בית פורומים הנה ימים באים

הרב אורי שרקי סטה מדעת תורה!!!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/6/2009 23:49 לינק ישיר 

freedom, לא ענית לי...אבל גם זו תשובה...
לילה טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2009 09:13 לינק ישיר 

פרידום,
הרב שרקי לא טעה בדרך הצגת הדברים. וזאת אני אומר על סמך שהייתי נוכח בהרבה שיעורים של הרב וגם שומע הרבה שיעורים. אף אחד מתלמידי הרב לא טועה בהבנתו כמו שטועים פה בפורום.
לדעתי, הדברים של הרב שרקי שהובאו פה - לא נלמדו בכלל ביסודיות, הובאו בסופו של דבר בצורה חלקית ובלי נסיון אמיתי לרדת לסוף דעתו.
אני די בטוח שאם ניקח קטעים משיעורים שונים של רבנים שונים, נוכל לעשות את אותה ה"הצגה" על דבריהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2009 09:15 לינק ישיר 

המשקיף,
יישר כח על שינוי הכותרת המבזה.

אך שלא תחשוב שדעתי נוחה מהכותרת הזאת.
הייתי מעדיף אם היית כותב "הרב שרקי סטה מדעת התורה שלי".
זה יהיה יותר נכון בעיני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2009 14:21 לינק ישיר 

זה לא רק דעת תורה שלי
אלא של כל החברים פה למעט אחד או שניים
זו גם דעתו של הרגלא''ט
ואין לי ספק שעוד הרבה חושבים כמוני
אני אנסה לשכתב מכתב חדש לרב שרקי ואולי הוא יועיל בטובו לענות לי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2009 14:27 לינק ישיר 

הנה המכתב החדש נקווה שהפעם הוא יענה

לכבוד
הרב אורי שרקי שלום רב
אני פונה אליך שוב במכתב שני
כדי לשמוע את ההסברים לדבריך הבאים

דמות נוספת שיש לה מן המשותף עם הרצל היא יוסף הצדיק. יוסף הוא המתבולל הראשון בהיסטוריה היהודית. הוא משתלב היטב בתרבות המצרית ועולה לגדולה. ניתן לראות זאת משהמות שיוסף נותן לבניו (בראשית מא, נא – נב):

"ויקרא יוסף את שם הבכור מנשה כי נשני אלוקים את כל עמלי ואת כל בית אבי. ואת שם השני קרא אפרים כי הפרני אלוקים בארץ עוניי"

את הדברים ראיתי הקישור הבא

http://ravsharki.org/content/view/1573/629/

אני חושב שלבוא ולומר שיוסף הוא מתבולל זו טעות חמורה גם אם לא נתכוונת למתבולל הקלאסי שזה וודאי שיוסף לא היה

שהרי שלח לאביו פרדות לומר לו שלא שכח את השיעור האחרון שלהם ביחד בדיני עגלה ערופה

לא מצאתי שום מקור שבו מדובר שיוסף היה מתבולל

אודה לך מאוד אם תאיר את עיני למה נתכוונו דבריך

אוסיף ואומר שהינני מנהל פורום וכל ההתכתבות בינינו תועבר לפורום

ממני המחכה לתשובה

המשקיף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2009 16:48 לינק ישיר 

עם כל הכבוד מוקהפיט אחי, אני לא כ"כ אוהב שאתה או פרידום
מציגים את דבריו של שרקי כ"רזא עילאה" שהוצאו כביכול מהקשרם...
זה מזכיר לי קצת את עסקני ש"ס שרצים לתקשורת כל פעם "להאיר את
עיני הציבור" למה באמת התכוון רבם...והלא מה לנו החגבים להבין בתורתם
של גדולים אלה?...הכל "רזין דרזין"...סודי סודות...
לכן אני מבקש מכבוד תורתכם
להסתכל שוב על הדברים של הרב שרקי ולהבין שיש בעיה לפחות ברמה
האסטטית של הצגת הדברים ויותר בעיה מוסרית חמורה לענ"ד...
ואפשר וראוי למחות על כך!!! כך אמר לי "הרב שלי"...
המשקיף אני לא חושב שאתה צריך לבקש הסבר מהרב שרקי (שהוא אדם חכם ללא ספק)
כי אין מה להסביר הדברים נאמרו והם ברורים!!!

הנה הדברים נאמרו בשנת 2003 ע"י אמנון רובינשטיין (שליט"א..??)
אמנון רובינשטיין (מר"צ) "שתה בצמא" את דבריו של הכריש והכניס אותם
במאמרים שלו...אלו תלמידיך שרקי, אמנון רובינשטיין, התינוק שנשבה...

"יוסף אינו  סתם יהודי שעלה לגדולה בחצר נוכרית. הוא עצמו הופך להיות מצרי בלבושו, במנהגיו, בנישואיו לאסנת בת פוטי פרע כהן און. הוא היהודי-עברי המתבולל הראשון והוא לא סתם מתבולל מתוך חולשה אלא מדעת. כאשר נולדים שני בניו הוא נותן לבכור את השם מנשה - "כי נשני (השכיחני) אלוהים את כל עמלי (סבלי) ואת כל בית אבי" ולשני - אפריים - "כי הפרני אלוהים בארץ עניי".  כלומר, יוסף מפנה עורף לבית אביו, ולא סתם לבית אביו אלא   "לכל בית אבי" ובמשתמע גם לארץ המובטחת. יוסף מודה לאלוהים על שהשכיח ממנו את מוצאו ואת מוצאותיו והכניסם לתהום הנשייה. אי- אפשר כמובן, לבוא בטענות נגד יוסף שכן זכר המעשה הנורא שעשו בו אחיו עומד בניגוד משווע לנדיבות הלב המצרית כלפיו. יתר על כן, הוא נכבש ע"י התרבות המצרית עד כדי כך שהוא מחליט לחנוט את גופת אביו, יעקב, כמנהג המצרים ובניגוד מוחלט למנהג ודת העברים. אך מעניין הדבר שהמקרא מדגיש עניין זה והשם מנשה - אחד השבטים החשובים בישראל - קשור קשר בל ינותק ברצון זה לשכוח כליל את בית אבא."

רובינשטיין כתב מאמר זה בסוף 2003...והרב שרקי פרסם מאמרו שנה קודם
לכן אני למד שרובינשטיין העתיק את הרעיון "המקסים" של יוסף המתבולל הראשון משרקי... 
ובכלל המאמר הזה הוא מאמר אקדמי ולא דברי תורה כלל וכלל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2009 16:50 לינק ישיר 

יישר כוח על החיזוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2009 17:35 לינק ישיר 

שלום כיטוב, 
ברור לי שיש שלא מסכימים לדעתו של הרב שרקי. מן הסתם גם רבנים גדולים מאוד לא יסכימו עימו. ואגלה לך, שגם רבנים חברים לרב שרקי (שגם הם תלמידי הרב צבי יהודה זצ"ל) לא מסכימים עימו בהרבה דברים. 
כמו בכל עולם התורה - ישנם המון "דעת תורה" - והרבה פעמים דעת תורה של רב אחד סותר דעת תורה של רב שני. 
דעת תורה - היא לא בשמים, היא פה בארץ והיא נקבעת על ידי רבנים (בדיוק כמו פסיקת הלכה).
במלחמת התורה על דעת התורה ישנם ויכוחים גדולים וגדולי עולם משתמשים בביטויים חריפים ביותר על גדולי עולם אחרים.

אז אתה לא מסכים עם הרב שרקי וגם רבך לא מסכים - בסדר גמור. 
אני בעיקר יוצא נגד התופעה שברגע שיש רב שאומר משהו שלא מוצא חן בעיני משהו כבר אומרים עליו קדיש ולפעמים יש נטיה לאנשים להוציא את הרב, בעל הדעה השונה, כמעט מכלל ישראל, או מאחלים לו גהינום וכו'. 
לאט לכם.

אין לי מושג בהקשר למה שכתב אמנון רובינשטיין. אבל בקטע שציטטתה אותו לא ראיתי איזה עובדה לא נכונה (ועל פרשנותו את הדברים אפשר להתווכח ואפשר לא להסכים). 
את האמת צריך לומר. יבוא משהו וישתמש בעובדות לנגח - אז מה נעשה? נחביא את העובדות שגורמות לנו בעיות? הקב"ה אמר נעשה אדם - ומי שרוצה לטעות יבוא ויטעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2009 18:11 לינק ישיר 

מוקהפיט...

"ברור לי שיש שלא מסכימים לדעתו של הרב שרקי. מן הסתם גם רבנים גדולים מאוד לא יסכימו עימו."
"אז אתה לא מסכים עם הרב שרקי וגם רבך לא מסכים - בסדר גמור."

אני לא מסכים עם ההגדרות שהוא משתמש בהן כגון אלו שציינתי, ולא
עם דרכו, אני לא מחליט על דרכו של אף אחד...ההגדרות אחי ההגדרות...
ואין לי שום רב ב"ה! כתבתי את זה במרכאות, וזה מה שמשאיר אותי ממוקד בחיפוש האמת ללא משוא פנים וללא פחד מאיש רק האמת כמות שהיא מעניינת אותי ולא מי אמרה...כמו שהביא מרדכי מדברי הבעש"ט הקדוש זי"ע:

"בדורות הסמוכים לביאת המשיח יהיו הרביים(הרבנים)
כארבה לרוב והם הם שיעכבו את הגאולה
כי יגרמו לפירוד לבבות ושנאת חינם "

נ.ב:
אני מבין טוב מאד את דברי הבעש"ט וגם אתה...

"אני בעיקר יוצא נגד התופעה שברגע שיש רב שאומר משהו שלא מוצא חן בעיני משהו כבר אומרים עליו קדיש ולפעמים יש נטיה לאנשים להוציא את הרב, בעל הדעה השונה, כמעט מכלל ישראל, או מאחלים לו גהינום וכו'. לאט לכם."

מסכים איתך!!!...

"את האמת צריך לומר. יבוא משהו וישתמש בעובדות לנגח - אז מה נעשה? נחביא את העובדות שגורמות לנו בעיות? הקב"ה אמר נעשה אדם - ומי שרוצה לטעות יבוא ויטעה."

לפי דבריך אלה אני למד שאתה רואה בדברי הרב שרקי "עובדות"...ולא כך היא...
אמנון רובינשטיין ודומיו הפכו את התורה לנושא למחקר אקדמי וזה מה שעולה גם
מדבריו של שרקי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2009 19:57 לינק ישיר 

בסופו של דבר הכל חוזר לאותה הנקודה שאמרתי, תלוי מה אותו הרב רוצה לעשות בדבריו אלו, וזה תלוי לאיזה זרם הוא שייך, כפי שכתבתי לעיל, עיין שם...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2009 22:22 לינק ישיר 

מוקפיט     - ברור לי לחלוטין שדברין של הרב שרקי הובנו כאן ממש לא כפי שהתכוין הרב, אך מה לעשות רב שפונה לציבור ועוד מפרסם זאת באינטרנט צריך לחשוב על ההשלכות שיהיו לזה וההוכחות לכך נמצאות ממש מולך.

kiitoob     - מה לעשות שבתורה יש פרד"ס, ודרך אגב זאת בדיוק הסיבה שיש דברים שיש ענין מיוחד בהצנעתם (תורת הסוד - סוד..) והלימוד בהם מתאים רק מרמה רוחנית ונפשית מסוימת (ואולי דברו של הרב שרקי, גם אם בניסוח אחר, אחד מהם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2009 22:41 לינק ישיר 

freedom...כתבת:

"ברור לי לחלוטין שדברין של הרב שרקי הובנו כאן ממש לא כפי שהתכוין הרב"

מדבריך אלה אני למד שאתה ו/או מוקהפיט כן הבנתם למה בדיוק התכוון הרב שרקי,
תואילו נא להסביר לנו קטני הדעת, אדרבא, בכך תגנו על כבודם של חכמים...
למה אתם לא מודים שיש בעיה חמורה עם הטרמינולוגיה שבה משתמש הרב שרקי...?

"מה לעשות שבתורה יש פרד"ס, ודרך אגב זאת בדיוק הסיבה שיש דברים שיש ענין מיוחד בהצנעתם (תורת הסוד - סוד..) והלימוד בהם מתאים רק מרמה רוחנית ונפשית מסוימת (ואולי דברו של הרב שרקי, גם אם בניסוח אחר, אחד מהם)."

נו, מילא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2009 23:03 לינק ישיר 

kiitoob ידידי, אני חוזר ואומר שהטרמינולוגיה לא מתאימה לצאת לאוויר העולם והאינטרנט כמו שהיא.

בתור אחד שאומר שהבעיה שלו עם דברי הרב היא בניסוח, אז זה אומר שאתה מבין את דבריו ורק לא מסכים עם הניסוח, אז מה בדבריו בעצם לא מובן? לי אישית, נראה שהדיון כולו נסוב על 'עטיפה' ולא על מהות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2009 23:16 לינק ישיר 

אני באמת שמתאפק
למה רומזים דבריך
FRIDOM004 כתב
מוקפיט     - ברור לי לחלוטין שדברין של הרב שרקי הובנו כאן ממש לא כפי שהתכוין הרב, אך מה לעשות רב שפונה לציבור ועוד מפרסם זאת באינטרנט צריך לחשוב על ההשלכות שיהיו לזה וההוכחות לכך נמצאות ממש מולך.

kiitoob     - מה לעשות שבתורה יש פרד"ס, ודרך אגב זאת בדיוק הסיבה שיש דברים שיש ענין מיוחד בהצנעתם (תורת הסוד - סוד..) והלימוד בהם מתאים רק מרמה רוחנית ונפשית מסוימת (ואולי דברו של הרב שרקי, גם אם בניסוח אחר, אחד מהם).

אם הובנו כאן דברי הרב לא כמו שהתכוון הרב
א. זה בעיה בניסוח שלו
לומר על יוסף הצדיק שהוא המתבולל הראשון
תסלח לי מר פרידום מה אתה הבנת שאני לא הבנתי
(אתה מזלזל באנשים תצפה שגם יזלזלו בך)
ב. כתבת
ואולי דברו של הרב שרקי, גם אם בניסוח אחר, אחד מהם).
יעני מה? דבריו של הרב שרקי הם על פי הסוד
אמור את דבריך
כי באמת הצלחת להרגיזני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2009 23:47 לינק ישיר 

"kiitoob ידידי, אני חוזר ואומר שהטרמינולוגיה לא מתאימה לצאת לאוויר העולם"
אמת ויציב!!!

"בתור אחד שאומר שהבעיה שלו עם דברי הרב היא בניסוח, אז זה אומר שאתה מבין את דבריו ורק לא מסכים עם הניסוח, אז מה בדבריו בעצם לא מובן? לי אישית, נראה שהדיון כולו נסוב על 'עטיפה' ולא על מהות."

הבעיה עם הניסוח שלו היא שהיא פותחת פתח מסוכן ללימוד אקדמי של התורה...
ולא לימוד לשמו וזה בהחלט מהותי...וכמו שאמרת הדיון הזה לכשעצמו הוא הראיה
לבעייתיות בהתנסחות של הרב שרקי...וזה שאני "מבין" אותו לא פותר בעיות אלה...
לילה טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > הרב אורי שרקי סטה מדעת תורה!!!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.