|
|
| נשלח ב-21/7/2009 13:57 |
|
| |
| הראיה כתב: |  | היש נוצר מיש - הכל חלק אלו-ה ממעל...
יש מאין = דרך השאלה. ודו"ק. |
|
מה פתאום דרך השאלה?! כשהיש נוצר מאין (בבריאת העולם) זה היה ממש ככה וכפשוטו ובשופו"א לא דרך השאלה, גם אם הגענו למסקנות פילוסופיות שכל יש חייב להיווצר מיש, אבל חייבים לזכור שאלוקים לא מחויב ולא משועבד לשום חוק, לא טבעי ולא על טבעי וכמו כן הוא לא משועבד לשום מסקנה פילוסופית אנושית והבריאה שלו היתה יש מאין כפשוטו גם אם לא נבין את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2009 17:31 |
|
| |
למה לצטט בלי להזכיר שם?
מאחר שכל הדיון הזה של "היש ישנו" לקוח מילה במילה מהפילוסוף פרמנידס, האם ההגינות הבסיסית לא מחייבת להזכיר זאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2009 18:07 |
|
| |
רוני, סוף סוף רואים אותך אחרי תקופה ארוכה.
חשבתי כבר שאתה יותר מתאים ל"האין אינו" אבל עכשיו אני רואה שטעיתי ואפשר שאתה "יש ישנו" או אולי בכלל חזרת יש מאין?
בכל מקרה אתה יכול להיות רגוע, זה ודאי לא לקוח מהפילוסוף פרמנידס...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2009 15:38 |
|
| |
רוני, אתה צודק בהחלט, אכן יש לציין כי מקור הדברים הוא הפילוסוף היווני "פרמנידס" החי במאה החמישית לפנה"ס.
אצרף בזה למען הכלל קובץ המכיל את כל שירתו של פרמנידס המצויה בידנו משם הדברים לקוחים - שירת פרמנידס,
תוקן על ידי רציונליסטי ב- 30/07/2009 15:36:06
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2009 18:38 |
|
| |
רוני, טוב שחזרת, בזכותך הרווחנו את הקובץ של שירת פרמנידס...
ורציו' תודה רבה זה בהחלט קובץ חשוב מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2009 23:11 |
|
| |
למרות שפעם חשבנו שכל שינוי כימי הרי היא יש חדש. כיום שידוע שלכל החומר אותם יסודות, אלא בשילובים שונים, ניתן לומר שאין יש חדש.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 17:33 |
|
| |
לא רק שאין יש חדש גם אין יש ישן כי היש ישנו לעולם לא יתהווה ולא ישמד.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 23:36 |
|
| |
אם הוא קדום ודאי שהוא ישן... בכל מקרה בינינו ודאי שהיש התהווה. בין כך ובין כך הוא ישן.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 12:13 |
|
| |
אני מסכים איתך שהיש התהוה אבל רק בגלל שאני מאמין שהקב"ה ברא את העולם יש מאין אע"פ שאין לזה הסבר מדעי כי לפי הפילוסופיה של פרמנידס אין דבר כזה לברוא יש מאין כי האין איננו אז לא יכול להברא ממנו יש.
תוקן על ידי חזןגדול ב- 03/08/2009 12:09:26
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2009 13:17 |
|
| |
ודאי שלא התהוה מעצם האין, יש. כי הוא הרי לא היה כדי שיתהוה ממנו יש. אלא נוצר יש בתוך האין ללא חומר קדום.
אגב, לא ניתן להוכיח שלא היה כלל חומר קדום!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2009 12:36 |
|
| |
גם לא היה יכול להיווצר יש בתוך האין כי הרי האין איננו, אלא מה, פתאום נוצר יש ללא חומר קדום? איך יכול להיות שנוצר יש הרי דקה לפני שהוא נוצר לא היה יש והיש ישנו אז איך יכול להיות שהיש אינו?
אלא רק בגלל האמונה, לא ע"פ המדע הפילוסופי, אנחנו מאמינים שהקב"ה ברא את העולם יש מאין, שים לב! יש מאין לא פתאום ברא יש אלא ברא את היש מאין.
אולי באמת לא נכון להגיד שהאין אינו? אולי...
ואולי אתה צודק שלא ניתן להוכיח שלא היה חומר קדום? אולי...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 00:22 |
|
| |
| חזןגדול כתב: |  | גם לא היה יכול להיווצר יש בתוך האין כי הרי האין איננו, אלא מה, פתאום נוצר יש ללא חומר קדום? איך יכול להיות שנוצר יש הרי דקה לפני שהוא נוצר לא היה יש והיש ישנו אז איך יכול להיות שהיש אינו?
אלא רק בגלל האמונה, לא ע"פ המדע הפילוסופי, אנחנו מאמינים שהקב"ה ברא את העולם יש מאין, שים לב! יש מאין לא פתאום ברא יש אלא ברא את היש מאין.
אולי באמת לא נכון להגיד שהאין אינו? אולי...
ואולי אתה צודק שלא ניתן להוכיח שלא היה חומר קדום? אולי... |
|
מי אמר שזו הפרשנות הנכונה שה'יש' נוצר מה'אין'?, איפה המקור בכלל ל'יש מאין'.
אני חשבתי ש'יש מאין' הכוונה שלא נוצר יש מיש כמו כל דבר שיווצר היום אלא נברא יש מאין.
העולם נברא יש מאין, ולא נוצר יש מאין, ההבדל הוא שיצירה זה באמת דרגא אחת פחות מבריאה וזה שייך רק ביש מיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 01:42 |
|
| |
בקשר להבדל בין נברא לנוצר אני מסכים אבל איך זה קשור ליש מאין?
יצירה היא עשיית צורה בחומר שכבר קיים ובריאה זה דבר שלא היה קיים בכלל ונהיה קיים, אז הבריאה היא לא מהאין אלא למרות האין! כי אם הבריאה היתה מהאין אז היא כבר לא היתה בריאה אלא יצירה ולכן לא נכון להגיד יש מאין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2009 06:50 |
|
| |
| yakov7 כתב: |  |
מי אמר שזו הפרשנות הנכונה שה'יש' נוצר מה'אין'?, איפה המקור בכלל ל'יש מאין'.
אני חשבתי ש'יש מאין' הכוונה שלא נוצר יש מיש כמו כל דבר שיווצר היום אלא נברא יש מאין.
העולם נברא יש מאין, ולא נוצר יש מאין, ההבדל הוא שיצירה זה באמת דרגא אחת פחות מבריאה וזה שייך רק ביש מיש. |
|
זה בדיוק, שלא שייך ליצור מה'אין' כיוון שהוא 'אין', וזה מה שמוכיח על הגדלות שבבריאת העולם 'יש' מ'אין', ולא כמו שאתה מנסה להבין שמתוך ה'אין' נוצר ה'יש', זה לא שייך.
והבריאה היא לא "למרות" ה'אין' אלא רק בגלל מצב של 'אין' שייכת בריאת ה'יש', כי אם זה לא מצב של 'אין' אז זה 'יש', וא"כ אז כבר לא שייכת בריאה אלא יצירה ולכן אומרים שנברא דווקא 'יש' מ'אין' ולא בשום אופן אחר.
|
|
|
|
|