בית פורומים ספרים וסופרים

מה חסר לי באוצה"ח ובהיברובוקס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/6/2009 20:32 לינק ישיר 
מה חסר לי באוצה"ח ובהיברובוקס

קשה למצוא ספר שאינו נמצא לפחות באחד משני המאגרים הנפלאים הללו.

ובכל זאת - יש "סוגות" (ז'אנרים בלע"ז) שעדיין חסרים בהם, או נדירים לכה"פ:

א) חוברות קטנות שיצאו לזכר רבנים ידועים ופחות ידועים. אני מצרף רשימה של 3 כאלה לדוגמא, ויש רבים כמותם  :

1)      קובץ מאמרי הערכה : לצורתו הרוחנית של הרב רבנו שלמה זלמן שך [הי"ד], בצרוף תולדותיו ותמונתו ... תל אביב תר"ץ

2)      ספר גיא חזיון : קובץ הספדים על הרב ... ישראל אבא ציטרון ... , פתח תקווה תרפ"ט

3)    רבי אליעזר דון יחייא : מגילת חייו <עם תמונתו> / מאת שבתי דון יחייא. עם מכתב מאת מרן אברהם יצחק הכהן קוק ... , ירושלים תרצ"ב

ואם כבר  - מדוע שכל האנציקלופדיה הענקית של תדהר לא תעלה למאגר ?! זה יכול להיות דבר נפלא. אני מקווה שהמנהלים לא חוששים מפרסום צורת פניהן של נשות העליה השניה... קשה לי להאמין שיש עליה זכויות יוצרים.

ב) כתבי עת בני ימינו – רבים הם בעיקר באוצה"ח. חלקם לא ממש שווים ... חבל שלא התפנו בכוונה או בשוגג לאסוף את כתבי העת של ישיבות ההסדר. "עלון שבות" המצויין של הגוש, "כתלנו" של ישיבת הכותל. ועוד רבים .

אם מישהו רוצה להוסיף – הוא מוזמן באשכול זה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2009 20:51 לינק ישיר 

לגבי מה שכתבת שקשה למצוא ספר שאינו במאגרים הברוכים הללו - הרי לך רשימה של למעלה מחמישים ספרי קודש, שכולם נדפסו בתוך של כחמישים שנה בלבד (המחצית הראשונה של המאה ה20), ואשר אינם נמצאים לא בהיברו בוקס ולא באוצר החכמה (לא בדקתי באוצרות התורה. ובאמת גם לא בעדכונים של החודש האחרון בהיברובוקס).
ושלא תאמר שחיפשתי בנרות למצוא ספרים החסרים במאגרים; ההיפך הוא הנכון. המכנה המשותף לכל הספרים הללו, הוא שנדפסה בהם הסכמה מאת הראי"ה קוק... עתה שווה בנפשך אילו באמת היינו מבקשים אחר כל הספרים שנדפסו בתקופה האמורה ואינם במאגרים הנ"ל, היו מצטברים בידינו שמותיהם של מאות ואלפי ספרים.

1. אהל יעקב
2. אוצר בלום.
3. אשי השם (ירמה)
4. בית אברהם (טכורק).
5. דברי הלכה משנת מנחם (רבינוביץ').
6. דרושי הרמ"ח (מירוויש).
7. הגש"פ ע"פ באר מים (יעקב מאיר בלייך, תרצ"ה).
8. הודעה ובקשה (רזניק)
9. זבח תודה (אויערבך).
10. זבחי צדק (רבינוביץ).
11. זכותנו ההיסטורית משפטית על א"י (גפני).
12. זכרון אלחנן (שמריה אדלר).
13. זכרונות ר' זרח ברנט.
14. חמדת צבי ח"א (גלזר).
15. הטהרה והבריאות (לחמי).
16. ישוב הארץ (מרדכי דיסקין).
17. הכתב והדרש (קצנלסון).
18. כתבי הרב ד"ר יוסף זליגר.
19. לקח טוב (ינובסקי, תרפ"א).
21. מגלה תעלומות (הורביץ).
22. מדרש פליאה ע"פ מאיר עינים (ויגדר).
25. מזרח השמש (סלומון).
26. מחזור אוהלי יעקב (יצחקי, נדפס באגרו"ר קל"ה).
27. מנחת אזכרה (שפרן).
28. מעלות התורה והמצוה (ארדמן).
29. מעשי למלך (שוורץ).
30. ספר המצוות לפי מניין הרמב"ם (הליר, תרפ"ט).
31. מרגניתא דר' מאיר (מינצברג).
32. משאלות הזמן (אבלזון).
33. הסגלה חוברת ב' (בוטשן-חסידה, תרצ"ד-תרצ"ה).
34. סדור ברכת אבות (כהנא).
35. סקירה קצרה לתבנית המשכן וכליו (יעקב יהודה).
36. עץ אפרים (תכלת)
37. ערכי הכינויים (הלפרין, תרצ"א)
38. פועל צדק [לש"ך] ע"פ אבני צדק (מובשוביץ, תרצ"ב),
39. פורת יוסף (צוייג)
40. צדקה ורחמים (מלמד)
41. קובץ מכתבים ותעודות (לחמי)
42. קנה אברהם (בן אמוזג),
43. קרבן אליצור (סתהון),
44. שארית יוסף (הלוי, תש"ח),
45. שבעים פנים לתורה (לוין, תרע"ז)
46. שטת החינוך (יעקבזון, תש"י),
47. שירה חדשה (לבנוני),
48. שפת אמת (פלק, תס"ב),
49. תועפת ראם (נרמאן),
50. תורת יסודות המדידה (שם טוב גפן),
51. תלמוד בבלי מפוסק - ברכות (בורנשטיין, תרצ"ב),
52. תנחומא בר יצחק (אוסטרוב),
53. תפארת ירושלים (ריזנמן),
54. ספר התקנות לאגודת קהלת יעקב (תרס"ח),
55. תרי"ג מצות לפי הרמב"ם (מושקין).

נ.ב. החוברת לזכר הרש"ז שך הי"ד מצויה בידי. וגיא חזיון הנ"ל הריהו מצוי באוצה"ח, והספר על הר"א דון יחיא הריהו מצוי בהיברובוקס. אתמהה.

נ.ב. 2 - עתה אחר בדיקה נמצא שמכל הרשימה אין בהיברובוקס אלא את מס' 28 (מעלות התורה והמצוה)

תוקן על ידי תכלת_דומה ב- 04/06/2009 21:05:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2009 21:54 לינק ישיר 

אחרי אמירת תודה ענקית להברו בוקס על טובתם הרבה שעשו עמדי אציין מה בעיקר חסר לי בכל המאגרים.

ספרי לקט ומראי מקומות בני זמנינו, ובכללם מהדורות מתיבתא ולובלין המלקטים גם במסכתות הפחות נלמדות בישה"ק, וכן הראשונים הרבים שנדפסו עם הערות בדור האחרון והאחרונים המפורסמים שנוספו להם הערות וקישורים.

אמנם הרבה ת"ח ודאי ילעגו (ובצדק) למי שדווקא זה חסר לו, אך ע"ה שכמותי נעזר רבות בכל מקום ומקום דווקא בהללו, קשה לי ולוקח לי זמן לחפש תירוץ על קושיא, או קושיא על הסוגייה או "מה מדברים כאן" בכל הספרים האפשריים.
קל מאד לפתוח דבר יעקב או ספר המפתח ש"פ וכדו' ולמצוא מי והיכן מדבר בנדון שאני מתעניין בו, ואם צריך לפתוח את המקור פותחים. וכן נוח מאד תוך כדי עיון בריטב"א או בנתיבות לראות בהערות על אתר מי ומי החולקים על דין זה או מסיכמים ומבאריםוכדו'.

לא כולם יודעים בכל מקום ומקום מה הולך, ומן הסתם יש עוד צעירי דעת כמוני שבשבילנו זהו חסרון גדול.

ואל תענו לי שדרכה של תורה היא להבין ולשבור הראש לבד וכך צומחים, אכן כן הוא אך לפי זה המאגרים כולם מיותרים ומזיקים המה, אלא על כורחך יש לפעמים טעם בללמוד ולהבין מתוך ביאורי המפרשים השונים.

ובכלל ההדפסות החדשות נוחות ויפות מאד מכל הבחינות ולמי שהתרגל הבם הם חסרות במאגרים.

תוקן על ידי מנטש ב- 04/06/2009 21:55:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2009 22:06 לינק ישיר 

ומדי דברי בענייני הסכמות, אציין שדובר כאן בפורום פעם או פעמיים על איזה ספר שיש בו המספר הגדול ביותר של הסכמות (ובוודאי אלייעזר הי"ו ימצאנו בכשרונו כי טוב), אציין את הספר 'מגן התלמוד לר' שמחה כהנא, וורשה תרס"ב, שבפתחו נדפסו חמישים ושישה מכתבי הסכמה וברכה מאת עשרות רבנים מהמפורסמים שבדור (ובנוסף, לקראת הסוף, גם מנחום סוקולוב ואחד העם...). כמדומני שזה שובר את השיא שנזכר בדיון הקודם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2009 23:25 לינק ישיר 

בנו של תדהר חי ברמת השרון שמו בצלאל (על שם אביו של תדהר בצלאל טודרסוביץ). שוחחתי עמו בעבר על האפשרות להכניס את האנצ' לאוצר החכמה (שחשיבותה בעיקר בכרכים הראשונים כידוע) והוא השיבני שיש לו הסכם עם טורו קולג'  על העלאת כל האנצ' לרשת. והוא צריך לבדוק אם אין הדבר מנוגד להסכם איתם.  בשבילי זה היה לקח שגם ספר הנראה כממון שאין לו תובעים יש  בעלי זכויות שגם מקפידים.

לגבי הספרים הנזכרים. להלן תשובה שקיבלתי מאוצר החכמה:

קובץ לזכרו של רש"ז שך הי"ד מצוי באוצר ויכנס ב"ה לגי' 8 (ולמקוון לפניו).
זכרון אלחנן - כנ"ל.
מחזור אהלי יעקב ב' כרכים  - כנ"ל (אגב מחזור חשוב זה צולם לאחרונה בכרך אחד ונמכר בזול).
כתבי זליגר - כנ"ל.
אהל יעקב  - לא נמסרו פרטים שניתן לזהותו
אוצר בלום - כנ"ל.
בית אברהם טכורק - הנכון הוא 'דברי אברהם' והוא מצוי באוצר כיום.
הגש"פ ע"פ באר מים - מצוי באוצר. [נקרא באר מים. ל"מ שם הסכמת הרב קוק ואולי השמיטוה בצילום?]
סדור ברכת אבות -  מצוי באוצר
תלמוד בבלי מפוסק ברכות מצוי באוצר המקוון. הקש מסכת ברכות.
עץ אפרים (תכלת) - ?
שארית יוסף הלוי לפי רישומי המפעל הביבי' אין שם הסכמה מהרב קוק.
שטת החינוך יעקבזון- ?
הסגולה (כל החוברות חסרות באוצר ולא רק ב') - המשפחה אוסרת בכל תוקף. בהיברו בוקס יש, וכדרכם הטובה שמים בלא רשות.
שמחה במקום לקטר עשה משהו יעיל,  צור קשר עם המו"ל של כתה"ע ובקש מהם שישלחו אותם לאוצר החכמה. וראה ז"פ, הקבצים יכנסו חיש מהר.

נ.ב .
מזרח שמש כצ"ל.
ספר התקנות תרס"ט כצ"ל.   

תוקן על ידי היכיני ב- 04/06/2009 23:28:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2009 23:29 לינק ישיר 

מזכרוני שהמהדורה המפוארת של ספר יסוד ושורש העבודה בת שני הכרכים, מלפני כעשרים שנה, "מפוצצת" בהסכמות שונות. הספר אינו לפני כך שאינני יכול לבדוק אם יש בו יותר ממגן התלמוד או לא.

שמחה בונים,
בשביל מה בדיוק לכתוב את הספרים שאנו חפצים ואינם במאגרים ?? מישהו בכלל "שם" על הרשימה שלנו ? אז למה לשגות בפנטזיות ??
[אא"כ ידוע לך משהו בנידון, ואז תודיענו, ויכתוב כל אחד את משאלותיו..].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2009 23:53 לינק ישיר 

תכלת. בשבילך.[הספר שהזכרת כאן שובר את השיא שנקבע שם 52 הסכמות לספר עקבי שלום]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 00:17 לינק ישיר 

היכיני, תודה. לגבי סימני השאלה, חפש בקטלוג הספה"ל ותמצא. לגבי בית אברהם, מדובר בסידור ואינו דברי אברהם שהוא פירוש חומש (גם זאת תמצא בקטלוג).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 08:41 לינק ישיר 

את הספרון על הרב דון יחיא אכן מצאתי בהיברובוקס (כנראה עלה לאחרונה). והוא סרוק שם אמנם בסריקה צבעונית, אך קרובה להיותה בלתי קריאה וחבל
.
http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=34979&pgnum=8

ציטרון - נראה לי שכן ישנה התייחסות.

והאמת - לע"ה כמוני מה שהכי חסר זה גמ' מפורשת, במאגרים או סתם ברשת. לא חשוב מאיזה מהדורה. אני לא מדבר על הרחבות ותירוצים אלא פשט גמ' נוסח שוטנשטיין או מתיבתא או שטיינזלץ. ברשת יש את חברותא אבל רק חלקי. אם כי פה ברורה בעיית הזכויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 12:00 לינק ישיר 

הספר על ר' מנחם מנדל מוורקא "הצדיק השותק" שנכתב על ידי אברהם ברסלר (נטע בנארי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 14:45 לינק ישיר 

זוהי הפרזה גדולה לומר שקונטרס על דון יחיא בלתי קריא. קצת לא נוח, אז מה? (על הקונטרס עצמו, יש לציין שנכתב בסגנון שירי ולירי (חיקוי של סגנון רב קוק?) עם שפע מליצות שדופות על העברי וגופו החסון ועל העבריה וכיו"ב וכל התיאורים דומים על רוחו הכבירה ואישיותו הנאצלה וכו' וכו' אך דל בחומר ממשי על הדמיות).

באמת, פליאה לי שאצל כמה האתרים חייבים להגיש להם ספרים הנמצאים בכל חנות (וכן, מן הראוי שאדם יבין שהוא חייב לשלם לספר שהרבה עמל ויזע וכסף -הושקא בתוכם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 15:31 לינק ישיר 

שוחחתי עתה עם מר בצלאל תדהר והוא הודיעני כי הספרים כולם עלו לרשת! באתר של טורו קולג. הוא הבטיח לשלוח קישור בהמשך. בנתיים אני לא מוצא אותם. אולי מישהו מכאן יצליח ?! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2009 18:30 לינק ישיר 

תכלת
האם ספר זה מוכר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2009 19:48 לינק ישיר 

כן - זה אחד מכמעט שבעים (!) ספרים שיש בהם זו לצד זו הסכמת הראי"ה והסכמת הרב זוננפלד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2009 09:22 לינק ישיר 

ובעניין האשכול - ספר שתמוה לי שאין באוצה"ח (עכ"פ לא המקוון) ובהיברובוקס, הוא 'סולת למנחה' של בעל המנחת יעקב ושבות יעקב ושא"ס (ומה שכתוב בשער התורת חטאת מהד' תרס"ד שיש בתוכו סולת למנחה ועוד, אינו נהיר לי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2009 11:09 לינק ישיר 

לי מפריע העדר האפשרות לדעת האם ספר ספציפי עבר OCR אם לאו. לעתים לא ניתן לבצע חיפוש אפילו בספרים שנדפסו מחדש באותיות ברורות ומאירות עיניים. וכך לא ניתן לדעת האם תוצאות שליליות בחיפוש נובעות מכך שאכן אין ממצאים, או שמא רק בגלל צורת העיבוד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > מה חסר לי באוצה"ח ובהיברובוקס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext