מקובל שקפידא שאדם מקפיד מזיקה גם אם היא לא צודק מה שלכאורה לא יתכן מצד שעניינים מסטיים וודאי שיותר כפופים להשגחה ולא ניתנו ליד המקרה שהרי אין הם חוק מציאותי כטבע
מי שיש לו מידע אמין על זה הודה לו בכל לב
נשלח ב-12/6/2009 18:35
לא הבנתי את דבריך האחרונים..
אך בכ"ז סובר אני שזה כן יכול להזיק..
אבל מלכתחילה צריך להיזהר שלא להיקלע לכזה מצב..
נשלח ב-12/6/2009 18:45
יש איזה סיפור על אחת-פה בשכונה שלי
והסיפור הוא כזה:
היה לה חבר והוא מאוד רצה להנשא לה הוא קנה לה טבעת וכווו... ואז היא ענתה בשלילה-הוא לא היה מתאים לה (היא רצתה אותו בתור חבר ולא בתור בעל)
קיצר ואחרי איזה תקופה היא התחתנה עים איזה אחד אחר-והבחור הראשון מזה נפגע...
היא היתה נשואה 3 שנים ולא נולד לה ילד!!!
היא חשבה שיש מצב שזה בגלל הקפדה מהבחור הראשון אז היא שלחה לו מכתב ונסתה לפייס אותו וכווו...והוא לא היה עונה לה...
ואז יום אחד היא כתבה לו מכתב מזה מרגש שאין לה ילדים ושיסלך לה....
עבר זמן והיא עשתה בדיקות והיא ראתה שהיא בהריון.......אחרי כמה ימים הגיעה לה מכתב בדואר מאותו בחור-הוא כתב שהוא סלח לה וכווו-היא הסתכלה על התאריך של המכתב וראתה שהוא נשלח אליה בסביבות היום שהיא נכנסה להריון..........
אל תגידו לא מפחיד...
מסכן החבר שלה הוא עד היום לא נשוי...הוא מזה נפגע!!!
נשלח ב-13/6/2009 21:38
יש בגמרא סיפור על אחד שהבטיח נישואין למישהי, היא שאלה מי יעיד על ההבטחה, הוא ראה חולדה עוברת ליד בור, אז הוא אמר לה שהחולדה והבור יהיו עדים
אחרי שנים הוא שכח את ההבטחה והתחתן עם משיהי אחרת ונולדו להם 2 ילדים
אחד ננשך ע"י חולדה ומת. השני נפל לבור ומת.
כמובן שכל זה כשיש סיבה צודקת, כאשר יש קפידה לא מוצדקת - אין בזה כלום.
נשלח ב-13/6/2009 21:54
אמא'לה,נשמע מפחיד.
ברור שקפידה מזיקה,גם לנו יש סיפור במשפחה על זה וב"ה זה הסתיים בטוב.
ולא הבנתי מה שאלת,אם זה נכון? או שחיפשת לזה מקור?
נשלח ב-13/6/2009 22:24
חברה שלי יצאה עם בחור מלא זמן והם היו אמורים להתחתן ,בסופו של דבר היא אמרה לו שלא נראה לה שהם מתאימים וכו'( הוא היה ממש מאוהב בה והוא לקח את זה מאוד קשה ) לאחר כמה חודשים היא התחתנה ,עברו שנתיים וחצי מאז שהיא התחתנה והיא לא זכתה לפרי בטן ,היא ובעלה הלכו לרב והרב אמר שיש עליה קפידה ,בקיצור אחרי כמה ימים בעלה של חברה שלי עובר בשכונה שאישתו היתה גרה לפני החתונה ,אז הבחור שהיא היתה אמורה להתחתן איתו וביטלה ( בעלה כמובן לא ידע עליו )אומר לו :"היי ,מה קורה ? מה שלום אישתך ?" בעלה של חברה שלי לא הבין מה הבחור הזה רוצה ממנו ,מאיפה הוא מכיר את אישתו בכלל ?! בקיצור אז הוא שאל אותו "מי אתה בכלל?" אז הבחור אמר שהוא היה חבר של אישתו והם היו אמורים להתחתן ושהוא לא מוחל לה והוא מקפיד עליה בגלל זה .....
בסופו של דבר חברה שלי התחננה לבחור שיסלח לה והוא בסוף סלח וישר אחרי זה היא נפקדה ב"ה .
מה שהכי מפחיד זה ,שהיא אמרה לי שבחיים היא לא היתה חושבת שהוא מקפיד עליה ,היא הלכה למלא אנשים לבקש מהם סליחה ועליו היא בכלל לא חשבה ...
נשלח ב-13/6/2009 22:40
מפחיד הסיפורים האלה,המורות תמיד מספרות לנו על תלמידות שקרה להם ככה בגלל שמורות הקפידו עליהם על הבלאגן שהם היו עושות בשיעורים,ושאח"כ תלמידות באות להיתחנן שהמורה תיסלח וש"סוף מעשה במחשבה תחילה" והיו צריכות לחשוב על זה קודם.
רשעיות!!!
נשלח ב-13/6/2009 22:51
דוקא לסיפורי המורות אני לא מאמין משום מה...
נשלח ב-13/6/2009 22:56
אז להמשיך לעשות בלאגנים ולא לפחד??
נשלח ב-13/6/2009 23:20
באמת כל המורות מבלבלות תשכל....
חחחחחחח...
נשלח ב-13/6/2009 23:33
מה אתם יודעים...
אנימאמין, אין ספור סיפורים על קפידות של אנשים ללא ספק זה דבר
מצוי ומסוכן וצריך להיזהר ממנו מאד, מה שכן לא הבנתי בדיוק מה שאלתך
אם תוכל לפרט את השאלה שלך יותר אני ישמח
נשלח ב-14/6/2009 15:40
החלק השני בשאלה נועד רק לשלול תשובות לפי שיטות מסוימות בראשונים