיו של האדם להתנהג כגוי נבל. אין לי הכוח להאריך, והשי"ת יערה רוח טהרה על עובדי ה' ויקויים בנו ובא לציון גואל ולשבי פשע ביעקב נאם ה'.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2010 03:10 |
|
| |
בס"ד
האמת כבר דיברנו על הנקודות שאתה מעלה אין ספור פעמים, במיוחד בהתחלת האשכול הזה
דיברנו על שיטת הרבי מלובביץ של הפרסום וכו' שזה מפתח הגאולה (כמובן שחב"ד שהיום לא עושים את שדרש)
דיברנו על זה שהתאריכים וכו' הם רק מטאפורות ומשלים לעם הכסיל..
אין לי כוחות להסביר כי ממילא לא יבינו, וכמו שאמר הרבי אחד, שתיים, שלושה, "כולם יהיו נגדם כולל השכל (שלהם עצמם) והההגיון.. זה ענין שמעבר לשכל, לא שייך כאן אותיות של דיבור
עיייפתי מלהסביר כבר, מי שעושה מסירות נפש מקבל מה' הבנה ואורות חדשים בענין
מי ששואל למה צריך זה, ולמה למכור בית.. ואיפה זה כתוב... וכו'!! זה שלקב"ה אין בית, והוא מסודר זה לא מפריע לו...
גם שתסביר לו הוא ימשיך להתפלפל איתך, והרי ממילא הוא לא יעשה כלום, לכן חבל על הזמן, וחבל על דיבורים
אין עם מי לדבר!
ומצידי שאנשים ישארו עם כספם וביתם נראה איפה הם יגיעו בקרוב,
ומה הם יעשו כשביתם יעלם ביום הדין הקרב, למי הם יפנו.. במי הם יבטחו...
מי שלא עושה מסירות נפש .. חסר לו בקירבת ה' הדרושה כדי להגיע לגאולה...
מי שסותר את דברי ואומר שלא צריך מסירות נפש למען ה' הוא לא מבין את מהות קשר האהבה בן יהודי לאביו שבשמים...
אני יותר לא עונה להודעות בענין כי כבר עייפתי לגמרי מלהסביר... ומצידי שאף אחד לא יסכים איתי
צירפתי שני קישורים למי שמעונין לראות:
http://m424.com/info_chabad.htm
http://m424.com/4aa.htm
תוקן על ידי דורש_טוב1 ב- 09/07/2010 03:21:23
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2010 09:39 |
|
| |
בס"ד
בהמשך לדבריכם נאמר:
אין קטיגור הופך לסניגור
כלומר: עיין הייטב בדגש האדום להבין מה הכוונה (כלומר איך יתכן שמי שמכעיס את המלך על בניו יכול להיות שופטם ?)
אמר רבי סימון בשם רבי שמעון בן חלפתא לבלווטוס שהיה גדל בפלטין של מלכים, אמר לו המלך שאל מה אתן לך, אמר אותו בלווטוס, אם שואל אני כסף וזהב או מרגליות טובות, הוא נותן לי. בגדים, הוא נותן לי. אלא אני שואל בתו והכל ינתן לי בכלל בתו. כך בגבעון נראה ה' אל שלמה בחלום הלילה (מלכים א ג, ה): ויאמר אלהים שאל מה אתן לך, אמר שלמה אם אני שואל כסף וזהב ומרגליות הוא נותן לי, אלא הריני שואל את החכמה והכל בכלל, הדא הוא דכתיב (שם שם, ט): ונתת לעבדך לב שמע, אמר לו הקדוש ברוך הוא החכמה שאלת ולא שאלת לך עשר וכבוד ונפש אויביך, לפיכך החכמה והמדע נתון לך, ועל ידי כן גם עשר ונכסים וכבוד אתן לך, מיד (שם שם, טו): ויקץ שלמה והנה חלום.
אמר רבי יצחק חלום עומד על כנו, צפור מצויץ ויודע על מה מצויץ, חמור נוהק ויודע על מה נוהק, מיד (שם): ויבוא ירושלים ויעמד לפני [ארון ברית אדני ויעל עלות ויעש שלמים] ויעש משתה לכל עבדיו, אמר רבי יצחק מכאן שעושין סעודה לגמרה של תורה. מיד שרתה עליו רוח הקדש ואמר שלשה ספרים הללו: משלי, ושיר השירים, וקהלת, הדא הוא דכתיב: דברי קהלת בן דוד.
*--$!*
רבי יודן בשם רבי אלכסנדרי, השור הזה עד שלא נחתכו גידיו, נתלה הוא אפלו בגיד אחד משלו, אבל משנחתכו גידיו, כמה חבלים וכמה מסמרות צריך לתלות בהן. כך עד שלא חטא שלמה היה נתלה בזכות עצמו, וכיון שחטא תלו לו בזכות אבותיו, הדא הוא דכתיב (ישעיה לז, לה): ולמען דוד עבדי. תני רבי שמעון בן יוחאי אשרי מי שזכה למלך במקום מלכות, להלן כתיב (דברים א, ד): אשר יושב בעשתרת באדרעי, ברם הכא מלך בירושלים, במקום מלכות.
ועיין היטב - בפירוש במסכת ברכות - ועוד מתוך הנביא ישעיהו ס"ו
מסכת ברכות דף נט - א
כטרפא דטריף והאי דאזלא בתרה דאמרה לה הב לי בני שבשעה שהקב''ה בקש להביא מבול לעולם נטל שני כוכבים מכימה והביא מבול לעולם וכשבקש לסתמה נטל שני כוכבים מעיש וסתמה וליהדר לה אין הבור מתמלא מחוליתו אי נמי אין קטיגור נעשה סניגור וליברי לה תרי ככבי אחריני {קהלת א-ט} אין כל חדש תחת השמש
רש"י מה שהיה הוא שיהיה וגו' . בכל מה שהוא למד בדבר שהוא חליפי השמש אין בו חידוש לא יראה אלא מה שהיה כבר שנברא בששת ימי בראשית , אבל ההוגה בתורה מוצא בה תמיד חדושי טעמים כענין שנאמר ( משלי ה ) דדיה ירווך בכל עת מה הדד הזה כל זמן שהתינוק ממשמש בו מוצא בו טעם , וכן מצינו במסכת חגיגה שאמר רבי אליעזר בן הורקנוס דברים שלא שמעתן אזן במעשה מרכבה : (רש"י)
מצודת דוד מה שהיה . כאומר ופן יהיה לב האדם נפתה עליו לומר הן אמת כן היה בימים הראשונים אשר שום ענין מהענינים לא השיג תוחלתו בעמל היגיעה , אבל לא כן הוא בהימים האלה לזה אמר דע לך מה שהיה מאז הוא לבדו מה שיהיה גם עתה . ומה שנעשה מאז הוא לבדו מה שיעשה גם עתה , והוא כפל ענין במלות שונות : ואין כל חדש . אין שום דבר חדש במקום זריחת השמש הוא העולם כולו , וכאומר כמו שלא נשתנה להתחדש שום דבר בעולם כן לא נשתנה גם זאת , כי עד עולם אין שום ענין משיג תוחלתו בעמל היגיעה כאשר לא השיג מאז : (מצודת דוד)
א''ר נחמן עתיד הקב''ה להחזירן לה שנאמר {איוב לח-לב} ועיש על בניה תנחם:
רש"י מזרות . כל שאר מזלות : ועיש . כוכב גדול שבכימה והרבה כוכבים קבועים בו ונטל שני כוכבים ממנה לפתוח ארובות המבול ונבקעו במזל טלה ועתיד הקב''ה להחזירם לה תנחומא : (רש"י)
מצודת דוד התוציא . האם תוציא את המזלות כ''א בעתו ולא יעבור המועד וכי אתה תנהג מזל עיש עם בניה והם קבוצת כוכבים קטנים שעמו אשר לא יתפרדו זה מזה : (מצודת דוד)
מצודת ציון מזרות . כמו מזלות הרי''ש במקום הלמ''ד וכן וממזרים קרה ( לעיל לו ) : על בניה . עם בניה וסמוך להם וכן ויבאו האנשים על הנשים ( שמות לה ) : תנחם . תנהיגם כמו ולא נחם אלהים ( שם יג ) : (מצודת ציון)
ועל הזועות: מאי זועות א''ר קטינא גוהא רב קטינא הוה קאזיל באורחא כי מטא אפתחא דבי אובא טמיא גנח גוהא אמר מי ידע אובא טמיא האי גוהא מהו רמא ליה קלא קטינא קטינא אמאי לא ידענא בשעה שהקב''ה זוכר את בניו ששרויים בצער בין אומות העולם מוריד שתי דמעות לים הגדול וקולו נשמע מסוף העולם ועד סופו והיינו גוהא א''ר קטינא אובא טמיא כדיב הוא ומיליה כדיבין אי הכי גוהא גוהא מיבעי ליה ולא היא גוהא גוהא עביד והאי דלא אודי ליה כי היכי דלא ליטעי כולי עלמא אבתריה
רש"י ע"ה פירש כך: וליהדר. לכימה אותן כוכבים עצמן שנטל הימנה: גוהא. בלשונם קורין רעידת הארץ גוהא: אובא טמיא. בעל אוב של עצמות שעושה כשוף בעצמות המת. טמיא עצמות ודומה לו במסכת כלים בית מלא טמיא ופי' רב האי מלא טמיא בית שהוא מלא עצמות והביא ראיה על זה מבראשית רבה דקתני אדרינוס שחיק טמיא דהיינו שחיק עצמות ואין לפרש אוב טמא שאין זה הלשון: גנח גוהא. ותגעש ותרעש כלומר נזדעזעת הארץ מאד מאד. גנח גוהא חדא מילתא היא וכן הלשון: גוהא גוהא מיבעי ליה. שני פעמים היה לו להזדעזע כנגד שתי דמעות: סופק כפיו. ומאותו קול מזדעזעת הארץ שמצינו שכפיו סופק שנאמר גם אני אכה כפי אל כפי (יחזקאל כא): אנחה מתאנח. ומאותה אנחה מרעיד הקרקע ומצינו שמתאנח שנאמר והניחותי חמתי בם (יחזקאל ה) כביכול כאדם שיש לו חימה ומתאנח ומתנחם דעתו ועושה לו נחת רוח: והנחמתי. אנחם על הרעה שעשיתי להן:
ורב קטינא דידיה אמר סופק כפיו שנאמר {יחזקאל כא-כב} וגם אני אכה כפי אל כפי והניחותי חמתי
רש"י וגם אני אכה כפי אל כפי . אני אומר לך הכה כף אל כף וגם אני כמוך מקונן עליהם ואכה כפי אל כפי אך חמתי בוערת בי והניחותי אותה : (רש"י)
מצודת דוד וגם אני וגו' . כאומר אבל כמו שצויתי לך הנבא והך כף אל כף כן גם אני אכה כפי על כפי כי ידעתי שעל יהודה תלך החרב ובזה תנוח חמתי מאשר קצפתי עליהם : אני ה' דברתי . וכן יהיה : (מצודת דוד)
מצודת ציון והניחותי . מלשון מנוחה ויאמר על השקטת הכעס וכן והניחותי חמתי בך ( לעיל טז ) : (מצודת ציון)
רבי נתן אומר אנחה מתאנח שנאמר {יחזקאל ה-יג} והניחותי חמתי בם והנחמתי
רש"י והניחותי חמתו . כשאנקם בם תנוח חמתי ולא תציקני רוחי : והנחמתי . ואתנחם על הצער שצערתם אותי : (רש"י)
מצודת דוד וכלה אפי . אשלים חרון אפי עליהם ואניח חמתי בם ואז אתנחם על הכעס שהכעיסו אותי : וידעו וגו' . ר''ל בעת אשלים בם חמתי אז ידעו שאני ה' דברתי בקנאתי שרעה תבוא עליהם ולא הנביא בדא הדבר מלבו : (מצודת דוד)
מצודת ציון וכלה . ענין השלמה : והניחותי . מל' הנחה : והנחמתי . מל' תנחומין : בקנאתי . ענין כעס כמו הס קנאוני בלא אל ( דברים לב ) : (מצודת ציון)
ורבנן אמרי בועט ברקיע שנאמר {ירמיה כה-ל} הידד כדורכים יענה אל כל יושבי הארץ
רש"י על נוהו . מתאבל על חורבן ביתו : הידד . ל' הוי שצועקין עושי מלאכה כבדה בקול רם לזרז זה את זה להתחזק ודורכי גתות רגילין בה : יענה . כל לשון ענייה צעקת קול רם היא : (רש"י)
מצודת דוד ממרום ישאג . וכפל הדבר ואמר וממעון קדשו וכו' וחזר ופירש שהוא ישאג על נוהו ור''ל הוא קרא גזירת חורבן על ירושלים : הידד . כדרך דורכי היין המרימים קול הידד לזרז זא''ז כן ירים קול על כל יושבי הארץ לגזור עליהם חורבן ואבדון : (מצודת דוד)
מצודת ציון ממרום . מהשמים הרמים : ישאג . ענין צעקה : וממעון . ענין מדור כמו השקיפה ממעון קדשך ( דברים כו ) : נוהו . מדורו כמו ואת נוהו השמו ( תהלים עט ) : הידד . המלה ההיא מיוחדת לקריאת דורכי היין לזרז עצמם וכן הידד השבתי ( ישעיה טז ) : כדורכים . הם הצועדים ופוסעים על הענבים להוציא היין : יענה . ענין הרמת קול וכן וענו הלוים וכו' קול רם ( דברים כז ) : (מצודת ציון)
רב אחא בר יעקב אמר דוחק את רגליו תחת כסא הכבוד שנאמר {ישעיה סו-א} כה אמר ה' השמים כסאי והארץ הדום רגלי:
{א} כֹּה אָמַר יְהוָה הַשָּׁמַיִם כִּסְאִי וְהָאָרֶץ הֲדֹם רַגְלָי אֵי זֶה בַיִת אֲשֶׁר תִּבְנוּ לִי וְאֵי זֶה מָקוֹם מְנוּחָתִי:
רש"י השמים כסאי . איני צריך לבית המקדש שלכם !: איזה בית . אשר הוא כדאי לשכינתי : (רש"י)
מצודת דוד השמים כסאי . עתה שב להוכיחם ואמר הלא השמים הוא מקום המכון לשבתי והארץ היא הדום רגלי ואחז במשל מבן אדם היושב על הכסא ורגליו יורדות לנוח על השרפרף : אי זה בית . מהו הבית אשר תוכלו לבנות לי שיהיה הגון לי לפי רוב גדולתי ? : ואי זה מקום מנוחתי . כפל הדבר במ''ש : (מצודת דוד)
מצודת ציון הדום . ענין שרפרף הכסא הנתון תחת רגלי האדם כשהוא יושב וכן והשתחוו להדום רגליו ( תהלים צט ) : (מצודת ציון)
*--$!*{ב} וְאֶת כָּל אֵלֶּה יָדִי עָשָׂתָה וַיִּהְיוּ כָל אֵלֶּה נְאֻם יְהוָה וְאֶל זֶה אַבִּיט אֶל עָנִי וּנְכֵה רוּחַ וְחָרֵד עַל דְּבָרִי:
רש"י ואת כל אלה . השמים והארץ ידי עשתה זאת אשר צימצמתי שכינתי בתוככם בהיותכם נשמעים לי לפי שכן דרכי להביט אל עני ונכה רוח וחרד על דברי אבל עתה אין לי חפץ בכם שהרי שוחט השור הכה את בעליו וגזלו ממנו לפיכך זובח השה דומה לפני כעורף את הכלב והמעלה את המנחה הרי הוא לפני כדם חזיר והמזכיר לבונה מקטיר לבונה כמו אזכרתה ( ויקרא ה ) והיתה ללחם לאזכרה ( שם כד ) : (רש"י)
מצודת דוד ואת כל אלה . אף השמים והארץ אינם קדומים כמוני כי ידי עשתה אותם : ויהיו כל אלה . ואח''ז היו כל אלה אבל אינם קדומים כמוני : ואל זה אביט . ועם שאני רם על רמים עכ''ז אביט ואשגיח בשפלים אל העני ואל מי שרוחו נשברת בעבור הצער והיגון ואל החרד על דברי לעשותם וכאומר אבל לא על המקריבים קרבנות ולבם רחוק ממני : (מצודת דוד)
מצודת ציון ונכה . ענין שבור וכתות כמו ונכאה לבב ( תהלים קט ) : וחרד . ענין מהירות רב וכן ויחרדו זקני העיר לקראתו ( ש''א טו ) : (מצודת ציון)
*--$!*{ג} שׁוֹחֵט הַשּׁוֹר מַכֵּה אִישׁ זוֹבֵחַ הַשֶּׂה עֹרֵף כֶּלֶב מַעֲלֵה מִנְחָה דַּם חֲזִיר מַזְכִּיר לְבֹנָה מְבָרֵךְ אָוֶן גַּם הֵמָּה בָּחֲרוּ בְּדַרְכֵיהֶם וּבְשִׁקּוּצֵיהֶם נַפְשָׁם חָפֵצָה:
רש"י מברך און . מברך אותי בתשורת אונס מברך און מתשיר אונס זהו פירושו ולשון ברכה נופל בתשורה שהיא להקבלת פנים כמו קח נא את ברכתי ( בראשית לג ) עשו אתי ברכה וצאו אלי : גם המה בחרו בדרכיהם . הם חפצים בדרכים הללו הרעים וגם אני אבחר ואחפוץ בתעלוליה' וא''ת מהו גם כן דרך לשון עברי לומר שני גמין זה אצל זה כמו גם בחור גם בתולה ( דברים לב ) גם לי גם לך ( מלכים א ב ) גם אהבה גם שנאה ( קהלת ט ) ל' ולא ימותו גם הם גם אתם ( במדבר יח ) אף כאן גם הם בחרו וגם אני אבחר : (רש"י)
מצודת דוד שוחט השור . ר''ל כי קרבנות הרשעים אינם מקובלים לפני והשוחט את השור הרי הוא כאילו מכה איש כי דם יחשב ולא לרצון : עורף כלב . נמאס בעיני כאילו ערף את הכלב : דם חזיר . נתעב בעיני כאילו זרק דם חזיר : מזכיר לבונה . המקטיר לבונה הוא מביא תשורה דבר שאינו הגון וראוי : גם המה בחרו . רצה לומר הואיל והמה גם בחרו בדרכיהם ולא הלכו בהם כדרך קרי והזדמן ונפשם חפצה לעשות לשקוצים הנראה להם ולא בלא דעת ובלא לב יעשוה : (מצודת דוד)
מצודת ציון עורף . ר''ל כורת עוף והוא אחורי הצואר כמו ואם לא תפדה וערפתו ( שמות יג ) . מזכיר . כן נקרא הקטרת הלבונה כמ''ש והיתה ללחם לאזכרה ( ויקרא כ''ד ) : מברך . הוא ענין תשורה הבאה להקבלת פנים וכן קח נא את ברכתי ( בראשית לג ) : און . ענין דבר שאינו ראוי והגון : ובשקוציהם . מלשון שקץ ותעוב : (מצודת ציון)
*--$!*{ד} גַּם אֲנִי אֶבְחַר בְּתַעֲלֻלֵיהֶם וּמְגוּרֹתָם אָבִיא לָהֶם יַעַן קָרָאתִי וְאֵין עוֹנֶה דִּבַּרְתִּי וְלֹא שָׁמֵעוּ וַיַּעֲשׂוּ הָרַע בְּעֵינַי וּבַאֲשֶׁר לֹא חָפַצְתִּי בָּחָרוּ:
רש"י בתעלוליהם . להיות עולל בם לשון כי התעללת בי ( שם כ ) : ומגורותם . מה שהם יראים : יען קראתי . שמעו שמוע ושובו אלי : ואין עונה . לאמר שמעתי : (רש"י)
מצודת דוד לכן גם אני אבחר . לכן גם אני אבחר להתעולל בהם בהבאת הרעות ולא אעזבם אל המקרה כ''א אבחר בהבאת הרעות : ומגורותם . מהדבר אשר הם יראים זה בעצמו אביא עליהם : יען . בעבור כי קראתי אליהם ע''י הנביאים להזהירם ליישר דרכם ואין מי משיב לומר איישר דרכי מעתה : דברתי וכו' . כפל הדבר במ''ש : הרע בעיני . הדבר הרע בעיני : ובאשר . בהדבר אשר לא חפצתי אני בחרו הם : (מצודת דוד)
מצודת ציון בתעלוליהם . ענין לעג והתול כמו כי התעללת בי ( במדבר כב ) : ומגורתם . ענין פחד כמו ויגר מואב ( שם ) : (מצודת ציון)
*--$!*{ה} שִׁמְעוּ דְּבַר יְהוָה הַחֲרֵדִים אֶל דְּבָרוֹ אָמְרוּ אֲחֵיכֶם שֹׂנְאֵיכֶם מְנַדֵּיכֶם לְמַעַן שְׁמִי יִכְבַּד יְהוָה וְנִרְאֶה בְשִׂמְחַתְכֶם וְהֵם יֵבֹשׁוּ:
רש"י החרדים אל דברו . הצדיקים הממהרים בחרדה להתקרב אל דבריו : אמרו אחיכם . פושעי ישראל הנזכרים למעלה , ד''א אמרו אחיכם מנדיכם , אשר אמרו לכם סורו טמא ( איכה ד ) : שנאיכם מנדיכם . האומרים קרב אליך אל תגש בי ( לעיל סה ) . למען שמי יכבד ה' . בגדולתנו הקב''ה מתכבד שאנו קרובים לו יותר מכם : ונראה בשמחתכם והם יבושו . הנביא אומר אבל לא כן הוא כדבריהם כי בשמחתכם נראה והם יבושו למה כי קול שאון שלהם בא לפני הקב''ה ממה שעשו בעירו וקול יוצא מהיכלו ומקטרג על מחריביו ואחרי כן קול ה' משלם גמול לאויביו : (רש"י)
מצודת דוד שמעו וכו' . אתם הצדיקים החרדים אל דבר ה' לעשותם שמעו דבר ה' : אמרו וכו' . פושעי ישראל : אחיכם . השונאים אתכם המנדים להרחיק אתכם כמ''ש האומרים קרב אליך וכו' ( לעיל סה ) הנה הם אמרו למען שמי יכבד ה' ר''ל בעבור פירסום שמי בא כבוד לה' כי אנו קרובים אליו ומתכבד הוא עמנו : ונראה . אבל לא כן הוא כדבריהם כי בעינינו נראה בשמחתכם והרשעים ההם יבושו על כי הלכו אחר ההבל : (מצודת דוד)
מצודת ציון החרדים . הממהרים : מנדיכם . מל' הנדה והנעה : (מצודת ציון)
*--$!*{ו} קוֹל שָׁאוֹן מֵעִיר קוֹל מֵהֵיכָל קוֹל יְהוָה מְשַׁלֵּם גְּמוּל לְאֹיְבָיו:
מצודת דוד קול שאון מעיר . אז יצא קול שאון מעיר ציון וחוזר ומפרש שיצא הקול מן היכל ה' העומד בציון ולתוספת ביאור אמר שזהו קול ה' היוצא לאיים על עכו''ם לשלם גמול לאויביו הם גוג ומגוג כמ''ש ויצא ה' ונלחם בגוים ( זכריה יד ) : (מצודת דוד)
מצודת ציון שאון . ענין המייה : (מצודת ציון)
*--$!*{ז} בְּטֶרֶם תָּחִיל יָלָדָה בְּטֶרֶם יָבוֹא חֵבֶל לָהּ וְהִמְלִיטָה זָכָר:
רש"י בטרם תחיל . ציון חיל היולדת ילדה את בניה כלומר יתקבצו בניה לתוכה אשר הית' שוממה מהם ושכולה והרי הוא כאילו ילדתן עכשיו בלא חבלי יולדה כי כל העכו''ם יביאום לתוכה : והמליטה זכר . כל יציאת דבר בלוע קרוי המלטה והמליטה אישקמוציי''ר בלעז : (רש"י)
מצודת דוד בטרם תחיל . על ציון יאמר בטרים תחיל חיל היולדה תלד ר''ל יתקבצו בניה לתוכה כאלו ילדה אותם עכשיו מבלי חיל וחבלי לידה : בטרם יבוא וכו' . כפל הדבר במ''ש . והמליטה זכר . ילדה זכר ולפי שתרבה השמחה בלידת זכר מלידת נקבה אמר והמליטה זכר לפי גודל השמחה : (מצודת דוד)
מצודת ציון תחיל . היא כאב הלידה וכן לא חלתי ולא ילדתי ( לעיל כג ) : חבל . צירים ומכאובי לידה כמו חבלי לידה ( הושע יג ) : והמליטה . כן נקרא לידת הולד כמו ותמלט ובקעה ( לעיל לד ) . ( ח ) היוחל . חלה . הם מלשון חיל : (מצודת ציון)
*--$!*{ח} מִי שָׁמַע כָּזֹאת מִי רָאָה כָּאֵלֶּה הֲיוּחַל אֶרֶץ בְּיוֹם אֶחָד אִם יִוָּלֵד גּוֹי פַּעַם אֶחָת כִּי חָלָה גַּם יָלְדָה צִיּוֹן אֶת בָּנֶיהָ:
רש"י היוחל ארץ ביום אחד . היבוא חיל ליולדת לילד מלא ארץ בנים ביום אחד : (רש"י)
מצודת דוד מי שמע כזאת . מי שמע פלא כזאת ומי ראה פלא כאלה האם מעולם בא חיל יולדה לכל נשי הארץ ביום אחד האם מעולם נולדה אומה שלימה בפעם אחת : כי חלה . ר''ל כי זה הפלא נעשה בציון כי חלה מכל בניה וגם ילדתם בפעם אחת ר''ל כולם כאחד יצאו ממקום גלותם ובאו לציון באין שטן ובאין פגע רע : (מצודת דוד)
*--$!*{ט} הַאֲנִי אַשְׁבִּיר וְלֹא אוֹלִיד יֹאמַר יְהוָה אִם אֲנִי הַמּוֹלִיד וְעָצַרְתִּי אָמַר אֱלֹהָיִךְ:
רש"י האני אשביר ולא אוליד . האני אביא את האשה על המשבר ולא אפתח רחמה להוציא עוברה כלומר שמא אתחיל בדבר ולא אוכל לגמור והלא אני המוליד את כל היולדות ועכשיו שמא עצרתי בתמיה : (רש"י)
מצודת דוד האני אשביר . האני אביא את אשה על המשבר ולא אפתח רחמה שתלד ר''ל שמא אתחיל בדבר ולא אוכל לגמור : אם אני המוליד . אם אמנם אני הוא המוליד את כל היולדות ושמא עכשיו אעצור אותך בתמיה ר''ל הלא לכל האומות אני הוא הנותן כח בידם ואיך לא אתן הכח בידכם : (מצודת דוד)
מצודת ציון אשביר . מקום מושב היולדת נקרא משבר כמו לא יעמוד במשבר בנים ( הושע יג ) . ועצרתי . ענין עכוב ומניעה כמו עצרני ה' מלדת ( בראשית יז ) : (מצודת ציון)
*--$!*{י} שִׂמְחוּ אֶת יְרוּשָׁלִַם וְגִילוּ בָהּ כָּל אֹהֲבֶיהָ שִׂישׂוּ אִתָּהּ מָשׂוֹשׂ כָּל הַמִּתְאַבְּלִים עָלֶיהָ:
מצודת דוד שמחו . אתם הבאים מן הגולה שמחו את ירושלים בבואכם אליה : כל אוהכיה . כל מי שאהב אותה ותאב לראותה בבניינה : כל המתאבלים עליה . בעת חורבנה : (מצודת דוד)
מצודת ציון המתאבלים . מלשון אבלות וצער : (מצודת ציון)
*--$!*{יא} לְמַעַן תִּינְקוּ וּשְׂבַעְתֶּם מִשֹּׁד תַּנְחֻמֶיהָ לְמַעַן תָּמֹצּוּ וְהִתְעַנַּגְתֶּם מִזִּיז כְּבוֹדָהּ:
רש"י משד . ל' שדים : תמוצו . שוציי''ר בלעז : מזיז כבודה . מכבוד גדול הזז וממשמש לבא לה : זיז . אישמובימנ''ט בלעז : (רש"י)
מצודת דוד למען תינקו . התאבלתם עליה למען שתראו בשמחתה ותינקו ותשבעו משדי תנחומיה כי ידעתם אשר זה יהיה גמולכם : למען תמוצו . למען תהיו מוצצים ומתענגים מן הכבוד הזו והמשמש לבוא לה והוא כפל ענין במ''ש לומר שהרבה טובה תקבלו בבוא עת בניינה : (מצודת דוד)
מצודת ציון תינקו . מלשון יניקה : משד . כמו משד בפת''ח וכן ושד וכו' ( לעיל ס ) : תנחומיה . מלשון נחמה : תמצו . מלשון מציצה כמו שתית מצית ( לעיל נא ) : והתענגתם . מלשון תענוג : מזיז . מלשון הזזה ממקום למקום וכן וזיז שדי ירענה ( תהלים פ ) : (מצודת ציון)
*--$!*{יב} כִּי כֹה אָמַר יְהוָה הִנְנִי נֹטֶה אֵלֶיהָ כְּנָהָר שָׁלוֹם וּכְנַחַל שׁוֹטֵף כְּבוֹד גּוֹיִם וִינַקְתֶּם עַל צַד תִּנָּשֵׂאוּ וְעַל בִּרְכַּיִם תְּשָׁעֳשָׁעוּ:
רש"י וכנחל שוטף . אני נוטה אליה כבוד גוים : על צד . על צדי אומניכם על גיססין : תשעשעו . תהיו משועשעין כדרך שמשעשעין את התינוק אישבניי''ר בלעז : (רש"י)
מצודת דוד נוטה אליה . אטה אל ירושלים שלום הרבה כמי נהר וכבוד הגוים ועשרם אטה לה לבוא במרוצה כנחל שוטף : וינקתם . אתם המתאבלים עליה תהיו יונקים את העושר הזה והוא דרך משל לומר כמו התינוק יונק חלב מאין עמל כן תאכלו כבוד העכו''ם אשר לא יגעתם בה : על צד תנשאו . ר''ל תהיו מכובדים מאד ולפי שהמשילם לתינוק היונק אמר לשון הנופל בתינוק היונק שנושאים אותו על הזרוע בצד הגוף ומשעשעים אותו על הברכים לשמחו : (מצודת דוד)
מצודת ציון שוטף . ענין רדיפה ומהירות המשיכה : כבוד . ענין עושר כמו ומאשר לאבינו עשה את כל הכבוד הזה ( בראשית לא ) : תנשאו . מלשון משא וסבל : תשעשעו . ענין התעסקות לשמחה : (מצודת ציון)
*--$!*{יג} כְּאִישׁ אֲשֶׁר אִמּוֹ תְּנַחֲמֶנּוּ כֵּן אָנֹכִי אֲנַחֶמְכֶם וּבִירוּשָׁלִַם תְּנֻחָמוּ:
מצודת דוד אשר אמו תנחמנו . דרך האם לנחם את בנה יותר מן האב : ובירושלים תנוחמו . כל התנחומין שלכם תהיה בירושלים כי שם תקבלו הרבה טובה וזה יחשב לתנחומין על הצרות שעברו עליכם : (מצודת דוד)
חזק חזק וניתחזק !
ובברכת שבת שלום ומבורכת
לנו ולכלל עמו ישראל יתברך בכל אשר ה"ן ...
תוקן על ידי יבי_1973 ב- 09/07/2010 10:20:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2010 10:26 |
|
| |
| דורש_טוב1 כתב: |  | בס"ד
האמת כבר דיברנו על הנקודות שאתה מעלה אין ספור פעמים, במיוחד בהתחלת האשכול הזה
דיברנו על שיטת הרבי מלובביץ של הפרסום וכו' שזה מפתח הגאולה (כמובן שחב"ד שהיום לא עושים את שדרש)
דיברנו על זה שהתאריכים וכו' הם רק מטאפורות ומשלים לעם הכסיל..
אין לי כוחות להסביר כי ממילא לא יבינו, וכמו שאמר הרבי אחד, שתיים, שלושה, "כולם יהיו נגדם כולל השכל (שלהם עצמם) והההגיון.. זה ענין שמעבר לשכל, לא שייך כאן אותיות של דיבור
עיייפתי מלהסביר כבר, מי שעושה מסירות נפש מקבל מה' הבנה ואורות חדשים בענין
מי ששואל למה צריך זה, ולמה למכור בית.. ואיפה זה כתוב... וכו'!! זה שלקב"ה אין בית, והוא מסודר זה לא מפריע לו...
גם שתסביר לו הוא ימשיך להתפלפל איתך, והרי ממילא הוא לא יעשה כלום, לכן חבל על הזמן, וחבל על דיבורים
אין עם מי לדבר!
ומצידי שאנשים ישארו עם כספם וביתם נראה איפה הם יגיעו בקרוב,
ומה הם יעשו כשביתם יעלם ביום הדין הקרב, למי הם יפנו.. במי הם יבטחו...
מי שלא עושה מסירות נפש .. חסר לו בקירבת ה' הדרושה כדי להגיע לגאולה...
מי שסותר את דברי ואומר שלא צריך מסירות נפש למען ה' הוא לא מבין את מהות קשר האהבה בן יהודי לאביו שבשמים...
אני יותר לא עונה להודעות בענין כי כבר עייפתי לגמרי מלהסביר... ומצידי שאף אחד לא יסכים איתי
צירפתי שני קישורים למי שמעונין לראות:
http://m424.com/info_chabad.htm
|
|
הבעיה של כלל ישראל, שאתה מציין כתובה בעט חרט בדברי הנביאים.ומי שמחפש אמת מבין שצריך להמליך אך ורק את הקב"ה ולא שום בשר ודם אפילו צדיק.
בעניין "ההסברה" לציבור שומרי מצוות - יש מצווה לומר ואני אומר להם במפורשות לא לבטוח באף בשר ודם ןלא בממשלה ולא בניציגים חרדיים, כשם שאתה סבור שיש עניין לומר לציבור הרחב (גם בציבור הרחב לא מקבלים את הדברים הללו, וגם איתם "אין עם מי לדבר") במודעות ופרסומים.
צריך מסירות נפש כדי להקים את גילוי ה' בארץ, וזה אני אומר כבר מזמן ומדבר עם כל מיני אנשים.
אני רק רוצה לומר נקודה פשוטה, האמת מתגלית למי שחפץ באמת, והרב חסד לאברהם מהר"א אזולאי כותב: "קבלה בידינו איש מפי איש שלעתיד לבא שיבוא מלך המשיח ישארו בארץ ישראל רק שבעת אלפים איש".
וכמובן שעיקר העיקרים הוא הרצון לקבל המזוהם באהבה העצמית , ולא באהבת הזולת, והרצון לקבל המזוהם באהבה העצמית, הוא אבי אבות הטומאה, והיא עיקר תיקוננו, ורק ע"י לימוד פנימיות התורה וחכמת האמת במקורויותה כפי שביאר בעל הסולם ניתן יהיה להקים מלכות ה' בעולם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2010 13:12 |
|
| |
בס"ד
תראה מה שאתה כותב לי זה בשביל לפצות את עצמך כדי לתת לעצמך תשובות למה אתה לא עושה מספיק, וכך לנקות את מצפונך, תגיד: אני לא רוצה ללכת בדרך הקשה, אני מעדיף דרך קלה, של הפעלת הכלי שקרוי מוח בעיקרו, הנשמה מרגישה היא אפשר לעבוד עליה אמרתי שאני מראש יודע שלא יסכימו ואני לא מחפש שיסכימו איתי, כי זה ידוע מראש, שלא יסכימו אני ינסה במעט כוח האחרון שנשאר לי להסביר: אני לא מבקש להכנס לשקלא וטריא שאלות ותשובות, כי זה לא יוביל לאף מקום, ומי שלא רוצה ימצא אלפי תירוצים ... אני לא יודע למה אני כותב דבר שלא יבינו בכלל, אבל אני ינסה בעזרת ה' אתה כתבת: "הבעיה של כלל ישראל, שאתה מציין כתובה בעט חרט בדברי הנביאים. ומי שמחפש אמת מבין שצריך להמליך אך ורק את הקב"ה ולא שום בשר ודם אפילו צדיק" בעניין "ההסברה" לציבור שומרי מצוות - יש מצווה לומר ואני אומר להם במפורשות לא לבטוח באף בשר ודם ולא בממשלה ולא בניציגים חרדיים, כשם שאתה סבור שיש עניין לומר לציבור הרחב (גם בציבור הרחב לא מקבלים את הדברים הללו, וגם איתם "אין עם מי לדבר") במודעות ופרסומים. שואדה.. איך עושים את זה? ממליכים את ה' עי' מה ממליכים אותו, לובשים שק ואפר? תשובה: עי' זריקת כל העצמיות שלי וביטולה למען ה' ולמען פירסום שמו, זה נקרא המלכת ה'. גם משיח יהיה מבוטל לה' לא יהיה לו שום רצון מלבד רצון ה' והגדלתו בפי הבריות, הוא לא יהיה כמו הרבנים היום שממליכים את עצמם תחת ה' הוא יהיה כמו דוד המלך, כמו אברהם אבינו, שרק חיפש איך להלל את שם ה' ברבים ולהגדיל את שמו והסכים למות על זה גם – היום אפשר לעשות את זה עי' פירסומים במדיה הכתובה עיתונים וכו'.. למה ה' ברא עיתון עם לא בשביל להגדיל ברבים את שם ה', לכן הרבי דיבר הרבה על עיתונים ופירסום, האדמו"ר האמצעי כמדומני אמר "קודם ביאת משיח יהיו על זה מודעות בעיתונים" וכלל לא משנה מה אנשים אומרים על מה כן כותבים היום בעיתונים? על השלום שקר שממשמש ובא? על חופשות? עיתון זה מראה של העם, מראה למה העם שואף ורוצה – שיש מודעה זה מרגיע את השמים ומקרב את הגאולה
צריך מסירות נפש כדי להקים את גילוי ה' בארץ, וזה אני אומר כבר מזמן ומדבר עם כל מיני אנשים. הנה שורש הבעיה, צריך להפסיק לדבר! לא מספיק רק לדבר, צריך מעשים פיזיים בשטח, כמו שכתוב בתניא ובעוד מקומות, אני לא צריך להגיד את זה אדם צריך להבין את זה לבד!
וכמובן שעיקר העיקרים הוא הרצון לקבל המזוהם באהבה העצמית , ולא באהבת הזולת, והרצון לקבל המזוהם באהבה העצמית, הוא אבי אבות הטומאה, והיא עיקר תיקוננו, ורק ע"י לימוד פנימיות התורה וחכמת האמת במקורויותה כפי שביאר בעל הסולם ניתן יהיה להקים מלכות ה' בעולם. אמת ויציב הכל נכון! אהבת הזולת... גם לפני השואה בטוח היו קבוצות כמו של ליטמן של אהבת זולת וכו' מה זה יעזור בלי אהבת ה' אמיתית ומסירות נפש למענו אבל זה הכל כיתה א', צריך לדעת לעלות גם לכיתה ב': אהבת הזולת זה כלי לאהבת ה'... אמיתית, ומסירות נפש למען ה' כמו שדרוש ליהודי שרוצה לחיות בזמן משיח...! היא אפשר לשקר על הנשמה האלוקית שדבוקה לה'.... אנו לא מחפשים לפרסם אף אחד, אף תאריך, אנו רק רוצים שאנשים יתנו את עצמם מהותם ומחשבתם למען ה' למען פירסום שמו, ופירסום משיח, ותביעה מה' את המשיח בכל יום - מי שיעשה זאת, יזכה לגאולה, יזכה להרגיש ולראות את אור פני ה' כבר בימים אלו... יראה ניסים גלויים חיו יהיו רצף של דבקות בה' גן עדן עלי אדמות... ---------------------------------------------------------- ובזה אני חותם את האשכול "ידע מוקדם של פרטים" שמיצה את עצמו מבחינתי ואני מסיים את פעילותי בפורום ומצטרף לעת אתה לידידי kiitoob
לסיום! אני יתן כמה תמונות צדיקים לפי סדר אקראי
ואח"כ אני יעתיק כמה מילים מהאתר: מה צריך לעשות למעשה בפועל   

◄ ◄ מה יעשה אדם כדי להינצל מארועי מלחמת גוג ומגוג ושאר האסונות שלפני והופעת המשיח ? ! ► ► http://m424.com/what_to_do.htm 
תוקן על ידי דורש_טוב1 ב- 09/07/2010 14:10:33
תוקן על ידי דורש_טוב1 ב- 09/07/2010 14:12:02
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2010 09:22 |
|
| |
בס"ד
תיקוני הזוהר - תיקון ל'
דע"ג ע"ב פיקודא תנינא ויאמר אלוקים יהי אור ויהי אור(בראשית א' ג') ודא אהבה דאיהי אהבת חסד. מצווה שניה ויאמר אלוקים יהי אור ויהי אור,
וזה אהבת חסד.
זה הוא שכתוב ואהבת עולם אהבתיך על כן משכתיך חסד.
ועליה נאמר: אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ.
יראה נקראת מצד השמאל, ואהבה נקראת מצד הימין.
יש אהבה ויש אהבה.
יראה שירא בן אדם מהקב"ה כדי שלא ירד מנכסיו או כדי שלא ימותו בניו בחייו ח"ו.
נמצא שאם היה יורד מנכסיו או אם ימותו בניו בחייו ח"ו, לא היה ירא אותו,
ומפני זה היה אוהב אותו. (את הקב"ה)
זו יראה ואהבה לא שם את יראת ה' ואת האהבה שלו (של הקב"ה) לעיקר ח"ו.
אבל אהבה ויראה עיקר שלה בין טוב ובין רע.
ומפני זו נקראת זה, יראה ואהבה על מנת לקבל פרס. ומפני זה אמר הקב"ה, השבעתי אתכם בנות ירושלם בצבאות או באילות השדה אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ.(שהיא אהבה) (נ"א שהיא רחמים) בלא פרס (עד שהוא יחפוץ (עד שיחפוץ קוב"ה)
ולא על מנת לקבל פרס.
היראה ואהבה על מנת לקבל פרס, היא של שפחה. (מצד הטומאה = ס"א)
ותחת שלש רגזה הארץ וגו'
תחת עבד כי ימלוך ושפחה כי תירש גבירתה.
עכ"ל. והמשכילים יזהירו כזוהר הרקיע, ומצדיקי הרבים ככוכבים לעולם ועד
שבוע טוב ומבורך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2010 09:35 |
|
| |
בס"ד
מתוך התכתבות בפייסבוק הבאתי עוד ידיעה מתיקוני הזוהר לזיכויי הרבים
תקוני זהר - תקון ל´:
בההוא זמנא וכו´, רוח הולך ולא ישוב לעלמא, ודא איהו רוחא דמשיח וי לון מאן דגרמין דיזיל ליה מן עלמא, ולא יתוב לעלמא, דאלין אינון דעבדי לאורייתא יבשה, ולא בעאן לאשתדלא בחכמה דקבלה. וי לון דגרמין עניותא וחרבא וביזה והרג ואבדן בעלמא. תרגום: בעת ההיא וכו´, רוח הולך ולא ישוב לעולם, וזהו רוחו של משיח אוי להם לאלו שגורמים שיסתלק וילך לו מהעולם ולא יוכל לשוב לעולם, שהמה הם העושים את התורה ליבשה, ולא רוצים להשתדל בחכמת הקבלה . אוי להם שהם גורמים עניות וחרב וביזה והרג והשמדות בעולם
והמשכילים יזהירו כזוהר הרקיע ומצדיקי הרבים ככוכבים לעולם ועד
שבוע טוב ומבורך.
תוקן על ידי יבי_1973 ב- 11/07/2010 09:36:30
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2010 11:25 |
|
| |
כתוב בזוהר הק' שאליהו הנביא ז"ל הבטיח לרשב"י שבזכות לימוד בספר הזוהר יגאלו ישראל,אכן זה מה שאמר בעל הסולם לרבני פולין וכולם התחמקו מלימוד ספר הזוהר והקבלה,ובעל הסולם הזיהרם שתבואו שואת אירופה,לא שמעו לו והוא עלה לארץ ישראל וניצל,לימוד הזוהר הוא המפתח היחיד לגאולת והצלת ישראל בימינו . וכן כך כותבים מאות צדיקי האמת, לימוד הזוהר זה תחילת ימות המשיח, בעל הסולם קבע שאנו כבר באתחלתא דגאולה מצד ה', וכתוב גם בזוהר שלראשונה יתגלה המשיח בארעא דגליל. . קל מאד להשתמש בלוגיטיקה של אמת,ולצבור הון של מידע,ולהשתמשו רק לכוון אחד של משיחות, שהיא מסוכנת מאד ויכולה להפיל רבבות, וממנה לנסות לשכנע אנשים לזרוק כספים, על פרסומים בעיתון ידיעות אחרונות ומעריב וכד' שהם בין האליטות השולטות במדינת ישראל ומפילות אותו לבאר שחת,בעיתונים הללו נותנים במה לשירותי זנות והחטאת עם ישראל על זה אתם צועקים? מבור ביוב לא שותים מים נקיים. כל מה שאתם כותבים על המצב בישראל ההנהגה הראשית וכו' טוב ויפה ואמיתי, אבל יש כוון של דרך ה' בעולם ע"י תורתינו הק' לא די לשמור מצוות הבעיה היא בעיית הלשמה בעם ישראל,ועיקר הבעיה היא אצל עוסקי התורה שהם המשפיעים על עם ישראל ולכן רק פשוטי עם מסוגלים ללמוד זוהר הקדוש וחכמת הקבלה ולא הלמדנים, 2.והמשיח הוא מושג רוחני פנימי שצריך להתגלות קודם בלב כל אחד מישראל,ואח"ז משיח חיצוני גשמי בשר ודם, אין מלך בלא עם, הטענות על משיח בשר ודם הם בדיוק כמו הטענות של חב"ד שנסתמו עיניהם לחלוטין ובחושך הולכים,ולשיטתם הכל כבר גאולה, וכד', האמונה במשיח היא אחת מיג' עיקרים, השייכת ברציפות לכל היג' עיקרים אחת לאחת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2010 13:24 |
|
| |
באתי להציל אותכם כל הנשמות הטהורות שנפלו ברשתו
http://www.infokatot.com/39450/%D7%93%D7%95%D7%93-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%93%D7%A0%D7%A8-%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%9C-%D7%A1%D7%92%D7%9C
כנסו לאתר "המרכז הישראלי לנפגעי כתות" תחפשו בכתות ערך "דוד גולדנר" ושם תמצאו כתבה של ידיעות אחרונות עוד משנת אלפיים הכל נכון
יש בידי גם מידע מתוכנה של משרד הפנים . המאשרת כל מה שנכתב בכתב זו שנתקלתי בה "בלי כוונה" ביד "המקרה" ובחסדי שמיים עלי ברוך השם .
יש בידי מידע בתעודת הזהות
שמו דוד יוסף מקפאיל
בעבר היה שמו יוסף (או דוד יוסף) גולדנר שניאורסהן
ולפני כן היה שמו דוד גולדנר
כתוב בתעודת הזהות
הוא מזדהה כ"דניאל" או דניאל סגל או יצחק כהן
ובאלף שלל דמויות
הני מכירו
הוא עולה לרדיו הרבה בשמות בדויים כאהרן, צביקה וכו' וכו'
האינטרנט מקום מסוכן הרבה בגלל אותו איש , ואני לא יודע איך אתם לא מתנתקים מזה
באתי רק להציל אתכם מאותו משוגע , לא כאן המקום להרחיב במילים , הנני מכירו אישית מלפני 9 שנים . הבן אדם חולה. נפלתי גם ברשתו שנים ארוכות , הייתי תמים נאיבי וצעיר . ומחפש את דרכי הרוחנית . הדבר הראשון שהיה צריך להדליק לכם נוראה אדומה וגם לי אני מודה זה לשון הרע החמור שאינו משאיר מקום לספק שזה ממש נגד ההלכה. אבל היינו תמימים והני דן עצמי לכף זכות מנסה לפחות
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2010 17:12 |
|
| |
בס"ד אלעד מנדל אני אישית לא משתייך ל"כת" של "דוד גולדנר" ותודות לבורא יתברך גם לאף כת זו או אחרת ח"ו - וכיוצא בזה ... אבל הקישור שהבאת הוא עוד סוג של כת שלצערי - ושברוב עוונותי בחיפוש אחר האמת שהתאכזבתי ושלצערי זכיתי להכיר שלא פועלת ברוח היהדות ובטח שלא ברוח התורה ולכן גם אין בה אמינות לדבריה כי מעשיהם לא יותר טובים ואין בה את הצדק לקבוע עם דוד גולדנר הוא כת או כיוצא בזה - כי היא פועלת ממניעים כלכליים או אינטרסנטיים מסיבה זו או אחרת וכיוצא בזה ....
ואם נשווה כדבריך אז אומר "שדוד גולדנר" יחסית אליהם (לסיינטולוגיה \ שהם אחת מכתות הנצרות למינהם שר"י )
נ.ב - השתתפותי בפורום\אשכול הנ"ל נבעה ועדיין נובעת אך ורק לקידוש שמו ומציטוטי האמת של דברי חז"ל ע"ה ומתוך תורתינו הקדושה ומעט מפירוש ע"פ הבנתי ככל האפשר לזיכויי הרבים וללא מטרות רווח או אפילו שיווק כזה או אחר ח"ו - אלא נטו רק לשם קידוש שמים וליכויי הרבים ...
מקווה שדבריי יתקבלו בהבנה למרות חוסר האובייקטיביות מצדך מסיבות שרק אתה יכול לדעת ומכיר שלשמם אתה פועל לגנות ולהשמיץ את דוד גולדנר - גם ע"ח רוממות שמם של כת טמאה המחטיאה את הרבים שרוצים ללמוד תורה ומצוות בטהרה - רחמנא ליצלן ... הוא (דוד גולדנר) הרע במיעוטו רחמנא ליצלן ... והנה גילית עוד כת שתצטרך כנראה להיזהר ממנה שלא תישבה ברישתם כמו רבות אחרות שבהם נפלת (כדבריך) בחיפוש אחר האמת ...
מי יתן מציון ישועת ישראל, בשוב ה' שבות עמו, יגל יעקוב ישמח ישראל כן יהי רצון במהרה בימינו ...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2010 01:41 |
|
| |
בס"ד אור ליום ה ו חשון התשע"א אני הכרתי אישית את "דוד גולדנר" אני חושב שיש להתרחק ממנו אין זו דרך תורה לקלל באמצע הלילה כל מי שלא עושה מה שהוא חושב שיביא את המשיח ,רבנו הרמב"ם לא פירסם מודעות עם תאריכים שחלקם הגדול עבר מזמן שהמשיח יבוא בתאריך כזה וכזה ובשעה פלונית ה' יצילנו מכת זאת שמשתמשת בקבלה מעשית .
|
|
|
|
|