|
|
| נשלח ב-14/8/2012 22:31 |
|
| |
גאולה ללא משיח בן יוסף?
לכל העוסקים בחידת מב"י השלום והברכה.
כמו רבים אני עוקב בעניין אחרי מסרי הרב ניר בן-ארצי שליט"א, ואף שמח ומתחזק בצפייה לגאולה.
אם כל זה שמתי לב שכבוד הרב מדבר על משיח בן דוד ולא מזכיר כלל משיח בן יוסף. כמו כן הרב מדבר על מלחמות פנימיות
במדינות ערב שיהרסו עצמן מבפנים. מסוריה ועד מצרים ועד טורקיה. לגבי אירן הרב מדבר על רוסיה וארה"ב שילחמו במשטר האייאטולות כתף אל כתף. הלוואי וכך יהיה, כי אז מדובר בגאולה כמעט על "מי מנוחות" מבחינת מדינת ישראל.
בינתים אינני מסיר שיטת לימודי כי דברי הרב לא מתיישבים עם הבנתי את מהלכי הגאולה ועניין תשובת ישראל. נכון שאירן גרענית היא סכנה גדולה לרוסיה אף יותר מלארה"ב, אבל קשה לי להבין למה ישתף פוטין ששונא את ארה"ב ואובהמה שיתוף פעולה צמוד כשהוא יכול להינו אוליה גם מפירוק אירן מנישקה האטומי וגם הקזת דם של צבא מערבי כלשהו? בסוריה הוא מסכן יועצים צבאיים, מדוע שפתאום לאחר ששקל למכור טילי נ"מ מתקדמים נגד תקיפה של הכורים באירן, ישלח צבא להלחם באירן? בניתוח ארצי זה נראה תמוה. אבל לב מלכים ביד השם. אני הקטן שאין לי רוח הקודש, סבור שאירן היא מפתח מרכזי
לגילוי משיח בן יוסף בצפון, והוא בוודאות איננו רה"מ הנוכחי- בנימין נתניהו. אשמח לטעות אשמח שלא יעופו טילים ושעם ישראל ייחסו את נפילת אויבינו המיידיים ע"י עצמם ועל יד אדום (ששונא לישראל כמוהם) לישועת השם, ותהיה נהירה לבתי מדרש של כל חלקי העם, יפסקו מצעדי ה"גאווה" בתל אביב ובירושלים. העיתונות תקבל על עצמה את הלכות לשון הרע, האינטרנט יטוהר על ידי גדולי ישראל ובכלל תהיה אחדות בין כל הזרמי של יראי השם וחושבי שמו.
משהו חסר לי בתמונה של מסרי הרב בן-ארצי שליט"א. אבל אולי תפקידו של הצדיק לבשר רק בשורות טובות.
ימים יגידו. בכל אופן אני מזיז לפי השגותי בגאולה מפני ראיית הרב, עד שיתבהרו דברים במציאות המעורפלת עבורי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2012 23:02 |
|
| |
הרב בן ארצי הוא חרטטן חסר משמעות שכל קשר בינו לבין נבואה הוא מקרי בהחלט...גוג ומגוג בפתח, משיח בן יוסף הוא מדינת ישראל עצמה, הוא בחינה ולא אדם מסויים, כל המנהיגים הציוניים החל מהרצל ועד ימינו הם ניצוץ/חלקיק מבחינה זו, ופיפי נתניהו הוא הבחינה המסיימת של מב"י, ואכן ביבי ר"ת=בן יוסף בא יומו, וכן ביבי ר"ת=בל ייראה בל יימצא, מב"י ייתן מכה ניצחת על סוריה ולבנון/חיזבאללה בצפון, אך משם תתחיל מפלתו ואחריו ישלוט מב"ד בכח הזרוע דקדושה בב"א.
אז...שלא יעבדו עליכם!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2012 23:37 |
|
| |
מגיבובי מילותיך ניכר שתואר "החרטטן" נאה יותר לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2012 21:53 |
|
| |
תודה לך ידידי המקפץ, בכל מקרה ימים יגידו, אני חוזר ואומר, בן ארצי הוא לא יותר מחקיין שמקפל בתוכו את כל האובות והידעונים בימינו, הוא לא יודע כלום בנבואה, האמירות שלו כלליות ומייצגות מציאות קיימת, אין בהם שום נבואה, גוג ומגוג בדרך לצערנו, ומב"י גוסס...וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2012 08:47 |
|
| |
הודעה מתוקנת-גאולה ללא מלחמה?
לכל העוסקים בחידת מב"י השלום והברכה כמו רבים אני עוקב בעניין אחרי מסרי הרב ניר בן-ארצי שליט"א, ואף שמח ומתחזק בצפייה לגאולה
אם כל זה שמתי לב שכבוד הרב מדבר על משיח בן דוד ולא מזכיר כלל משיח בן יוסף. כמו כן הרב מדבר על מלחמות פנימיות במדינות ערב שיהרסו עצמן מבפנים. מסוריה ועד מצרים ועד טורקיה. לגבי אירן הרב מדבר על רוסיה וארה"ב שילחמו במשטר האייאטולות כתף אל כתף. הלוואי וכך יהיה, כי אז מדובר בגאולה כמעט על "מי מנוחות" מבחינת מדינת ישראל.
בינתיים אינני מסיר שיטת לימודי אף כי דברי הרב לא מתיישבים עם הבנתי את מהלכי הגאולה ועניין תשובת ישראל. נכון שאירן גרעינית היא סכנה גדולה לרוסיה אף יותר מלארה"ב, אבל קשה לי להבין למה ישתף פוטין ששונא את ארה"ב ואובהמה שיתוף פעולה צמוד, כשהוא יכול להינות אולי גם מפירוק אירן מנשקה האטומי וגם הקזת דם של צבא מערבי כלשהו? בסוריה הוא מסכן יועצים צבאיים, מדוע שפתאום לאחר ששקל למכור טילי נ"מ מתקדמים נגד תקיפה של הכורים באירן, ישלח צבא להלחם באירן? בניתוח ארצי זה נראה תמוה. אבל לב מלכים ביד השם. אני הקטן שאין לי רוח הקודש, סבור שאירן היא מפתח מרכזי לגילוי משיח בן יוסף בצפון, והוא בוודאות איננו רה"מ הנוכחי- בנימין נתניהו!
אשמח לטעות בהשגותיי!! אשמח שלא יעופו טילים ושעם ישראל ייחסו את נפילת אויבינו המיידיים ע"י עצמם ועל ידי אדום (ששונא לישראל כמוהם) לישועת השם. ותהיה נהירה המונית לבתי מדרש של כל חלקי העם, יפסקו מצעדי ה"גאווה" בתל אביב ובירושלים. העיתונות תקבל על עצמה את הלכות לשון הרע, האינטרנט יטוהר על ידי גדולי ישראל ובכלל תהיה אחדות בין כל הזרמי של יראי השם וחושבי שמו.
משהו חסר לי בתמונה של מסרי הרב בן-ארצי שליט"א. אבל אולי תפקידו של הצדיק לבשר רק בשורות טובות.
ימים יגידו. בכל אופן אני מזיז לפי שעה השגותיי בגאולה מפני ראיית הרב, עד שיתבהרו דברים במציאות המעורפלת עבורי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2012 21:10 |
|
| |
לכל העוסקים בחידת משיח בן יוסף השלום והברכה צר לי שהמערכת שיבשה את כתיבתי האחרונה. מכל מקום אנסה לענות למכונה "סחלה". השיטה שמדינת ישראל היא בעצמה "מב"י" ידועה לי. מחזיקים בה תלמידי חכמים גדולים בינינו, ביניהם הרב אשכנזי זצ"ל המוכר בכינוי "מניטו". קראתי אף את דבריו על משיח בן יוסף. אלא שמחילה מכבוד תורתו שיטתו אינה מתיישבת עם פשט דברי הנביא על המספד הגדול. ואף לא עם פשט הדברים של דברי הרב י.א.הכהן קוק זצוק"ל, לפטירתו של הרצל. ובודאי שלא לדברי "קול התור " של רבי הלל משקלוב חתנו של הגאון מוילנה זצוק"ל. אבל מכיון שזו דיעה של תלמידי חכמים גדולים אינני פוסל אותה על הסף.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2012 21:38 |
|
| |
לא קשיא כלל עניין ההספד, שכן ניתן להספיד גם מדינה ולא רק אדם מסויים, הרב קוק אמר בפירוש שהרצל הוא ניצוץ מב"י, ולכן גם לא קשיא משום שכל מנהיגי ה"ציונות" לדורותיהם עד לימינו אנו, הן אותה בחינה כמו הרצל, וכל אותם ניצוצות מהוות נשמה אחת והיא מב"י, וכן כל מנהיגי הציונים עד היום רובם רע ומיעוטם טוב, ואותו מיעוט הוא אותו ניצוץ דקדושה, כמו כן לא הבנתי מהי הסתירה לשיטת הגר"א? אליבא דהגאון מדובר על קיבוץ הגלויות, וקיבוץ הגלויות נעשה ע"י הציונות...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2012 11:23 |
|
| |
בקיצור, מה וקורה ? לא זז כלום, הציונים מתקפלים כל פעם מחדש! אין מלחמה - אין גאולה !
לגבי הרב ניר בן ארצי, הוא לא נביא , הרמבם מרחיב רבות על סוג זה של אנשים להגדרתו ניקראים בעלי הכוחות, נישמתם מסוגלת ללקט שיחות מאחורי הפרגוד, וזה הכל , לא מדובר בשמיעת בת קול המבשרת אשר עומד לקרות, לכן בעיקרון לצערי הרב אין להם בסיס לדבריהם, אין אפס שלפעמים הם מלקטים מידע עדכני שיוצא על הפועל כפי שהרב מצליח לפגוע מספר פעמים בתחזיות כאלה ואחרות, אבל אנשים אלו צריכים מאוד להיזהר לא לעבור את סף בעלי הכוחות ולהפוך לנביא שקר, כי אז יבואהאליהו ויצטרך לתלות אותם , וחבל ,לא יהיה נעים !לאבד עילם הבא על גאווה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 10:43 |
|
| |
דיוק בפשט
לכל העוסקים בחידת מב"י השלום והברכה
אכן קראתי תגובתך סחלה. היא הנותנת לגבי הרצל. הרצל היה יהודי בשר ודם והרב מתיחס אליו בהספד כניצוץ
קרי חלק קטן ולא שלם ממשיחות בן יוסף. אין סיבה לא להניח שיש מנהיג שהוא בן אפרים שלם כגון יהושוע בן נון, ירבעם בן נבט (שהיה צדיק עצום ותלמיד חכם עצום ונרמז לו במדרש שהוא יכול לגלגל את הגאולה השלמה עד ששאל מי בראש) ועוד
האר"י הקדוש העיד שהוא גלגולו של משיח בן יוסף אלא שבזמנו המציאות הגשמית עוד לא הבשילה לגאולה לכן בפשט אין סיבה להניח שמשיח בן יוסף הוא מנהיג צדיק בשר ודם.
אין יותר כוונה להכנס לעניין זה. אשתמש בדברי הרמב"ם "ולא נדע איך יהיה עד שיהיה"
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 10:58 |
|
| |
אולי איתות מן השמים
לכל העוסקים בחידת מב"י
אני מנצל פורום זה להעביר מכתב בקשה שקבלתי דרך ידיד
אולי הבנתי את תהליך הגאולה דרך מלחמה קשה במזרח התיכון שישראל מעורבת בה לא לגמרי הזויה בתסריט הגאולה
הנה הדברים:
שולח: Ortal Netanel
נושא: Fw: העבירי דחוף בבקשה נושא: העבירי דחוף בבקשה חברות יקרות שלום ביום חמישי האחרון ראו מקורבי הצדיק הרב קוק הקדוש מטבריה את הרב בוכה ונסער ואמר להם תדעו לכם שיש גזרת מלחמה קשה מצד אירן (פרס) וכדי לבטל אותה כל עם ישראל צריכים לשבת ולבכות לבורא עולם, אני לבד זה לא מספיק! להעביר הלאה ( זה בדוק ממקור צמוד לרב!!! לא שמועה !!!!!) חברות יקרות, זה לא סוד שיש איום על ישראל, זה לא סוד שיש אפשרות שתהיה מלחמה קשההההה אך מה שאני לא יודעים זה שיש בכוח של כולנו יחדדדדדדדדד לבטל את הגזירה !!! בייחוד בחודש אלול, הקב"ה נמצא בשדה, נמצא איתנו, צמא לתשובה שלנו, צמא לקריבה שלנו אליו, צמא לכך !!! בואו כשהנר עדיין דולק, ניתן ואפשר לשנות הכל !!! בואו יחדדדדדדדדד כולנו, עם אחד לב אחד, נקבל כל אחת קבלה על עצמה לזכות כל עם ישראל. ללמד זכות !!! על כל אדם ואדם, זו קבלה בין הקבלות החשובות כרגע, כי כשאתה לא מלמד זכות על אדם מסויים, באותו רגע נתנו לך נסיון בשמיים, לראות איזה "משפט"עשיתי איתו, ואותך דנים לפי זה בשמיים באותו רגע !!! אנא קחו בבקשה קבלה זו בכל הכוח - עד יום כיפור לפחות ... בבקשה !!! בואו יחד כל יום נקרא את התפילה המצורפת (בקובץ המצורף) בדמעות כל יום להקב"ה !!! אין זמן לבזבז!!! אין זמן ! המצב לא פשוט בכלל !!! יחד נוכל לשנות את הגזירה, בואו נראה להקב"ה , שאנחנו לא יושבים בחיבוק ידיים, ושלא ח"ו אח"כ עם ישראל יישב לבכות, ואלו ח"ו יכולים להיות דמעות לדורות.... עכשיו נבכה, עכשיו זה הזמן, עם הדמעות האלו להקב"ה נבטל את הגזירה ! בבקשה בואו נתעורר הזמן דוחק בנו !!! קדימה בכל הכוח, כל אחת מהיום, ברחוב, בעבודה, בחנות, במדרשה, כולןןןןןן מלמדות זכות, עפ"י שזה נוטה יותר לחובה, רק ללמד זכות !! הרבה לימודי זכות עלינו ללמד על מצב הדור, ואנו יודעים שכל נפילה היא צורך עלייה. ואנו פונים לרבונו של עולם שימתיק את המרירות ויהפוך את המר למתוק, ונזכה במהרה לגאולה מתוקה, לגאולה שלמה בימינו, אמן.
העבירו הלאה בבקשה דחוףףףףף, שלא ידונו אותנו בשמיים שלא ניסינו לעורר את עם ישראל..... הדפיסו דף חשוב זה, הצמידו לסידור / תלו על הארון / על המקרר , וקיראו בדמעות כל יום !! אין זמן לבזבז יותר!!! (לא לשכוח, אם מדפיסים בעבודה, לבקש רשות, שלא נעבור על גזל) |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 11:17 |
|
| |
זו התפילה שהכותבת בקשה לומר בשם הרב

|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 13:06 |
|
| |
תודה לצופה היקר על התגובות החשובות, אכן צריכים לבקש משיח דחוף ולעורר על הגאולה, אך לצערי איני יכול להתפלל תפילות ש"תיקן" עובדיה יוסף, שחלק גדול מאותם מאורעות קשים הקרבים לבוא על שונאי ישראל הם פרי מעשה ההתנהלות שלו ושל החבר'ה שהוא מנהיג... וכמו שאמרתי ר"ת אלול=אוי לרשע ואוי לשכנו, וההידבקות של עובדיה יוסף ברשעים השולטים עלינו ע"מ לקבל טובות הנאה מהם היא מקור לחורבן לצערנו. זאת האמת המרה הפשוטה והברורה לכל מי ששכל בקודקודו.
יום טוב לכולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2012 22:55 |
|
| |
לא בהכרח , אל תשכח שהם דואגים לציבור גדול מאוד ולתלמידי ישיבות לפרנסה , ועלמנת לחלץ כספים אלו יש לפעמים צורך בשיתוף פעולה עם הממשל, אחרי הכל בשירה תחתונה מי שדואג לתלמידי חכמים הוא הקדוש ברוך הוא ויש לקבל צעדים אלו בברכה והם קידוש שמים משש !
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2012 09:58 |
|
| |
פסק החפץ חיים זצ"ל אפילו אם יתבטלו הישיבות אין להצטרף לחפשיים ח"ו!!!!
נוכח רוע מצבנו בעוה"ר אודות גזירות השלטון מצאנו לנחוץ לפרסם מכתב זה ממורינו רבי אלחנן וסרמן הי"ד ובו גם פסק ממרן החפץ חיים זצוקללה"ה. ב"ה ערב שבת קודש קדושים ברנווטיש: שלום וברכה לידידי היקר מאד נעלה חובב תורתינו הקדושה ומוקירה נודע לשם כש"ת מה"ו דוד פטש אחד"ש באהבה נאמנה. מכתבו היגעני ועל דבר ההצעה להתחבר עם הוועד הלאומי, הנה אחרי שהדין ידוע לכל, כי אסור להתחבר עם כמותם, אפילו לדבר מצווה, לא אדע מה יש להוסיף בזה, אבל צריך להודיע לאלו אשר מסכימים לזה, כי הם מחטאים את הרבים ומחללים שם שמיים, כי מעתה אין ביניהם ולבין המזרחי ולא כלום. וצא ולמד מסופו של (תנועת) המזרחי אשר עבודתו הייתה תמיד להתגרות ביראי ה' כדי להחניף לרשעים, ומה עלתה לו? "סהדי שקרי אאוגרייהו זילי" כי נמאס ונבזה גם בעיני הרשעים אשר השתחווה להם, ואשר ישוו כי דעותיהן תהיינה שקולות, היא הטעות היצר, כי יש לזכור ההבדל הגדול בין היראים לחפשיים, שהחפשיים המה חפשיים גמורים, אבל היראים אינם יראים גמורים כי בכל אחד מאתנו יש חלק חופשיות (שמעתי מהקדוש החפץ חיים ז"ל) ואם כן אם מספר האנשים שקול, תמיד תהא ההכרעה על צד החופשיות, ובנביא חגי "הישא איש בשר וגו' היקדש? ויענו הכהנים לא יקדש ואם וגו' עיי"ש כן העם הזה וכן הגוי הזה" ובגמרא למדנו ממקראות אלו הלכות מרובות, אבל אין מקרא יוצא מדי פשוטו כי הנוגע בקודש לא נעשה קדוש בנגיעתו, והנוגע בטומאה נטמא ע"י הנגיעה, כן העם הזה וגו'. (שמעתי) ואם החפשיים מסכימים להתחברות צריך לידע ולהבין כי רשת הם פורשים לצודד נפשות, ומי פתי יסור הנה, ובוודאי אילו היה חי כעת הצדיק רבי חיים זוננפעלד לא היו מרימים ראש הרוצים להתחבר, אבל כאשר יתומים נותרנו כל אחד מתנשא לאמר אנא אמלוך. ועובדא ידענא! לפני חמש שנים על דבר ההצעה שתתחבר האגודה (אגודת ישראל) לאגנץ אחרי אשר נכנסו בה ראשי הגו'ינט, אשר היו תומכים את כל הישיבות והיה קשה להשיב פניהם ריקם, ושמעתי אז מהקדוש החפץ חיים זה לשונו "דארף ווערען רעכט עס זאל זיך אפשטעלען אדריטעל תורה און מיט זייא זיך - ניט מתחבר זיין" – היינו שאפילו אם יתבטלו על ידי זה רוב הישיבות חס ושלום, אין זה מכריע להתחבר עמהם. ידידו המוקירו והמכבדו כערכו הנשגב ומברכו בחיים ארוכים חיים של אושר וברכה וכל טוב סלה (מוהר"ר) אלחנן בונם וסרמן זצוקללה"ה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2012 17:22 |
|
| |
נחמד וחזק , אבל יש שורה תחתונה, כולם זקוקים ולוקחים , וברוך השם מיהודים ולא מגויים , אלו מחיים את אלו , ואלו את עלו . תלויים לזקוקים אחד בשני , חיים כלום .ואם לא היה חרב הבית גם היו מקבלים בשימחה את קורבנותיהם.
|
|
|
|
|