|
|
| נשלח ב-20/7/2009 18:08 |
|
| |
והחכם מכל אדם כבר קבע: "מברך רעהו בקול גדול בבוקר השכם - קללה תחשב לו"...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2009 09:58 |
|
| |
יסלח לי מר אפשרי,
אבל להבנתי כדי ליצור דיון משמעותי וכנה , צריך להיות מודעים למורכבות, וגם למוגבלות של עצמך.
וזה אומר לדעת איפה לפרגן לצד השני ולא פחות מכך לדעת איפה לבקר ולחלוק ללא כחל וסרק , אם יש רק צד אחד נוצר רושם (די מוצדק) שהדיון לא לגמרי אמיתי אלא בא , או לנגח את הצד השני או להתחנף אליו... כשרוצים לקדם את המצב ולפתור בעיות באמת, פועלים באופן אחר, לענ"ד זה ההבדל (או לפחות אחד ההבדלים המהותיים) בין מחלוקת לשם שמים לכזו שאינה לשם שמים.
בכנות אומר שאני לא יודע האם עצכ"ח הוקם לשם מטרה כזו או לא, (אם כי אני נוטה לדון אותו לכף זכות) וכ"ש לא לגבי כל אחד ואחד מהכותבים בו. (חלקם ברי לי שכן) אבל האמת כפי שאני מבין אותה צריכה להיאמר . יעשה כל אחד מהקוראים מה שהוא רוצה עם זה.
|
| נשלח ב-21/7/2009 11:08 |
|
| |
איש ציפור
וזה אומר לדעת איפה לפרגן לצד השני ולא פחות מכך לדעת איפה לבקר ולחלוק ללא כחל וסרק
האם אתה מוכן לפרגן לכל צד שני? האם אתה מוכן להבין כל צד שני? האם אין אצלך קו האומר- עם הצד הזה אם האדם הזה עם הקבוצה הזו,איני רוצה כל קשר וגשר, למשל עם אלו שבסרטון שהצגתי (לא הגבת?)
אגב שאלה בהבנת המשנה- למה מחלוקת לשם שמיים צריכה להתקיים??
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2009 12:05 |
|
| |
ירוחם,
עקרונית כן, כל קבוצה. אם כי ברור שקבוצות מסוימות שאומרות ומתנהגות באופנים מסוימים מרחיקים אותי מרצון לפרגן ולהבין אותם...
בסופו של דבר בעיני החילוק הוא פרקטי, אם זו קבוצה עם השפעה רחבה ו/או שיחסית קל לי להבין את טעותה , ו/או שאני מעריך שאוכל יותר בקלות לשכנע את נושאיה לפחות חלקית בטעותם ו/או שנזקם מרובה להבנתי, אתפנה קודם לניסיון לברר איתם את המחלוקת, ככל שהקרטריונים האלו מתמעטים אשקיע פחות מאמץ אם בכלל ואנסה למצוא מקום בו ההשפעה אליה אני שואף תהיה אופטימלית בתנאים הנתונים...
לגבי המשנה להבנתי היא צריכה להתקיים כי יש בה שני צדדים שבאמת שואפים לבנות ולתקן את העולם, ולכן למרות שהדרך שלהם שונה, ברגע שיבינו שיש צורך מסוים גם בצד השני הם יסכימו בסופו של דבר "לרדת מהעץ" (לפחות חלקית) ולשתף פעולה לצורך שחשוב בעיני שניהם, ואף יותר מכך דוקא ע"י שיתוף הפעולה הזה יתברר שהענין עליו שיתפו פעולה ראוי לשיפור או תיקון לכל השיטות... ועוד שע"י המחלוקת כל צד יוכל לברר יותר למה הצד השני לא מבין אותו וממילא יוכל לשכלל את שיטתו שלו, כדי לנסות לשכנע את הצד השני שהאמת שבצד שלו לא בהכרח סותרת את זו שבצד השני...
|
|
| נשלח ב-21/7/2009 12:21 |
|
| |
איש ציפו
אתה תמים כציפור או אידיאליסט כציפור,
אדם פנה לחברו והציע
- בא נתקן את העולם- את האי צדק וחוסר השויון,- בא נשכנע את העשירים שיתנו חלק מכספם לעניים,
מצוין השיב רעיון- בא נתחלק במבצע הגדול- אני אשכנע את העניים לקחת- ואתה תשכנע את העשירים לתת.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2009 12:45 |
|
| |
ירוחם ,
אתה חביב.
אלא שכבר קדמתי ועניתי לטענתך.
1. בתנאים לפיהם אחליט במי להקיע מאמץ.
2. בכך שאופן המחלוקת עצמו הוא זה שמאפשר יצירת מצב כזה.
הלא כן ?
|
| נשלח ב-23/7/2009 19:22 |
|
| |
אישציפור,
לא הבנתי היאך הבנת את דבריי, אבל עיקר טענתי היתה כי "פירגונים" או לחילופין "גידופים" הם אינם עניינים לגופו של דיון.
אני מפרש את המונח פירגון כהדגשה של נקודה טובה כזו או אחרת [ללא נימוק רציונלי לחשיבותה של נקודה זו] ואת המונח גידוף כהיפוכו של המונח פירגון.
לדעתי, הדגשות [שוב, שאינן רציונליות] מכל סוג ולכל צד של המתרס אינן ענייניות לויכוח.
בכדי לסבר את אוזנך אביא לך דוגמא נוספת מעולם התורה,
ספרי האחרונים [בדווקא, בראשונים כמעט אין זכר לתופעה זו] מלאים, בהתנצלויות והסתגויות שאף אחד טרם הצליח להבין את משמעותם.
משפט אופייני,
"לעניות דעתי הקלושה והרטושה יודע אני שאין בי לא תורה ואיני ראוי לבוא בדברים ואף לא להיות מנושאי כליו של אותו צדיק" [האם אתה אישציפור מבין את הקשר, גם אם נניח שעובדות אלו נכונות בכל מאת האחוזים]
או, ביטוי השגור בתדירות גבוהה, "לולי דמסתפינא הוה אמינא" [כלומר, אם לא הייתי מפחד הייתי אומר]
אני מעולם לא הבנתי, בסופו של דבר אתה מפחד או לא? [אם כן, אז למה אמרת את דבריך? ואם לא אז למה שיקרת?] ובעיקר לא הבנתי, אם בסופו של דבר, אתה כותב את דבריך, למה זה אמור לעניין את הקורא, שזה נכתב תחת לחץ. אולי תוסיף שזה נכתב תוך כדי מריבה סוערת עם אשתך על אופי הקיינדלעך הראויים למרק דשבת חזון.
צר לי איש ציפור, אך להתחיל לפרגן או לגדף אדם שאתה בא לנהל איתו דיון אינטקטואלי, שקול בעיני, להצעת נישואין לחנווני במכולת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2009 23:00 |
|
| |
לאפשרי
גם אני אף פעם לא הבנתי את הענוותנים כביכול שכותבים לפני כל משפט :לעניות דעתי ...כך וכך.
אם אתה סבור שדעתך עניה אז מדוע אתה מביע אותה?אוי לנחתום שמעיד על עיסתו....
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2009 00:32 |
|
| |
עכשיו משפט של עורכידינים:
"כבודו, אני לא משתמש בסגנון של חברי, ולא רוצה לדבר כמוהו. אבל אם הייתי מדבר כמוהו, הייתי אומר שהתובע גנב, רמאי ונוכל, ועורך הדין שלו לא הרבה יותר טוב...".
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2009 01:09 |
|
| |
השכן,
לעניות דעתי הקלושה, אין לכלול הרבנים והעורכי דינים בחטיבה אחת, ואף ששניהם נתכוונו לדבר אחד, מכל מקום אלו-הים יודע ועד, כי לא לשם שמים כוונתם, אלא רק לגדל את עצמם, ולהלבין פני חבריהם.
[ולגופו של עניין, אני לא הטלתי ספק ביראת השמים של רבותינו האחרונים זיע"א רק דעתי כי "יראת שמים" אינה קטגוריה עניינית לטיעוני הלכה וגמרא, כך שלגבי העורכי דינים ייתכן כי קטגוריית הצביעות, והטלת הרפש בחבריך למקצוע היא בהחלט עניינית, כך שלצערי, שוב העורכי דינים ידם על העליונה מנקודת מבט עניינית]
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2009 23:49 |
|
| |
אפשרי, ראשית חןחן יען כי חייכת אותי לעצם הענין לדעתי ההנחה כאילו אפשר להגיע לדיון עניני טהור בגלל שקוראים לפורום "עצור כאן חושבים", וזו (נניח) המטרה שלו, היא נאיבית במקרה הטוב ומגוחכת במקרה הפחות טוב. גם (אולי בעיקר) לאנשים שמחזיקים מעצמם אינטלקטואלים (צר לי שאני לא ממהר לפרגן בהקשר הזה) יש רגשות , צרכים אנושיים וכד', שמשפיעות על שיקול דעתם,מי שלא מודע לכך אולי נכנס לגדר של אינטלקטואל ו/או רציונלי, אבל להבנתי לגדר חכם או אפילו תלמיד (של חכמים) טרם התקרב מי שרוצה שלדבריו תהיה השפעה ולא יהיו חלק סתמי מברברת כללית שלא מובילה לשום מקום, מבין שהאופן בו יציג את דבריו משמעותי לא פחות (ולעתים יותר) מתוכנם העצמי. מוזר לי איך מי שחי בעידן בו הפרסומאות והשיווק הגיעו לרמות חדשות של תחכום אד אבסורדום כמעט,יכול שלא להבין את זה ועוד להחשיב את עצמו לרציונלי... האם אתה תוכל להסביר לי את זה ? אתמה. בתודה נראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2009 11:26 |
|
| |
אישציפור,
ראשית, אני שמח על כך שהלבנתי שיניך בימי אבל שכאלו.[אגב, אני מציין עובדה זו כחריגה מודעת מכללי ההענייניות הגבוהים שאני דורש]
שנית, טענתי לא היתה מבוססת על שמו של הפורום, אלא על מטרתו, אף אם אין זה אפשרי לקיים דיון אינטקטואלי נקי לגמרי, אין זה אומר, שמטרת הפורום היא איננה כזו, וזו היתה טענתי.
וכעת לעיקר טענותיך, אתה מעלה על נס את העובדה כי אין בכח האדם להיות 'אובקייטיבי' לגמרי, ולכן לעולם לא יוכל לטעון טיעון 'ענייני' טהור, חף מדעות ותפיסות עולם מוקדמות, עובדה זו היא אחת העובדות הנמצאות בבסיס הקיום האנושי, והטרידה את מנוחתם של הוגים רבים לאורך ההיסטוריה. {כולם שאלו איך נוכל לדעת משהו בוודאות החלטית, בזמן בו כל תפיסותנו סובייקטיביות, ותלויות בפרספקטיבות שלנו?]
למרבה הפלא, אף אחד מהם, לא הציע את הפתרון הפשוט והאלגנטי שלך, שתמצית תוכנו הוא:
"מכיוון ואין באפשרותנו לדעת מאומה, הבה נתחיל לדבר שלא לעניין!!!"
הצעה זו כ"כ נהדרת ופשוטה,עדשבאמת מפתיע איך לא חשבו על זה לפניך, הייתי מייעץ לך לפרסם את הצעתך זו בכל חוגי האקדמיה, אך סביר להניח שהם לא יקבלו אותה, עקב העובדה שהם ייאלצו לסגור את שעריהם כעבור שעתיים.
אבל ברשותך אשתמש אנוכי בצורת הדיאלוגים שאתה מציע:
מכיוון שחבטת בערבה בהתרגשות בהושענא רבה, היאך אתה מסוגל לא לשלוח את בניך לצבא, וחוץ מזה אתמול ראיתי אותך בקולנוע.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2009 16:48 |
|
| |
אפשרי, סלח לי אבל אתה פשוט ליצן. אם לא הבנת מה כתבתי מוטב שתשאל, ולא תנפנף בכסילותך לעיני כל ישראל . עכשיו ברשותך אפנה לעניני , לפחות עד שתהין לכתוב תגובות שמראות מעט על הבנה או לפחות על ניסיון להבנה (שים לב איני קובל בפניך על שאינך חכם, יען כי חכמה מהשם היא ומי אני שאלעג לשוטה ולכסיל, אלא על מעט השתדלות וענווה שראוי היה שתהיה בך...) בינתיים שיהיה לך כל טוב.
נ.ב. בשביל להוציא את הקשקוש הזה חיכית יומיים שלימים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2009 17:58 |
|
| |
אישציפור,
מבלי להפתיע ענית כמיטב המסורת ה'בלתי עניינית' שלך.
אדרבה, הסבר את דבריך כל הקולמוסים וכל יריעות הרשת לרשותך.
לקח לי יומיים מסיבות טכניות [שבהחלט לא ענייניות]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2009 18:13 |
|
| |
טוב, אולי הגזמתי קצת... בוא נלבן את הענינים באופן אישי. אני שולח לך מייל.
|
|
|
|
|