בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב שפירא: צמחת אצלנו תנועה רפורמית-חרד'ל מול דת'ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/7/2009 06:59 לינק ישיר 

[עצם הישיבה בכנסת (או בכל מועצת עיר) היא נתינת לגיטימציה לאוכלי בשר בחלב וכו'. זה נכון גם אם הדיון וההצבעה הספציפיים נוגעים בנושאים "פוליטיים" (לפה שאוכל נבלות וטרפות יש קול משפיע שיכול להכריע על עתיד א"י, ההתדיינות איתו נותנת לגיטימציה לא רק להיותו בעל זכויות ב"בעלות" על המדינה, אלא גם לזכותו להביע את עמדותיו בציבור), ובודאי נכון בנושאים "יהודיים" (חמץ, שבת וכו' וכו'). ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2009 09:43 לינק ישיר 

אמשלום (ואחרים)
הרשו לי לחלוק עליכם.
וכי למה שישיבה ביחד תחשב כלגיטמציה ?
האם זה שאני משוחח ומתווכח ואפילו נלחם (בכלים שיש בידי) בחילוני/רפורמי/שמאלני/דתי שאני חושב שטועה , ומצד שני משתף או מנסה לשתף איתו פעולה בענינים שלהבנתי יש אפשרות לשיתוף פעולה, זה אומר שאני נותן לגיטמציה לחטאיו/טעויותיו ?
      בחטאיו וטעויותיו אלחם ככל שאני יכול, ולכל הפחות להשפעות שלהם על רשות הרבים הציבורית שלנו, ועם מעשיו ו/או כוונותיו הטובות  בהנחה שאני מעריך שיש כאלו (ובדר"כ יש) אשתדל למצוא נתיב לשיתוף פעולה ולהתקרבות, ואין שום סתירה בין השניים.

כל המשוואה שאומרת "ישיבה עם" או "שיתוף פעולה עם" = לגיטמציה לחטאיו וטעויותיו נובעת מהנהגה פוליטית ירודה שלא יודעת לומר וללבן דברים באופן ציבורי ברור, ולכן מפחדת ממסרים עקיפים  וכד'. שיגרמו ל"מדרונות חלקלקים" ולסחף ציבורי (די בצדק מצידה...) ברגע שמקימים לזה אלטרנטיבה (להבנתי מודל הסנהדרין של התורה יכול לספק פתרון לזה, ו...ר' מיכי תרגע אני לא מדבר על הסנהדרין של ק"ק פ"ת או ישורון אלא על הנהדרין הכולל את כ-ל רבדי הציבור בישראל, הלוא הוא הסנהדרין של הרב אריאל שליט"א והלל ויס שליט"א אף הוא...  וקצת יותר ברצינות אני מתכוין למשהו שאפשר לשאוף לייצר , אך בודאי שרחוק הוא מלהתקיים כרגע במציאות)

כל החשש הזה הופך ממילא למיותר.

לעיונכם.

נ.ב. הפורום מרגיש לי כמעט כבית עלמין בימים האחרונים... (מאז שהצצתי ונפגעתי בשנית) זה ממש לא מה שהיה פעם, מה קרה שהדיונים כאן כ"כ מדשדשים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2009 09:46 לינק ישיר 

.

רגשון זוקף בהן ירוקה לדברי נדב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2009 10:33 לינק ישיר 

איש,

הקיץ, החום והעייפות עשויים להאט את קצב התגובות [למרות שבנושאים מענינים, כמו אשכול זה, הענינים אינם נראים יגעים יתר על המידה].

אבל בנוסף, קיימות לאחרונה בעיות טכניות שמקשות על משלוח הודעות, ועל כניסה להודעות חדשות [בטח שמתם לב, אתם שם בהנהלה, שכשלוחצים על הנורית המהבהבת ליד שם האשכול, לא מגיעים לעמוד האחרון באשכול אלא לזה שלפניו...]. מסיבה זו יש ירידה במשלוח תגובות, כך נראה לי. במיוחד עקב עבודות השיפוץ הנרחבות שנעשות כמעט מידי לילה, שהוא הזמן החביב על מגיבי האינטרנט למחלקותיהם ושבטיהם.

אוטוטו נגמר הקיץ, והפורום ישוב ויפרח ...

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/7/2009 13:41 לינק ישיר 

שכן,
טוב אני מקוה שהוא גם ישוב לאיכותו כבראשונה...
       התחושה דאז שהרמה ירדה היתה גורם מרכזי (אם כי לא בלעדי) לכך שלא עניין אותי יותר מדי לבקר בו...
                 הישובו ימיו כבראשונה, תמהני ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2009 14:20 לינק ישיר 

שמא נהפוך את האשכול הזה למועדון של חברים ותיקים...  הייתי רוצה להעיר כאן לדברי נדב (שאמנם קרובים לדעתי לאמת מבחינת ניתוח המוטיבציות של הרב שפירא וסיעתו) שאין הישיבה בכנס של הומוסקסואלים ולסביות כישיבה בכנסת; הכנסת היא מועדון ויכוחים בכל נושא שבין חבריו יש רבים שהם מחללי שבת (וכן כאלה שאינם מבני ברית, חרדים, חרדלים, מיונזים ומיולייטים למיניהם), ואילו ארגון כמו הו"ד מעמיד את הזהות ההומוסקסואלית (ובפרט, את הקונפליקט בינה לבין הדתיות ההלכתית) בלב פעילותו - ואם כן ההבדל ביניהם הוא כמו ההבדל, נניח, בין השתתפות בטקס פתיחת המכביה לבין השתתפות במצעד הגאווה.  נדמה לי שגם לרב שרלו כמו לרב שפירא ברורה העובדה שהשתתפות בארוע של הו"ד היא הצהרה, ותמה אני שכותב חריף כמו נדב מבטל את העובדה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2009 14:56 לינק ישיר 

גם

אתה צודק לגמרי, ומאידך גיסא בעוד שבכנסת יושבים מחללי שבת שמבסוטים לגמרי ממצבם ואינם שואפים לשנות אותו, בארגוני ההומוסקסואלים הדתיים יושבים כאלו שמספרים לך שהם ניסו מאד להשתנות והיו שמחים מאד לשנות את נטייתם אלא שלא עלתה בידם, א"כ שוב מאן מפיס?

מה שנראה לי הוא שהחרד"לים סבורים שכל אשר בשם יהודי ירא שמיים יכונה חייב לברוח בזעקות שבר מכינוס שכזה. כנראה הנחת היסוד היא מה שכתב ר' משה פיינשטיין, שאין באמת נטיה הומוסקסואלית ומי שעוסק בכך הוא מין רשע רקוב שכזה שנהנה מעצם הסטיה. זה בדיוק התחום שבו ישנה התאבכות מסוימת בין ההלכה לתפיסת העולם המטה הלכתית, ולכן כאן עולה באמת השאלה מה מקומה של המטה-הלכה ומה היא מכילה אם בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2009 15:16 לינק ישיר 

בנוסף רציתי להעלות כאן נקודה פרקטית.

העירני מישהו שמי שמחזיק בידיו את מוסדות החינוך של חברה הוא גורם כבד משקל מאד בכיוון ההתפתחות שלה, בפרט בחברה מודרנית ולאחר משבר המסורת שכבר דשו בו רבים. הקרע המסתמן בין החרד"ל לדתי לאומי ה"רגיל" מעמיד את הזרם המרכזי בבעיה, שהרי מוסדות החינוך מוחזקים בעיקר בידי החרד"לים.

עד לפני שלשים שנה היו  הרמ"ים בישיבות התיכוניות ואפילו בישיבות ההסדר חרדים  כמעט כולם. החלפתם באה בעקבות שני גורמים: כעס של ההורים שבניהם "נשרפו" והפכו חרדים, והופעתם של רמי"ם "לבנים" יוצאי מרכז ובנותיה. ישיבות חדשות ואטרקטיביות נפתחו, והישיבות הישנות היו חייבות להתיישר עם הזרם כדי לא להתרוקן מתלמידיהן.

אינני רואה איך הזרם הלא חרד"לי משנה את המצב בשטח החינוך. בסופו של יום במצב הנוכחי רק מעט הורים יבחרו מוסד חינוכי על בסיס אנטי חרד"ל בלבד.  השאלה המעניינת היא האם ניתן להפחית מהשפעתה הרוחנית של מערכת החינוך בלי לשפוך את המים עם התינוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2009 22:49 לינק ישיר 

כדי ללכת למקצוע כמו חינוך צריך ברען.
ומה לעשות, בדרך הטבע הברען יימצא יותר אצל החר"דלים ופחות אצל הד"לים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2009 11:09 לינק ישיר 

זה לא רק הברען, אלא גם היעדר אלטרנטיבה. אחרי כמה שנים טובות בישיבה/כולל, כשאין לך מקצוע אחר ביד, אין לך מה לעשות כדי להתפרנס אלא ללכת ללמד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2009 11:56 לינק ישיר 

מיכי,
האם היית אומר, על סטודנט למשפטים שלא יודע מאומה מעבר לד' אמות של משפט, כי הליכתו לעבודה היא "היעדר אלטרנטיבה"? (או בניסוחך המלא - אחרי כמה שנים טובות בפקולטה\אוניברסיטה, כשאין לך מקצוע אחר ביד, אין לך מה לעשות כדי להתפרנס אלא ללכת להיות עורך דין)
כלומר, החרד"לי ילמד יותר מן עמיתו הד"לי, מפני שזה מקצועו ותו לא, כפי שיאמרו על העורך דין או בעצם כפי שכבר אמרת אתה, [אבל העדפת להבליט את הצד הדטרמינסטי והאומלל במידת מה של הקיום האנושי, ועל עובדה זו נסובה תגובתי]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2009 12:23 לינק ישיר 

אפשרי,

אתה צודק בעקרון, אבל בהרבה מקרים מיכי צודק למעשה. הנוהל של להשאר הרבה שנים בישיבה [אם כשמדובר ב"הסדר מרכז" או אפילו בסתם הסדרניקים שנשארים כמה שנים אחר השירות] הוא מבחינה תעסוקתית סוג של מלכודת, מפני שאדם שמוצא עצמו בגיל 28 עם שלשה ילדים ובלי שום השכלה אחרת יטה להשאר בתוך עולם התורה בתפקיד כלשהו.

כמובן שזה יכול לקרות גם למי שהשקיע כמה שנים בלימוד מקצוע אחר, אבל שם זה פחות שכיח כי המסלול בדרך כלל יותר תובעני ו"זורק" את מי שלא מתאים. בישיבות כל אחד יכול להשאר ואין סלקציה אפקטיבית.

התוצאה של זה בעייתית בשני מישורים. מחד - לפעמים מדובר על אנשים חסרי כשרון במיוחד ואף גרוע מכך, ואז כשאתה  מגלה אותם כמחנכי הבנים  או הבנות שלך זה לא תמיד מלבב. 

מאידך - כבר שמעתי לא פעם קיטורים מאנשים שמתמרמרים על רבניהם שכיוונו אותם למערכת החינוך. מדובר בעבודה תובענית ושוחקת שאין שכרה בצידה,  וכאשר  אדם מגלה שהוא ממש ממש לא נהנה ממנה כאשר עול משפחה תלוי כבר בצוארו  כמפרנס ראשי זה לא בדיוק נעים. התרשמותי הבלתי אמצעית היא שממדי הבעיה גדולים. ראיתי כבר כמה וכמה עובדי הוראה שלקחו שנת הפסקה וניסו קריירה אלטרנטיבית, ולמיטב זכרוני לא ראיתי עדיין אחד שחזר לכיתה בסופו של דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2009 12:32 לינק ישיר 

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 17/07/2009 12:30:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2009 16:01 לינק ישיר 

לשנרב

"מה שנראה לי הוא שהחרד"לים סבורים שכל אשר בשם יהודי ירא שמיים יכונה חייב לברוח בזעקות שבר מכינוס שכזה. כנראה הנחת היסוד היא מה שכתב ר' משה פיינשטיין, שאין באמת נטיה הומוסקסואלית ומי שעוסק בכך הוא מין רשע רקוב שכזה שנהנה מעצם הסטיה. זה בדיוק התחום שבו ישנה התאבכות מסוימת בין ההלכה לתפיסת העולם המטה הלכתית, ולכן כאן עולה באמת השאלה מה מקומה של המטה-הלכה ומה היא מכילה אם בכלל."
כך כתבת.

ושוב אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך ואתה מפריח סיבות ללא בסיס עובדתי.

הרי גם עם הרפורמים לא רוצים רבנים חרדים /חרדלים לשבת יחד האם זה בגלל שמשה פיינשטיין חושב שאין בכלל רפורמים ומי שהוא רפורמי הוא סתם רשע רקוב?

לא רוצים לשבת לא בגלל משה פיינשטיין.
לא רוצים לשבת כי ישיבה בצוותא כשווה בין שווים עם חוטאים נותנת לדעתם של הרבנים הללו לגיטימציה לחוטאים המתימרים לטעון שהם לא חוטאים.

" ומה היא מכילה אם בכלל"

שאלה טובה.

ואגב בהקשר לכותרת האשכול היום בעיתון "בשבע" בכותרת ראשית- נשיא איגוד רבני צוהר מגבה את דבריו של הרב יהושוע שפירא:"הפיכת הפשרנות ההלכתית לאידאולוגיה-תופעה חמורה" 

תוקן על ידי צענערענע ב- 17/07/2009 16:02:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2009 17:39 לינק ישיר 

והפיכת הקיצוניות ההלכתית לאידיאולוגיה היא בעיה לא פחותה. בכלל, כל דבר צריך להידון לגופו, ולא צריך לפעול לפי מגמות כלליות (פשרנות, או קיצוניות. חדשנות, או שמרנות). צריך לפעול לפי האמת.

צענע,

יש לך משהו נגד ר' משה פיינשטיין? האם השמטת התואר מכוונת? את יכולה בכלל לנהוג מנהג שולמית אלוני ולומר פיינשטיין משה (על משקל 'יוסף עובדיה').

אפשרי,

כבר ענה לך נדב, אבל הוא ענה רק טכנית, ויש גם הבדל מהותי. ההישארות בכולל אינה בחירת מקצוע, שהרי נשארים ללמוד בגלל הערך של הלימוד ולא כמכון להכשרת מלמדים. רק כשיש מצוקה ומחפשים פרנוסה, יוצאים ללמד., ואז גם מתברר שלא צריך את כל ה'מלמדים' הללו. לעומת זאת, הליכה לרכוש מקצוע היא מתוך תכנית מראש להתפרנס מכך. אז הדמיון שעשית הוא פורמלי בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב שפירא: צמחת אצלנו תנועה רפורמית-חרד'ל מול דת'ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.