| נשלח ב-28/6/2009 19:42 |
|
| |
אמונה עיוורת ...
יש אומרים שאמונה עיוורת היא החזקה מכל.. ללא שאלות ללא דרישות...
אני ממש לא מבינה איזה ערך יש לאמונה כזאת, מה היא שווה בלי שאלות ???
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2009 21:00 |
|
| |
ביסודי הדת יש ידיעה וגם אמונה חיביים את שתיהם(איפו שנגמרת הידעה מתחילה האמונה) יוצא שבסופו של דבר אנו נשענים על אמונתנו שעברה לנו מאב לבן ולכן הידיעה אינה נצרכת לכל אחד אלה רק לאדם שלא מספיק חזק בלאמין גרידא ורוצה גם הכחות לכך אינו מסתפק בידע אותו קיבל מאבותיו דור דור שזאת ההוכחה הטובה בותר(עיין ספר הכוזרי)אלה הוא רוצה לראות הוא ולא מוכן לקבלת הדברים במסורת גרידא ופה הבעיה שהוא גם עלול לטעות או אפלו לא להבין את הדברים בדיוקם אלה רק על פי הבנת שיכלו וא"כ אמונה תמימה היא רק כזאת שמבוססת על המסורת ואמונה כזאת היא האמונה החזקה מכולם
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2009 07:51 |
|
| |
את בהחלט צודקת אין כזה דבר אמונה עיוורת כלומר לא ניתן לקרוא לזה האמונה אלא איוולת מי שמקבל את הדברים בלא להבין אותם הוא פשוט כסיל אין מילה טובה יותר זההו נתון מציאותי שלא ניתן להתוכח איתו כי מי שמקבל ואילו בשכלו חושב אחרת הוא לא מאמין במה שהוא חושב ומי שלא חושב גם כן לא מאמין אלא עושה מתוך כסילות
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2009 13:43 |
|
| |
אמונה עיורת היא דבר נעלה ביותר, כשאדם אוהב מישהו באמת - הוא גם סומך עליו בעינים עצומות, כמו ילדים להורים (בד"כ). ואמונה עיורת נובעת מההרגשה ומהעובדה של אהבת אדם אל ריבונו - אהבה ללא מיצרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2009 21:32 |
|
| |
אני חושב שודאי צריך שתהיה אמונה עיוורת ובאותה מידה בדיוק גם צריך לשאול שאלות ולא להיות פתיים. וזה לא סתירה כי האמונה היא חזקה בצורה עיוורת ואת השאלות צריך לחקור עד שמקבלים תשובות אבל לא להסיק מהם מסקנות שנוגדות לאמונה רק לחפש תשובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2009 21:48 |
|
| |
אמונה אמיתית היא ללא שאלות, חזןגדול וjn2.
אם אתה מאמין לי אך שואל שאלות ודורש הוכחות אות הוא כי אמונתך לא הייתה שלמה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2009 23:57 |
|
| |
רותם, היא לא הייתה שלמה, אבל אם אקבל תשובות אז היא תהיה שלמה ברורה וטהורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 13:52 |
|
| |
יעקב, טעיתי בניסוח. לא רק שלא הייתה שלמה אלא לא הייתה אמונה כלל(!)
כי שאלות מהוות סתירה למושג אמונה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 13:58 |
|
| |
לא היתה אמונה בכלל, אבל אחרי התשובות היא פשוטה וברורה, אז מדוע לא לשאול?
כמה שיותר שאלות ישאלו, אז אחרי התשובות האמונה יותר תתבהר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 14:04 |
|
| |
אכן, למי שיש שאלות שישאל ויאמין.
אך למי שאין - מדוע לעורר בו את שאלות הזולת? (כמדומני שזהו פשוט איסור)
כן לדעתי לשאול את האנשים המתאימים
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 18:53 |
|
| |
[quote]אכן, למי שיש שאלות שישאל ויאמין.
אך למי שאין - מדוע לעורר בו את שאלות הזולת? (כמדומני שזהו פשוט איסור)
כן לדעתי לשאול את האנשים המתאימים
מהסיבה הזאת יצאו נגד הספר הפלוסופי שלהרמבם בנושא האמונה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 19:55 |
|
| |
אמונה עיוורת זה רעיון נוצרי.
"וידעת היום והשבות אל לבבך", זו אמונה יהודית, זו אמונה תמימה(שלמה, לא אמונת פתי).
אמונה יהודית היא לא believe כלל וכלל,
היא להרגיש את מה שאנחנו יודעים שהכל מאיתו יתברך, שהכל לטובה גם אם אנחנו לא מבינים איך זה עובד בדיוק.
פה אולי מתערבב לנו המושג אמונה...
כי אנחנו לא יודעים איך זה לטובה, אבל אנחנו מאמינים שזה לטובה=מרגישים שזה לטובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 21:01 |
|
| |
רותם, תמיהני עליך, כ"חסידתו" של הרב נויגרשל, את ודאי יודעת מה דעתו על "אמונה תמימה ו...עוורת".
לדבריו, דעת היהדות אינה נוחה מכך שנאמר: "וידעת היום והשבות.. כי ה' הוא האלקים".
כשההדגשה היא על ענין הידיעה.
ומי שלא יודע - שואל וכן שאינו שואל - מונע מעצמו את הידיעה [ והרי אין הביישן למד...]
לגופו של ענין, כל עוד האמונה תמימה ללא תהיות - והכל זורם על מי מנוחות, טוב ויפה, ברם, אם מתעוררות שאלות -נכון יהיה ללבנן כל עוד הכוונה חיובית ויש רצון כנה לחקר האמת כולל הפקת המסקנות במישור המעשי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 21:05 |
|
| |
בדר"כ כדאי גם לבדוק ממה נובעות השאלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 21:39 |
|
| |
הנביאה, אם תעייני בדברי לעיל תגלי שכתבתי שיש לשאול אך ורק את האנשים המתאימים והמוסמכים לכך.
(מאין החלטת על כך שאני ''חסידתו'' של הרב נויגרשל?)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 09:21 |
|
| |
ראשית, עיינתי בדברייך עיון וחזור ומצאתי כי את שוללת באופן די גורף את ענין השאילתות.
ואם כבר הזכרת את הענין, דעתי היא כי הפורומים מלאים דברי כפירה ואפיקורסיות ואין פוצה פה ומצפצף, וזה עוד במקרה הטוב! כך, שלהווי ידוע לכל מי שמחפש מענה לתמיהותיו, לא כאן המקום.
שנית, את ההנחה שאת נמנית בין חסידי הרב נויגרשל, אני שואבת ממעקב אחר תגובותייך ואופיין, תקני אותי אם טעיתי.
|
|
|
|
|