בעיתון מרכז הענינים שיצא השבוע מעניין לגלות כי הרב האשכנזי הרב שיינין פוסק לבני עדות המזרח הרבים שפוקדים את ביתו הרב משיב להם לפי פסקיו של מרן הבית יוסף בניגוד גמור למציאות הכאובה הנהוגה שספרדים רבים שואלים שאלות את הרבנים האשכנזים אז הם מתעלמים לגמרי מפסיקות מרן הבית יוסף ופוסקים להם לפי הוראות הרמ"א ומרן שליט"א כבר רבות התמרמר על זה גם בנו הרב יצחק יוסף זעק וזועק על זה כי בדבר זה יש בעייה חמורה של איסור אל תיטוש תורת אמך וידוע כי הרב שיינין מגלה חיבה לבני ספרד
נשלח ב-21/6/2009 13:27
יפה מאוד. כך צריך רב בישראל להתנהג.
ולא כאותם ראשי ישיבות ליטאיים שמכירחים את תלמידיהם הספרדים לנטוש תורת אבותם.
נשלח ב-21/6/2009 18:22
למה בחור ספרדי צריך לשאול הלכה רב אשכנזי, ואין שום קשר לגדלותו התורנית????
אההה, שכחתי אין רבנים ספרדים, הרי רק לפני רבע שעה הורידות אותם האירופאים מהעצים ורק עכשיו למדו ללכת על שתיים במקום על ארבע...
נשלח ב-21/6/2009 18:57
וכי ממך לא בקשו (דרשו ) לוותר על מנהגי אבותיך?
אם אני זוכר נכון אתה בוגר ישיבה ליטאית, לא?
נשלח ב-22/6/2009 11:46
אנ י משער שאתה שול את ההוא שמתופפים עליו, אך אני אענה.
לא דרשו בישיבה לותר על מסורת אבות, לדוגמה, אף אחד לא ניגש אלי ואמר לי למה אתה עם טלית גדול ועוד ללא פסים, אף אחד לא אמר לי למה אתה עונה יהא שמיה וכו' עד בריך הוא.
הייתה אוירה כללית של אי-נוחות כאשר אתה מפגין מזרחיות יתר, מה שכן בימים הנוראים ניסו למנוע סליחות בנוסח המזרח/מרוקו, מה שאני מבין כי צריך לנהוג כמנהג הישיבה, מבין אם כי לא מסכים.
הבעיה הייתה שמנעו מבחורים ללכת להתפלל במקום אחר בנוסח אבותיהם.
נשלח ב-22/6/2009 14:42
הגרב"מ א. לחץ על בחורים להתפלל בהברה שונה, וכמובן מי ששינה קיבל ממנו יחס מיוחד.
מיותר לציין כי רבים מחבריי לא עמדו בפיתוי... (אם תרצו אנקוב בשמותם. אין לי שום כבוד אליהם)
נשלח ב-22/6/2009 15:58
אם תנקוב ואני אכיר אני אוכל לברר היו לי משם עשרות חברים ולא זכור לי שאמרו לי כזאת, אמנם לא יצא לי לשוחח בנושאים כאלו אבל אני משער שזה היה עולה מכורח המציאות..
נשלח ב-23/6/2009 00:51
דוד אברהם . אהרון דהאן (שניהם הגיעו רחוק )
נשלח ב-23/6/2009 08:00
היום אני איש בשורות לאברכים הספרדים הנאלצים להצניע מזרחיותם
בישיבות האשכנזיות המפוארות. במכון ויצמן הצליחו חוקרים אשכנזים בעזרת
שנוי הדנא לשנות צבעם של עכברים שחורים ללבן, ולא ניכר כלל כי אבותיהם
של עכברים אלה היו שחורים.משיתקבל האישור של משרד הבריאות, ניתן יהיה
לעשות זאת לאנשים, ולא יצטרכו הספרדים להצניע מזרחיותם בישיבות האשכנזיות.
כל זה מותנה בהסכמת ש"ס שעלולה להיפגע קשות מהקטנת מאגר המצביעים הספרדים.