בית פורומים הנה ימים באים

חשיבות אחדות העם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/6/2009 23:10 לינק ישיר 
חשיבות אחדות העם

ראו את הקטע הזה בספר הזוהר שמדבר על חשיבות אחדות העם לפני הכל:
פרשת מקץ:

"רבי יוסי פתח ואמר אם שלמים וכן רבים וכן נגזו ועבר ועניתיך ולא אענך עוד האי קרא אוקמוה דכד עמה קלהו אית בהו שלם ולא אית בהו מארי דבבו קב"ה חייס עליהו ודינא לא שלטא בהו ואע"ג דכלהו פלחי לכו"ם ואינון בשלם, דינא לא שלט עליהו , ואוקמוה דכתיב חבור עצבים אפרים הנח לו"

תרגום הסולם:
"...כאשר העם כולו יש בו שלום ואיםן בהם בעלי מחלוקת הקב"ה מרחם עליהם והדין אינו שולט בהם ואע"פ שכולם עובדים עבודה זרה אם הם בשלום אין הדין שולט עליהם..."

קל להבין איך קמה המדינה ע"י אנשים שלא היו ממש דתיים כבדים...אבל אחדות אדירה היתה בהם.
מתאים גם לדרך ארץ קדמה לתורה, יש דרך ארץ - אחדות תבוא ברכת השם ואז ממילה תבוא תשובה

שבוע טוב לכולם!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2009 23:51 לינק ישיר 

אשריך כן הדברים ידועים וברורים אלו שרצו לבנות את המגדל בדור הפלגה מכיוון שהיו באחדות לא יכל שום דין לשלוט עליהם לכן העיצה היחידה של ה' היתה מכיוון שהדין לא יכול לשלוט עליהם היה לבלבל את שפתם וכך הם לא יכלו להמשיך במשימתם
עד כמה שהשלום חשוב והאחדות חשובה מאוד
ידוע שאפילו אם עובדים עבודה זרה ובאחדות אין כוח שיכול לנצח אותם כמו שהיה דורו של אחאב עובדי ע"ז היו ועל ידי שלא הי' להן דילטורין היו יורדים למלחמה ונוצחין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2009 00:47 לינק ישיר 

בסיעתא דשמייה שמתי לב שכדאי  לשים לב לנקודה מעניינת,  שבדור הפלגה שהיתה אחדות לא יכל אומנם הדין  לשלוט  אבל מכל מקום כל הדור היה פגום מאוד  והיה הקב"ה  צריך  לפזר
אותו  ,  כלומר האחדות איננה חזות הכל,   אם הדור פגום, כלומר  לא שייכת  אחדות
עם אנשים פגומים כדי להימלט ממידת הדין,  ומי שטוען שיש לשמור על אחדות בכל
מצב, בעצם יועץ לנו את העצה של דור הפלגה. (להיות כמו דור הפלגה)
המצב הנכון הוא שיש לשמור על אחדות בוודאי בין יראי השם אבל לא שייכת אחדות עם פורקי העול   השונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2009 09:20 לינק ישיר 

אם לפורקי העול אתה מתכוון לחילונים הרי אתה טועה (לדעתי כמובן).
אין לאף אחד היום מטרה כמו לאלה מדור הפלגה להניפך - ישנו נסיון התנערות מהביחד והתחברות ל"אני"
זה בא בעידוד של אנשים שזה עושה להם טוב (עשיררים ומושחתים, שהם גם בעלי הערוצים הכי חילוניים שמאלניים)
אבל למרות הכל אחדות היא המפתח לפתיחת לבבות וקירוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2009 12:09 לינק ישיר 

מרדכיMOR ידידי,

דבר ראשון דור הפלגה זה לא עם ישראל.

עם ישראל , כפי שבא לידי ביטוי בעיקר בתורת הסוד, הוא גוף אחד על החכמים ועמי הארץ שבו, על עובדי ה' ועל אלה שפחות בין שוגגים ובין מזידים - עד לרמה מסוימת. (וסתם לידע כללי הרוב המוחלט של הציבור המתקרא חילוני, בימינו, הוא בבחינת שוגג, והדרך הפשוטה ביותר לראות את זה , כמו שכבר הוזכר פה בעבר, זה להכנס לנעליים של ה'חילוני' המצוי ולחשוב, באמת, כל אחד בינו לבין עצמו, אם הוא היה מגיע לדרך האמת במסגרת חיים רגילים ושגרתיים בדור שלנו..., מסקנה מתבקשת להודות לבורא עולם על השכל שנטע בנו ועל שקירבנו לעבודתו בכל רגע ורגע ).

אין חלוקה כזו בין עובדי ה' לשוגגים, יש עם ישראל = ישות אחת\ גוף אחד. אם אחד האיברים בגוף חולה לא מתכחשים לו, מטפלים בו עד לריפויו המלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2009 12:33 לינק ישיר 

פרידום אהובי,
כוונתך טובה אבל דיבוריך מזיקים.
כשאני אומר שאין אחדות עם פורקי עול = חילוניים = שוגגים = מה שתרצה,  אין הכוונה לזרוק אותם מחוץ לכלל ישראל, ובוודאי שיש לקרבם באהבה,  אבל מכל מקום במצבם הנוכחי לא יכולה להיות איתם אחדות משום שהם לא נמצאים במצב רוחני שיתכן בו אחדות.
ובכלל איך אתה לא שם לב שלמילה אחדות יש קצת זיקה לאחידות ?
אומנם אחדות לא מצריכה אחידות אבל גם כיוונים מנוגדים אינם יכולים לבוא לאחדות.
ובכלל  יש לדעתי טעות גדולה בגישה הסלחנית והסבבאית  החסידית בדרך כלל,  לאחינו הטועים, הגישה הזאת של אחי, אח שלי, אחוקי, צדיק, ועוד כל מיני כינויים מרדימים, גורמים לאחינו החילונים להמשיך ולנמנם בביצת   הטומאה שבה  הם חיים, וזאת משום שהם בטוחים שהם בסדר,  כי הדתיים החסידים והאוהבים, הרי אומרים להם שהם בסדר רק יש כמה דברים קטנים לסדר בעזרת השם וגם הם הניחו תפילין לפני חצי שנה בתחנה המרכזית - אז הכל סבבה, ובכלל הקב"ה הרי הוא סלחן כזה, אז הם כבר יתחמנו משהוא שם למעלה.
יוצא מכל זה לדעתי שכל אלו שאוחזים בגישה כזאת אל החילונים יתכן בהחלט שהם יואשמו בכך שהם לא מחו ולא דחפו את החילונים לחזור בתשובה ורק הרדימו אותם כל הזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2009 12:39 לינק ישיר 

נקודה נוספת פרידום אהובי היא כך :
עפ"י  הזהר הקדוש  שאתה אוהב לצטט כל כך,   בגאולת עם ישראל
בקרוב מאוד ימותו כל רשעי ישראל שלא יחזרו בתשובה ויש דעות שמדובר ב - 80  אחוזים !!!   כמו שכתוב וחמושים (חמישית)  עלו בני ישראל ממצרים. וכל אלו שלא רצו להגאל/לחזור בתשובה - מתו במצרים,  אז אם כבר אתה רוצה להיות צמוד למקורות, אל תנמנם כשאתה מגיע לנבואות הלא נעימות הללו, משום ששום חסידות וידישקט לא ימנעו את זה , אלא רק תשובה שלמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2009 23:23 לינק ישיר 

מורדכי,
גם על זה ישנם החולקים.
שכן נהרגו כבר יותר מ 80% מאיתנו במרוצת השנים ואריכות הגלות.
הכל יכול להיות - קשה לדעת.
אבל כאדם פשוט נראה לי מוזר שהקב"ה אסף אותנו לפה (ועוד אוסף) כדי לשחוט 80% מאיתנו - אישית זה נראה לי עקום.
אני קטן מלהוכיח אבל כך נראה לי.

לגבי הרדמת החילונים: מי מרדים? חוזרים ואומרים ומדגישים שמירת שבת וחומרת עבירות אבל חילוני שגדל בבית חילוני לא תופס את זה ממש כמו שרופא שרואה ילד שנוצר מכמעט כלום ואומר זה טבעי.
יש דברים שהגודל קשה לתפיסה - כך אצל חילוני: יש מהות שגדלו עליהה כל החיים - זה קשה לשנות.
תאר לך שיגידו לך שכל האמונה שלך היא טעות? איך תקבל את זה?
ולכן הם תינוקות שנשבו וכבר דננו בזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2009 23:26 לינק ישיר 

סיימתי עכשיו את העבודה והתפניתי למחשב מרדכי, אז ככה..

אני חושב שמה שחברינו המשקיף חוזר ואומר, במקרים שונים, לקחת את הטוב מכל דרך,שיטה,מגזר זה כלל גדול בחיים בכלל ובעבודת ה' בפרט!
אני קורא את הדברים שכתבת ואני מסכים מאוד עם הנקודה שהעלית בדבר הזעזוע שאנשים חילונים חייבים לעבור ושלפעמים הגישה החברית\חסידית\ סבא טוב-טוב-הגמד הרבה פעמים מרדימה..
אבל, וכאן מגיע אבל גדול, אנחנו לא נמצאים בתקופה שיש לנו את ה"פריבילגיה" לומר ייקוב הדין את ההר זו האמת ואין בלתה, מי שמסכים שייכנס לבית המדרש ומי שלא יידקר בחרב (כמו שכבר היה בעבר בתקופת המלכים) גם אם מצד האמת זו הגישה האמיתית ביותר, לא צדקנית, לא מתממת, פשוט אמת מוחלטת!

במהלך כל הדורות התפתחה היהדות לענפים שונים כשלבסוף: ליטאים, חסידים,מקובלים, חרדים, דתיים לאומיים וכו' כל ענף בא להעביר מסר לעם, וכל זרם בא להוסיף עוד חיים לעבודת ה' של העם. מה שהיה בזרם אחד לא היה במשנהו ומה שהיה בשלישי בא להעביר לשניהם וכך הלאה והלאה..

הדור הזה שלנו, "הדור האחרון", שזוכה בעז"ה להיות זה שיקבל את פני משיח צדקינו, יש בו הכל מהכל, ליטאים, חסידים,דתיים לאומיים, מכל הגוונים המינים והצבעים, כולל כל השילובים בין מגזר למשנהו (לדעתי, לא היה כזה פסיפס מגזרי אי פעם בתולדות עמינו ) מעצם הגדרתו כדור הדקה ה-90, כל הנשמות נדחפו בתור כדי לתקן מה שלא הספיקו לפני שיהיה מאוחר מדי..

הדור הזה, הסוף של הסוף, שער ה-50 לטומאה, ההעלם הכי גדול שהיה אי פעם בהסטוריה, שענקי עולם אמרו על דורינו ייתי ולא אחימיניה, הם, אותם ענקי חכמה ויראת שמיים היו מוכנים לוותר על כרטיס בשורות הראשונות של עידן הגאולה (ולהצטרף מאוחר יותר כמובן..), ורק לא להיות בצרות ובנסיונות של הדור הזה ומה אנחנו נגיד..

לדעתי המטרה הגדולה ביותר של המאמינים בה' בעת הזאת, זה לעשות הכל כדי למצוא את המכנה המשותף הבסיסי ביותר בינינו שהוא הי-ה-ו-ד-י שבכל אחד ואחד מאיתנו.
לא חילוני, לא חרדי, לא דתי, לא חסידי, לא ליטאי - פשוט יהודי.

זה מה שרבונו של עולם רוצה מאיתנו, כל יהודי זה אבן יקרה (ולא בלשון מליצית!), גם אם הוא לא מניח תפילין כל בוקר, הקב"ה חושק בכמה שיותר יהודים שיחזרו אליו ואיך משיגים את זה? התשובה פשוטה מאוד ע"י האחדות, ע"י לדון לכף זכות, ע"י חסדים.
וההוכחה הכי טובה זה לראות כמה יצר הרע משקיע כוחות ומשאבים בסכסוכים בין עדות, רבנים, מגזרים וכו'..

אני אומר את הדברים לא מתוך רגשנות חסידית מתוקה ונאיבית, אלא מתוך הרציונל הכי שכלי!

עכשיו תקשה עלי ובצדק, מה זה המטרה שלנו בעולם? להיות "גויים" עם מידות טובות? שכחת את ציוויי התורה?
מה עם שבת,תפילין,לימוד תורה,טהרה,תפילה ???? נפלת על השכל?!

ואני אענה לך צודק, הכל נכון ומדויק! אבל במקביל לבסיס שהוא האחדות בינינו כדי שיגיעו כמה שיותר ל"קו הגמר"!
 ויגיעו כמה שיותר לקו הגמר רק מתוך אחדות ואהבה בינינו, וכל חמשת חומשי תורה, הנביאים והכתובים, ראשונים ואחרונים, הבטיחו לנו (אל תגיד שאתה רוצה מקור כי אם כן אני פשוט אשלח לך את פרוייקט השו"ת ראה הוזהרת :) שאם זה יהיה המצב משמים יישרו עקמימות לבבינו ולא נצטרך בירורים קשים כדי להגיע לאמונה בה'.

ועכשיו תקשה: אוקי, הרבה מלים אבל מה תכל'ס?

אז תכל'ס, לזרוק אבנים על שוטרים יהודים בהפגנה על השבת, עכשיו ברגעים האחרונים האלה , רב הנזק על התועלת כלפי אחינו החילונים!

להפגין מאות אנשים על קווים נפרדים באוטובוס, במקום להשקיע את אותו זמן של האנשים בהחזרה בתשובה מדלת לדלת לדוגמה, טעות! 
ולא חסר עוד דוגמאות כאלה..

נ.ב. כמובן שהחיים זה לא שחור לבן ויש מצבי ביניים, והרעיון הוא פשוט להשקיע יותר כוחות בצד האחדות והאהבה על פני צדדים אחרים, ועם זאת, אין זה אומר שלא צריך גם אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2009 23:33 לינק ישיר 

לא התכוונתי כזה ארוך, אבל ככה יצא וסליחה מראש עם מסכי המחשב של החברים :)
מה לעשות - הנושא הזה יושב אצלי  חזק על הלב..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2009 09:49 לינק ישיר 

צמאלידע,
לא יפה להגיד על השם שהוא ישחט אותנו, אי אפשר להשתמש
בלשון כזו וצורת התבטאות כזו כי היא מסיטה את המחשבה שלך מהנקודה  האמיתית,  שהיא :  מי שחוטא , אחרי הזהרות והתראות נענש ואולי חלילה גם במיתה  וכבר היו דברים מעולם כידוע לך.

פרידום,
אתה קצת מערב תחומים, אני לא אומר שהדרך התוכחה הנכונה היא לזרוק אבנים,  אני רק אומר שצריך להגיד לחילונים דברים כהוויתם
וגם הרמב"ם אומר את זה : נשים וקטנים מפחידים אותם בעונשים ורק
אח"כ מלמדים אותם לעבוד את השם מאהבה.
וגם רואים שמחזירים בתשובה שהלכו בהפחדות סוף סוף
הם אלו שהניעו באמת לפני כ- 20 שנה את תנועת התשובה, וכל הסופגניות של חב"ד לא הועילו כלום לעיניין זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2009 14:15 לינק ישיר 

הכל עניין של השקפה מורדכי מור יקירי
מכיוון שאתה בא מהכיוון הליטאי אומנם ספרדי אבל ליטאי לכן אתה מחזיק ששיטת ההפחדות היא שמקרבת יותר
ושיטת החסידות שלהראות את הטוב שבתורה היא השיטה שמקרבת
אותי אגב קירבו ליהדות אנשי חב''ד גם על ידי סופגניות וגם על ידי שהראו לי איך באמת נראית שבת אמיתית על טהרת הקודש
ואני אומר לך בפירוש אותי הפחדות לא היו מקרבות אלא מרחקות
אז מה באמת אני לך בדבריי אלו
באמת שתי השיטות עובדות שתיהן מקרבות חבד עשו בעלי תשובה בעולם שאין שום גורם שיכול לומר שהוא קירב כל כך הרבה
אז תעשה לי טובה תן להם קצת קרדיט כי מגיע להם הם עבדו על זה קשה מאוד
תיקח רק בארץ מיהם המחזירים בתשובה הראשונים חב''ד
מי החזיר בתשובה הכי הרבה עד היום חב''ד
שלא יעלה למישהו פה רעיון שאני מחזיק בשיטתם בכלל בכלל לא
אני גם חושב שהם ממש טועים ביחסם לרבי דברים שאין בו
ובכלל כל השריטה שהוא חי וכו'
אבל לא יכול להיות שמדברים על להחזיר בתשובה ופתאום הרב אמנון הוא מהמחזירים בתשובה הראשון או הגדול סליחה אבל ממש לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2009 15:01 לינק ישיר 

אני לא רוצה להתווכח, רק להציג דעה.

אני בכלל לא כתבתי - אמנון יצחק בשום מקום וגם לא
התכוונתי אליו,  היו כמה לפניו שהתחילו את תנועת התשובה,
כמו הרב יגן זצ"ל  ואחרים.

לא אמרתי שחב"ד לא החזירו בתשובה, ואני  גם לא יודע אם הרבה או מעט וגם אתה יעקב לא יודע כמה.

דעתי האישית היא ש"אוירה"  יהודית לא מחזירה בדור הזה בתשובה וגם לא היא שהניעה באמת את תנועת התשובה וזאת אולי בגלל שהדור שלנו ירוד מאוד מכל מיני בחינות.

וכבר הבאתי את דעתו של הרמב"ם על איך מקרבים לתורה את אותם שאין דעת מרובה שזה שקול בהחלט למצב השיכלי רוחני של הדור הזה, ככה שיש לי על מה לסמוך.

תוקן על ידי מרדכיmor ב- 08/06/2009 15:03:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2009 15:07 לינק ישיר 

מרדכי - כשכתבתי ישחט הכוונה היתה להראות כמה זה לא הגיוני בעיני זה הכל.
ואמת, זו לא דרכו של השם יתברך.
רק מחדד את מה שכבר כתבתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2009 21:51 לינק ישיר 

צמא לידע היקר...כתבת בכותרת "חשיבות אחדות העם"...וכידוע,
בכל מקום בתורה שמוזכר "העם" מדבר על הערב רב(זוהר פרשת כי תשא דף קצא עמוד א.)
ועם "העם" אני לא מחפש אחדות אולי אפשר לכתוב "חשיבות אחדות עם ישראל"...

אני בכל אופן אוהב אותך מאד!...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2009 21:59 לינק ישיר 

טוב הכוונה היתה לאחדות היהודים....לא משנה.
גם אני אוהב אותך וכל יהודי באשר הוא ומקווה לחזרת כולם לארץ ישראל ובמיוחד לקב"ה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > חשיבות אחדות העם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext