בית פורומים עצור כאן חושבים

הרהורים בעקבות "מהומות ירושלים"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/7/2009 08:09 לינק ישיר 

[מיימוני,

במסגרת פרק העובדות שלך, כתבת -
"בירושלים מבקשים לאפשר חילול שבת פומבי בחסות העיריה".
אני תוהה כיצד פתיחה של חניון (מקום בו עוצרות מכוניות מנסוע) מאפשרת חילול שבת?
אני מניחה שבחרת לפתוח בעובדות כדי לעגן את הדיון (ויכוח) בנקודות עליהן יש הסכמה (כלומר - עובדות שאין לערער אחריהן). בחירתך ב"עובדה" כזו מעמידה את כל הדיון שלאחריו על כרעי תרנגולת ומערערת את קיומו לכתחילה...]

כך כתבה אמשלום.

הרי ברור מאליו שבגלל  שהחניון פתוח יותר אנשים ירצו לנסוע מאחר שהם ידעו שיש להם מקום חניה ולכן עצם פתיחתו של החניון יגביר את חילולי השבת.

תוקן על ידי צענערענע ב- 05/07/2009 8:11:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2009 08:22 לינק ישיר 

[אנשים ממילא נוסעים, אלא שבלא חניון הם חונים באופן בלתי חוקי, מחייבים שוטרים ופקחי חניה לעבוד, ומסתובבים יותר באוטו במקום לעצור אותו וללכת ברגל.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2009 08:25 לינק ישיר 

כל דברי "ושם האחר" אין להם מקום בפורום זה,מי שרוצה לתקוף את היהדות יכול לעשות זאת בפורומים אחרים,פורום זה נועד להבין את היהדות אבל לא לצאת נגדה ולהתכחש לה, דברין של "ושם האחר" אינם התקפה נגד החרדים אלא נגד היהדות,

החרדים אינם "מיעוט מבוטל"בעם ישראל,רובו של עם ישראל שאינו מאמין אינו מיצג כלל את עם ישראל כל הקשר בינו ל"עם ישראל"זה רק "מוצאו",אבל אורחות חייו אינם קשורים ל"עם ישראל",בחלק שמיצג את "עם ישראל" החרדים אינו מיעטו מבוטל אלא או רובו של עם ישראל, וגם אם לא, מבחינה מספרית אינו "מיעוט מבוטל".

סוף דבריו של "ושם האחר"על כך שבחוץ יש עולם מלא ידע, אני לא מבין מה כונתו ב"תורת ישראל"אין הרבה ידע? זכור את דברי המשנה באבות "הפך בה והפך בה דכולה בה ובה תחזי וסיב ובלי בה ומינה לא תזוע שאין לך מידה טובה הימנה".

לא לחינם קראת לעצמך בשם "ושם האחר","אחר" אתה,אינך מיצג את "עם ישראל","

תוקן על ידי מיימוני. נמחקו ביטויים שאין להם מקום. השאר נשאר כולל עדיין משפטים שאין מן הראוי להשתמש בהם ויש להקפיד על כך בעתיד. אהבת התורה ורדיפת הצדק אינם צריכים להביא לשכחת כללי הכתיבה.

תוקן על ידי עצכח ב- 05/07/2009 18:31:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2009 11:12 לינק ישיר 

להכיר

מי הוא אדוני ומה תפקידו כאן בפורום?, לקבוע מי מקומו כאן ומי לא,? אני חבר בפורום הזה שנים רבות בשמי האחר, ולא זכיתי לקרא ממעלת כבודו הגיגים מעמיקים ומסות  מעמיקות , בלי לדבר על חידושי תורה נפלאים, אתה בא ונותן לנו להכירך בביב  היוצא משפתיך, המאשר את מה שכתבתי  בצורה יוצאת מגדר הרגיל, את העולם החשוך בה אתם וגם אני חיים, אתה יכול להמשיך לכתוב כאן יותר, וכך יוכלו החברים כאן  להכיר בצורה טובה את העולם החשוך והפרימיטיבי שאתה מתהדר ליצג, אמנם עד היום כתבת רק בפורמים של חרדים . טוב שאתה מגלה את ידענותך הרחבה, בציטוט ילדותי מפרקי אבות. להכיר! הכרנו אותך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2009 11:30 לינק ישיר 

אם אדם לא חושב שיש בורא עולם ושהתורה היא אמת, איך בדיוק הוא מחלל שבת?
למה שהוא יידע שצריך לשמור שבת?
הוא היה במעמד הר סיני?

לכן אני בכלל לא מבין איך בכלל אפשר להגיד שחילונים מחללים שבת.
לדעתי, בשביל לחלל שבת צריך להכיר בערך שלה.

נ.ב.
אין עיניין שהאדם יהנה בשבת?
 אני מכיר כמה אנשים שגם אם הייתי משכנע אותם שהכל אמת, עדין- הם לא מוכנים לסכן את בריאותם הנפשית, והם לא מתכוונים לסבול ביום החופש היחידי שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2009 16:31 לינק ישיר 

בדבריי לעיל, עמדתי על הכרוניקה של מאבקי דת ומדינה בישראל, אם כי במרומז. ברקע, כך לדעתי, חייבת בכל וויכוח ומאבק פנים ארץ-ישראלי לשרור הסכמה כוללת אודות חיוניותו של מתן כבוד עמוק מצד יהודים, באשר הם, למסורת היהודית. המסורת היא אמו ואביו של העם היהודי, ובלעדיה אומתנו – הכוללת את התחייה הציונית, כמובן - היא כעץ ללא שורשים, כערער בערבה. ללא שורשים, העץ נובל. סופה של אומה, בוודאי שברירית כאומה היהודית שקיומה עד הלום מכוחה של המסורת הוא, שאינה מעניקה לכל הפחות כבוד למסורת זו, הוא חידלון. חלילה.

למיטב שיפוטי, העדר כבוד למסורת (שאין משמעה בהכרח קבלתה או החלת כל חוקיה, כפי שטען כאן אחד בהודעה פופליסטית מתלהמת, אלא במתן כבוד ובהכרה בה כמרכיב המהותי ביותר בהולדתו ובקיומו של העם היהודי) מלמד על אחד מן השניים: ייתכן שהוא מעיד על מה שכינתי "פוסט-יהודיזם", כלומר התנתקות מודעת מן היהדות, הנובעת משלילתה, אי הכרה בה וחוסר כבוד אליה ובמקרים קיצוניים גם שאיפה לאובדנה (זה, כמובן, יכול לנבוע מסיבות מגוונות). אולם ייתכן גם שהוא מעיד על התבהמות ברמה כזו, שחלום 'איכות החיים' באמת המידה הקפיטליסטית-חזירית מסמא את העיניים כדי כך שאין האדם מוכן להתבונן קמעה אל נבכי מורשתו שלו, אל נבכי משפחתו, מוצאו וה"גנים" התרבותיים, אתניים, והמנטליים שלו משך אלפי שנים. מתוך העצלות המחשבתית, חוסר הרצון להתעמק במה שאינו "פונקציונאלי", והשאיפה הגדולה ביותר: ליהנות מחומריות החיים – נובטת סלידה ובחילה מכל מה שזר, שונה, במיוחד אם מדובר על מסורת שקשורה עם הדת, הקוראת תגר ומציבה אלטרנטיבה לחיים אחרים.

יחד עם זאת, אין להתכחש כלל לעובדה שדובריה ה"אותנטיים" של מסורת זו (למעשה מידת אותנטיותם היא שאלה גדולה, ותלוי את מי שואלים), נוהגים בחוסר תבונה משווע, מאיצים ומגבירים את הריחוק והשנאה. אין זהו רק חוסר תבונה, זהו ליקוי מאורות חמור, עוול מהסוג החמור ביותר שהאנשים הכי קרובים לה, הם אלו שגורמים אותו. עוול שנובע מטיפשות, מקנאות, מחוסר יכולת ללמוד ולהבין את הדברים לאושרם ולעומקם, והסתכלות צרה ונבערת מתוך מימד אחד, המוטבע ללא יכולת מעוף מחשבתי והגותי.

נדמה לי, שהפתרון יכול להגיע רק על ידי הנס המיוחל, נס אוטפי כמעט, של התלכדות שני הצדדים: כבוד עמוק המגיע בדין ובצדק למסורת ולמורשת היהודית על גווניה ההיסטוריים זה מאות ואלפי שנים, ושבלעדיו לדעתי אין שום זכות לשהייה כאן בארץ ישראל, כבוד והערכה והוקרה שיתגלמו בצורה ברורה בשיח הציבורי – מצד אחד; ומצד שני, הסתכלות פרגמטית יותר, ניסון להיות אדוקים יותר ויותר בהיבט האישי של החיים הפרטיים - כל אחד ואחד לעצמו, ופלורליסטיים ככל שניתן בנוגע להיבט הציבורי של חיי הזולת.

למרבה הצער, הרעיון שהיה יכול בימים כתיקונים להיות פשוט ובר השגה, נעשה אוטופיה של ממש, שאין היד יכולה למשש בו, ובקושי ניתן לחלום עליו...

העובדה, שהרהורים כל כך פרגמטיים, כל כך מאוזנים, שנכתבו על ידי לעיל נתפרשו על ידי כמה מהחברים המשתתפים כאן באופן בו פורשו, ובוקרו בסגנון שבוקרו, מעיד יותר מאלף עדים עד כמה גדולים הם הפערים, עד כמה העם בישראל הוא טוטאלי: בחרדיותו ובחופשיותו.

תוקן על ידי החופש_לדעת ב- 05/07/2009 16:46:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2009 18:27 לינק ישיר 

להכיר (ושם האחר וכולם)

לכל אחד יש מקום בפורום.

כל אחד מוזמן להציג את דעותיו. נניח שאיני מסכים עם מישהו, ולא אתן לו להתבטא, איך אדע לעזור לו, כפי רצוני, לעמוד על האמת?

האם ביטויים חריפים ומעליבים ישנו את דעתו? או שמא הם יגנו על אחרים שלא יקשיבו לו?

אם יש סיכוי לשנות דעה, זה רק על ידי הקשבה והתחברות לזולת, לחפש את נקודות ההסכמה, או לדון על הנחות היסוד, עד שמגיעים למקום הרצוי. (לא שזה קל או קורה הרבה).

ומלבד זה, יש לנו חוקה בפורום. יש לכבד את הכותבים ואין להשתמש במילות גנאי. נקודה.

לפיכך, שתי ההודעות לעיל יתוקנו כדי למחוק את מה שאינו ראוי.

זו הודעת הנהלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2009 10:22 לינק ישיר 

כדי להדגים את השנאה לחרדים ולמסורת [את קנאותם וטיפשותם של הצד השני כולם יודעים, משום שהיא מתפרסמת בכל רגע במדייה...], אני מעתיק תגובה שנכתבה (ומיד אחריה הקישור, למי שירצה לראות את הדבריםב מקור)

חרדים מבינים רק כוח. יש להתנהל מולם באבנים ובמקלות. לשבור להם את הפרצוף ואת כל העצמות. אנו הישראלים צריכים לצאת למלחמה החשובה הזו על צביון המדינה שלנו.

החרים מתנהגים כמו מיסיונרים. היהדות גנבה את המסיונריות מהנצרות. הם חושבים שבכוח הם יכפו את דעתם. יש לנהוג איתם במשנה כוח. צריך להנחות את השוטרים בהפגנות לירות אש חיה (בטענה שנשקפת סכנה לחייהם) תדע כל אם חרדית שבנה יכול לשוב בארון מההפגנה, נראה כמה מהם יצאו להפגין אז. 

אנו הרחוב החילוני צריכים להניע מלחמת אחים (למרות שאני לא ממש רואה בהם אחים) אנו אלו שמשרתים בצבא, אנו אלו שיש להם נשק. למדינה הרי לא תהיה ברירה, היא תהיה חייבת לבחור צד. ואיזה צד המדינה תבחר?  כמובן את הצד של משלמי המיסים, של מגיניה, של הרוב. 

אגב למניחי התפילין ברחוב אני תמיד פונה בשאלה. האם האלוהים שלכם זונה? הם נבהלים ושואלים מדוע אני אומר את זה. אני משיב, אתם מסרסרים אותו בצמתי הרחובות, כנראה הוא כזה. 

http://cafe.themarker.com/view.php?t=1113128

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2009 10:30 לינק ישיר 

החופש לדעת

אתה דורש מהעם היושב בציון לתת כבוד למסורת- שאתה מגדיר אותה כמסורת יהודית, והם לא מקבלים את ההגדרה-

אבל אתה דורש בצדק כבוד למסורת של חלק נכבד בעם היושב בציון -אזרחי המדינה,וויתור על השקפתם החילונית או על רווחתם האישית וחרותם,  דבר נאה ומתקבל.

ואיזה כבוד אתה מוכן לתת גם למסורת. או אורח החיים של החלק השני בעם- שממנו אתה דורש כבוד- מה אתה מוכן לוותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2009 11:57 לינק ישיר 

דומני שעמדתי פורשה לעיל באופן ברור למדיי, ולמרות זאת אשוב על הדברים בפירוט ו"ברחל בתך הקטנה":

בצד הכבוד וההערכה למסורת (כולל לקיום מצוות על ידי אנשים שומרי מצוות) שצריכה לשרור כקונסנוס בחלב הארץ הקטנטנן שלנו, חייבת להתקבע ההבנה, כי עם כל הכבוד וההערכה, בסופו של יום כל אחד יעשה מה שהוא רוצה. כל אחד יכול לקוות ולפעול בדרכי נועם ובדרכי שלום לגרום לכך שאנשים נוספים יצעדו בדרכו שלו, אך מעבר לכך אין לו שום זכות.

אכן, אין שום זכות תביעה מהזולת שלא לעשות דבר מה, משום שאתה מאמין שאסור לו. ההפגנות על חילול שבת מעיקרן אינן מוצדקות, אלא אם כן מדובר בחילול שבת שפוגע ברגשות  (לדוגמה: חילול המוני בקרב שכונה של שומרי מצווה).

בוודאי ובוודאי שכל עיגון של שמירת שבת, מסוימת ככל שתהיה, בחוק לדעתי אינו נכון מהותית (ולדתיים שבנינו: גם פרקטית, זה לא מסייע בשום מידה). כמו כן ביחס לכול החוקים הדתיים האחרים: חמץ, חזיר וכו'.

בהחלט, יכאב לי מאוד לראות יהודים אוכלים טרף במדינה היהודית, כן, יצרב לי לראות תחבורה ציבורית (פרטית) נוסעת חופשי בשבת, אבל אין לי שום זכות ושום כוח לאלץ אותם שלא לעשות זאת. לכל היותר אוכל לנסות להסביר, בדרכי נועם. כל דבר שהוא מעבר לזה, איני שותף לו. יחד עם זאת, פעילות להגברת מודעות יהודית, כולל הפגשת יהודים עם המצוות, נראית לא רק לגיטימית אלא גם חיובית.

אם כן, הייתי ממיר כל חוק וכל הפגנה וכל הרמת צעקה – בפעילות של הסברה.

אני מאמין בהבדלת "רשות היחיד" מ"רשות הרבים". ב"רשות הרבים" יכול לחול חוק אחד בלבד: החוק האזרחי (שעם היותי חילוני, הוא מינימאלי ומאפשר חיים מלאים לכל אחד, תהיה אמונתו אשר תהיה). ב"רשות היחיד", כשהם לעצמם, כמובן הדתיים צריכים להיות צדיקים גמורים. הפלורליסטיות של רשות הרבים אינה מפריעה לאינדיבידואליות הדתית ברשות היחיד כלל, להיפך.

יחד עם זאת, אני סבור שעל המדינה כמדינה יהודית יש להמשיך ולשמר את מערכת הכשרות ואת מערכת הרבנות. שוב לא בבחינת אילוץ, אלא כאופציה בת קיימא. כשרות בסיסית ומערכת רבנות בסיסית על המדינה לספק, כמו שהיא מספקת תרבות וכדו'.

כמו כן, בנוגע לנושא הנישואים, אני מצוי בספק עצום. אני בהחלט מודע לבעייתיות הרב גוונית שבהחלת החוק היהודי. אנשים רבים כל כך רוצים להתחתן עם נוכריות, כוהנים עם גרושות, גברים עם חבריהם ובנות עם חברותיהן. מאוד קשה למנוע מהם לעשות זאת. מצד שני, צריך לקחת בחשבון את הקרע ההכרחי והבלתי נמנע שיתרחש בעם היהודי כתוצאה מהתרת הרסנים, קרע מהותי, שבאופן רישמי ומהותי יבדיל את חלקי העם, ויצור כאן למעשה שני עמים, שבאמת לא יהיה ביניהם שום מכנה משותף. ההשלכות המהותיות ארוכות של מהלך כזה טורדות את מנחותי, ובמידה מסוימת אף יותר מהבעייתיות של הסטטוס קוו.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2009 12:15 לינק ישיר 

אגב, ירוחם, הטריד אותי שאחרי שראית כזו תגובה כפי שנוסחה על ידי חופשי, למול הודעותיי לעיל - בחרת שלא לומר מילת גינוי אחת לאותו מנוול; ותמורת זאת להטיל בי את הדופי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2009 13:17 לינק ישיר 

החופש לדעת

גלשת לאורח החיים של המדינה, אנו עוסקים, במהומות השבת, שבה צד אחד רוצה לכפות את דעתו על הצד השני..
בכל ניסוחיך דברת על המסורת והאמונה והצביון וכ' וכו' מנקודת השקפתך שלך בלבד, כאילו לצד השני אין אמונה ודעה ורגשות.
רק במה שהחרדי מאמין הוא הנכון והאמת, -יכול להיות שאתה צודק, יכול להיות שגם אני חושב כך- אבל למזלנו הרב אנו במדינה דמקורטית,

ובמדינה יש להתחשב בדעת הזולת בין שהוא רוב ובין שהוא מיעוט, ולצורך ההתנהגות ברשות הרבים לחשוב-
מי אמר שהדם שלי אדום יותר מדמו של החילוני, מי אמר שהרגישות הדתית  שלי עולה על זו של החילוני?

אגב רק לשם אינפורמציה- כל מוסדות המדינה, בתי חולים צבא ,מטבחים במשרדי הממשלה , ומוסדות ציבור, כולם כשרות.

כל מוסדות המדינה שריה יועציה ופקידה כולל שגרירויות ונציגויות, אינן  עובדות רשמית בשבת, נציגי המדינה אינם נוסעים בשבת, בתוקף תפקידם. אסור להם לנסוע בשבת -אפילו לא לנשיא או רה"מ
חוץ ממקרים דחופים של פיקוח נפש.

החופשי שאתה מתיחס אליו- עד כמה שהבנתי- הנו אחד מחברי הפורום הותיקים- חרדי- שבחציו יצאה בשאלה,
הוא כנראה סובל מפיצול האישיות -כמוני ועוד כמה כאן, - אגב במה הטלתי בך דופי? הפנה תשומת ליבי כך, שאלמד לא לעשות כן  פעם אחרת, בכל אופן אם פגעתי  אבקש מחילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2009 17:52 לינק ישיר 

אם אדם סבור כי הוא נציגו של אלוהים עלי אדמות ומכח זה יש לו סמכות להשליט את רצונו של אלוהים כאן בעולם - למה שלא יתבע ויכריח את הזולת לנהוג על פי מה שמקובל אצלו כתורת האלוהים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2009 18:54 לינק ישיר 

יהודים, כל אחד יכול לבוא ולטעון כל דבר שרירותי שעולה במוחו.
אין לזה סוף.
רק בבקשה אל תשכח: "מה ששנוא עליך על תעשה לחברך".
אז אולי אתה לא ממש חבר של האנשים שלא נכחו במעמד הר סיני, ולכן לא בטוחים באמיתותו, אבל בחייך- תתעסק בחיים של עצמך ולא בשל אחרים. (בדיוק כפי שהיית רוצה שאחרים לא יתעסקו בחיים שלך) 

הכי עצוב ומפחיד זה שבדיוק כפי שאם המוסלמים היו מחסלים את כל השאר, אז הם היו מתחילים לרצוח האחד את השני, ככה אותם אנשים היו מטרידים וכופים אחד על השני דברים שרירותיים במידה ולא היה להם על מי לשלוט ולמי להציק. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2009 07:06 לינק ישיר 

[יהודים,

הוא בהחלט יכול לנסות לעשות זאת, אבל עליו לשאת בתוצאות, כמו נידוי (במובנו הפשוט או המטאפורי), ועיין ערך ר' אליעזר.]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרהורים בעקבות "מהומות ירושלים"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext