בית פורומים הנה ימים באים

הרב אורי שרקי סטה מדעת תורה!!!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/6/2009 18:34 לינק ישיר 
הרב אורי שרקי סטה מדעת תורה!!!!!

לכל מי שלא מתאים לו שלא ייכנס לאשכול הזה 
הרב אורי שרקי פשוט התחרפן אין לי שום מילה אחרת להגדיר את מה שראיתי ואני רק מצטט קטעים קטנים את הכל תיכנסו לקישור ותראו בעיניכם זה מה שקורה כאשר לומדים תורה שלא לשמה זו דעתי האישית נקודה

הרצל ומשה רבנו

יש דמיון גדול בין דמותו של הרצל לדמותו של מנהיג יהודי אחר – משה רבנו. גם משה רבנו גדל באווירה שונה לחלוטין משאר אחיו המדוכאים, אך למרות זאת הוא דאג להם. וגם משה רבנו בעקבות מאורע בודד, כאשר רואה איש מצרי מכה איש עברי, מבין שאין תקווה לעם היהודי במצרים ושיש צורך לצאת משם. ומאוחר יותר במעמד הסנה משה מבין שהפתרון הוא להביא את עם ישראל לארץ ישראל. גם אצל משה רבנו וגם אצל הרצל ישנה התעוררות מוסרית בעקבות אירוע בודד.

דמות נוספת שיש לה מן המשותף עם הרצל היא יוסף הצדיק. יוסף הוא המתבולל הראשון בהיסטוריה היהודית. הוא משתלב היטב בתרבות המצרית ועולה לגדולה. ניתן לראות זאת משהמות שיוסף נותן לבניו (בראשית מא, נא – נב):

"ויקרא יוסף את שם הבכור מנשה כי נשני אלוקים את כל עמלי ואת כל בית אבי. ואת שם השני קרא אפרים כי הפרני אלוקים בארץ עוניי"

יוסף נראה כמתבולל המושלם, הוא שוכח את בית אביו (נשני – מלשון נשיה ושכיחה). ואף הוא מצליח ופורה בין הגויים (כמובן בעזרת ה', יוסף לא מתבולל מבחינה דתית). נראה שיוסף כלל לא חשב שאחיו יבואו אליו. הוא עסוק בתיקון העולם במצרים. יוסף מכלכל את כל העולם בשנות הרעב על ידי הקמת משטר קומוניסטי במצרים. זוהי תופעה החוזרת על עצמה פעמים רבות בהיסטוריה, שיהודים ממציאים אידיאולוגיות כלכליות על מנת לגאול את העולם.

כמובן שבסוף יוסף חוזר לחיק משפחתו, ומשביע את אחיו (בראשית נ, כה):

"וישבע יוסף את בני ישראל לאמור פקוד יפקוד אלקים אתכם והעליתם את עצמותי מזה"

רש"י במקום מסביר שיוסף ראה שמתחיל השעבוד במצרים. יוסף הבין שההתמזגות של בני ישראל במצרים נועדה לכישלון, ועתידה שואה לבוא על עם ישראל, ולכן הוא משביע את אחיו: "פקוד יפקוד אלוקים אתכם  והעליתם את עצמותיי מזה להר הרצל". יוסף ומשה הם האבטיפוס של תינוק שנשבה בין הגויים, ושניהם מחליטים שצריך לעזוב את הגויים.

יש הבדל חשוב בין משה רבנו להרצל. למשה רבנו היה תפקיד נוסף על הוצאת עם ישראל מהגויים. על משה רבנו הוטלה השליחות לתת את התורה לעם ישראל. תפקיד זה לא הוטל על הרצל. בתהליך הגאולה הנוכחי התפקידים חולקו בין שני אנשים. את החלק המדיני של הוצאת עם ישראל מהגויים והחזרה לארץ ישראל קיבל הרצל, ואילו את הנחלת תורת הגאולה לעם ישראל קיבל הרב קוק.

בית גידולו של הגואל

נשאלת השאלה מדוע יש צורך שהגואל יבוא דווקא מתוך הגבול שבין שתי התרבויות. מדוע הצורך שהגואל יגדל דווקא אצל המשעבד ויתחנך בתרבות הגויים?

יש להבין שיש באופן זה כוונה עמוקה. תהליך גאולת ישראל הוא למעשה תהליך של גאולת האנושות כולה, ולכן יש צורך שהאנושות תשתתף בתהליך זה. ולכן מבית פרעה, התרבות המובילה והמעצמה העולמית באותה תקופה, צומח משה רבנו. ולכן גם מאירופה שהיתה בעלת מעמד דומה בסוף המאה התשע עשרה צומחת הציונות והרצל בראשה. זוהי זכות לאומות העולם שמהם נולדת גאולת ישראל. אחד הסופרים הידועים אמר פעם: הציונות היא מתת אירופה לעם ישראל.

הכשרון הפוליטי הדרוש להקמת מדינה, צבא וממשלה מקורו לא בבית ישראל כי אם בתרבות אדום, כפי שלמדנו שדווקא עשו הוא איש השדה, איש המעשה. כאשר רוצים להיגאל יש צורך ללמוד מאומות העולם את אומנות הפוליטיקה. לכן יש צורך שהגואל יגדל בתוך התרבות הפוליטית המפותחת של תקופתו, ובאופן זה הוא יוכל להטביע  את החותם הפוליטי בתוך האומה הישראלית. (גם בכניסה לארץ בפעם הראשונה, המנהיג היה יהושע בן נון משבט אפרים מבני יוסף, וכן בני מנשה כובשים את הגלעד).

הרצל כותב ביומניו שבזמן שכתב את ספרו מדינת היהודים הוא הרגיש מעל ראשו משק כנפיים ומנורה בת שבעה קנים דלוקה. כלומר יש כאן מהלך המלווה בהשגחה אלוקית, הרצל יסד בעזרת הקב"ה את תקומת עם ישראל (גם פירוש השם תיאודור הוא מתת האלוקים). גם על המשפט המפורסם שלו "בבאזל יסדתי ת מדינת היהודים", הוא כותב שהיום לא מאמינים לו, ואולי גם לא בעוד חמש שנים, אך בעוד חמישים שנה כולם יראו שהוא צדק.

שאלה: הרי הרצל הלך נגד הדת, אז כיצד ניתן לשבח אותו?

תשובה: יש להבין שהרצל לא הלך נגד עמו. הדרך הכללית באותה התקופה היתה של התבוללות בגויים, והדת נתפסה כדבר מיושן המעכב את השתלבות היהודים וכמי שגורמת לאנטישמיות. גם אצל משה רבנו לא ידוע איך הוא גדל וכיצד חשב להציל את עמו בתחילת דרכו. גם אצל משה רבנו היה תהליך של השתנות והתפתחות מחשבתית, שנאמר (שמות ב, יא):

"ויהי בימים ההם ויגדל משה וייצא אל אחיו וירא בסבלותם"

כלומר ראשית משה רבנו גדל בבית פרעה, ורק אחר כך הוא השתנה מבחינה מחשבתית ויצא אל אחיו.

ניתן לציין עוד מספר עובדות מופלאות הקשורות להרצל. לאחר שהחל להקים את ההסתדרות הציונית, הרצל כותב את המשפטים הבאים

ה' ישמור ויציל רחמנות על עם ישראל
http://ravsharki.org/content/view/1573/629/

תוקן על ידי המשקיף ב- 13/06/2009 21:03:30

תוקן על ידי המשקיף ב- 21/06/2009 23:13:11

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2009 18:37 לינק ישיר 

ה' ישמור יוסף הצדיק מתבולל אויי ויייי צריך לעשות קריעה  ממש קריעה כולי שוד ושבר ה' יצילנו מכאלה תלמידי חכמים שדין יהודאין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2009 21:35 לינק ישיר 

אוי לנו מיום הדין אוי לנו מיום התוכחה, שרב כזה מלמד את הדור הבא שלנו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/6/2009 21:50 לינק ישיר 

באמת אוי לנו מים הדין וכו' ובאמת ה' ישמור יש לו הרבה תלמידים וגם מה הם אומרים יש לו לרב שרקי תשובה לכל דבר תשאל אותו הוא יענה לך תשמע שיעורים שלו אמר לי אחד התלמידים שלו
אמרתי לו ה' ישמור אני לא רוצה לשמוע שום שיעור שלו ולא מעניינים אותי התירוצים שלו אחד שמסוגל לומר שיוסף הצדיק היה המתבולל הראשון ביהדות אוי אוי ממש קריעה צריך לעשות על מה שראו עינינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2009 22:31 לינק ישיר 

למרות שאני יודע שלהרצל היה תפקיד חשוב וקריטי לעם ישראל,
אני לא חושב שראוי להגיד עליו זצ"ל...
מר שרקי היקר-אל תגזים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2009 22:38 לינק ישיר 

טעות

תוקן על ידי תפילות ב- 13/06/2009 22:35:08

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/6/2009 22:39 לינק ישיר 

ענין מענין ...
שגאולת ישראל חייבת לבוא
דרך גוי או מתבולל..!

כורש....
בלפור....
הרצל....
משיח צדקינו =דם מואב

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/6/2009 22:52 לינק ישיר 

היחידי שנקרא צדיק בתורה הוא מתבולל איפה הבושה איך אפשר לשמוע ולשתוק
ולהשוות את הרצל הרשע למשה רבנו גם בקווים חילוניים אין שום מקום להשוות רשע לצדיק

יש שם שאלה מקוממת

שאלה: מה בדבר עונש הכרת של הרצל, שלא נשאר ממשפחתו אף אחד?

תשובה: גם בנו של משה רבנו עבד עבודה זרה, ובניו לא הלכו בדרכו (ולהרצל נותר נין אחד). גם הרצל כמו משה רבנו רצה שבנו ימשיך אחריו, ואצל שניהם נבחרו ממשיכים אחרים. יש כאן הקרבה אישית גדולה מאוד לטובת האומה. וככלל אין ללמוד מהעובדה שלא נשאר שריד מהמשפחה על האדם ופועלו. הרי הרמח"ל וכל משפחתו מתו במגיפה כשהיה בן ארבעים ולא נשאר מהם נצר. על דברים מסוג זה נאמר: "כי לא מחשבותיי מחשבותיכם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/6/2009 23:03 לינק ישיר 

כן נועם ידידי אי אפשר להכחיש ואסור לשתוק
את הדמיון שהוא מדמה את הרצל למשה רבנו אני כבר מכיר זה זמן רק
אבל לומר על יוסף הצדיק שהוא המתבולל היהודי הראשון זה כבר שבר את כל אמות הסיפים והייתי חייב להשמיע את דעתי
אני מתכוון לשלוח את המאמר שלו לכמה רבנים בארץ ולפרסם את זה כמה שיותר חייבים להוקיע אותו ואת מעשיו אחד התלמידים שלו שלח לי באימייל את האימייל שלו ואני חושב האם בכלל לפנות אליו ולשאול אותו שאלות נוקבות או שלא כדאי לי להיכנס למלתעות של השד יהודי הזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 09:27 לינק ישיר 

אני לא מבין מה כל הרעש. לפי פשט התורה נראה שיוסף הלך לכיוון של התבוללות.
התבוללות, או מיזוג חברתי, הוא תהליך חברתי-דתי של איבוד זהותו של הפרט, בין אם על ידי נישואים לבן/בת זוג שאינם נמנים עם השבט, או מעבר לדת אחרת המקובלת במקום מגוריו של המתבוללערכים ומנהגים תרבותיים של עמים שאת תרבותם החליט לאמץ בשל סיבות שונות.

ובסופו של דבר זה אכן לא קרה. כי על פי הפשט יוסף באמת לא מחפש ליצור קשר עם משפחתו אע"פ שנראה שהיה יכולת בידו, בטח לשלוח שליח אליהם שהרי היה מלך..

ומדוע שלא באמת תפנה לרב שרקי ותברר איתו את כוונתו ותאמר לו מה אתה חושב. זה נראה לי הגון הרבה יותר מאשר לומר "הרב התחרפן" או "שד" וכו'.
הרב שרקי נועד המון עם גדולי תורה (לדוג' עם הרב מרדכי אליהו שליט"א) ודעותיו ידועות בציבור באופן נרחב ביותר - ולא ראיתי שהרב מרדכי אליהו שליט"א אמר עליו שהוא התחרפן או שהוא שדין יהודיאין.

תסביר לי בבקשה, מה אתה חושב שהרב התכוון כשאמר שיוסף הצדיק הוא המתבולל הראשון? שהוא זרק את הכיפה מהראש? שהוא ניסה להסית את עם ישראל מקיום מצוות? שהוא כפר בה'? איזה קונוטציה עלתה לך בראש שכקראת את זה וגרם לך להגיב ככה? (כי ברור לך שכל מה שציינתי לא לזה התכוון הרב בפרט שציין שההתבוללות לא היתה מהצד הדתי).

והאם אתה סבור הרב שרקי לא חושב שיוסף הצדיק באמת היה צדיק? אתה חושב אולי שהרב שרקי חושב שיוסף היה רשע ח"ו.

מה בדיוק אתה חושב שהרב התכוון, זה ממש לא ברור.

בכבוד רב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 10:38 לינק ישיר 

כשהשבטים באו אל יעקב אבינו ואמרו לו עוד יוסף חי התורה אומרת שיעקב אבינו לא האמין להם, אומר הרב יגן זצ"ל למה יעקב לא האמין להם ? אם היו באים אליך 10 בבא סאלי  והיו אומרים לך משהו לא היית מאמין ?   כאן באים 10 השבטים הקדושים ואומרים לאבא שלהם – עוד יוסף חי !! והוא לא מאמין להם ? 

ומתרצים  חז"ל   שמה שיעקב לא האמין להם שהוא חי,  זה לא שהוא חשב  שיוסף מת פיזית,  ושהשבטים משקרים לו ח"ו ,  הכוונה היא,  שהוא לא האמין שיוסף הצדיק עומד בקדושתו , בצדקותו, שזה נקרא ביהדות חי !  ועוד במדרגות העצומות שהשבטים היו בהן, אבל שיעקב  אבינו ראה את העגלות ששלח לו יוסף לרמוז לו על הדבר האחרון שלמדו יחד,  שהיה פרשת עגלה ערופה , כתוב :  וירא יעקב את העגלות,   ותחי רוח יעקב , כלומר הוא הבין והאמין שיוסף נותר קדוש, טהור, ונבדל מהגויים.

ואחרי כל זאת שחז"ל הקדושים והתורה הקדושה מעידים שיוסף הצדיק !! היה קדוש וטהור וצדיק יסוד עולם !!   בא איזה שרקי- פרחח אחד,  ומבזה את קדוש ישראל בכך שהוא משווה את יוסף הצדיק  לסטרא אחרא= חרצל שם רשעים ירקב,  ועוד  "מזכה"  את יוסף הקדוש, הצדיק והטהור בתואר המתבולל הראשון, מה נאמר ומה נדבר ?  הקליפה משתוללת לפני  שהקב"ה מכלה אותה מהעולם.

דברי השרקי הנ"ל הם חילול השם גמור,  ובמקום שיש חילול השם אין חולקים כבוד לרב  וקל וחומר שאין חולקים כבוד לפרחח שרקי,  המבזה קדשי ישראל בכל עת ולכל אורך החזית.

ועוד יש לדעת שתופעת ה"שרקיזם" נובעת מבורות עמוקה (של כולנו – יש לציין)  לגבי מי היו חז"ל  ועוד,  מי היו השבטים הקדושים,  ולא כל שכן מי היו האבות – אברהם , יצחק ויעקב.

הגאון מוילנא  אמר פעם  עם רוח הקודש שהייתה לו,  שהוא יכול לצייר  בדמיונו איך היה נראה אדם פשוט שחי לפני נניח  400 שנה,  אבל איך היה נראה אדם "פשוט"  לפני  1000  שנה הוא לא מסוגל, וקל וחומר אנשים  קדושים שחיו בתקופה זה וקל וחומר עוד ועוד לאחור,    

אני כותב כל זאת רק כדי לצאת ידי חובת מחאה על הטיפשות הנוראה שפשטה בחלק מאלו,  שנדמה לחלק מהציבור שהם רבנים ח"ו  ,  דור אבוד ועלוב שכמותנו לא היה כל ימות עולם,   ואני לא מאמין אפילו לרגע שמישהו יקבל קצת שכל טוב , קצת ענווה,  מול רוממות אבותינו הנוראים בקדושתם ושלעולם לא יהיה לנו שמץ השגה עד כמה הייתה קדושתם נוראה.

אבל  אני את שלי עשיתי ב"ה.

תיקון טעותכתיב._________________

תוקן על ידי מרדכיmor ב- 15/06/2009 10:38:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 11:34 לינק ישיר 

הרב שרקי לא השווה בין יוסף הצדיק להרצל מבחינת צידקותם בעבודת ה'.
הרב הראה קוים דומים בין הדמויות.
בסופו של דבר, הרצל פעל למען כלל ישראל מבחינה לאומית.
גם יוסף פעל בסופו של דבר למען כלל ישראל אך לא בתחילת דרכו.

את המגיבים פה איני מכיר.
אך אצל הרב שרקי למדתי. הרב שרקי שימש הרבה תלמידי חכמים. תמיד לכל דבריו יש מקור מגדולי ישראל.
נראה לי נבון יותר, לברר עם הרב עצמו את מקורותיו ולשאול להסבריו. הרבה יותר מאשר להגיב בצורה של "פרחח אחד" וכו'.
יש בעם ישראל ובמחשבת ישראל המון דעות שכולם בסופו של דבר דברי אלוקים חיים.
אני יכול להבין שאתה לא מקבל את גישתו, אך מה תעשה כשתראה שגדולי עולם שאתה כן מקבל, אומרים את אותם הדברים.

לרב שרקי יש אימייל, אפשר לשלוח לו שאלות. הרבה פעמים הוא עונה מהר (לפעמים לוקח כמה ימים). למה לא לברר את זה עם הרב.
אדם שאומר על איזשהו אדם (ובמקרה הזה, יורשה לי לומר, על תלמיד חכם) - שהוא "פרחח", "שדין יהודאין" ועוד כל מיני לוקח על עצמו אחריות גדולה. ובפרט שיש באפשרותו לבדוק את זה לעומק עם האדם עצמו.

האימייל של הרב: [email protected]

דרך אגב,
אתה מציין שיעקב אבינו לא חשב שיוסף יעמוד בצידקותו - מראה שאפילו אצל יעקב היתה מחשבה שאולי יוסף מתבולל.
שוב פעם, הסוף ידוע לכולם (למרבה הפלא - גם לרב שרקי) שיוסף הוא צדיק יסוד עולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 12:59 לינק ישיר 

הרב (לשיטתך)  שרקי,  אולי חושב שיוסף היה צדיק  בסוף (!?) אבל הוא קובע גם שהוא היה המתבולל הראשון ,  כמו חברו של הרב שלך חרצל.

מה שכבודו טוען ,  שגם גדולי ישראל  (גם זה טעון בירור - מיהם גדולי ישראל שלכם ...אולי חרצל ? )  חושבים אותו דבר ח"ו טעון הוכחה של כבודו לא שלי, כי המוציא מחברו עליו הראיה.
ואתה מנסה להוציא ממני  טענה כאילו היה במלאכי אלוקים - פגם חלילה כל שהוא.
אז יתכבד נא כבודו ויביא לנו גדולי ישראל מובהקים שאומרים חלילה אותו דבר.
כבר כתבתי  מקודם שאנשים כמו שרקי חושבים שחז"ל היו סחבקים שלהם , והם יכולים לדבר עליהם ועל האבות , מה שבא להם ממה שהם חושבים שהם מבינים מפשטם של כתובים,  כמו שהם מדברים על השכן,  לאנשים מסוג זה אין תקנה, מי שלא מבין אפילו קצת מה מקומו בהיסטוריה של עם ישראל ואיך מדברים על האבות הקדושים - מה אני הקטן יכול להועיל במחלה חשוכת המרפא הזו ?  פשוט לי שאין להם תקנה.
מה שנדמה לך שהרב מרדכי אליהו שליט"א  לא מעיר הערות לשרקי זה לא ראיה לכך שחלילה הוא מסכים איתו, אלא בוודאי משום - דברים שאינם נשמעים , אסור לאומרם.
ובבוודאי גם הרב מרדכי אליהו שליט"א נתייאש מהאבדה ושמה שרקי.
ועוד דע לך שאפילו פרופסורים בידיעת התורה , לא רק שיכולים להיות כופרים גדולים אלא אדרבא, אם ידיעתם איננה מלווה בהתנהגות הולמת ליהודי כשר, בוודאי שהם כופרים.

מה שאתה "זכית" לשמש את שרקי ברור שפגם גם בנשמתך, ומן הראוי שתנסה להתקרב לצדיק אמיתי, רב כשר וישר,  ולהבין בהדרגה עד כמה אתה ושרקי פגומים באמונת חכמים, בכבוד התורה, ועוד כמה דברים קריטים הנחוצים לכל יהודי כשר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 13:36 לינק ישיר 

מורדכימור
אשריך אתה נלחם מלחמתה של תורה הייתי בכולל יצאתי לעשן סיגריה וראיתי את התגובה שלך ונהניתי ממנה ממש אני לא חושב שמישהו יכול לסכם את זה יותר טוב מכמו שאתה עשית
אני לוקח את המאמר של הרב שרקי ומראה אותו לרב בן ציון מוצאפי בוא נראה את התגובה שלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 13:36 לינק ישיר 

שים לב אהובי מוקה,  איך מתוך התגובות  שלך רואים את כל הבעיות :
כתבת :
הרב שרקי לא השווה בין יוסף הצדיק להרצל מבחינת צידקותם בעבודת ה'.
הרב הראה קוים דומים בין הדמויות.

ובכן בידוע שהכופרים ה"משכילים" הגדולים ביותר היו "חוקרי המקרא"  שלמדו ו"חקרו" את התורה כיצירה ספרותית ,  ולכן רבך שרקי משתמש בחקירה של קווי הדמויות בין חרצל ליוסף הצדיק, כאילו מדובר ביצירה סיפרותית ,  וזוהי בדיוק דרכה של הסטרא אחרא, להטיל ספק קטן, לצנן קצת את ההתלהבות דקדושה, ולנסות ולגמד ולהוריד את אבותינו הקדושים למדרגות  שפלות של חרצל הרשע.

ולבסוף אתה כותב לי :
דרך אגב,
אתה מציין שיעקב אבינו לא חשב שיוסף יעמוד בצידקותו - מראה שאפילו אצל יעקב היתה מחשבה שאולי יוסף מתבולל.
שוב פעם, הסוף ידוע לכולם (למרבה הפלא - גם לרב שרקי) שיוסף הוא צדיק יסוד עולם.

ובכן, אני מביא לך ראיות ברורות שלמרות שיעקב אבינו לא האמין שיוסף נותר בצידקותו, הוא נוכח לבסוף שאומנם יוסף נשאר צדיק וקדוש ואתה מביא לי את דברי כראיה לכך ששרקי שלך גם כן צודק ?

איך אתה לא שם לב להבדל שבין שרקי רבך למה שאני כותב לך ?
זה רק בגלל שרבך שרקי כבר טישטש את מוחך וקילקל אותו בזיזול ובהשוואות הנואלות שהוא עושה בין אבות האומה לבין רשעי העם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 13:37 לינק ישיר 

יעקב אייכה ?

שועלים מהלכים בפורום ואתה אייכה ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > הרב אורי שרקי סטה מדעת תורה!!!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext