| נשלח ב-5/7/2009 14:23 |
|
| |
מתוסבך על בחורה. מכירים את זה?
אז ככה הסיפור שלי הוא כזה.
במהלך השנתים האחרונות כבחור בשידוכים נפגשתי עם מעט מאד בנות.
ליפני כשלושה חודשים נפגשתי עם בחורה שיש בינינו המון פערים (בעיקר קוסמטים) משום מה דווקא הפערים מצאו נורא חן בעיני. נפגשתי פגישה אחת והבחורה הורידה. (ככל הנראה בגלל אותם פערים)
מאז כמו שכתבתי עבר כמעט שלושה חודשים ואני חושב על הבחורה המון .
בתקופה האחרונה עלה שידוך נוסף. וקשה לי מאד לשמוע עליו כי אני יודע שאם זה הולך אני סותם את הגולל על האפשרות שאולי השידוך הראשון יחזור. (למרות שהסיכוי אפסי)
תנו עצה. איך לצאת מזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2009 14:29 |
|
| |
אם הבחורה הורידה ,
אז תשכח ממנה כמה שיותר מהר.
לך תצא תסתום את הגולל .
כאילו מה קרה פגישה אחת לפני שלושה חודשים ואתה עדיין חושב עליה,
מה קרה לך..........
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2009 15:15 |
|
| |
בס"ד
אני ממש מבינה אותך...
אבל מה לעשות אם היא לא רוצה אז לא תוכל להכריח אותה לחזור נכון?
עצתי לך היא:זרום עם החיי'ם יש עוד המון בחורות שאחת מהם אמורה להתאים לך.
המון הצלויחה!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2009 17:02 |
|
| |
זה ממש מוכר אני מאמין שזה קורה במדה כזאת או אחרת לכל אחד
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2009 22:47 |
|
| |
שלוש גלידות בטעם פיסטוק,
ארבעה סיבובים מתחת לבית
להדליק נר בחדר שינה ולקרוא תהילים
אמור לעבור אח"כ
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2009 23:48 |
|
| |
או וניל עם פיצפוצי שוקולד.
אין מה לעשות, זה יעבור.
ואדרבא, תצא עם זאת שמציעים לך. מבטיח לך שאם זה ילך אז זה יוציא לך את ההיא מהראש, אז אל תדאג.
ואגב, אם אתה חושב שזה כזה פיספוס, חכה עוד חודשיים ותנסה להציע את העניין שוב. מה יש להפסיד, אולי היא התחרטה בינתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2009 23:59 |
|
| |
אתה יותר מדי בחשבונות שלא לך...יקירי, זה יותר פשוט מפשוט...
הבחורה הלכה- זה מהקב"ה...
הבחורה תחזור?- גם זה מהקב"ה...
מה זאת אורמת "סותם גולל"... אתה באמת חושב שאם תצא עם בחורה אחרת או אם תשב בבית ותחכה זה יביא או לא יביא אותה אליך....? איפה האמונה שלך?
קודם כל תעלה על מדי ב' תקח לך מוזיקה טובה ולך תעשה סיבוב בפארק... ומה אתה דואג?! אם היא שלך-היא תחזור. ואם היא לא שלך- אז תודה אלף פעמים לה' שהיא הלכה...וחסכה לך הרבה כאב לך שהיה מצטבר מפגישה לפגישה... לא כך???
זהו.פשוט נורא.
וזה לא שאני לא מבינה מה עובר עליך, אני מבינה מאוד, רק שהדרך שלך להתמודד לא נכונה..
יו, גם אני וניל עם פצפוצי שוקולד...
אבל גם מסטיק ובננה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2009 10:55 |
|
| |
ש כ חחחחחחחחח
פשוט תשכח ממנה.
מנסיון.
קרה לי המון,
ואחרי הרבה זמן הבנתי שיש מי שעוד מפעמת בליבו התקווה,אם זה לא היה עצוב, זה היה קורע מצחוק.
בלי לפגוע או משהו - אם היו פערים קוסמטיים רציניים, זה אומר שהיא באה הביתה - מבועססססתתתתתת ואין שום קטע שתחשוב עליה יותר.
|
|
| נשלח ב-6/7/2009 13:33 |
|
| |
חחח תמי שפכת אותי מצחוק.
אני בעד להקשיב לכל העצות כאן עם המוזיקה הגלידה והכל מהקב"ה
ויאלה לשידוך הבא...
יצא חרוז
ב"הצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2009 15:49 |
|
| |
תודה רבה לכולם על הניסיון לעזור ועל העצות. בפרט לתמי 4 על התשובה העינינית והמקיפה.
יש לי רושם שאתם לא ממש מבינים את הבעיה שלי רובכם עניתם תשובות מהשכל.
אז ככה. שכלית אני מבין טוב יותר מכולכם מה אני צריך לעשות.
הבעיה שלי זה עם הרגש. אני מרגיש מקושר רגשית לבחורה שכנראה כבר מזמן שחכה אותי.
ואחת מאלף כנראה לא הבנת למה אני מתכוון פערים קוסמטים. מבחינה חיצונית ויזואלית לא היה שום פער. הפער הוא שאני בחור חסיד לייט שלומד בישיבה קצת יותר חסידית מהישתיכות שלי.
והיא היתה בחורה ליטאית ואפילו יש סיכוי שיש לה רקע ספרדי.
כן. אני יודע שיתכן שהשאלה הזאת יותר מתאימה לאיזה פורום פסיכיאטרי קליני. אבל זה עדיין קשור לשידוכים איכשהוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2009 15:53 |
|
| |
אז השאלה היא איך משליטים שכל על רגש?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2009 15:58 |
|
| |
בס"ד
שלום לך, (הרבה זמן לא עניתי תשובה מעמיקה, ננסה אצלך)
אתה יודע לה כולם ענו לך תשובה מהשכל? בגלל שמהרגש אין מה לענות תשובה, יש אולי להשתתף בצערך.
ואתה יודע למה חלקם ענו לך בהומור/גיחוך? כי הבעיה הזאת אינה רק שלך. היא שלך ושל הרבה מהמשודכים והגולשים כאן בפורום. חלקם כאן עברו את זה ממש כמו שאתה עובר. הם גם פתחו אשכולות עם צפייה לתשובות מעולם החוכמה שייקלו על מצוקתם.
אבל גם הם, נוכחו לדעת שאין תשובה. שאפילו הגולשים החכמים של 'שידוכי חרדים' אינם מסוגלים לפתור בעיה כזאת. ישנה התמודדות. התמודדות קשה אבל זו הדרך היחידה.
זו לא הדרך מבחירה זו הדרך מתוך הכרח. את הבחורה לא תוכל להחזיר בכוח, כל מה שנותר לך הוא להתמודד עם אובדנה.
הגולשים כאן צחקו/גיחכו כי הם כבר יודעים את מר הגורל - שלא ניתן לשנות אלא רק להתמודד.
הם בעצן מגחכים על עצמם ולא עליך - איך יכולנו לחשוב שאפשר לשנות, שאפשר לפתור את הבעיה, והנה בא זה וחושב שגם אפשר לפתור...
אז זהו, שבאמת אין הרבה מה לומר.
אם יש לך דרכים אופרטיביות להחזיר אותה, אדרבה. אבל אם זה נגמר ואין כל סיכוי, פשוט תפנים את זה. תתאבל על זה. זה בטוח יעבור, היה קשה יעבור אולי שבועות אופילו חודשים אבל בצורה ברורה אני יכול לומר לך. הזמן עושה את שלו.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 06/07/2009 15:58:15
חדש! מאורסים בעדכון יומי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2009 16:08 |
|
| |
כל כך צודק אסיק,
כל כך נוגע ללב.
כל כך מדבר....
ועמלת שורה,
אם מדובר על פערים קוסמטיים שכאלה -
תן לה להתבגר,
בת 25-26 היא כבר תסתכל אחרת על החיים (כמובן בהומור)
|
|
| נשלח ב-6/7/2009 16:51 |
|
| |
למה אתה קורא לזה "פערים קוסמטים"? אתה לא יודע מה כבר עבר לי בראש....
כולה הבחורה לא בדיוק חסידית או לא חסידית בכלל....אז מה? בענין הזה רבותיי וגברותיי-הענין הזה חוזר על עצמו יותר מדי, ה"בעיה" הזו נפתרת בשתי שניות כאשר הבחור מציג לבחורה את אורח חייו שבאים לידי ביטוי כ"חסידיים" ואם הבחורה מסכימה וזורמת ואין לה בעיה ולהיך-היא אוהבת את זה ומתחברת... הרי לכם הדבר הכי יפה בעולם. אבל לתקן את העולם הפסקתי מזמן...
וכן, משום מה, מה שאסיק כתב ריגש אותי... :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2009 22:37 |
|
| |
אסיק אהבתי את מה שכתבת
עמלת שורה האמת שנגע ללב מה שכתבת. - כן, הדברים האלו קורים, למי יותר ולמי פחות..
זה בוודאי לא קל, ומאכזב..
אבל בטח בתקופה הזו היה לך את הקול ההגיוני שאמר לך, תמשיך הלאה
רק מה, אתה מעדיף להשאר שם.
וזה ישאר שם, עד שתחליט שהגיע הזמן לחשוב על העתיד שלך, כי העבר נראה סגור.
תראה, אם נחשוב על זה מעבר להתאמה / חוסר התאמה, נראה לי שבפנים, כנראה שלא מספיק מצא חן בעיניה כל הענין.
כי ברגע שמוצא חן, וזה זה, אז כל הפערים הקוסמטיים קטנים או גדולים מתגמדים
אז אם זה נגמר בשלב מוקדם, כנראה שזה לא היה מספיק חזק.
אז מה אפשר לעשות?
זה אפשרי לפנות לבחורה ולרחרח אם רוצה לשקול שוב את התשובה. מפחדת להציע את זה כי זה יכול לפגוע בך. אבל אם אתה חושב שכדאי, ושווה לך לפתור את זה סופית, אז תנסה.
אבל אם אתה לא מתכוון לפתור את זה, ותלך לשם רק כדי להיות שוב קרוב אליה, זה יכול להיות טעות כי הזכרון יקשה עליך.
אז מה שנראה לי זה שתקבל החלטה בוגרת ואחראית לחיים שלך. ומה שלא תחליט, ואיך שלא יתגלגל, רק תזכור שגם אם לא הולך, שמים הכל בצד ולומדים מזה, ומתרכזים בעתיד שלך. וכשתרגיש חזק כדי ליישם את זה, אז לא משנה מה היא תאמר, אתה תדע להתמודד.
שיהיה בהצלחה...!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2009 01:53 |
|
| |
עמלה,
נראה לי שדווקא ענו לך לעניין הרגש. יש יותר מדרך אחד להתמודד עם רגש כזה. אכילת גלידה כפיצוי הוא אחד מהם. הסחת הדעת ע"י מוזיקה או תיעול האנרגיות להליכה בפארק גם הם מקובלים. גם כתיבה פה בפורום זה משהו. כמו שאמרו פה כולם, עם הזמן זה עובר, אז צריך רק להעביר את הבינתיים בצורה סבילה.
קריסטל, אני אסביר לך מה זאת אומרת "סותם גולל" וזה לא עניין של חוסר אמונה. פשוט, עכשיו, הוא עדיין מרגיש קשור אליה ואם הוא ייצא עכשיו עם מישהי אחרת ישנה אפשרות שהוא יצטרך להתנתק ממנה ולא להשאיר גם את ההרגשה הזאת, וזו יחסל סופית את מה שהיה – כאילו סתימת גולל.
אופק, לא בכל דבר צריך להשליט את השכל על הרגש. בוא נשמור את זה למקרים שבהם הבחורה מעוניינת גם היא להמשיך . כרגע הוא צריך לשחרר את הרגש ולהקהות אותו, לא לדחוק אותו עם השכל.
אגב, עמלה, בהתחלה כשאמרת "פערים" גם אני תהיתי בכמה ס"מ היא גבוהה ממך.
|
|
|
|
|