בית פורומים הנה ימים באים

מיהו המשיח\ דעתכם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/6/2009 13:32 לינק ישיר 
מיהו המשיח\ דעתכם?

אשמח לשמוע דעתכם בשאלה הכי מעסיקה את כולנו.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 14:22 לינק ישיר 

אמנם זה מסקרן, אך אני סבורה שלא כדאי להתעסק עם זה יותר מדי. כשהמשיח יגיע (במהרה) כלנו נדע. יש לי תחושת בטן שהרבה אנשים מאוד יופתעו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 15:53 לינק ישיר 

ואז אנו חוזרים לדיון שכבר עלה פה האם הוא יתקבל ללא עוררין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 17:47 לינק ישיר 

המשקיף..

רבנו נחמן אמר..

ההבדל ביני למשיח זה

" שלמשיח ישמעו לי לא "     אז ניראה שהוא יתקבל בלי עוררין על רוב העם לפחות..

תוקן על ידי yc906 ב- 01/06/2009 17:44:27

תוקן על ידי yc906 ב- 01/06/2009 17:44:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 18:07 לינק ישיר 

אם המשיח יהיה ספרדי, האשכנזים ירימו גבה. אם הוא יהיה ספרדי, האשכנזים ימחו. אם יהיה חסיד המתנגדים לא ישמחו, אם יהיה מתנגד לחסידים יהיה מה להגיד. בקיצור את המשיח יקבלו ללא עוררין רק אם נהיה בצרות צרורות גדולות, כי רק אז העם מתאחד. אני תקוה שכלם יקבלו את מלכות המשיח ולנו לא יהיה צרות יותר מדאי גדולות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 18:26 לינק ישיר 

את האמת סגרת את זה יפה
משיח תבוא אנו נקבל אותך גם אם תהיה ספרדי או מתנגד לחסידות
את האמת קצת קשה לי לקבל משיח מתנגד לחסידות
לא מאמין שמשיח יהיה מתנגד לחסידות
אבל תבוא נדבר כבר אז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 18:54 לינק ישיר 

שתי גאולות יש, גאולת מב"י וגאולת מב"ד.  הראשונה עולם כמנהגו מתנהג, והשנייה בענני שמיא.  בשני כבר לא יהיו עוד שאלות.

אבל הראשונה, זאת הבעיה.  משיח בן יוסף יגאל את האמת, והאמת היא שלא כל דבר שאנו ככלל ישראל מאמינים כ"דוגמה" הוא האמת.  אני לא רואה דרך שבה כולם יקבלו אותו בהתחלה מאחר והוא יתחייב לברר את האמת, ואפילו אחרי בניין הבית במהרה בימינו, יש אפשרות שעוד לא יקבלו אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2009 19:01 לינק ישיר 

בנוסף, למה יתפלא בעיניך אם המשיח לא יקבל את החסידות?  הרי יתכן שלא דבר שאמור בשם התורה מכוון לאמת.

הנה קטע מזוהר חדש מאמר מכירת יוסף

וכדין אתפרע מנייהו, ע"י מניינא דאינון שנין, דחסרו מרזא דשבע על חטאתיכם. ת"ח, כד תמנה כ"ב שנין ז' זמנין, לכל חד מאינון עשרה דזבינו ליה, תשכח אלף תק"מ, וכדין יתער פורקנא דישראל, כצפרא דשארת לאנהרא זעיר זעיר, עד י"ז שנין, דאסתלק ההוא צדיק דרגא דטו"ב, הה"ד, יוסף בן י"ז שנה היה רעה את אחיו. דהא כדין יתחזי למיקם בפרץ, קמי מדת דינא, דהא אשתלימוחובי עלמא, וכדין והיה בית יעקבב אש ובית יוסף להבה ובית עשר לקש ודלקו בהם ואכלום:

לפי מיטב ידיעתי, בתום השבע עשרה שנים כאן, נולד הגאון מווילנא, שהיה בתפקיד של משיח בן יוסף, והתנגד בחריפות לחסידות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > מיהו המשיח\ דעתכם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext