בית פורומים הנה ימים באים

עלייה להר הבית יש אומרים איסור יש אומרים מותר הלכה אסור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/6/2009 23:28 לינק ישיר 
עלייה להר הבית יש אומרים איסור יש אומרים מותר הלכה אסור

חשיפה! הרב הגאון המקובל האלוקי רבי בן ציון מוצפי שליט''א התיר כניסה להר הבית "במקומות המותרים"
לא חשיפה ולא כלום סתם מכתב משנת תשמ''ו האומר שצריך לשמוע לפוסקי הדור ולכן אסור לעלות להר הבית

ואף הורה "חובה להציל ככל שניתן משטחי הר הבית המקודשים"

יש לכם כאן
http://lamikdash.blogspot.com/2009/06/blog-post_13.html

דעתו של הרשל"צ הרב מרדכי אליהו המתיר כניסה להר הבית "במקומות המותרים"

ואף ביקש שיבנו בית הכנסת על הר הבית

יש לכם כאן
http://lamikdash.blogspot.com/2009/06/blog-post_07.html

בקשו ממני לכתוב מדוע חובה על כל יהודי ויהודיה לעלות להר הבית "במקומות המותרים"

אכתוב בקצרה ומי שרוצה אני יפתח איתו את הנושא

1. יש מצוות עשה דאורייתא להקריב קרבן פסח והרמב"ם אף כותב בהלכות קרבן פסח פרק א הלכה א שמי שלא מקריב קרבן פסח הרי הוא ב"כרת"

2. בהלכות מעשה הקורבנות פרק י"ט הלכה ט"ו כותב הרמב"ם "מקריבין אף על פי שאין בית המקדש",

3. עדיין לא מצאתי רב אחד בישראל שאוסר לעלות להר הבית "לצורך הקרבת קרבן הפסח"

4. ולכל מי שחושבים שצריך לחכות עדי ביאת המשיח
יש להם כאן:
הרמב"ם כותב באיגרת השמד "..אייני יודע איך יבטל מהם זה השמד, אלא עוברים הם ומחטיאים זולתם, כי אין זמן לביאת המשיח עד שתולים בו ואומרים עליו הוא קרוב הוא רחוק, וחיוב במצוות אינו תלוי בביאת המשיח, אלא אנחנו מחויבים להתעסק בתורה ובמצוות ונשתדל להשלים עשייתן, ואחר שנעשה מה שאנו מחוייבים, אם יזכה ה' לנו או לבני בנינו לראות המשיח הרי זה טוב יותר ואם לאו לא הפסדנו כלום אלא הרווחנו בעשייתינו מה שאנו מחוייבים, אבל אם יעמוד אדם במקומו ויאמר אשאר אני עד שיבוא משיח ואצא מזה שאני בו, אין זה כי אם רוע לב ואבוד גדול ובטול הדת והדעת."
(רמב"ם איגרת השמד)

אשמח אם ירצה מאן דהוא לדון על הנושא

תודה רבה
מנחם

תוקן על ידי מנחממ ב- 14/06/2009 23:28:28

תוקן על ידי המשקיף ב- 14/06/2009 23:43:33

תוקן על ידי המשקיף ב- 15/06/2009 23:07:55

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2009 23:40 לינק ישיר 

למה כתוב על הר מוצפי זצ"ל??...חס ושלום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2009 23:44 לינק ישיר 

מנחם תתקן את המודעה שלך אני אדון איתך בהמשך הלילה על כל סעיף וסעיף שהדבקת כאן
הנה הוא בא הנה הוא בא מלך המשיח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2009 23:49 לינק ישיר 

למה לך לדון איתנו ?   תסיים לדון עם מרן רבנו הרב עובדיה  שליט"א  ותמשיך איתנו.

למה אנשים רוצים להתחכם על גדולי פוסקי הדור ?  

אם  אתה מחפש איסורי כרת,   יש דרכים יותר נעימות מטיול על ההר הקדוש, תפנה

אלי בפרטי ואני אסביר לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2009 23:54 לינק ישיר 

סליחה סליחה טעות טעות תקנתי תקנתי

תוקן על ידי מנחממ ב- 14/06/2009 23:58:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2009 23:59 לינק ישיר 

מורדכי מורדכי הרגת אותי מצחוק חיחיחי
בעצם מנחםם הסקופ שלך לא סקופ מדובר במקומות המותרים שזה למעשה לא כלום .
תגיד לי סתם ככה מנחםם היית בהר הבית בקודש הקודשים היית או לא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 00:01 לינק ישיר 

למרדכי

אני מסכים שמרן אסר לעלות להר הבית "סתם"

אבל אייני מסכים שהוא אסר לעלות להר הבית "לצורך הקרבת קרבן הפסח" שהיא מצוות עשה דאורייתא שמקבלים עליה "כרת" ח"ו כל שנה מחדש

תזכה למצוות (מצווה זו..)
מנחם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 00:04 לינק ישיר 

להמשקיף

לא מבין אותך

מקומות המותרים ב-הר הבית

ברור מאן דהו דיבר על כניסה עמוק עמוק איפה שאסור - כולם היום ללא יוצא מן הכלל נכנסים רק מסביב סביב צמוד לחומה ממש בהר הבית "במקומות המותרים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 00:05 לינק ישיר 

למשקיף

השתגעת לגמרי

אסור להיכנס "בקודש הקודשים" אף אחד לא נכנס שם היום
 מה איתך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 08:51 לינק ישיר 

חחח
אז מה אתה רוצה לומר לי שכל מי שעלה להר הבית לא עבר עד היום שום איסור וסתם ככה הרבנים אוסרים את זה תיכף אני יביא לך רשימה שמית של רבנים שאוסרים להיכנס מסתמה אוסרים להיכנס משמע שנכנסים במקומות שאסורים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 20:21 לינק ישיר 

קודם כל תוריד פרופיל

בבקשה תביא לי ספר אחד (לא פאשקוויל) או שו"ת אחד מלפני 50 שנה (קום המדינה), שאוסר לעלות להר הבית = חבל לך על המאמץ פשוט אין סיכוי שתמצא.

2. רשימה גם אני יכול לכתוב, תביא ספרים שכותבים שאסור לעלות להר הבית מזמנינו,

אני כן יכול להביא לך ספרים מלפני קום המדינה ולאחריה שמתירים לעלות להר הבית ואפילו תמונות של רבנים שעלו.

מנחם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 20:26 לינק ישיר 

אתה סתם השמצת

כי באמת כל היהודים היום הולכים רק מסביב להר בצמוד לחומה ממש

יש לך כאן תמונה של המפה אותו מפרסמים כל התנועות שעולים להר ושם מצוייר קו שחור מסביב להר הבית שרק שם כולם הולכים = בצמוד לחומה ממש.

http://lamikdash.blogspot.com/2009/04/1967.html
תראה למטה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 20:28 לינק ישיר 

בכל אופן

אם חשבת עד היום שהולכים בתוכו ח"ו איפה שאסור.

אז אולי תבוא איתי ונלך יחד מסביב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 20:57 לינק ישיר 

טוב ידידי בוא תתוכח עם זה
הרבי מליובאוויטש זצ''ל מספיק טוב
http://chabad.info/index.php?url=article_he&id=45887

דעתו של הרב מוצאפי בנידון:

מה דת הרב בענין העליה להר הבית ? שוחתי עם אדם שעולה והוא אמר לי שאין שום בעיה לעלות כי הם עולים לשטחים שודאי אין שם איסור , והוא התוכח איתי מספר דקות בענין הזה ?
האם כבוד הרב יכול להביא לי הוכחות ולסייע ליע בענין ?
בתודה מראש
תשובה
איך נקח כח להתיר דבר שאיסורו כמו אכילת חמץ בפסח שעונשו כרת, ואכילה ביום הכיפורים. ואיך נסמוך על סברות ומדידות השנויות במחלוקת. אם גדולי הדור הורו לא להכנס אין אנחנו מהרהרים אחריהם.

וכך סיכם הרב עובדיה יוסף שליט"א את דבריו בתשובתו בעניין:

<*>

ולכן בודאי שיש להתרחק ולהשמר שלא להכנס להר הבית אפילו לאחר טבילה ולצורך מצוה, כי יבאו ההמון לפרוץ ולהכנס בטומאה לשטח העזרות וההיכל, דילפי אינשי מקלקלתא ולא מתקנתא. (וכמ"ש בירושלמי פ"ב דמ"ק ה"ב.) וכעת כבר נמנו וגזרו והסכימו גדולי הדור בכל תוקף לגדור גדר ולהזהיר באזהרה חמורה לבל יהין שום אדם להכנס לשטח הר הבית, עד כי יבוא שילה, שאז יקויים בנו: וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם, ושומע לנו ישכון בטח. והשי"ת יחיש לגאלינו גאולה שלמה נכון יהיה בית ה' בראש הרים ואפריון על מכונו ישב. וישראל נושע בה' תשועת עולמים. אמן.12

וכן הביא גם בשו"ת ציץ אליעזר בשם הרב מאיר אורבך מקאליש (בעל אמרי בינה):

<*>

ולדעתינו צדקה עשה הקב"ה עם עמו, אשר גדר דרכינו בגזית מבלי תת להלוך על מקום הר הבית מן החומה ולפנים, כי בעוה"ר בדור היתום הלזה מי יסגור דלתים בפני החפצים להלוך שם וטומאתם בשוליהם וטמאים לנפש אדם, ומי יעצור ברוח האומר שמכריע כדעת האומר שבטלה קדושת המקום - בפרט כאשר יתקבצו אנשי' ממחוזות שונות לעלות הר הקדש ודעות נפרדות וכוזבות ועשתונות שונות, את אשר זה ירחק זה יקרב בזרוע - וירושלים עיה"ק עדיין מחלאתה לא הוטהרה, ואחת מסבות חורבנה גילו חז"ל בשביל שהשוו בה קטון וגדול והיה כעם ככהן

ולסיום עיין פה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 21:05 לינק ישיר 

לא היית צריך להתעסק איתי ולומר לי להוריד פרופיל אתה לא מכיר אותי
המכתב שלך של הרב מוצאפי משנת תשמ''ו לא שווה כלום
הוא אומר במכתב בפירוש לפי פוסקי הדור של זמנינו
הנה לך מקבץ של תשובות טריות מהרב מוצאפי

שאלה - 10800
לכבוד הרב
לפני מספר שנים נכנסתי עם אחותי לרחבת הר הבית וסיירנו במקום ולא ידענו שהדבר אסור.
ברצוני לדעת מה חומרת המעשה (כרת?) ומה אני צריכה לעשות על מנת לתקן את המעשה?
תשובה
יום הכיפורים כיפר לך על זה.
שאלה - 10176
לכבוד הרב שלום רב !
מה דת הרב בענין העליה להר הבית ? שוחתי עם אדם שעולה והוא אמר לי שאין שום בעיה לעלות כי הם עולים לשטחים שודאי אין שם איסור , והוא התוכח איתי מספר דקות בענין הזה ?
בתודה מראש
תשובה
איך נקח כח להתיר דבר שאיסורו כמו אכילת חמץ בפסח שעונשו כרת,ואכילה ביום הכיפורים. ואיך נסמוך על סברות ומדידות השנויות במחלוקת. אם גדולי הדור הורו לא להכנס אין אנחנו מהרהרים אחריהם.
שאלה - 8858
שלום לכבוד הרב להרב שליט"א שלום רב, רבנים הנקראים מהציונות הדתית נכנסים לתוך הר הבית במקומות מסויימים, יש לי חבר המתווכח אתי וטוען שכך צריך לנהוג האם יש טעם להשיב לו?
תשובה
ישנה הוראה מפורשת של גדולי הפוסקים בדור שעבר ובדורנו שאסור להכנס לכל תחום הר הבית, ואין לשום אדם לבנות במה לעצמו.

שאלה - 10800
לכבוד הרב
לפני מספר שנים נכנסתי עם אחותי לרחבת הר הבית וסיירנו במקום ולא ידענו שהדבר אסור.
ברצוני לדעת מה חומרת המעשה (כרת?) ומה אני צריכה לעשות על מנת לתקן את המעשה?
תשובה
יום הכיפורים כיפר לך על זה.
שאלה - 10176
לכבוד הרב שלום רב !
בתודה מראש
תשובה
איך נקח כח להתיר דבר שאיסורו כמו אכילת חמץ בפסח שעונשו כרת,ואכילה ביום הכיפורים. ואיך נסמוך על סברות ומדידות השנויות במחלוקת. אם גדולי הדור הורו לא להכנס אין אנחנו מהרהרים אחריהם.
שאלה - 8858
שלום לכבוד הרב להרב שליט"א שלום רב, רבנים הנקראים מהציונות הדתית נכנסים לתוך הר הבית במקומות מסויימים, יש לי חבר המתווכח אתי וטוען שכך צריך לנהוג האם יש טעם להשיב לו?
תשובה
ישנה הוראה מפורשת של גדולי הפוסקים בדור שעבר ובדורנו שאסור להכנס לכל תחום הר הבית, ואין לשום אדם לבנות במה לעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2009 21:18 לינק ישיר 

התשובות מהרב מוצאפי נכתבו פעמיים בהודעה הקודמת שאם פיספסת איזה תשובה אז היא נמצאת שם שוב
שו"ת יחוה דעת א, כה

אולם העליה להר הבית ולבית המקדש, אסורה בהחלט, בזמן הזה שאנו טמאי מתים, שטמא מת שנכנס בבית המקדש חייב כרת, וכמו שנאמר: ואיש אשר יטמא ולא יתחטא, ונכרתה הנפש ההיא מתוך הקהל, כי את מקדש ה' טימא. ואמרו חז"ל בתוספתא שבועות (פרק א' הלכה ב'): חמורה טומאת מקדש וקדשיו מכל עבירות שבתורה, שכל עבירות שבתורה מתכפרות בשעיר אחד, ואילו טומאת מקדש אינה מתכפרת אלא בשלשים ושנים שעירים בשנה. וכן דעת הרמב"ם (בסוף פרק ו' מהל' בית הבחירה), שגם בזמן הזה יש עונש כרת למי שנכנס לבית המקדש, הואיל ולא בטלה השכינה משם. ואף על פי שהראב"ד בהשגות סובר שאין בזה איסור כרת, העיקר כדברי הרמב"ם, שכל רבותינו הראשונים מסכימים כדבריו. ומהם: התוספות בשבועות (יד ע"ב). ובספר התרומה בהלכות ארץ ישראל. ורבינו אליעזר ממיץ בספר יראים (יד ע"ב). ובספר ורבינו משה מקוצי בספר מצוות גדול (סמ"ג), (מצוה קס"ג). ורבינו שמשון (בפרק ו' דשביעית משנה א'). ורבינו מאיר מרוטנבורג בתוספות (יומא מד ע"א). והרא"ש בתוספותיו ליבמות (דף פב ע"ב). ורבינו אהרן הלוי בספר החינוך (מצוה שס"ב ושס"ג). והרשב"ץ בתשובה (חלק ג' סימן ר"א). וראה עוד בחידושי הרמב"ן שבועות (טז). והרשב"א בחידושיו למגילה (י ע"א). והריטב"א בחידושין שם ועוד. וכן פסקו גדולי האחרונים. ומהם: המגן אברהם (סי' תקס"א). והגאון רבי יצחק בכר דוד בדברי אמת (קונטרס י'). והאבני נזר (חיו"ד סי' ת"נ). והבנין ציון (ח"א סי' ב'). והמשנה ברורה בליקוטי הלכות (זבחים פרק י"ג). והגאון רידב"ז בתשובה (סי' ל"ח). והרב הראשי לארץ ישראל הגאון רבי אברהם יצחק הכהן קוק משפט כהן (סי' צ"ו) ועוד.

לפיכך צריך להזהיר את העולים לירושלים, לבל יהינו לעלות להר הבית, שהוא איסור חמור מאד. ולא יסתמכו על מי שרוצה לתקוע עצמו לדבר הלכה, ולהורות נגד רוב ככל הפוסקים אשר מפיהם אנו חיים ומימיהם אנו שותים. +הנה המתיר לעלות ולהתפלל בתחלת שטח הר הבית, תלה עצמו באילן גדול, הוא הראב"ד בהשגות (סוף פרק ו' מהל' בית הבחירה), וגרם תקלה ומכשול לרבים מאחינו בית ישראל שנכנסו לפני ולפנים, בניגוד לרוב ככל רבותינו הפוסקים ראשונים ואחרונים אשר כל בית ישראל נשען עליהם. ואין כל חדש תחת השמש, כי בדור הקודם הורה חכם אחד להתיר הכניסה להר הבית, והגאון רבי יוסף ידיד הלוי בשו"ת ימי יוסף בתרא, בקונט' כבוד הלבנון (עמוד קצ"א והלאה), דרך קסתו להשיב על דבריו, והאריך בזה להכות על קדקדו, ושם (בעמוד רי"ב) כתב שהגאונים, רבי שניאור זלמן מלובלין בעל תורת חסד, ורבי יוסף חיים זוננפלד, דחו דבריו בשתי ידים. ונכנסו לבית הספק אם דינו כדין המתיר אשת איש שנטבע בעלה במים שאין להם סוף, וכמ"ש (ביבמות קכ"א ע"א) שחייב נידוי, והוסיף הרב המחבר, ולדעתי הוא בגדר חוטא ומחטיא את הרבים ע"ש. ונראה שנסתפקו בזה, לפי שהיה שוגג בהוראתו, דבכה"ג אין לנדותו, כמבואר ביבמות שם. וכן נפסק בטור ושלחן ערוך יו"ד (סי' של"ד סעיף ל"ח). ובשו"ת המבי"ט חלק ג' (ס"ס =סוף סימן= קמ"ט). אלא שהיו מצדדים שמא הוא בכלל שוגג הקרוב למזיד, מאחר שפשטה ההוראה לאיסור. ובזה שגגת תלמוד עולה זדון. (ועיין בשו"ת בשמים ראש (סי' שנ"ח). ובכנסת הגדולה אה"ע סי' י"ג הגה"ט אות ז'). ודע כי מה שסמך המתיר עוד על דברי הרמב"ם באגרתו (נדפסה בסוף ספר חי' הרמב"ם לר"ה דף כ"ה ע"א), שעלה לירושלים ונכנס לבית הגדול והקדוש והתפלל בו. (וכן הוא בספר חרדים שער התשובה פרק ג'), הנה ברור מאוד שהרמב"ם לא יעשה דבריו פלסתר להכנס בטומאה בבית המקדש, היפך מה שפסק בפרק ו' מהל' בית הבחירה, ובודאי שלא נתכוון לבית המקדש עצמו. וכן ראיתי להגאון רבי יעקב זריהן, אב"ד טבריה, בתשובה, והיא לו נדפסה בס' הלכות אישות להגר"א ילוז, (דף ע"ז ע"א והלאה), שהביא דברי החכם שבדורו שהתיר כנ"ל, ותמה עליו למאוד, שהרי גדר גדול אצל עם ישראל לבל יקרב איש מישראל לדרוך כפות רגליו לפנים מן הכותל המערבי, ואף תינוקות של בית רבן יודעים דבר זה, וחלילה לעשות חדשה בארץ היפך המקובל והמוסכם בלב כל ישראל. והמורה להתיר בזה הוא גרוע ממ"ש מרן הבית יוסף או"ח (סי' תמ"ג), שהמורה להקל כדברי הרז"ה ראוי לנזיפה, כיון שכל חכמי ישראל חלוקים עליו וכו'. ומה שסמך המתיר על מ"ש הרמב"ם באגרתו שהתפלל בבית הגדול והקדוש, הדבר ברור שהכוונה שהתפלל בבית הסמוך אל הר הבית, והוא מדרש שלמה, וגם אני נכנסתי בו בשנת סת"ר, והשקפתי דרך חלונותיו אל שטח הר הבית והעזרות והכפה הגדולה, אבל חלילה לומר שהרמב"ם נכנס ממש להר הבית, ישתקע הדבר ולא יאמר וכו' ע"ש. וע"ע במש"כ בס"ד בשו"ת יביע אומר חלק ה' (חיו"ד סי' כ"ו). [ושם העלתי שאסור לנסוע במטוס או במסוק (הליקופטר) מעל הר הבית והעזרות, שגם אויר העזרה כעזרה לענין קדושה, שקדושה ראשונה של השכינה קידשה גם לעתיד לבוא. וכמאמר הכתוב: והיו עיני ולבי שם כל הימים ע"ש]. ואכמ"ל יותר.+

ויהי רצון שיקויים בנו במהרה הכתוב: וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם. ונזכה כולנו לעלות לציון ברנה ושמחת עולם על ראשנו בבנין בית קדשנו ותפארתנו. אמן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > עלייה להר הבית יש אומרים איסור יש אומרים מותר הלכה אסור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext