בית פורומים בחדרי חרדים בני ברק

בענין:הדרך אל האושר (3 דקות)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/6/2009 03:22 לינק ישיר 
בענין:הדרך אל האושר (3 דקות)

נדבר מענין "אושר האמיתי" ועל כך שהאושר האמיתי אינו נגזר מכמות  כסף,אלא דברים אחרים לגמרי!!

חברים יקרים,אנא קראו עד הסוף תוך כוונה מושלמת להתחבר להשם ולהביא אור לנשמה מהשם!

רוב בני האדם בעולם אינם מאושרים,בד"כ,ואף תמיד מקטרים ומיחלים לטוב יותר. בד"כ,כאשר נשאל לאדם מה שלומך הוא יענה:"בסדר,ברוך השם",אך יודעים אנו שאין הוא מתכוון לבסדר,אלא הדברים שגורים בפיו ומתוך הרגל וחוסר נעימות,יותר נכון חוסר רצון "להפיל משאי נפשו" על האחר הוא טוען כך. בד"כ אין אנו רגילים לראות אנשים שמחים(היינו בזמן העבודה,ביום-יום),אלא מדי פעם ישנו פרץ שמחה,התרגשות מסוימת אשר הם מושפעים מגורמים מסוימים,אך הבעיה היא שאותה השמחה אובדת ומופגת לה תוך דקות,בד"כ,וכמעט שלא קיימים בני אדם מאושרים באמת,ושמחים באמת לאורך זמן!
כל זאת נובע אך ורק מחוסר ידיעת האדם מה הוא "שווה" (בעיקר יהודי).

לצערנו הרב, אנו ניתקלים לעיתים קרובות במקרים של תאונות דרכים קשות עד מאוד בהם ניתן לראות חללים רבים ונוסף יש את אלה שנשארים בחיים,אך פצועים (יש שנכרתו רגליהם ויש שנכרתו ידיהם,יש כאלו שראשם התפקע וכו').

שימו לב.אם נלך לבית החולים ונשאל לאותם האנשים מה שלומך אזי פשוט שיהיה עצוב (לפחות בשנים הראשונות) ואף יגיב:"מה נראה לך,אני מרגיש גמור לקחו לי את הרגליים".

כעת,מבין אותו אדם שהיה לו הכל,שהוא היה מושלם בצורה מפליאה,אך מרגע התאונה הוא אינו מושלם(פיזית),מאותו הרגע הוא שבור ורצוץ,מרגיש שנלקח חלק עיקרי מגופו ונפשו,אותו החלק שלפני התאונה נתפס כמובן מאליו,אותן רגליים קופצניות בעלות עוצמה כבר לא יחזרו להיות אותו דבר.

כל זאת אני מביא בפניכם על-מנת להמחיש כמה אנו עשירים ואין צריך להיות בעל כסף על-מנת שלהיות נקרא עשיר/מאושר,אלא כמו שאומר רבינו הקדוש (בוצינא עילא קדישא נחמן מברסלב) צריך אדם תמיד להיות בשמחה,להתחזק ולהתגבר עד אין סוף ולא משנה מה עובר עליו.תמיד,תמיד,תמיד להיות בשמחה ולהודות להשם יתברך על כל רגע,על כל נשימה,על כל שן שבפיו,על רגליים שלוקחות אותו ממקום למקום,על קיבה שמעכלת את האוכל ואם הייתה נסתמת,חס ושלום,לא היה מתקיים יותר מכמה ימים(היינו אם לא היה יוצא ממנו שתן),על אמא ואבא שדואגים שיחזור בכל יום הביתה (כל בית לפי עניניו),על חברים יקירי נפש שתומכים כשקשה,וההודאה הכי הכי הכי גדולה שצריך יהודי להודות לבוראו היא-------שזכה לקבל נשמה שהיא חלק מן הבורא(והדבר הוא ממש חלק מהבורא ואין לנו לשער כלל מהו,פשוט כל יהודי הוא חלק מבורא עולם,נשגב ועליון ונורא עד אין קץ),אותה נשמה קדושה שמזכה אותו להיות יהודי,אותה נשמה שאוהבת מצוות(שכן זהו המזון היחידי שלה ותו לא) אותה הנשמה הקדושה שגם כאשר יהודי מחלל שבת,חס ושלום,היא תמיד מאירה לו ומספקת לו תשוקה לקדושה,אותה נשמה שגם כשיהודי פוגם,חס ושלום,בבריתו הקדושה,מידית היא מספקת לו הרגשת צער(כל אחד לפי כמה שזכה להתקדש לפני) -----------חייבים להבין נשמות יקרות אני כותב והעיניים זולגות אנחנו ורק אנחנו זכינו,זכינו,זכינו,וגם אם מחללים שבת,וגם אם פוגמים בברית,וגם אם מדברים לשון הרע,וגם אם אוכלים לא כשר,וגם אם שונאים תלמידי חכמים,וגם אם הדבר היחידי שבא לנו עליו הוא כסף-----אין מנוס!!!אנחנו העם הנבחר,לנו יש את הזכות ולא משנה מה יגידו,ולא משנה מה יאמרו,אנחנו הכוח הנבחר,הפלוגה הכי טובה שהייתה בחיל הבורא,הפלוגה המצטיינת ביותר שזכתה להבחר!!!

יקירי נפש תבינו אין לכם ממה לפחד,אין לכם ממה לדאוג,יודע אני שקשה להתקרב לבורא ובעיקר בימים אלו.קשה,קשה,קשה----אבל תמיד תזכרו את דברי רבי נתן שאמר על רבנו הקדוש(בשינוי): היה תמיד עובד השם בכל יום מחדש כאילו ממש רק התחיל מבלי להתסכל ולהביט אחורה כלל!!!

אל יאוש נשמות טובות,קשה לכולם,קשה לכולם,אך הפיתרון הוא הרצון העז,הכיסופים להתחברות אל הבורא,החשק הבלתי פוסק(אפילו כשנוסעים באוטו למסיבה בשבת,חס ושלום)העיקר הוא תמיד,תמיד,להיות בשמחה ולהתפלל מבפנים לצעוק אל הבורא:"אבא....תחבר אותי אליך,אני רוצה אותך,אני רוצה להתחבר,אבל קשה,תחבר אותי.אתה שבראת נמלה,יצור כה קטן בעל מע' עיכול,רגלים וכו',אתה שבראת עולם כה מושלם,פלאי ומסודר,אתה שמהווה כל רגע בעולם ואם חס ושלום תרצה להחריבו אזי תצטרך רק להפסיק לקיימו וממילא פשוט שהוא יחרב,אתה שעשית כל זאת בקלות שהמוח לא יכול לסבול------רק אתה,תן לי את הכוח להתחבר אליך מרצון,מתשוקה פנימית,מחשק עז לעבודה מאהבה ולא מפחד,תן ,תן,תן והכל בתור מתנת חינם כי יודע אני שלא מגיע לי כלום!!!

נשמות טובות תעריכו מה שיש לכם היום,כי יכול להיות שמחר כבר יחסר(ואין אלו משפטים בעלמא,אלא מילים שמקנות שמחה לחיים,מבלי צורך להיות דתי וכו')

תצליחו עד אין סוף יהודים קדושים ותשתדלו תמיד לדבר עם טאטע המלך הקדוש והנורא המצוי בכל מקום,בכל רגע,בכל דקה,בכל שניה,דברו איתו,והעיקר היו בשמחה----אתם יהודים!!!

להצלחת כל עם ישראל הקדושים מי יתן וכולנו נאהב אחד את השני ברמות שאפילו עצים בני 5000 שנה לא ידעו!
לרפואה והצלחה של הגה"צ המובחר והקדוש רבי יעקב עדס שליט"א השם ישמרהו ויחיהו תמיד ויתן לו הכח...

נ נח נחמ נחמן מאומן(רבינו הקדוש---מזל,מזל שהשארת ירושה כה גדולה)

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים בני ברק > בענין:הדרך אל האושר (3 דקות)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext