בית פורומים הנה ימים באים

הרב אורי שרקי סטה מדעת תורה!!!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/6/2009 13:41 לינק ישיר 

אשריך אשריך אחי חזק ואמץ ואל תחת מלחמתה של תורה כבודו לוחם בסיטרא אחרה המתיימרת להיות מהקדושה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 13:43 לינק ישיר 

תודה , תודה וכן לאמור

נ.ב.

אתמול הבנתי למה אמנון קורא לך אבו ארבע......

ובכן,   כל הודעה שאתה כותב ברוטר הופכת להיות  404  .....

יענו אבו ארבע.....

כל הכבוד לך אשריך שנתפסת על פי   404  ....

תוקן על ידי מרדכיmor ב- 15/06/2009 13:42:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 13:47 לינק ישיר 

שלחתי לרב בן ציון מוצפי את השאלה כך
לכבוד הרב שלום רב
ראיתי רב מסויים שהתבטא כך
דמות נוספת שיש לה מן המשותף עם הרצל היא יוסף הצדיק. יוסף הוא המתבולל הראשון בהיסטוריה היהודית. הוא משתלב היטב בתרבות המצרית ועולה לגדולה. ניתן לראות זאת משהמות שיוסף נותן לבניו (בראשית מא, נא – נב):

"ויקרא יוסף את שם הבכור מנשה כי נשני אלוקים את כל עמלי ואת כל בית אבי. ואת שם השני קרא אפרים כי הפרני אלוקים בארץ עוניי"

יוסף נראה כמתבולל המושלם, הוא שוכח את בית אביו (נשני – מלשון נשיה ושכיחה). ואף הוא מצליח ופורה בין הגויים (כמובן בעזרת ה', יוסף לא מתבולל מבחינה דתית). נראה שיוסף כלל לא חשב שאחיו יבואו אליו. הוא עסוק בתיקון העולם במצרים. יוסף מכלכל את כל העולם בשנות הרעב על ידי הקמת משטר קומוניסטי במצרים. זוהי תופעה החוזרת על עצמה פעמים רבות בהיסטוריה, שיהודים ממציאים אידיאולוגיות כלכליות על מנת לגאול את העולם.

כמובן שבסוף יוסף חוזר לחיק משפחתו, ומשביע את אחיו (בראשית נ, כה):

"וישבע יוסף את בני ישראל לאמור פקוד יפקוד אלקים אתכם והעליתם את עצמותי מזה"

אני מנהל של פורום ועליי לדעת האם לתת לו להביע את דעתו אצלי בפורום כמו שהדברים נראים על פניו אסור לומר אותם
הרב הוא רב מפורסם המוסר שיעורים קבועים במכון מאיר
מספר השאלה 22040

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 13:49 לינק ישיר 

מדהים איך אתה קובע עובדות ש"בוודאי גם הרב מרדכי אליהו שליט"א נתייאש מהאבדה...".

אדוני היקר, התשובה שלך היא דמגוגיה לשמה.
"ואתה מנסה להוציא ממני טענה כאילו היה במלאכי אלוקים..." - היכן ניסיתי להוציא ממך טענה כזאת. לפי מה שאתה כותב רואים שאתה לא יודע כלל מה חושב הרב שרקי על הרצל.

דעותיו של הרב שרקי נובעות מהשקפת עולם שאולי אתה לא מסכים עימה וזו זכותך.
רק אגיד לך, שהרב שרקי מתנגד להרבה השקפות עולם שיש ביהדות (כמו כל רב שיש לו השקפת עולם משלו) ויחד עם זאת מעולם לא שמעתי שהרב שרקי אומר על אחרים ובטח לא על כאלה שנחשבים לגדולים בעיני הציבור שהם "התחרפנו", או שהם "שדין יהודאין" או "פרחחים". להיפך, הוא תמיד מדבר בכבוד גם על השקפות עולם שלא תואמות את שלו ואומר בסופו של דבר שיש מקום לזה ולזה. היוצא דופן היחיד, זה השקפות עולם או אישים שגדולי ישראל יצאו כנגדם.  
נראה שפה כל אחד מסוגל לשפוט די בקלות רב כזה או אחר לדין "שדין יהודאין" - פרחח וכדומה.

אם כבודו, היה מקשיב לדבריו של הרב שרקי ולא רק ל"חתיכות" משיעוריו - אולי יכול לראות את השקפת עולמו ואת היחס שלו לאבות האומה ולגדולי ישראל וגם לראות מה באמת חושב הרב שרקי על הרצל וגם מהו נימוקו. 

אני מציע לך ללכת לרב גדול להציג בפניו את דברי הרב שרקי, לראות איך הרב הגדול מבין את דבריו, ואח"כ תשאל את הרב הגדול אם אתה יכול לקרוא לו "פרחח" או "שדין יהודאין" או כל שאר הכינויים שהדבקת.

בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 13:57 לינק ישיר 

מוקה אהובי,

לפני שנגיד עליך קדיש,  תקרא עוד הודעה שרשמתי לך בשרשור זה על עיניין ההשוואה הספרותית של רבך.

וגם נחכה ונראה מה ישיב לך הרב בן ציון מוצאפי שליט"א

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 14:19 לינק ישיר 

המשקיף,
לדעתי היית צריך לתת לרב מוצפי שליט"א את שמו של הרב שרקי - היות וזה בירורה של תורה ויש המון מקום בשאלה כזאת לדעת מי הרב האומר.
בפורום אתה אומר את שם הרב עם שמות גנאי ולרב מוצפי שליט"א אתה לא אומר את שם הרב?
במחילה מכבודו, אבל זה היה צריך להיות הפוך לגמרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 14:21 לינק ישיר 

עוד דבר,
תשלח לרב מוצפי שליט"א, האם מותר לכנות את הרב שרקי שאמר את הדברים הללו, בשמות "התחרפן", "שדין יהודאין" ו"פרחח".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 14:27 לינק ישיר 

מוקה ידידי,

אל תיהיה דואג ,  לרב מוצפי של ארסנל של כינויי חיבה שהוא
לא יחסוך אותם משרקי רבך, ואדרבא את הרב מוצפי  בכלל לא מטריד אם מדובר ב"רב" אלא הוא מתייחס  לגופם של דברים לא משנה מי אמר אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 15:46 לינק ישיר 

מוקהפיט
יש צדק בדבריך לכן אני עכשיו יתקשר לרב עקיבא הכרמי הוא פוסק פה מאיזור הצפון תלמידו של החזון איש החזון איש שלח אותו אישית להיות הרב של קרית שמואל השאלה היא אם אתה תהיה מוכן לקבל את הפסקים של הרבנים או שרק תיעלם לך אי שם לתוך האינטרנט ותמשיך לשמוע את השרקי או שתעשה תשובה ותפסיק להתחבר לשרקי הזה מה אתה אומר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 17:05 לינק ישיר 

משקיף יקר.
אל תתבלבל.
יש השקפות עולם שונות בתוך עולם התורה. תמיד היו וכך גם עכשיו.
הרב קוק זצ"ל שלאורו אני הולך היתה לו השקפת עולם שרבים התנגדו לה ועוד מתנגדים לה עד היום.  
ההיסטוריה שלנו היתה מלאה בסוגי מחלוקות כאלו. על המון גדולי דור חלקו גדולי דור אחרים והרבה מאוד פעמים בצורות חריפות מאוד וברוב המקרים היום אנו מקבלים את כולם. יש גם גדולי דור שחלקו וחזרו בהם ועוד עשו תשובה על צורת ההתבטאות שלהם. 

בפרספקטיבה של זמן, קל לנו יותר לקבל השקפות עולם שונות.

הרב שרקי יש לו השקפת עולם שהוא לא המציא. הוא קיבל אותה מרבותיו. אחד מהם הוא הרב צבי יהודה קוק זצ"ל שקיבל ישירות מאביו הרב קוק זצ"ל.

הגדולה של הרב שרקי, שהוא רואה גם את השקפות העולם המתנגדות לו כחלק ממלחמתה של תורה שבה לכל צד יש את המקום שלו.

אתה על סמך חלק שיעור, ותסלח לי שאני אומר זאת, לעניות דעתי כלל לא ירדת לסוף דעתו של הרב, אלא נתפסת על ביטויים שמעוררים בך קונוטציות מסויימות - כבר הוצאת את הרב מכלל ישראל כמעט. הפכו אותו לשד יהודאי, פרחח ועוד... על זאת תגובתי.

מעניין אותי איך הגעת לשיעור הזה של הרב שרקי, הרי יש לרב, עשרות מאמרים ומעל אלף שיעורים. האם אתה שומע את הרב באופן קבוע וכך הגעת לשיעור הזה? איך אתה יכול מחצי שיעור להוציא מסקנה כמו שהבאת?
זה מזכיר לי קצת את YNET שמחפשים במקרוסקופ את הסקופ הבא שלהם בדרשות של הרב עבדיה יוסף שליט"א. בד"כ מי ששמוע את כל דרשותיו יודע שלא מיני ולא מקצתיה.

הויכוח כאן הוא לא על מילה כזו או אחרת של הרב, אל הוא על השקפת העולם.

לגבי פסיקת הלכות, אני אקבל את שיפסקו לי רבותי ולא את שיפסוק רבך. כל אחד עושה לו רב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 19:00 לינק ישיר 

מוקהפיט היקר
צר לי עליך כי את שרקי אני מכיר לא מהיום והתבטאויות שלו כאלה ואחרות אני מכיר זה זמן רב
הוא לא הולך לא בדרך של הרב קוק אלא בדרך שלו עצמו אם הרב קוק היה רואה מה שהוא כותב על הרצל הוא בטוח היה מתהפך בקברו וכל זה בשם הרב קוק

השרקי הזה לומד תורה שלא לשמה אם הוא יכול לומר על יוסף הצדיק שהוא מתבולל והראיה שאתה הבאת בעצמך או מישהו אחר כאן הביא שלבסוף מתברר שיוסף נשאר בקדושתו אז איך אפשר לומר שהוא היה המתבולל הרי הוא לא התבולל את זה הוא הוכיח לאביו על ידי העגלות

זכור לי התבטאות של שרקי על ברכת חמה זה בלוף אסטרונומי אנחנו עושים בגו'ק ברכת חמה ועוד התבטאויות
אבל כאן נשבר לי הגב לא יכול יותר לשתוק

שרקי הוא קליפה שד יהודי מבחינתי לא מוכן לקבל ממנו חס ושלום תורה
מאחד שלא לומד תורה לשמה זוהי דעתי וזכותי להביע אותה
ועוד אני יבדוק עם עוד רבנים וגם גדולי ישראל מה דעתם עליו ועל דבריו
הדיון פה הוא מיותר אתה בהשקפתך אני בהשקפתי
אני לא ישכנע אותך ואתה בטח לא אותי
שמח לארח אותך תישאר  אם תרצה נשמח לשמוע ממך את דעותיך בשאר הדברים גם אם לא נסכים עליהם
בשביל זה קם הפורום הזה על מנת להבין את כל הרבדים ביהדות
הראיה שלא ערכתי אף הודעה שלך על אף שיש בידי לעשות זאת
וילמדו מנהלי פורומים אחרים כיצד נוהגים עם ניקים גם כאשר לא מסכימים איתם ודי לחכימה ברמיזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 21:49 לינק ישיר 

משקיף יקר,
אף על פי שאיני יכול לקבל את דבריך על הרב שרקי, בכל אופן אני מעריך את הכנות.
יש לי הרבה מה להשיב, אבל האמת שאין לי כח לזה.

בכבוד רב,
ולהשתמע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 21:53 לינק ישיר 

אשריך נתראה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2009 00:01 לינק ישיר 

משקיף יקר.

יהיה נכון לדעתי לשלוח לרב אורי שרקי את ההסתייגויות שלך.
הרב שרקי לא רק איש חכם מאד, אלא איש אמת, ענו, ש'מדבר בגובה העיניים',
ייתכן שלא הובן או שמישהו לא ניסח את הדברים כראוי, אי אפשר לדעת.

אני מבקשת ממך שתשלח לו את הסתייגויותיך ותביא לכאן, ברשותו, את תשובתו.

ישר כח.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/6/2009 00:06 לינק ישיר 

בעזרת ה'
שיכנעת אותי בשיחת הטלפון
בה דיברנו
למעשה שיחת טלפון אחת
ושיכנעת אותי מה ש30 דפים בפורום לא היו עושים את זה
ערב טוב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > הרב אורי שרקי סטה מדעת תורה!!!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.