בית פורומים שידוכי חרדים

הפחד מבחורה חכמה,גם אתם מרגישים את זה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/6/2009 14:24 לינק ישיר 

אם תרצה או לא תרצה במודע או לא במודע במישרין או בעקיפין
האישה היא בסוף 'בעלת הבית' 'אבאמא'

צא ותווכח.
רק אם היא חכמה כמו שאתה מפחד ממנה יש לה גם בינה יתירה שמכוונת אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2009 16:15 לינק ישיר 

זאת דעתך משתוקקת,אולי פשוט לא הבנתי מה הכוונה הכוללת שלך,אני עדיין עומד על דבריי ממקודם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2009 16:31 לינק ישיר 

עשיתם פה בלגן...
אישה שמפגינה את החכמה שלה זה מעיד על חוסר ביטחון?
ומה עם גבר שמפגין את החכמה שלו?
כל יצור אנושי בין גבר ובין אישה שמפגינים את חכמתם בצורה תקיפה ודעתנית מידי זה לא טוב,
לא הייתי אומרת שזה מצביע דווקא על חוסר ביטחון. זה מצביע על תוקפנות אולי, על אימפולסיביות, על חוסר שקט.

וגבר שמפחד מאישה חכמה גם מעיד על חוסר ביטחון?
לא.
זה לגיטימי ביותר שגבר שרואה מולו אישה שהיא יותר חכמה ממנו "יפחד", זה באמת לא אידיאלי ולא מתאים
ואישה גם "תפחד" מגבר פחות חכם ממנה.
זה לא הולך יחד!

לעניות דעתי, בשביל זוגיות בריאה צריך שהגבר יהיה יותר חכם, גם כדי שיהיה קל יותר לאישה לכבד אותו וגם כדי שהוא ירגיש יותר ממנה.
אפשר גם אחרת, אבל זה לא אידיאלי.. אחרת זה דורש הבלגה ועבודת מידות, ולפעמים הצגות של האישה כמה היא קטנה וטפשה ולא מבינה...
אמרתי כבר קודם שזה בטבע של האישה "להתקפל" אבל יש גבול לרמת הקיפול האפשרית..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2009 16:35 לינק ישיר 

מסכים עם אופק בכל מילה ומילה שנאמרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2009 18:23 לינק ישיר 

חחח...

כל עצם הדיון נובע מאנכיות ואגו מפוצץ.

מה אכפת לי מי יותר חכם, מי מרוויח יותר, מי ומי ומי...

למה אתם מפשים התנגחויות? רמות? השוואות? התנצחויות?

אם הבחורה חכמה בעינייני קודש- זה דווקא מעניין. יש לך עם מי להתפלסף.לדבר. הרי זה העולם שלך-תגיד תודה שיש לה מדרך רגל בעולם שלך. למה אתה חושב שהיא למדה את הדברים הללו.משיעמום?לא! אלא רק כדי להכנס לעולם שלך....בשבילך..

אם היא חכמה בענייני החול- גם תגיד תודה. הבחורה רחבת אופקים.מעניינת. בעלת המון תחומי ענין, אינטלגנטית, מפרנסת יפה..

ואת, את יודעת. אז מה. את גם שותקת. הרבה.
מה אכפת לך לחייך לאיזה וורט שהוא מספר לך אפילו ששמעת אותו כבר מליון פעם?!- הוא הכין את עצמו לספר לך על זה, הוא מתרגש, למה להרוס לו...?!

רוצה להשוות ריכוזים? תגידי וורט משלך אח"כ...אבל תני לו את הבמה.

את הכבוד. את ההרגשה שהוא כובש. שהוא עושה את העבודה. שהוא גבר. שהוא יותר.
למה זה כואב לבנות? למה...?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2009 18:53 לינק ישיר 

חזק,אהבתי,את הקטע ההתחלתי של התנגחויות וזה,הכל למטרה טובה להוציא את האמת החוצה,זה לא באמת שאלא מסכימים איתי או אני עם אחרים,סה"כ כנראה לא הבנתי את מי שאמר את הדברים או שהםלא הבינו אותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2009 19:12 לינק ישיר 

קריסטל77 כתב:
את הכבוד. את ההרגשה שהוא כובש. שהוא עושה את העבודה. שהוא גבר. שהוא יותר.
למה זה כואב לבנות? למה...?

את באמת לא יודעת למה?

את לא רוצה להרגיש שבעלך עולה עלייך בכל זה?
את רוצה ילדונצ'וק שמתייחסים אליו יפה ולשחק אותה כאילו הוא גאון המדינה שלך?
רוצה להסתכל עליו בעיניים זוהרות ובפנים לדעת שזה חשוך?
לחיות בהצגה?

בכיף, מפרגנת לכל אלו...
שיהרסו לעצמם את החיים...

אבל אני לפחות וכל אישה בריאה רוצה שהגבר שלה יהיה גבר גבר. באמת אחד כזה.
לא לתת לו הרגשה שמבוססת על כלום.
שתהיה מבוססת חזק חזק.

זה שהיום מחנכים בסמינר לחיות בהצגה, זה עצוב נורא.
ולי זה נורא כואב.
זה אומר שמשהו בדור שלנו מעוות בעניינים הללו מהיסוד, אישה לא אמורה להציג.
אולי רק אישה ש"אכלה אותה"
אני לא אומרת שא"א פה ושם... אבל לחיות כך כדרך חיים? אני לא אעשה את זה לעצמי!

רוצה גבר, לא נמושה.
סורי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2009 20:20 לינק ישיר 

אף אחת לא תרצה לחיות בהצגה כל החיים שלה,אנחנו מדברים על נקודות קטנות,וזה לאו דווקא מבחינתה אלא גם מחבינתו,במידה והבחורה מספרת לך משהו,אל תגיד לה ששמעת את הסיפור הזה כבר,תשתוק ותיתן לה את הכבוד המגיע לה "תשחק אותה" שאתה לא מכיר את הסיפור,זה דרך ארץ שנאמר :"יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ שיגיעת שניהם משכחת עוון",בלי המוסר המינמלי של לתת כבוד ולשמוע אחד את השני,ואפילו שלא מסכימים אז לתת בכל זאת הרגשה של ואיי "פעם ראשונה שאני שומע",זה מוסיף לפעמים,אז כן יש הצגות,אבל הצגות אלו מועילות בלבד,בנוסף שניתן לשנות מילים לגבי אם שואלים אותך על דבר תורה : "האם אתה בקיא במסכת כך וכך " ניתן לומר שלא !,משום ענווה (מסכת בבא מציעא).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2009 20:53 לינק ישיר 

אופק20 כתב:

זה שהיום מחנכים בסמינר לחיות בהצגה, זה עצוב נורא.
ולי זה נורא כואב.
זה אומר שמשהו בדור שלנו מעוות בעניינים הללו מהיסוד, אישה לא אמורה להציג.
אולי רק אישה ש"אכלה אותה"
אני לא אומרת שא"א פה ושם... אבל לחיות כך כדרך חיים? אני לא אעשה את זה לעצמי! 

1. באמת כך מחנכים בסימנר?
2. תראו את החיים של החילוניות שהם לא "מציגים" הם טובים יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2009 20:58 לינק ישיר 

COHENN כתב:
אף אחת לא תרצה לחיות בהצגה כל החיים שלה,אנחנו מדברים על נקודות קטנות,וזה לאו דווקא מבחינתה אלא גם מחבינתו,במידה והבחורה מספרת לך משהו,אל תגיד לה ששמעת את הסיפור הזה כבר,תשתוק ותיתן לה את הכבוד המגיע לה "תשחק אותה" שאתה לא מכיר את הסיפור,זה דרך ארץ שנאמר :"יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ שיגיעת שניהם משכחת עוון",בלי המוסר המינמלי של לתת כבוד ולשמוע אחד את השני,ואפילו שלא מסכימים אז לתת בכל זאת הרגשה של ואיי "פעם ראשונה שאני שומע",זה מוסיף לפעמים,אז כן יש הצגות,אבל הצגות אלו מועילות בלבד,בנוסף שניתן לשנות מילים לגבי אם שואלים אותך על דבר תורה : "האם אתה בקיא במסכת כך וכך " ניתן לומר שלא !,משום ענווה (מסכת בבא מציעא).

יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ, הכוונה לתורה ועבודה, לא לכבוד, שים לב לסיפא של המשפט.

זה כמובן נאמר על ידי מזרחיסטים וראוי לא לצטט את זה בפורום חרדי!!!

נ.ב. הצגות נועדו למצב שאין ברירה ולא מלכתחילה. אם אתה נשוי ורואה שרעייתך עשתה דבר שאינו תקין, ח"ו ללעוג לה אלא שיש לשבח אותה ולנסות לעזור לה להחלץ מהמצב בו היא מצויה (וכמובן זה להיפך). אבל להתחתן עם מי שמראש אתה רואה שהחיים עימה יהיו הצגה אחת גדולה, הרי בשביל זה נפגשים כדי שתכיר את האדם ואחרי הפגישה תאמר לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2009 22:30 לינק ישיר 

"זה כמובן נאמר על ידי מזרחיסטים וראוי לא לצטט את זה בפורום חרדי!!! "

תתפלא אבל שמעתי בדיוק אתמול את העניין של שילוב המוסר עם לימוד התורה,עניין זה שמעתי דווקא מרב "סופר" חרדי לכולי עלמא,ברור שכוונת המשורר הייתה אחרת "תורה ועבודת השם",אבל היום בדיבור "דרך ארץ" הכוונה מוסר.

תוקן על ידי cohenn ב- 11/06/2009 22:28:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2009 23:00 לינק ישיר 

COHENN כתב:
"זה כמובן נאמר על ידי מזרחיסטים וראוי לא לצטט את זה בפורום חרדי!!! "

תתפלא אבל שמעתי בדיוק אתמול את העניין של שילוב המוסר עם לימוד התורה,עניין זה שמעתי דווקא מרב "סופר" חרדי לכולי עלמא,ברור שכוונת המשורר הייתה אחרת "תורה ועבודת השם",אבל היום בדיבור "דרך ארץ" הכוונה מוסר.

תוקן על ידי cohenn ב- 11/06/2009 22:28:59

בהחלט שאינני יודע מיהו הרב הסופר חרדי.

מצד אחד אני יודע שהברטנורא מפרש את המונח "דרך ארץ" מלאכה או סחורה.

מצד שני אני יודע שלא כותב המשפט ולא הפרשן זכו לשמש את החזו"א.

ממילא אני מסיק שמדובר במשפט בעייתי מבחינת השקפה ויתכן שהוא הגיע מחסרון בהשקפה.

בכל מקרה ראוי שלא תסיט את האשכול מסוגיית הפגישות.

אם בחורה מתחילה להתחכם איתך בפגישה, תנסה לבחון איתה את פרשנות המשפט. אם היא מכירה את הפרשנות של הברטנורא, תסביר לה שזו פרשנות בעייתית מבחינת השקפה ותרצה לה את הפרשנות הנכונה וכך תביך אותה וממילא היא לא תרים את האף עד סוף הפגישה (אם היא תעמוד על שלה תסביר לה שיש לה פגם בהשקפה ותעמוד על הטיעון הזה).

אם היא לא מכירה את הפרשנות של הברטנורא, תנסה לשחק איתה עם שני הפרשנויות דלעיל (ז"א אם היא תגיד פרשנות אחת תתעקש אתה על השניה). אם היא ממשיכה להתעקש, תשלוף לה את הברטנורא ותשאל אותה למה לדעתה הוא לא מפרש את הפרשנות שלה.

בסוף, אתה בהחלט יכול להפתיע אותה עם שאלה בסגנון כיצד לדעתך היה הברטנורא מפרש את המשפט "דרך ארץ קדמה לתורה". לדעתי היא בהחלט תהא מובכת, כי זה בהחלט סותר את כל השקפת העולם שלה.

אפשרות יותר מפתיעה למשפט הזה היא שתספר לה שאחד מפרשני המשנה מפרש כך את המונח "דרך ארץ" וכשהיא תחשוב שמדובר בקהתי, תגיד לה שזה דוקא הברטנורא.

כמובן שהתוצאה היא שמפגישה כזו אתה יוצא גבר גבר והיא חסרת ידע נכון בפרקי אבות/בפרשנות.

נ.ב. כמובן שאם הבחורה תדע את כל הפלפול דלעיל, סימן שהיא ראתה את זה באינטרנט. אם כך אתה יכול להודיע לה שאינך מעוניין בבית עם אינטרנט ותראה לה מיהו הגבר.

בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2009 23:06 לינק ישיר 

שרפ אתה אחד החזקים.אהבתי הכל חוץ מהעניין שלשמש את החזון איש,אבל את בוא נגיד שהוא בן של הרב עובדיה ,אז זה מספיק קרוב.

ולגבי העניין שלבייש אותה בפגישה,ולהוציא אותה אפס,זה ממש לא הגישה שלי,כי סבבה יצאתי גבר,אבל מה יצא לי מהכלל? הרי גם ככה לפגישה הבאה אני לא אצא איתה,אז יצאתי גבר,אבל מה בתאכלס יצא לי ? ביישתי מישהו אחר,ויצא לה החשק מבני תורה.

לכן עדיף לשתוק ,ולהגיד בסוף לשדכנית ,לא!

מה שכן ,אהבתי נורא את כל שאר דבריך.אמר לי לא מזמן אחד האנשים שברגע שרואים כזאת בחורה מקשים עליה קושיות מהגמרא ומכל מקום,להראות לה מי הגבר,כמו ספרי לי על פילגש בגבעה ,בדיוק מה הסיפור שם,למה היא ברחה מהבית,מה בעלה עשה לה,ובסוף לפתוח לה את הסיפור עם המפרשים וככה אתה יוצא מלך,איך לומר את זה,אולי זה דרך נכונה,אבל זה כזה לא אני.

תוקן על ידי cohenn ב- 11/06/2009 23:06:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2009 23:18 לינק ישיר 

ח"ו לא התכוונתי לבן של הרב עובדיה שליט"א.

הכונה היא לרבי עובדיה מברטנורא (שכמובן היה ממוצא איטלקי ערש ההשכלה בסוף ימי הביניים) הוא כמובן היה בנקאי בעיסוקו http://jic.tau.ac.il/moreshet/_repositoryMN82/p_it_010.pdf
בטרם עליתו לארץ ישראל.

יש לזכור שגם רבן גמליאל בנו של רבי יהודה הנשיא, כותב האמרה, היה ממשפחתו של רבי יהודה הנשיא שהתירו להם לספר בחכמה יוונית (ב"ק פב:).

ח"ו הרי ברור לך שלא התכוונתי שתפגע בבחורה סתם. פשוט תנחית אותה לקרקע ואז היא תעריך אותך ותתקדם בהמשך כמו בת חוה רגילה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2009 23:59 לינק ישיר 

נראה לי שאיבדת אותי בדרך ,ממש אבל,מי חשב שדיברת על הבן של הרב עובדיה?
הרי רשמת ברטנורא-איך יכולתי להסיק שהברטנורא זה הבן של הרב עובדיה?
תנסה לחזור על כל התגובות פה,ואולי יסתדרו לכו הדברים בראש,
אני הבנתי טוב מאוד את דבריך.

פשוט דיברת על זה שכנראה האיש שדרש איננו שימש את החזון איש,אז אמרתי לך,אומנם האיש שדרש ואמר שהכוונה של דרך ארץ בזמננו היא למוסר איננו שימש את החזון איש,אך הוא הבן של הרב עובדיה יוסף שליט"א,שדווקא נראה לי שכן אפשר לסמוך על השקפותיו.

בדיוק באותה דרשה הוא דיבר על רבן גמליאל בנו של רבי יהודה הנשיא,על רבן גמליאל דיבנה,ועל המשך הדור..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > הפחד מבחורה חכמה,גם אתם מרגישים את זה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.