יומא טבא לגינאולוגין ותלמידיהון בהעלות לרשת אנצ' לחלוצי הישוב ובוניו של דוד תדהר ז"ל.
כידוע האנצ' של דוד תדהר - ביחוד בכרכיה הראשונים - כוללת חומר חשוב ויחיד במינו לחקר משפחות וחכמים.
זה שנים רבות שאין האנצ' בהישג יד ורבים אומרים וכו'. בחנויות המשומשים נמכר כל כרך בכסף רב ועתה באדיבות בנו מר בצלאל תדהר שיח' [הקרוי ע"ש אביו של דוד, ר' בצלאל טודרסוביץ מקורבו של הרב קוק] עלתה האנצ' כולה לרשת והיא זמינה לעיון וחיפוש. וע"כ יאותה להם התודה.
האם במקום ההשקעה העצומה, שנעשתה כאן על הספר הזה באופן אישי. [שכנראה אחר כך יגבו כסף מהמשתמשים], יקום אי פעם 'היברובוקס חילוני'?
נשלח ב-7/6/2009 08:15
אנציקלופדיה מיותרת לחלוטין.
אם מישהואי פעם כתב כאן שניסו להכניס אותה לאוצר החכמה, אני מקווה שיש בקדקדם מספיק מח כדי להבין שזה לא נצרך וזה לא המקום
נשלח ב-7/6/2009 12:47
אתר מצוין. חיפוש טוב וגם שילוב מצוין של תמונה עם טקסט שעבר OCR.
אנציקלופדיה מיותרת ? אנציקלופדיה חשובה מאין כמותה. מאות ערכים על רבנים ואנשי שם ללא שום מקור אחר מלבד באנציקלופדיה זו.
גם אם יש בה חלק עם עסקנים אלמונים הרי הכמות האדירה - ונותנת מקום לכולם. מה עוד שבמהדורה ממוחשבת איננו זקוקים למדפים או לממון רב על מנת ליהנות מפירותיה.
תודה למר בצלאל תדהר שזיכה אותנו בזאת.
תוקן על ידי שמחה_בונם ב- 07/06/2009 12:49:03
נשלח ב-7/6/2009 22:20
'יישר כוח' גדול על העבודה, אין ספק שמדובר בפרוייקט מועיל ביותר (אף שכנראה טרם מופיע בו ערך על הניק השלישי כאן, או על אבותיו), המעניק תרומה מרובה למצב הלקסיקונים והקבצים הביוגרפיים שהיו זמינים עד עתה ברשת.
אכן יש להודות לבנו של המחבר, מר תדהר, שנתן הסכמתו ותמיכתו לפרסום הפרוייקט בצורה יעילה, נגישה ובעיקר ללא עלוּת.
נשלח ב-8/6/2009 00:01
היום נזקקתי לביוגרפיה על הרב ר' לוי גרוסמן מקיוב-ת"א ומצאתי כי טוב באנציקלופדיה הנ"ל. ייש"כ.
ארכיונו של דוד תדהר ובו החומר המקורי ששלחו אליו בעלי הערכים, נמצא במחלקת הארכיונים בספריה הלאומית בירושלים. לעתים הערך שבדפוס קצר מהמקור וכדאי לבדוק במקור.
תוקן על ידי י_לבנוני ב- 08/06/2009 0:04:28
נשלח ב-8/6/2009 13:34
אני הגולם: "אנציקלופדיה מיותרת לחלוטין. אם מישהואי פעם כתב כאן שניסו להכניס אותה לאוצר החכמה, אני מקווה שיש בקדקדם מספיק מח כדי להבין שזה לא נצרך וזה לא המקום"
כאן לפחות ויתר אדם נדיב לב על נכס שהיה ברשותו ושיכול היה למוכרו בכסף מלא. עשרות ספרי שיחות שנסרקים לאוצה"ח מידי עדכון יש בהם ענין או צורך למישהו?
נשלח ב-8/6/2009 16:33
בין נא בין,
אם יש לך עשרות אלפי ספרים, לא נורא שיש כמה מאות מיותרים, אבל כשיש לך רק ספר אחד מיותר, המצב ביש.
נשלח ב-8/6/2009 17:03
אני הגולם, האם באמת אתה יכול לנמק את קביעתך התמוהה, שאין ענין באנצ' הזאת?
נשלח ב-9/6/2009 12:03
תודה על הלינק.
זה אחלה דבר.
וישרה כחו של מי שטרח והעלה הכל לרשת.
נשלח ב-9/6/2009 19:12
מי שעדיין מפקפק בחשיבותו של המיזם, מוזמן להציץ בפורום שורשים משפחתיים בתפוז, ולראות את צהלות השמחה על הבשורה.
נשלח ב-7/7/2009 17:15
אנציקלופדיה טובה אין מה לומר.
אבל נראה שיש כאלו שמחבלים בה או יותר נכון בגירסה החופשית שלה.
אני מצאתי בעבר שתי ערכים על משפ' דבליצקי [האב בצלאל יעקב והבן שריה] וכיום נאדא. התנדפו.
ואם יש כאן תמימים וישרי דרך שמתקשים לעכל נבזיות מסוג כזה. עיינו נא בלינק ששמו פה בעבר ותראו לאן תגיעו.
תוקן על ידי ספרות ב- 07/07/2009 18:33:24
נשלח ב-7/7/2009 19:14
כל הקישורים לאנציקלופדיה של תדהר התקלקלו. גם אופציית הדפדוף לא פעילה וגם על החיפוש עבר משהו רע. הערך על ר' שריה דבלייצקי נמצא בכרך 14 עמ' 44, אם הדפדוף יחזור לתקנו דפדף לשם. נראה שניסו להריץ שם איזושהי אפליקציה של נושאים או דפדוף לפי א'ב' והכל התפקשש.
(אל תנקנק אותי).
תוקן על ידי יעקב135 ב- 07/07/2009 19:13:25
נשלח ב-20/7/2009 16:56
כעת הסתדרו שוב כל העניינים על הצד היותר טוב, אבל כל הקישורים התקלקלו וכנראה שמעוות לא יוכל לתקון. חפש לפי "דבליצקי" ותמצא.
נשלח ב-21/7/2009 22:12
את הערך על ר' בצלאל יעקב דבליצקי מצאתי בסוף בכרך 14 עמ' 4510, ומשום מה הוא נכתב שם "צבליצקי".