בית פורומים עצור כאן חושבים

תורה וספורט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/6/2009 13:14 לינק ישיר 

צענערענע כתב:

זו לא שאלה של אשמה אלא של מודעות.

אילו ההורים וראשי הישיבות היו מודעים לנושא הבריאות - הכל היה נראה אחרת.

כלומר, את מסכימה שזה תפקידם של ההורים שהם מלמדים את בניהם כיצד לחיות בעולם. ולא מתפקידם של הרבנים וראשי הישיבות - שתפקידם לחנך ליהדות.

וכרגע שהבעיה היא שכביכול ההורים אינם מודעים - אם כן עלינו לצאת ולבדוק האם אכן הורים אינם מודעים. ואם כן, מסתבר שעל הרשויות לדאוג לכך. זוהי ההצדקה לנטילת מיסים. (ובל נסיט את הנושא להתחמקות ממיסים אצל החרדים...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 13:18 לינק ישיר 

צענערענע כתב:

כלומר, את מסכימה שזה תפקידם של ההורים שהם מלמדים את בניהם כיצד לחיות בעולם. ולא מתפקידם של הרבנים וראשי הישיבות - שתפקידם לחנך ליהדות.

וכרגע שהבעיה היא שכביכול ההורים אינם מודעים - אם כן עלינו לצאת ולבדוק האם אכן הורים אינם מודעים. (בסביבה שלי בירושלים יש בהחלט מודעות לכך, אלא שהעצלה גוברת....) ואם כן, מסתבר שעל הרשויות לדאוג לכך. זוהי ההצדקה לנטילת מיסים. (ובל נסיט את הנושא להתחמקות ממיסים אצל החרדים...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 13:19 לינק ישיר 

צענערענע כתב:

וכרגע שהבעיה היא שכביכול ההורים אינם מודעים - אם כן עלינו לצאת ולבדוק האם אכן הורים אינם מודעים. (בסביבה שלי בירושלים יש בהחלט מודעות לכך, אלא שהעצלה גוברת....) ואם כן, מסתבר שעל הרשויות לדאוג לכך. זוהי ההצדקה לנטילת מיסים. (ובל נסיט את הנושא להתחמקות ממיסים אצל החרדים...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 13:21 לינק ישיר 

צענערענע כתבה:

"זו לא שאלה של אשמה אלא של מודעות.

אילו ההורים וראשי הישיבות היו מודעים לנושא הבריאות - הכל היה נראה אחרת. "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 14:42 לינק ישיר 

אז למה הם דואגים למשכורת של הכוללים? זו יהדות? ולמה דואגים לקצבאות וכל מיני וקוראים להצביע למי שיקדם חוקים ברוח זו? זו יהדות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 18:05 לינק ישיר 

ב"ה.

והיה טרם יקראו:

http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=10305&cat_id=1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 18:41 לינק ישיר 

בעבר העבודות היו פיסיות, והן מילאו את היום. לכן זו היתה השחתת זמן לדאוג לבריאות הגוף.
אבל אני חושב שיש קורלציה בין הגוף ולבין הנפש.
האחד לא יכול בלי השני.

אני זוכר שיצאתי פעם לרוץ ועלתה לי המחשבה שאולי "עלו על הארץ וכיבשוה" - זו קריאה לנשמה של הבן אדם- שתיכנס לתוך הגוף החומרי/הארצי ותשלוט עליו/תנהל אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 20:19 לינק ישיר 

תמונות ממתקני הכושר בישיבת סלאנים

http://bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2645383&forum_id=771

לאפיק בנגב

" אני זוכר שיצאתי פעם לרוץ ועלתה לי המחשבה שאולי "עלו על הארץ וכיבשוה" - זו קריאה לנשמה של הבן אדם- שתיכנס לתוך הגוף החומרי/הארצי ותשלוט עליו/תנהל אותו."
כך כתבת.

פירוש יפה אבל היה צריך להיות כתוב:"עלי על הארץ". לא?
וחוץ מזה באשכול שמדבר על ספורט גופני נדמה לי שהנשמה דווקא לא שייכת כי היא מעדיפה לקרוא כמה ספרים ולא לרוץ ברחובות או על מתקן הליכה,משוכלל ככל שיהיה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 20:53 לינק ישיר 

ymy33655 כתב:
אז למה הם דואגים למשכורת של הכוללים? זו יהדות? ולמה דואגים לקצבאות וכל מיני וקוראים להצביע למי שיקדם חוקים ברוח זו? זו יהדות?

למה ברור לך שכל מעשה של רב הוא יהדות, הגם על חיבתו של רב מסויים לגֶזֶר תטען: "הזו יהדות?!"

ולמעשה יש להפריד בין משכורות של כוללים לקצבאות וכדומה.

אדם הרוצה להושיב אנשים שילמדו תורה כל היום והוא ידאג לפרנסתם זה מצויין ובסדר גמור, וכן... זו גם יהדות, כי הוא מקדם את האינטרסים של היהדות, קרי, החכמת אנשים בתורה וענייניה.

הבעיה שנוצרה כיום היא ריבוי הכוללים והפיכתו לסטנדרט ומסלול חיים קבוע לכל בחור נשוי, זו בעיה. אך לא בעיה של יהדות, כי אם בעיה חברתית.

קידום חוקי קצבאות וכדומה הוא נושא נפרד לגמרי, קידום זה הינו קידום של אינטרסים של קבוצה ומגזר מסויים, הנתון לשפיטת הדמו של הקרטיה. אם רוב נבחרי העם לא יסכימו לחוק הקובע קיצבה גבוהה למשפחה מרובת ילדים - זה לא יקרה. קיימים גם אינטרסים של קבוצות אחרות כגון מכורי הסמים המעוניינים לקדם היתר חוקי למסחר בסמים - ואי ןבכך להעיד על טיב דתם או רמת הקשר בינם לבין דתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 20:54 לינק ישיר 

yirmiahu כתב:

ב"ה.

והיה טרם יקראו:

http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=10305&cat_id=1

זו האמת?! זה לא אשכול מתוזמן?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 21:09 לינק ישיר 

ליהודים

מתוזמן? מה פתאום? היתה כאן טלפתיה פשוטה.

ע"ע שרי אריסון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 22:04 לינק ישיר 

יהודים יקרים

כלפיך כתבתי את הדברים. אתה טענת שאין זה מתפקידו של רב לדרבן לעשיית ספורט, מפני שכל עיסוקו של רב הוא ב'יהדות' וזה לא כולל ספורט.
עניתי לך, שמי שעוסק בקצבאות ומלגות, יכול לעסוק גם בספורט, עם אותו צידוק, יהיה מה שיהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 22:17 לינק ישיר 

לא רק לדעת רופאים.

ספורט הוא דבר חשוב מאד לתחזוקה השוטפת של הגוף שלך.

עיסוק בספורט באופן קבוע מגרש אנרגיות שליליות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 22:28 לינק ישיר 

לא הבנתי מה הקשר בין קידום אינטרסים לספורט. האם אתה מלין על כך שאין לרבני המגזר אינטרס בספורט?!

עיסוקו של רב ביהדות ופסיקה - אינה כוללת ספורט, הפסיקה עשויה להביע דעתה במידה והעיסוק בספורט פוגע ביהדותו של הספורטי התורן וכמו שיצאו עתה ב'סלונים' במיזם מתקני כושר בישיבה.

עיסוקם הפרטי של הרבנים כמקדמי אינטרסים מגזריים הוא עניינם שלהם, ניתן ומותר לעניין אותם בספורט, אך לא לתמוה עליהם מדוע במסגרת עיסוקם כרבנים ופוסקים: "הם לא נאספים ופוסקים שספורט הוא עניין של פיקוח נפש" כלשון פותח האשכול.

שמירת הבריאות היא כאמור וכמוסכם בסיס החיים והקניית הרגלי חיים בריאותיים מוטלת על ההורה המגדל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2009 11:24 לינק ישיר 

יהודים - כנראה אינך מודע למהי יהדות. בגלל שמצוות שמירת היות הגוף בריא, היא אחת המצוות ביהדות. לו היהדות היתה תורה רוחנית לחלוטין, הייתי מסכים איתך. אבל בגלל שהיהדות אומרת מפורש דין דאורייתא ונשמרתם מאד לנפשותיכם, אין את הדיכוטומיה שאתה מדבר עליה. שמירת הבריאות הוא דין תורה לכל דבר.

דבר נוסף - כשאתה אומר שהדבר מוטל על ההורים ולא על הרבנים, ומצד שני אתה אומר שהרבנים לא מחוייבים לחנך לבריאות, אתה פשוט אומר שאין זה לגיטימי לשלוח את ילדיך לישיבה. האם היית שולח את ילדיך למקום שבו הילדים שלך יחלו במחלות קשות? אם כך על הרבנים מוטל מעבר לחובתם הרוחנית, רק מתוך חובתם האנושית ודאגה אנושית  לתלמידהם, ללמדם לדרך הספורט והבריאות.

הבעיה היא שגם הרבנים לא מודעים לזה, ועוברים על איסור תורה מפורש, וכך גם מחנכים את הדור הבא.

לגבי ישיבת סלונים - קודם כל אני שמח שנעשה איזשהו צעד בכיוון. אבל שוב פעם לא מדובר כאן בפסק רבני הבא לחנך בחורים לספורט, אלא פשוט עניין של שמירת העיניים. עד כמה שזה לא ישמע מגוחך, גזרה דרבנן (וגם זה דין חסידות) חשובה לרבנים יותר מדין דאורייתא. 

דבר שני סלונים הוא מקרה יוצא דופן, בהרבה ישיבות לא רק שלא מעודדים ספורט אלא גם מזלזלים ומדכאים את התופעה. כלומר זה מקרה בודד יוצא דופן, ולא מה שאני מדבר עליו - פסק רבני כולל.

לבסוף המצב של החדר כושר בסלונים, אך ורק מעודד תלמידים לעשות ספורט בחוץ - החדר כושר הרוס לחלוטין, לא מבין למה שמישהו ישקיע כסף בשביל סט שיותר מסוכן לבריאות, מאשר התועלת שבו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תורה וספורט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.