| נשלח ב-12/6/2009 13:19 |
|
| |
התבשרנו על ועדה חדשה
אז אחרי הועדה למען השבת, למען טוהר מחנניו, למען הכסף, למען משמרת הקודש והצניעות, הועדה של חזי לעניני שערות, ועדת רבנים לעיניני תקשורת, ועדת איכלוס, ועדה לכשרות הנסיעה הציבורית
התבשרנו היום על ועדת הצביון היהודי
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=10097&cat_id=1 זהו יום משמח ביותר שהנה סוף סוף עוד יהודי מצתרף לממשל הפנאטי-איראני שלנו
ובקרוב יהודים אל יאוש! ועדה לעניני גרבים ועדה לעניני מחיצות ועדה לעניני מסעדות וועדה לעניני צלמים ותזמורות ועוד היד נטויה
הכל מותרין לכם הכל שרויין לכם אין כאן לא כסף, לא נידוי, ולא שיסוי, לא דין ולא דיין. אבל יש כאן סטיה מלוכה וכניסה לצינעת הפרט וכשם שעושים העסנים מהחלונות הגבוהים כך יהיו מותרין לאזרח כל הארץ היושב מובטל בלי שטאלע ומחפש משמעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2009 15:47 |
|
| |
נמאס כבר מלהתעצבן. במקום בואו נפרגן לעוד עסקן שירויח עוד כמה פרוטות,ויזכה לכמה כותרות
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2009 21:45 |
|
| |
פצעי_אוהב:
בדיוק כמו שאתה מצפה שלא יפריעו לך לפתוח כל מיני ועדות, אותם אנשים מצפים ממך שלא תפריע להם. אתה תעשה את שלך, והם יעשו את שלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2009 21:53 |
|
| |
ההבדל הקטנטן הוא, שהם מקימים ועדת כפיה וישר מתחילים לאיים על כולם. אם פצעי יעשה ועדה כזו, אני אצא נגדו אם יהיה לי זמן פנוי. אם לא, אשתדל לפתוח אשכול נגדו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2009 02:43 |
|
| |
"כשלקחו את הסוציאליסטים לא מחיתי, כי לא הייתי סוציאליסט. כשלקחו את
הקומוניסטים לא התנגדתי, כי לא הייתי קומוניסט, כשלקחו אותי כבר לא
נשאר מי שיתנגד"
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 07:18 |
|
| |
למרות שגם דעתי אינה נוחה מאופן התנהלות הועדות השונות, אני מסתייג בנחרצות מהודעת הפתיחה של פצעי אוהב. ההודעה שנכתבה באופן ציני, מבטלת לחלוטין את עצם הקמתן של הועדות, ובנקודה זו אני בהחלט מזדהה עם chouteng שהקמת הועדות היא זכות לגיטימית ובמקרים רבים אכן מדובר במטרות מוצדקות. ניתן כמובן לדון ולהתווכח על כל ועדה בפני עצמה, האם מטרותיה מוצדקות, אבל לא ניתן לעשות זאת באופן גורף. הבעיה הכוללת של הועדות היא בעיני דרך הכפיה המשותפת לרובן.
פצעי אוהב בהודעתו, רומז למספר האשמות כלפי אותן ועדות. 1. פנאטיות 2. דרך להשגת כסף 3. כניסה לצנעת הפרט 4. הקמתן נובעת משעמום ובטלה. אני סבור שאלו הן האשמות לא מבוססות ובמקרים רבים לא נכונות, ושאין צורך להגיע אליהן בשביל להתנגד לאופן הפעילות של הועדות.
אני מאמין שחלקן הגדול של הועדות הוקם על ידי יהודים יראי שמיים, מתוך דאגה ואכפתיות למצב הקיים באותו נושא. הם גם זוכים בדרך כלל לגיבוי של רבנים בכל הדרגים, הנובע ג"כ מיראת שמיים אמיתית. עצם העובדה שהמטרה נוגעת לחיי הפרט אין בה בעיני פסול וחדירה לצנעת הפרט, כל עוד הדברים נעשים בדרך הראויה. רובן של המטרות גם אינן אמורות להיות מוגדרות פנאטיות, היות והן נוגעות לשמירה נורמלית על מצוות שונות וסייגים הגיוניים.
מקוצר הזמן, ברצוני להתייחס רק לועדה האחרונה שבה אנו עוסקים. של "הוועד לשמירת צביון העם היהודי" שמטרתו לדאוג לסביבה ההולמת ביותר את הנופשים החרדים בימי החופשה בבתי המלון ובתי הארחה. ועד זה הוקם כפי הנראה על ידי רבנים מפורסמים ומוכרים [יוסף חיים קופשיץ, שלמה בן שמעון, דוב לנדאו, שמואל אליעזר שטרן, מרדכי גרוס, יהושע הורוויץ] וזכה לתמיכה מיידית של גדולי הרבנים החרדיים הגרי"ש אלישיב הגראי" שטיינמן והגר"ש וואזנר. אין כאמור טעם להאשים את כל אלו בהאשמות הנ"ל, אבל בהחלט אני מאשים אותם בשימוש בדרכים לא ראויות.
מלבד השימוש בשם יומרני ומגוחך, שכן עם כל הכבוד לנושא נדמה ש"שמירת צביון העם היהודי" הוא ביטוי קצת יותר גדול מאשר הנושא שלשמו הוקם הועד, ניתן לראות כיצד עם הזמן השתכללה שיטת הפעולה. במכתב מחודש אייר תשס"ח אנו רואים פניה לציבור להישמר ממכשולות שונים ולהעדיף מקומות מוסדרים, זוהי בעיני פניה לגיטימית הנותנת לפרט לבחור את בחירתו. במכתב מחודש אייר תשס"ט, כבר מדובר בהפעלת לחץ על נותני ההכשרים וזהו צעד ראשון לכפיה פסולה. ככל הנראה, הבינו חברי הועד שהציבור לא ייענה לקריאה חשובה זו מרצונו ולכן הוחלט לאלץ אותו לעשות זאת, על ידי מניעת ההכשר ממקומות אחרים. הצעד החדש הוא כפיה על העיתונים להימנע מפרסום נופשים ללא אישור הועד, והצעד הבא עלול להיות סנקציות כנגד המשפחות שינפשו במקום ללא אישור. דרך זו של כפיה היא מסוכנת ביותר, והיא רחוקה מרחק עצום מקריאה לציבור לנהוג כך או אחרת ופעילות בהסברה ובשיטות תחרותיות מקובלות.
אני סבור שהניסיון לתלות את האשם באיש ציבור כזה או אחר הוא התחמקות ממציאת האחראים למצב, הכתובת היא הרבנים החשובים הנ"ל הנותנים גושפנקא ונוטלים אחריות על פעילות הועד. הם עצמם נוטלים במכתבם אחירות במילים "שמונו על ידינו", אין צורך בכל פעם להאשים את הש"ג.
מתבי הרבנים מופיעים כאן http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=9711&cat_id=2
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 10:32 |
|
| |
לכותבים, להזכירכם העולם (וגם הרבנים הנכבדים והראוים שומרי צביון העם היהודי) מונע ע"י שלושה גנרטורים: הקנאה, התאוה והכבוד הועדות למיניהן וכל הסדים שבהם מוכנס היהודי החרדי בכל פעם שהוא אמור לבצע את בחירתו האישית כגון טלפונים כשרים, פאות כשרות, שפע שוק וכו' נובעות מצירוף שלושת המנועים שהוזכרו לעיל. כל "רה"ג" בועדה וההרכב שלו לשלושת המנועים. לכן לדעתי, על הציבור להתחיל לבחור בעצמו ואין צורך שכל מיני אינטרסנטים יקבעו לנו מה טוב לנו. הגיע הזמן שגם ה"רבנים הגאונים" מרכיבי הועדות השונות יתחילו לתת קרדיט ליכולת החשיבה והבחירה של כל יהודי ויהודיה באשר הם. ובמקום שידאגו לעולם הבא שלי, שידאגו לעולם הזה שלי ולעולם הבא שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 11:17 |
|
| |
קטסטיבנס, אין בדבריך אלא השמצה זולה. ולהזכירך, פורום זה אינו לוח מודעות במאה שערים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 11:34 |
|
| |
אני לא חושב שכתבתי משהו שונה מ"פצעי_אוהב" פרט לזה שהוספתי את הסיבות לכך ואיך לדעתי יש להתמודד עם הועדות למינהן. אם בעיניך זה חיובי וטוב אז אדרבא שיבושם לך ואתה מוזמן ללכת אחרי כל הועדות שמקבלות אתהכשרי מרן ומרן ומרן ודרכך סלולה. אני חושב שהפשקווילים של מאה שערים בד"כ אומרים הפוך ממה שכתבתי לעיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 11:40 |
|
| |
קטסטיבנס בין אם אתה צודק או לא, הנחת יסוד היא שלצבור אין ואסור שתהיה לו בחירה.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 15/06/2009 11:45:01
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 12:48 |
|
| |
| קטסטיבנס כתב: |  |
אני חושב שהפשקווילים של מאה שערים בד"כ אומרים הפוך ממה שכתבתי לעיל.
|
|
לא הבנת את כוונתי, בלוח המודעות במאה שערים ניתן להשמיץ וכאן בפורום לא.
פצעי אוהב זלזל ב"וועדות" באופן כללי ובעסקנים העומדים בראשם ולא על רבנים העומדים בראש הוועדות למיניהם שלדבריך אף הם כמו העסקנים מונעים על ידי הקנאה התאווה והכבוד. עם כל הכאב או הזלזול ניתן לדבר סרה בישויות ולא באנשים הראויים באמת לכבוד.
תוקן על ידי יהודים ב- 15/06/2009 12:48:08
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 12:50 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | קטסטיבנס
בין אם אתה צודק או לא, הנחת יסוד היא שלצבור אין ואסור שתהיה לו בחירה.
|
|
באמת מוזר שגם אלוקים נקט בדרך דומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 14:40 |
|
| |
1.אתה באמת כופר בכך שהרשות ביד כל אדם לבחור?
ואני בתומי עדיין מאמין ש"הכל צפוי והרשות נתונה"
2.ציבור הם אוסף של אנשים בוגרים שאמורים לבחור אני לא חושב שציבור כ"ציבור" הוא גוף
שבוחר אלא זו תוצאה של בחירת כל פרט שבו.
3.אם השתמע שהרבניםהם המונעים ע"י קנאה וכו' אז לא לזה התכוונתי, רק לבימינו יש אינפלציה בתואר "רב" וגם ה"רה"ג" כך שקשה להבדיל לעיתים בין הרבנים לעסקניהם.
4. עוד ענין - שלי לא ברור תמיד מי מוביל את מי ורק להזכירך את המשנה האחרונה במסכת סוטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2009 17:32 |
|
| |
לא התכוונתי לזלזל ח"ו בשום רב ואם זה היה נשמע כך אני מתנצל על כך
אבל בן ציון היקר
תאמר לי מה אנחנו ילדים קטנים שכל דבר צריכים לומר לנו אייך צריך לפעול ולהתנהג
אם כל הכבוד הגיע הזמן להפסיק ולגדל כאן דור של טמבלים שלא יכול לחשוב כלום והוא נהפך למרובע בכל דבר בעוד עשרים שנה מי שלא יקנה נייר טואלט וחומרי ניקוי ללא השגחה וללא אישור ועדה רוחנית לא יהיה ראוי לבוא בקהל ככה זה מתחיל מהכניסה המטורפת לכל פרט בחיינו הגם שלכאורה יש בחלק מן הדברים צדק אבל אין צורך בלהקים ועדה על כל דבר די יהיה בזה שיכתבו על כל נושא הדורש שימת לב של הציבור כתבה בעיתון וידע הציבור להיזהר
הועדות האלו מביאות לתוצאה בה אנשים לא יהיו מסוגלים לחשוב בכלום הכל יחליטו עבורם אנשים אחרים האם יש לך רעה חולה מזה ועדה זה דבר שצריך לקום רק במקום צורך מיוחד מאוד מאוד אבל מה שקורה היום זוהי מחלה ממארת
ואתן לכך סיפור מהרב וולבה ששופך אור לאן מובילה התופעה הזו של סתימת מחשבת המוח אצל האנשים וגידולם בתור רובוטים אורגניים
המשגיח הרב וולבה נשאל:
מה תפקידם של המשגיחים, מה הם יצרו?
תשובה :
הם יצרו בחורים, הם עיצבו אישיות. הם חינכו לעצמאות! כשהסבא מסלבודקה ביקש לייסד את ישיבתו, שאל את רבו, רבי ישראל סלנטר, מהו תפקידו. "להחיות רוח שפלים ולהחיות לב נדכאים", אמר ר' ישראל. את זאת הם עשו. הם רוממו את הבחורים, הם גיבשו את השקפת עולמם, הם לימדו אותם לחשוב בעצמם!
היום באים אליי בחורים בשאלות, הם רוצים שאני אחליט עבורם בשאלות של חיים, בקביעת עתידם וגורלם. הם אינם מסוגלים ליטול אחריות, אינם יכולים לקבוע עמדה. זה מדאיג, זה נורא! בחור צריך לשאול דעת תורה לאחר שיגבש לעצמו עמדה, ידע את הצדדים, וכשישמע דעת תורה יוכל להבינה, ולכוון את דרכו בעתיד לאורה. בחור שרוכש עצמאות במחשבה, רוכש עצמאות גם במעשה. הוא אינו מחקה אחרים, אינו פוזל לכל עבר, לא מעניין אותו מה אומר פלוני ומה עושה אלמוני. הרי זהו הסעיף הראשון, בשולחן ערוך: "ואל יבוש מפני המלעיגים" ... כך ימצא אדם את דרכו בעבודתו, במעשיו, בעולמו.
כך נבנה אדם
 |
|
|
|
|
|