|
|
| נשלח ב-30/6/2009 12:35 |
|
| |
ספרן , תודה.
אודה מכל הלב לכל מי שיביא כאן, כל חומר נוסף, מכל סוג שהוא, לגבי הרש"ט גפן זצ"ל. בפרט לחומר המצוי באינטרנט או ניתן להורדה.
יצא לי לקרוא כמה ספרי פילוסופיה יהודיים, אבל הלך מחשבה כמו שלו, לא מצאתי מעולם. מפוכח ביותר. לדעתי מדובר בגאון עולם! אני מרגיש שאני נעשה חסיד שלו עם כל דף נוסף שאני קורא ממנו :). קשה להתעלם מתחושת הפיספוס שליוותה אותי כשקראתי את ספרו.כמה חבל שלא הכרתי את כתביו שנים לפני כן.... הייתי חוסך לעצמי הרבה מהמבוכות הקטנות/גדולות שלי.
כבר היו דברים מעולם ואנשים גדולים לא זכו להכרה אלא כעבור שנים רבות מיום פטירתם, נראה לי שהרב הזה נכלל בתוכם.
אין לי מושג ולא שמץ , למה האדם הגדול הזה לא מפורסם וידוע בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 13:19 |
|
| |
[כבר הזכרתי למעלה את מופרכות התזה של "מעשה בראשית והאדמתנות". כעת נזכרתי כי כבר העיר על זה הרב מיכאל אברהם בספרו שתי עגלות וכדור פורח. אין לי את הספר בכדי לציין מ"מ מדויק, אולם מי שבידו ודאי יוכל לציין ע"פ המפתח.]
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 18:21 |
|
| |
כזכור לי שתמך ביוזמה לחידוש ה"תכלת" של האדמו"ר מראדזין.
ראיתי בספר של בורשטיין על התכלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2012 04:11 |
|
| |
בראש האשכול נשכח ממני שם הספר שגם בו ישנה הסכמה מאת הרב קוק זצ"ל שהוא ספר העוסק בקבלה בשילוב מדע.
ובכן, שם הספר הוא "מפתח הקבלה " לרב זאב וולף טננבויים זצ"ל מאנגליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2012 09:21 |
|
| |
אגרות הראיה איג' תשצה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2018 19:02 |
|
| |
הסבר לספר
אני קורא את הספר, ואני די תקוע בעמוד 40-43 סעיף ו', אני לא מצליח לרדת לסוף דעתו של גדול זה, מישהו יכול להסביר לי, למה הוא מתכוון ב-"נושא הראשון להוויה" (בהוצאה הישנה, ספר ראשון - ספר עולם, עמ' 40 למטה). יש לי ערפול במושגים החל משם עד פרק ז שמונע ממני להמשיך. למביני עניין, אשמח להסבר [email protected]
ומלבד זאת אם מישהו יודע את הפירכה לדבריו של גפן שם טוב אשמח לשמוע.
|
|
|
|
|