בית פורומים שידוכי חרדים

הפחד מבחורה חכמה,גם אתם מרגישים את זה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/6/2009 10:27 לינק ישיר 

נו טוב....
אז אני לא מתווכחת איתכם בחורים.
אפילו שיש לי מה לומר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2009 17:56 לינק ישיר 

משגע אותי,זה או שאני חדש ואנשים מנסים להתנגח או שפשוט אני לא מסביר את עצמי טוב.

בחורה חכמה מי לא היה רוצה?! מי ירצה בחורה כסילה?!
כל אחד ירצה בחורה שתדע להסתדר בחיים,שיהיה לי עיסוק כזה או אחר,שלא תשתעמם כל היום בבית,בחורה חכמה זה אחד הדברים הנחוצים והחשובים,על זה אני לא מתפשר,בחורה בלי מקצוע זה נשמע דיי חסר.

אבל יש חכמה ויש חכמה שונה,החכמה שאני מדבר עליה היא סוג של הפגנת בטחון עצמי יתר על המידה,"בעלבוסית"-או איך שאומרים את זה,בדיוק שמעתי איזה סיפור מהרב שלי לא מזמן.
הוא הגיע איתה לבנק של איגוד מורים,הפקידה שאלה אותם ,"מי המורה מבינכם" ,אישתו ענתה לפקידה,"אני",אז הפקידה אומרת לה,"אז את הבוסית במשפחהה?!?",היא ענתה לפקידה "אולי במשפחה שלך הבוס הוא זה שעובד,אבל אצלנו הבעל הוא הבוס במשפחה",זאת תשובה של אישה שיודעת מה מיקומה בבית,חכמה במידה הנכונה ומעמידה את הבעל בראש.

זאת הייתה עוד דוגמא שמבטאת את הגישה שלדעתי הנכונה להציג את העניין.
לגבייך חסויה 22 ,יש דברים שלא צריך לחלוק על הגבר כמו שיש דברים שהגבר לא יחלוק עלייך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2009 17:58 לינק ישיר 

אופק20

היטבת לבטא לדעדתי את מה שפותח האשכול התכוון אליו

הכרתי אשה שסיםרה לי שהיא למדה עם בעלה גמרא
כי היא אוהבת את זה

ואפילו שהוא לא כל כך הבין היא נתנה לו את התחושה שהוא מסביר לה

כך נראה לי בטבע של האשה.

ובפרט כשמבינה שדווקא בנינוחות וביכולת נשית היא משיגה הכל ובפרט בעל מוערך מחזיר כפליים

ככה הטבע רצה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2009 18:18 לינק ישיר 

באורחות צדיקים היה משפט חזק,מתוך שער הבושה שאמר:
אף על פי שחברך זקוק לך יותר מאשר אתה זקוק לו,תן לו את הרגשה כאילו אתה לא יכול בלעדיו.

משפט חזק,הלוואי ונצליח ליישם זאת,מחזק את פיראט :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2009 22:22 לינק ישיר 

רק טיפש מפחד מבחורה חכמה,כי מי שיש לו שכל בראש לא רק שזה לא מפריע לו,אלא הוא אפילו יודע איך להנות,מבחורה חכמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2009 22:35 לינק ישיר 

תודה רבה ,מעריך את זה מאוד,עשית לי את הערב,אני רציני .
  "הנעלבין ואינם עולבים שומעים חרפתם ואינם משיבים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2009 22:56 לינק ישיר 

yosle כתב:
רק טיפש מפחד מבחורה חכמה,כי מי שיש לו שכל בראש לא רק שזה לא מפריע לו,אלא הוא אפילו יודע איך להנות,מבחורה חכמה.

יוס'לה לזה אני קוראת משפט חריף....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2009 23:14 לינק ישיר 

בסה"כ יש בנות מבריקות. השאלה מה הם עושות עם זה 
יש  בחורה חכמה, ומרוב שהיא כזו, כבר לא נעים להיות בסביבה שלה
לא תמיד זה בגלל שפחות חכמים ממנה, אלא לפעמים לא משנה מי יהיה בסביבה, היא תדאג שתצא הרגשה שהיא החכמה בסביבה.
אז כדאי שבחורה שהיא חכמה, תשים לב לזה שיהיה נח בסביבה שלה, כדי שהחכמה לא תהיה הדבר שמרחיק ממנה אנשים..

בחור שמרתיע אותו בחורה חכמה, יכול להיות שיש לו קצת בעיה של בטחון להיות ליד אשה שהוא מרגיש שהיא יכולה לאיים עליו שכלית... וגם  אני חושבת שבחורה שמשליטה את הדעות שלה חסר לה קצת בטחון עצמי, כי אם היא כל כך דואגת להפגין את הידע שלה, חסר לה החיזוקים... מי שבאמת חושבת שהיא חכמה לא תחפש לשמוע את זה מאחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2009 23:18 לינק ישיר 

פששש בואנה ,ניסחת את זה מדהים,יותר מזה,הבנתי שבחורה חכמה אמיתית לא הייתה גורמת לשידוך שלה לפחד ממנה,הרי כל גבר עם ראש על הכתפיים יעיף לכל הרוחות את הבחורה שתסתור אותו על כל מילה שהוא מוציא מהפה ולהראות לו כמה היא יותר חכמה על כל מילה שהוא מוציא אף על פי שהיא לא.

"ראשית חכמה ,יראת ה'" -משפט חזק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2009 02:35 לינק ישיר 

כהן, ראשית שווה לקרוא את התגובות שלך.. אתה מביא לפה משפטים חזקים..:)
שנית, לפי דבריך:"..שבחורה חכמה אמיתית לא הייתה גורמת לשידוך שלה לפחד ממנה.."
אם הוא מפחד ממנה..-כנראה שזה לא שלו. בשביל מה להסתבך איתה אחרי החתונה?!

אני מבינה את מה שמיכלי אמרה, על סוג הבחורות שמשתחצנות עם מתנת ד'.. זה רק מוכיח על חולשה או נחיתות. ולפעמים על קטנוניות.. 
בכל מקרה כשיש כבוד בין השניים, נפתרים המון בעיות. אבל אם היא מזלזלת(ע"י הפגנת חוכמה תוך ביטול השני) או הוא מזלזל בהתנהגותה.. -אז אין פה מידות.. וחבל על הזמן.
לפעמים עלולה להיות תחושה שפיספסת מישהי 'חכמה'(כי כך היא הרשימה..), אבל אם היא לא נוחה.. ומעשיה ודיבורה והתנהגותה לא ראויות.. אז עזוב. הכל רושם אחד גדול. 
וכמו שהזכרת את חז"ל: ראשית חכמה-יראת ד'.
אבל-
יש בחורות שבאמת למדניות ומשכילות. וזה קצת מפריע לגבר, שכל דבר יודעות, ויש להן דיעה בכל ענין, ורוצות לבטא את עצמן ולהיות מעורות בכל החלטה. ישנם גברים שרוצים את ידם על העליונה, וזה פוגע באגו כשהמילה שלהם היא לא תמיד 'המילה האחרונה'.. 
יש טיפוסים יותר עריצים, ויש יותר 'חבריים'.. יש שמוכנים לוותר על כבודם למען השיתוף ותמימות דעים, ויש שלא מוכנים לסלוח על כבודם כשמישו(יותר נכון-מישהי) העירה או החכימה ונתנה דעתה על הדברים.. 
אדם צריך להכיר את עצמו לפני שהוא בוחר את זוגתו לחיים. כך יהיה קל יותר הבחירה ונכון יותר.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2009 09:26 לינק ישיר 

ראשית כל ,תודה רבה.

דבר שני,אין לי בעיה שתהיה לי אישה חכמה,רק אני דיברתי כאן על חכמה מסוג שונה,להיפך,הלוואי ותהיה לי אישה שתהיה בקיאה (אני מדגיש את המילה בקיאה) בהרבה תחומים ,אם זה התחומים הריאלים ואם זה התחום התורני,שתלמד אותי שנאמר "מכל מלמדי השכלתי"  ,אולי הפחד יותר מאישה אסרטיבית,או עקשנית,יותר מאישה חכמה,אישה חכמה אכן זה תענוג גדול.

תוקן על ידי חנושנוש ב- 11/06/2009 11:07:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2009 10:47 לינק ישיר 

הכוונה בקיאה,ולא רק היא חושבת שהיא בקיאה(ובתאכלס היא לא מבינה מה היא אומרת),אלא לכולי עלמא בקיעה בתחומים כאלה ואחרים,אם זה אין לי ממש בעיה,לא מתרגש לצאת עם מהנדסת מורה ומקצועות כאלה ואחרים,זה חכמה ראויה

תוקן על ידי cohenn ב- 11/06/2009 11:03:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2009 11:12 לינק ישיר 

COHENN כתב:
הרי כל גבר עם ראש על הכתפיים יעיף לכל הרוחות את הבחורה שתסתור אותו על כל מילה שהוא מוציא מהפה

זה לא גבר עם ראש על הכתפיים
זה גבר עם ראש על המותניים שאגרופיו מזדקרים להם מאי-שם...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2009 11:34 לינק ישיר 

האומנם?
את היית רוצה גבר שעל כל ציוץ שלך הוא יעמוד דום?שאת תהפכי להיות הבעל-הביתית?
במצב כזה יהיה חסר האבא בבית,האמא תהיה האבא והאבא יהיה כלומניק,ובזה אין תיקון לעולם.
ברגע שהאישה סותרת כל דבר שהגבר אומר ללא שיקול דעת,אלא מתוך דחף לא מוגדר להראות את מקומה ובנוסף איננה מבססת את ערכיה ,אני מרחם על הזוג הזה,לא רק על הבעל,אלא גם על האישה.
במקום זה אציין,שחבריי (אלה הנשואים),הגיעו למצב שכל דבר שהאישה אומרת להם,צודקת טועה האם מסכימים איתה,לא על זה אני מדבר,כי זה כבר מצב שאם הבעל יגיד לאשתו בסדר הוא מעביר את זה הלאה,ברגע שיתקן אותה,יקח לו הרבה זמן לשכנע אותה,וגם אחרי שהיא תשתכנע הוא גורם לריחוק בינהם ולתחושת פחד מהצד שלה,להבא היא תעשה צעדים לבד בלי לשתף אותה,לכן אחרי הנישואים זה עניין סבוך אחר.

עכשיו בשידוכים,אני לא רואה כל סיבה למה לא לסנן בחורה שסותרת את הבחור על כל מילה שיוצאת לו מהפה,אף על פי שהבחור דעתן ושכלתן.

אם עכשיו היא ככה,ברגע שהיא מציגה את עצמה לטוב,קל וחומר מה יהיה אחרי החתונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2009 13:23 לינק ישיר 

דווא ממך לא הייתי מצפה לאשכול כזה

"תורת אמת היא תמיד מעניינת, אך אין מגייעים אליה אלא אחרי שמואסים בגשמיות שעלי האדמות" [ד. ז.]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הפחד מבחורה חכמה,גם אתם מרגישים את זה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.