בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

חזנים בבתי-הכנסת קונסרבטביים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/6/2009 10:03 לינק ישיר 
חזנים בבתי-הכנסת קונסרבטביים

שלום חברים.

הסערה המתעוררת כאשר חזן ידוע עובר לכהן בבית-כנסת קונסרבטיבי – מובנת בהחלט. בעיקר כאשר המעוררים אותה הם חברים יראי-שמים, שליבם דואב על הדבר.

אין זה מקומי לבקר או להגיב על מעשיהם של חזנים אחרים. קטונתי. אולם ארשה לעצמי לפנות את הקהל הרחב ולומר אך זאת:

אמרה ישנה גורסת: "הפשע פורח על-גב הבנת ורחמי הצבור". כלומר: ההבנה והרחמנות שמגלה החברה כלפי עושי-עוול היא אחד הגורמים לכך שהפושע ממשיך בדרכו. אילו היתה החברה מקיאה מתוכה את כל פורעי-החוק למניהם, מנדה אותם, ובתי-המשפט היו מחמירים בעונשם – סביר להניח שאותם מפירי-חוק לא היו חוזרים לסורם, וכתוצאה מכך היינו כולנו חיים בחברה בטוחה יותר, ומוסרית יותר.

אולם אנחנו רכים, ישראל רחמנים-בני-רחמנים הם, וכך קורה שאנשים אשר – לצורך משל – הורשעו בעבירות-תנועה אין-ספור ממשיכים ברחמי-השופט עליהם לנהוג על כבישי הארץ, ובסופו של דבר הם גורמים לתאונות איומות. חיי-אדם אובדים, ואל מעגל-הסבל והשכול מצטרפות משפחות נוספות. ואז קם החכם ושואל: הלוא הנהג העבריין כבר הורשע בעבר!!! מדוע לא שללו את רישיונו לצמיתות???? הלוא ניתן היה למנוע את הטרגדיה...!!!

חלילה, אינני משווה אף חזן לפושע ל"ע, אך ההקבלה כאן, לדעתי, היא דומה.

כולנו הולכים לקונצרטים של חזנות או להשתתף בתפילותיהם של החזנים האהובים עלינו. הרבה פעמים אנחנו לא יודעים דבר על עברו של החזן, ובוודאי שלא על עתידו המקצועי. אך לעיתים אנו יודעים שמדובר  בחזן, בואו נאמר... 'בעייתי'... היה קונסרבטיבי, כעת קונסרבטיבי... מופיע אצל הקונסרבטיבים...

ומה אנחנו עושים? כלום. ממשיכים כאילו לא קרה דבר. ממשיכים להנות מן התפילות ומן החזנות, ממשיכים להעריץ ולכבד, למחוא-כפיים, ולהתעלם מן הבעיתיות...

שב אני מדגיש: אינני מתכוון לתקוף איש, ואינני מנסה לחנך אף-אחד. אבל ההרגשה האישית שלי היא שאם הצבור בארץ היה מדיר-רגליו מהופעות ותפילות של חזנים שיש להם קשרים קונסרבטביים, חזנים שמסובכים עם החוק בצורה כזאת או אחרת, חזנים שלא עומדים בקריטריונים שחזן צריך לעמוד בהם – אז אולי החזנים הללו היו 'קולטים את המסר', חושבים ומחשבים את צעדיהם בעתיד, ואולי אף נמנעים מן החטא.

במובן מסויים: הדבר תלוי בנו, הקהל הרחב, ובאופן בו נגיב על התנהגותם של שליחי-הצבור שלנו. וכמובן – אולי אפילו מיותר לומר!! – שהכל הכל חייב להיעשות בצורה מכובדת, אדיבה, ולא באופן מתלהם.

ודבר אחרון: "קוראומגיב", לעניות דעתי, צודק מאוד בדבריו: ראוי ורצוי שהנהלת הפורום תפנה אל החזן לקבל את תגובתו. ואולי בכלל היה רצוי שכל 'חדשה' הקשורה לנושא השנוי-במחלוקת והעלולה לפגוע בשמו ו/או בכבודו של מאן-דהוא, תעבור ראשית בדיקה ואימות, כדי שחלילה וחס לא נפגע בשמו או בכבודו של אף אדם.

מאחל לכולכם כל-טוב,

החזן שמואל לוין

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2009 10:53 לינק ישיר 

חזן לוין יפה מאוד.
אני חושב כי מן הראוי שהנהלת הפורום תשמיט את הידיעה, עד לבירור העניין/קבלת תגובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2009 12:17 לינק ישיר 

בס"ד

צהריים טובים,
כפי ששמתם לב האשכול הסמוך נעלם.
היות ולא כל העולם ראה את האשכול, אין ברצוני להעלות את שמו של החזן שוב לכותרות.

שוחחתי לפני מספר דקות עם החזן שעליו נפתח האשכול.
לטענת החזן כל תוכן ההודעה שקרית!
בו בזמן שעדיין שאין בידו עדיין משרה לימי"נ.

אני חושב כי מן הראוי לעשות חושבים בכל הקשר לפתיחת אשכולות מעין אלו.
לפתוח האשכול ההוא נשלחה הודעה אישית ואני מחכה לתגובתו.

יום טוב
יהודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2009 13:37 לינק ישיר 

כל הכבוד ליהודה (מהנהלת הפורום)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2009 15:49 לינק ישיר 

אני מקוה מאד שאמנם כך הם פני הדברים...ולא שזו הכחשה זמנית בלבד עד לחתימת החוזה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2009 18:34 לינק ישיר 

החזן המדובר חבר בפורום הנכבד הזה , בעבר כאשר רצה להגיב
בנושאים שהיו חשובים לו הוא הגיב כאן בשמו המלא , כיוון שהנושא
 מאוד רגיש כאן בפורום , היה ראוי שהחזן המדובר יכתוב כאן הכחשה
ברורה בשמו המלא ולא ע"י מחיקת האשכול ע"פ בקשתו והטעם
לדבר הוא שמחיקת האשכול מהווה בריחה מהתמודדת מול השאלות
הנוקבות שעולות בעניין ,
הכחשה ברורה בשמו תוריד את הנושא מהדיון הציבורי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2009 19:08 לינק ישיר 

לכל אלו שממהרים לרקוד על הדם עוד לפני ששחטו את הפרה (הקדושה?)

נאמר מפורשות "המוציא מחברו עליו הראיה" ולכן אין שום סיבה שאם מישהו מעלה טענה או חשדכלשהו כלפי מישהו מיד יתבקש ה"נאשם" לפרסם הכחשה או בכלל להתיחס לתלין ואין סיבה שהעובדה שאותו אחד כתב כאן בעבר תעמוד לו לרועץ שהרי כבר כתב פעם אז אם אינו כותב עכשיו כנראה שהוא אשם עד שתוכח חפותו...

הדברים שאני מעלה כאן אינם קשורים בכלל לעמדתי לגבי חזן בקהילה שאינה אורטודוקסית
אלא לכעסי הגדול על לוחמי הקדש שמרוב להטם וכל עוד "נשמה באפם" שוכחים גם ש"באפם הרגו איש " וכלל אינם נזהרים בדבריהם .

וביננו,הרי אם הדברים נכונים,הרי סופם בסוף להתגלות ואז נוכל כולנו להביע את שאט נפשינו ולהוקיע וכו' וכו' -אז מה החיפזון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2009 20:02 לינק ישיר 

איני יודע מה גרוע יותר, להפיץ שמועה זדונית או ללכת להתפלל בטמפל קונסרבטיבי.

למרבה הצער, ברור שאחד מהשניים קרה היום.

תקוותי שתתברר השמועה כשקרית. ואם אכן כך הדבר, מן הראוי שפותח האשכול מאמש יתנצל בפני החזן.

החזן לוין שיחי'

א. לא כל מחאה היא בדווקא כדי למנוע פשע עתידי, לפעמים אנו מעוניינים להביע את דעתינו ולמחות על פגיעה ביקר לנו. באופן אישי אני לא סבור שאם אכתוב כאן בפורום נגד הקונסרבטיבים, חזן כלשהו לא יפנה לשם. מי שהכסף יפתה אותו יתפתה אם הודעתי תהיינה כאן ואף אם לא תהיינה. אני כותב את דעתי כי כאן זה פורום שכל אדם יכול להביע את דעתו על חזנות, חזנים, משרות וכו'.
באופן אישי מפריע לי לשמוע על חזנים שמוכנים למכור את דתם בעד כסף. עקב כך אני יכול לכתוב בחריפות גם אם האדם היחיד שזה ישנה לו משהו זה לי עצמי.

ב. באופן אישי אינני מעוניין להדיר רגלי מהופעות בהן משתתפים חזנים קונסרבטיביים, אין לי בעיה אם בהופעה יופיעו חזנים חילוניים ואף גויים. קונצרטי החזנות כיום הם שואו אחד גדול וככאלה לא איכפת לי מי עומד על הבמה, אם אני נהנה כיף לי ואם לאו לא אלך. כ"כ הקלטות שחזנות של חזנים רפורמיים וקונסרבטיביים מעניינות אותי למרות שאינם שומרים תומ"צ. גם מחזני העבר שאנו מתרפקים על קולם, השתפכותם ואמירתם יש שהיו חילוניים, אוכלי נבלות ביום הכיפורים שחל להיות בשבת.
בבית כנסת הסיפור הוא אחר לחלוטין, מקום קדוש בו אנו מתפללים ליוצרינו אין מקום לחזן שאינו ירא שמיים להיות שליחם של ציבור, ק"ו חזן הכופר בתורה ובמסורה היהודית.

ג. הגבת בהודעתך לקורא ומגיב מהאשכול הסמוך (שנמחק בינתיים), לא הבנתי מדוע לא הגבת לו שם. מעט קשה לנהל דיון אחד בשני אשכולות... אמנם כעת זה כבר אינו רלוונטי עקב מחיקת האשכול הראשון, אבל להבא אנא ממך!

כל טוב!

[אני מסכים עם נטוריון שיפה יעשה החזן הנ"ל אם יפרסם הודעה כאן]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > חזנים בבתי-הכנסת קונסרבטביים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext