רגע אחרי שבית המשפט הכריע בערעורו של הרב אלבז והחמיר את עונש הקנס, מגיש ´כיכר השבת´ קווים לדמותו של אחד מגדולי מחזירי התשובה (בארץ)
******* language="" type="text/">
function img_over(imgName)
{
var obj = (imgName);
imgOn = "images/" + imgName + "_1.gif";
obj.src = imgOn;
}
function img_out(imgName)
{
var obj = (imgName);
imgOff = "images/" + imgName + ".gif";
obj.src = imgOff;
}
function ShowSmallWindow(src, width, height)
{
window.open(src, "message","toolbar=0,scrollbars=1,resizable=1,width="+width+",height="+height+",Left=100,Top=50");
}
>
לא כל יום פורים
היום הכריע העליון בעירעור שהגיש הגאון הרב ראובן אלבז ראש מוסדות ´אור החיים´ ומגדולי מחזירי התשובה בארץ, על הרשעתו בבית המשפט המחוזי.
העליון הותיר את עונש המאסר על כנו, שמונה חודשי מאסר על תנאי, אך הגדיל את הקנס הכספימ- 120 אלף שקל, ל-250 אלף.
´כיכר השבת´ מגיש קווים לדמותו של האיש והמהפכה היהודית והחינוכית שחולל, תחת הסיסמה ´חיוך בחינוך´
רגע אחרי שבית המשפט הותיר על כנו את העונש שנגזר על הרב אלבז, שהקשרו למשפט הינו על רקע היותו רבו של השר לשעבר בניזרי, וללא קשר לתוצאה - תהא התוצאה אשר תהא, רצינו להיזכר קצת בפעלו ובתולדותיו של האיש שחולל תנועת תשובה, מהכבירות בארץ.
בשנת תש"ד נולד הגאון הרב ראובן אלבז שליט"א, בעיר פאס שבמרוקו. עד גיל 11 למד בתלמוד תורה ששילב חצי יום לימודי קודש וחצי יום לימודים כלליים. בשנת תשט"ז עלה לארץ ישראל דרך עליית הנוער, ללא הוריו, עד שהוריו הצטרפו גם הם לאחר זמן, ובמשך שנתיים למד בבית ספר של פא"י, עד הגיעו לגיל בר-מצווה.
את התחלת מהפכת התשובה החל הרב אלבז כבר בגיל 13: "אני זוכר שעשו לכולנו בר מצווה משותפת, והזמינו אותי לדבר. אני לא יכול לשכוח את הנאום הזה. אמרתי לכולם שעם ישראל צריך לחזור בתשובה, ושאנחנו הנחשונים שלפני המחנה, ואנחנו נעשה מהפכות בעם ישראל. והחל מאז הפך אצלי הרצון להפיץ את אור ה´ בעולם" סיפר הרב אלבז לימים.
אחר הבר מצווה עבר ללמוד בישיבת "תפארת ישראל" בחיפה אצל הגה"צ ר´ דוב מאיר רובמן זצ"ל. כעבור שלוש שנים אחר כך, ובהתייעצות עם מרן הסטייפלר זצ"ל עבר ללמוד בישיבת ´מגדיאל´ אצל הגאון ר´ נחום לסמן זצ"ל שהיה בין תלמידיו המובהקים של רבי ברוך בער זצ"ל בעל ה´ברכת שמואל´. לאחר מכן עבר לישיבת נובהרדוק-בית יוסף בירושלים אצל מורו ורבו הגאון הצדיק רבי בן ציון ברוק זצ"ל, שם למד בשיטת בריסק. לאחר נישואיו המשיך במעלות התורה והיראה ב´מתיבתא הראשל"צ´ אצל מרן הגאון הרב עובדיה יוסף שליט"א, שם קיבל גם את הסמיכה לדיינות ולרבנות.
בהיותו בן 25 שנים בלבד, כבר מונה כרבה של שכונת בית ישראל בירושלים. כשאת הפסיקה ההלכתית שלו הוא רוכש גם אצל הגאון הגדול הרב בן ציון אבא שאול זצ"ל כאשר למד עימו יחד בחברותא.
כאן החל הרב אלבז בהקמת מוסדות "אור החיים". משנת תשכ"ט הוא משמש כראש ישיבת "אור החיים" ומוסדותיה. כ-200 סניפים הפרוסים בכל רחבי ארץ ישראל, ומהווים מעצמה רוחנית של ממש
סדר יומו העמוס של הרב אלבז, כולל את סדר יומם של כמה וכמה אנשי מעשה גם יחד. עם היותו ראש ישיבה המוסר שיעורים עיוניים בגמרא ובפוסקים, שיחות מוסריות ושיעורי הלכה יום יום. הוא נואם בכל רחבי הארץ ומפיץ את אמונת ה´ בעולם על ידי קירוב באהבה. סיסמתו הידועה של הרב אלבז היא "חיוך בחינוך".
נשלח ב-24/6/2009 22:19
אין להלל ולשבח אדם שהורשע בפלילים.
נשלח ב-24/6/2009 22:44
3ברית כתב:
אין להלל ולשבח אדם שהורשע בפלילים.
צברית, כדאי לעשות חקר גלגולים על המרשיע הרשע ושו"ת ואז
אולי אולי ישאלו את דעתך בדבר השפיטה שלך אם להלל ולשבח את ה"מורשע" או לא,
וזה נדמה רוח אפינו משיח צדקנו כשיבוא יעשה זאת,
עד אז עפר לפיך,
קצת לידע, צדיקים מהסוג של הרב הגאון הרב אלבז שליט"א הנ"ל לוקחים מעל גבה של שכינת עוזנו שגם ככה סובלת
מרורים ומכאובי גלות, כבדים גם במחיר שמם הטוב, אלא שאת מצטרפת לכת הרשעים שדעת תורה הפוכה הימנה.
אני מגיב ככה כיוון שהקו שלך בפורום הזה ברור כלבנה,
ולא מעט נראו תגובות שלך שלא הולמות רוח תורנית.
כדאי ומומלץ לך להזהר בכבודם של צדיקים...ואם את לא יודעת אז תלמדי.
ואם את לא רוצה ללמוד אז יפה לך השתיקה.
תוקן על ידי עדנרן ב- 24/06/2009 22:45:55
תוקן על ידי המשקיף ב- 25/06/2009 18:06:04
נשלח ב-24/6/2009 23:51
לא ארד איתך לפסים אישיים. תגובתך מלמדת עליך.
נשלח ב-25/6/2009 00:09
צברית נשמה נראה שאת קצת טועה פה אבל ממש
אני לא בא להתווכח חס ושלום
שום פסיקה של בית משפט כזה או אחר לא תוריד מהמעלה של הרב ראובן אלבז אחד מגדולי הצדיקים שבדור
זה שנמצאו איזה שהם הסדרים לא נכונים
את לא במקומו כדי לשפוט אותו
והרי ידועה לך המשנה שאומרת אל תדון אדם עד שתגיע למקומו
שמעתי ווערט יפה פעם על פירוש המשנה
אל תדון אדם עד שתגיע למקומו מי מנקרא מקומו
בורא עולם הוא נקרא מקומו של עולם
אז עד שלא נהיה במדרגת הקב''ה אין לנו לדון אף אדם
עכשיו שום פסק פלילי ממוני
לא יכול למחוק עשרות ומאות אלפי בעלי תשובה שחזרו בישיבת אור החיים שגם אני הייתי במוסדות אורח חיים
וכמובן גם את הצדיק הרב בניזרי
את צריכה להבין הם קורבנות של צבור
הם מכפרים עוונות של עם ישראל
וחבל שאת לא רואה כך את הדברים ואני לא מאשים אותך
זה מה שקורה כאשר נמצאים זמן רב מדיי בסקופים
העדינות נשחקת
יום טוב
נשלח ב-25/6/2009 00:09
3ברית כתב:
לא ארד איתך לפסים אישיים. תגובתך מלמדת עליך.
נאמר שפתחתי לך פתח לחזור בך ממה שכתבת על הצדיק הגאון אלבז ובכלל על צדיקים, ונאמר שיצאת בזה בכבוד איכשהו עם השתיקה שלך וההבלגה.
ב"ה.
נשלח ב-25/6/2009 08:17
צברית נשמה נראה שאת קצת טועה פה אבל ממש
אני לא בא להתווכח חס ושלום
שום פסיקה של בית משפט כזה או אחר לא תוריד מהמעלה של הרב ראובן אלבז אחד מגדולי הצדיקים שבדור
זה שנמצאו איזה שהם הסדרים לא נכונים
את לא במקומו כדי לשפוט אותו
והרי ידועה לך המשנה שאומרת אל תדון אדם עד שתגיע למקומו
שמעתי ווערט יפה פעם על פירוש המשנה
אל תדון אדם עד שתגיע למקומו מי מנקרא מקומו
בורא עולם הוא נקרא מקומו של עולם
אז עד שלא נהיה במדרגת הקב''ה אין לנו לדון אף אדם
עכשיו שום פסק פלילי ממוני
לא יכול למחוק עשרות ומאות אלפי בעלי תשובה שחזרו בישיבת אור החיים שגם אני הייתי במוסדות אורח חיים
וכמובן גם את הצדיק הרב בניזרי
את צריכה להבין הם קורבנות של צבור
הם מכפרים עוונות של עם ישראל
וחבל שאת לא רואה כך את הדברים ואני לא מאשים אותך
זה מה שקורה כאשר נמצאים זמן רב מדיי בסקופים
העדינות נשחקת
יום טוב
נשלח ב-25/6/2009 11:25
המשקיף כתב:
שום פסיקה של בית משפט כזה או אחר לא תוריד מהמעלה של הרב ראובן אלבז אחד
מגדולי הצדיקים שבדור זה שנמצאו איזה שהם הסדרים לא נכונים את לא במקומו כדי לשפוט אותו
שמעתי ווערט יפה פעם על פירוש המשנה אל תדון אדם עד שתגיע למקומו מי מנקרא מקומו
בורא עולם הוא נקרא מקומו של עולם אז עד שלא נהיה במדרגת הקב''ה אין לנו לדון אף אדם
עכשיו שום פסק פלילי ממוני לא יכול למחוק עשרות ומאות אלפי בעלי תשובה שחזרו בישיבת
אור החיים שגם אני הייתי במוסדות אורח חיים וכמובן גם את הצדיק הרב בניזרי את צריכה
להבין הם קורבנות של צבור הם מכפרים עוונות של עם ישראל
וחבל שאת לא רואה כך את הדברים ואני לא מאשים אותך זה מה שקורה כאשר נמצאים זמן
רב מדיי בסקופים העדינות נשחקת
המשקיף בוקר טוב
אני מקווה שתראה בדברי הבאים חלק מדיון ולא תמחק אותם בגלל שהם לא עומדים בקנה אחד עם השקפת
עולמך שלך ושל חלק מהכותבים פה.
ידוע לך שבורא עולם מדקדק עם צדיקים כחוט השערה, ועם כל הזכויות שלו ויש לרב אלבז זכויות רבות וכך
גם לרב בניזרי, דווקא משניהם נדרש יותר משנדרש מאדם רגיל, דווקא בגלל שהקימו להם מדרשות ותלמידים
רבים, והחזירו בתשובה, ומה התלמיד לומד מכך שהרב שלו לא הקפיד בענייני ממון, ו"תיווך" כדי שחברו
יוכל להנות מכספים שעוברים אליו במעשי הונאה, שהרי גם ר' חיים לוצאטו הקדוש אומר בספריו (וגם רבי
נחמן מברסלב) שהעבירה של הצדיק בענין המידות עד כדי כך קשה משום שתלמידיו, בגלל האהבה שהם
רוחשים כלפיו, עלולים לקבל בעקמומיות רבה את דרכי התורה ולראות בעבירה היתר משום שאם הרב שלהם
עובר עבירה, הרי הוא בבחינת "לא עבר עבירה" והנה הראיה לכך נראית בתגובה שמעלי שאותה כתב
עדרנן, הוא לא רק שפך חמתו וכעסו עלי שכתבתי שאין מהללים מי שהורשע בפלילים (ולא אמרתי בנוסף
מילה רעה על הרב אלבז), אלא יצא בפרהסיה וחשף את שמי (מצטערת שלא מצאת לנכון כמנהל למחוק
זאת מיד), וגידף אותי שאיני שייכת לתורת ישראל.
אז שים לב איזו עקמומיות במידות מקבל תלמיד שרואה עצמו גם חכם וגם בן תורה, שיצא להגן על הרב
שלו תוך 'מחיקת' הרשעה שיש לה ראיות והוכחות ונבדקה בשתי ערכאות משפטיות ומעורבים בה
רבנים גדולים , ואותו עדרנן לא יחיד, מצטרפים אליו תלמידים רבים (כפי שראיתי בפורומים שונים) שדעתם
כדעתו, מחרפים את השופטים בישראל, מחרפים כל מי שלא רואה בעין אחת איתם, מגדפים יהודים
שרואים בתורת ישראל מעיין נובע צדק ואמת - תורה שדורשת אמות מוסר גבוהות במיוחד ממלמדי תורה.
אני לא מסכימה למה שכתבת ש"הם קורבנות של הציבור", בכך אתה מטיל את הדופי שלהם על ציבור
שלם. הם קורבנות של עצמם בלבד, באותה מידה יכולת להגיד שאלה שחטפו את הרב בן-ארצי שליט"א
ועשו מעשים איומים "הם קורבנות של הציבור", נורא להגיד דבר כזה ולהשליך את עוונות הפרט על הציבור.
אני גם לא מסכימה למה שכתבת "אל תדוני אדם עד שתגיעי למקומו". בשום מקום לא דנתי אף אחד,
מי שדן את השניים היה בית המשפט שלמרות הערעור שהוגש החליט לא רק לא להקל בעונש אלא
להחמיר. מכל אלה שטענו שבית המשפט "כופר" לא מצאתי טיעון אחד שמעמיד טיעונים נגדיים לפסיקת
בית המשפט, פרט לחוות דעת מצויינות שיש על הרב אלבז והרב בניזרי (ונדמה לי שגם בית המשפט
הזכיר זאת). אני גם לא ראיתי שמי שהתקומם נגד ההרשעה - התקומם באותה מידה נגד ההרשעה של
הירשזון, למה? האם בית המשפט לא 'כופר' במקרה של הירשזון וכן 'כופר' במקרה של בניזרי ואלבז ?
כל מה שכתבתי בשורה קצרה ואני עומדת מאחוריה "אין מהללים את מי שהורשע בפלילים", ועכשיו
אוסיף את המשפט "במיוחד אם הוא רב בישראל".
יום מבורך לך ולכל בית ישראל.
תוקן על ידי 3ברית ב- 25/06/2009 11:23:26
נשלח ב-25/6/2009 13:53
3ברית כתב:
רוחשים כלפיו, עלולים לקבל בעקמומיות רבה את דרכי התורה ולראות בעבירה היתר משום שאם הרב שלהם
עובר עבירה, הרי הוא בבחינת "לא עבר עבירה" והנה הראיה לכך נראית בתגובה שמעלי שאותה כתב
עדרנן, הוא לא רק שפך חמתו וכעסו עלי שכתבתי שאין מהללים מי שהורשע בפלילים (ולא אמרתי בנוסף
מילה רעה על הרב אלבז), אלא יצא בפרהסיה וחשף את שמי (מצטערת שלא מצאת לנכון כמנהל למחוק
זאת מיד), וגידף אותי שאיני שייכת לתורת ישראל.
אז שים לב איזו עקמומיות במידות מקבל תלמיד שרואה עצמו גם חכם וגם בן תורה, שיצא להגן על הרב
שלו תוך 'מחיקת' הרשעה שיש לה ראיות והוכחות ונבדקה בשתי ערכאות משפטיות ומעורבים בה
רבנים גדולים , ואותו עדרנן לא יחיד, מצטרפים אליו תלמידים רבים (כפי שראיתי בפורומים שונים) שדעתם
כדעתו, מחרפים את השופטים בישראל, מחרפים כל מי שלא רואה בעין אחת איתם, מגדפים יהודים
שרואים בתורת ישראל מעיין נובע צדק ואמת - תורה שדורשת אמות מוסר גבוהות במיוחד ממלמדי תורה.
אני לא מסכימה למה שכתבת ש"הם קורבנות של הציבור", בכך אתה מטיל את הדופי שלהם על ציבור
שלם. הם קורבנות של עצמם בלבד, באותה מידה יכולת להגיד שאלה שחטפו את הרב בן-ארצי שליט"א
ועשו מעשים איומים "הם קורבנות של הציבור", נורא להגיד דבר כזה ולהשליך את עוונות הפרט על הציבור.
אני גם לא מסכימה למה שכתבת "אל תדוני אדם עד שתגיעי למקומו". בשום מקום לא דנתי אף אחד,
מי שדן את השניים היה בית המשפט שלמרות הערעור שהוגש החליט לא רק לא להקל בעונש אלא
להחמיר. מכל אלה שטענו שבית המשפט "כופר" לא מצאתי טיעון אחד שמעמיד טיעונים נגדיים לפסיקת
בית המשפט, פרט לחוות דעת מצויינות שיש על הרב אלבז והרב בניזרי (ונדמה לי שגם בית המשפט
הזכיר זאת). אני גם לא ראיתי שמי שהתקומם נגד ההרשעה - התקומם באותה מידה נגד ההרשעה של
הירשזון, למה? האם בית המשפט לא 'כופר' במקרה של הירשזון וכן 'כופר' במקרה של בניזרי ואלבז ?
כל מה שכתבתי בשורה קצרה ואני עומדת מאחוריה "אין מהללים את מי שהורשע בפלילים", ועכשיו
אוסיף את המשפט "במיוחד אם הוא רב בישראל".
יום מבורך לך ולכל בית ישראל.
או שאת תמימה או טיפשה.
אמרתי שתגובותיך לא עולות בד בבד עם קנה תורני לא שאת מחוץ לתורת ישראל, את צריכה דחוף הבנת הנקרא.
כשמערכת המשפט של סדום ועמורה של היום,
תהיה תורנית עם יראת שמים כבתורת ישראל אז תדברי.
השם שלך חשוף לכל מאי דבעי, לא חשפתי כלום.
כבר רשום יראי חטא ימאסו ואת שמה עצמך שוב בין המואסים...
חבל סייג לחכמה שתיקה ואישית מציע לך לשתוק את רק מגלה לנו כמה רחוקה את מיראת שמים,
לפני שאת תתני דעתך על גדולים בתורה קחי בחשבון שאת משחקת באש חיה, לא רק את,
כל מי שחושב שיכול לתת דיעה על אדם שידוע ונמנה עם גדולי ישראל...
שומר נפשו ירחק ויפה שעה אחת קודם.
צברית אין פה לאף אחד רעל עליך אלא על התוכן שלך,
תבדקי היטב את השקלא וטריא שלך בלימוד לפני שאת מחליטה
לחרוץ גורל ודיעה על דמות תורנית כלשהי.
בטוח הוא שרב אין לך, ניכר היטב וחבל.
תוקן על ידי עדנרן ב- 25/06/2009 13:50:33
תוקן על ידי עדנרן ב- 25/06/2009 13:51:43
תוקן על ידי המשקיף ב- 25/06/2009 18:52:58
נשלח ב-25/6/2009 15:09
בואי נעזוב את זה
מערכת המשפט היא מן המושחתות ביותר בארץ
ומי יודע את זה יותר טוב ממך
הרי את עטרת אישית נגד שופטים
ואת בעצמך יודעת שאין צדק בבית המשפט
וכל זה לדברייך בפסק דין הזה
http://www.courts.co.il/SR/mechozi/m08002141-400.htm אז בבקשה ממך
אל תלכי שבי אחרי המלעיגים על ה' ומשיחו
אריה דרעי זכאי
הרב בניזרי זכאי
הרב ראובן אלבז זכאי
וכל השאר הם זכאים
בית המשפט של ישראל נחשב לפי ההלכה כבית דין של עכו''ם
שאסור לתבוע שם לדין
אז בוקר טוב לך צברית
נשלח ב-25/6/2009 15:13
כל הגנבים והעברייינים זכאים, במיוחד כשהם רבנים.
גם חוטפיו של ניר בן ארצי זכאים ונקיים וטהורים.
תלמידים שמצדיקים עבריינים וגנבים - ומרשיעים תמימים
אין בהם לא חוכמה ולא תורה.
טוב, סיימתי עם הדיון חרשים הזה.
תוקן על ידי 3ברית ב- 25/06/2009 15:13:21
נשלח ב-25/6/2009 15:14
א. מה קשור עכשיו העניין של בן ארצי לכאן
ב. נכון בית המשפט לא הולך לפי דין תורה לכן הם זכאים נקודה
נשלח ב-25/6/2009 15:34
הדיון הפך ללא אקטואלי יותר
אמרת את דעתך אמרנו את דעתנו
ראיתי מהיכן את שואבת את דעתך
מכבוד הרב הוד זה בסדר את יכולה להמשיך להיות שם ולהיות קשורה לשם
מקום שמדברים נגד צדיקים קדושי עליון אז הרב בניזרי זה קטן עליהם לדבר עליהם ונגדם
אני מבקש ממך יפה לא לכתוב יותר באשכול הזה תודה
נשלח ב-26/6/2009 01:37
פה מפיק מרגליות הרב אלבז... איזה נועם איזה חן איזה יראת שמים אךךךךך פשוט מילותיו מלאות יראת שמים טהורה השם ישמור אותו...צדיק גדול. הרבה ילדים יש לו. אני לא זכיתי להיות מילדיו )-: