בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב שפירא: צמחת אצלנו תנועה רפורמית-חרד'ל מול דת'ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2009 02:45 לינק ישיר 

צענע:

צענערענע כתב:

ולגבי הציבור החרדי-מכיוון שהבעיות אצלו הן בעיות הרבה פחות חמורות מאשר בציבור הדתי לאומי (שהצעירים שלו נוטים יותר ויותר לכיוון החילוני)הנושאים שהם דנים בהם הם פחות עומדים ברומו של עולם -אז אולי טוב שכך? הציבור החרדי הוכיח שהוא מצליח היכן שהציבור הדתי לאומי נכשל.(ועובדה שהחרד"ל מבין זאת ומחקה את החרדיות) האם הצלחה בשטח אינה חשובה יותר מדיונים מילוליים על רמה גבוהה ?

בא נגיד שלא מצאת את השבוע הכי מוצלח לומר את זה.
הציונות הדתית ,גם בימיה הקשים ביותר , לא התקרבה לרמות כאלה של ברבריות שהפגין הרחוב שחרדי בשבועות האחרונים.
אני מקווה שכל מי הדתיים הלאומיים ,שיש בליבם איזשהי קנאה לציבור החרדי,רואים את מחזות הימים האלו.רואים ומפנימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 10:17 לינק ישיר 

מי שאחזו,
לא שבענו כבר מהשבטיות המיותרת הזו ?
נכון יש צדדים שבעייתים הרבה יותר בציבור החרדי מאשר בדתל"מי ויש כאלו שבעייתים יותר בציבור הדתל"מי. איזו תועלת יש מהטחת האשמות הדדיות והתבצרות של כל צד בעולם שלו על תועלותיו ומגרעותיו ?   חוץ מלקבע את המצב הנוכחי שממילא רחוק מלהיות מושלם .
לא הגיע הזמן שנחליל לפרגן אחד לשני, על מה שטוב בו, בלי להתעלם מכך שאצלי יש דברים מסוימים בהם אני טוב יותר מכם ?
                                    מה דעתך ? (שאר חכמי הפורום מוזמנים גם הם להגיב, למרות שנדמה שלאחרונה הם בלעו את הלשון או איבדו את מאור עינהם רח"ל בכל הקשור להודעות שאני כותב...
 מה שאני מוכרח לומר שקצת מוזר בעיני...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 10:36 לינק ישיר 

איש ציפור

ממעוף הציפור הכל נראה לפעמים אחרת, ולא רואים את האנשים בכללותם רק את ראשיהם.

זו לא שבטיות- זו המלחמה על דרך חיים, זה מאבק על הדרך הנכונה,
כשהחרדים טוענים כי דרכם היא הדרך היפה והנכונה ואין בלתה, וטועי הלב בקרב המחנה פוזל לעברם, חשוב להבליט את דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 10:54 לינק ישיר 

ירוחם,
אתה צודק אבל זה לא סותר את מה שאמרתי.
אתה יכול להדגיש את "דרכיה דרכי נועם" תוך כדי הטלת רפש על דרכם של האחרים שלא נוהגים כשורה בענין הזה להבנתך (ובעצם גם אובייקטיבית) ובכך בעצם לחתוך את הענף עליו אתה יושב. (וגם לגרום לצד השני להתבצר בעמדות שלו כנגדך...)
או לומר אכן  "דרכיה דרכי נעם" וזה קודם כל מחייב אותי . כדאי גם לכם לאמץ את הדרך הזו, זה יקדם גם את האינטרסים שלכם קדימה, ובמיוחד את האינטרסים והערכים המשותפים לשנינו, והם לא מועטים כלל להבנתי.
              שבוע טוב לך, ותודה על התגובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 11:15 לינק ישיר 

איש ציפור
תודה על הצעתך הנכונה-  איני יודע לאיזה דרך אתה שייך,- אבל באמת ניסית פעם לדבר פעם אחת עם חרדים?
לא עם חרדי בודד, שזו גם בעיה בפני עצמה, הם לא מקשיבים לך, אסור להם להקשיב לך, כל מה שאתה טוען כנגדם, בהגיון ובדרכי נועם, אתה נתקל בביטול במקרה הטוב, ובקיר אטום במקרה יותר טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 12:22 לינק ישיר 

בהחלט יצא לי.
יותר מפעם אחת.

אם יודעים עם מי לדבר, ואיך מגיעים לתוצאות לא רעות...
אם לא מגיעים לתוצאות לא נעימות. (חוויתי את אלו כמו את אלו...מה יותר ומה פחות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 15:14 לינק ישיר 

איש ציפור

האמן לי בתוך עמי אני יושב- או ישבתי, אדם בגילי כבר לא מחליף חברים, כמעט רוב חברי הם חרדים,
בכל הדרגות וגוני השחור. וגם שחור לבן- זברה, עם כולם אני חי באהבה אחוה בעיקר שלום ורעות,

לפעמים אני עושה שקר בנפשי, ולא אומר את דעתי. חבל על הזמן- אין עם מי לדבר, על הנושאים המועלים כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 15:32 לינק ישיר 

לדעתי זה מאוד בעייתי לנהל דו שיח (ולמצוא מכנה משותף ואח"כ גם לעשות פשרות) אם אדם שנותן קדימות לרגשות, לאינטואיציות ולגחמות שלו על פני השכל ועובדות המציאות המגיעות מהחושים. על מה יש לדבר איתו? הרי הוא מרגיש שדעתו תואמת למציאות, וזהו. מבחינתו זה מספיק. לא איכפת לו ממך. אין לו בעיה לרמוס אותך. נסה להסביר לו שאתה רואה, שומע, ממשש, מריח וטועם את ההיפך. קל וחומר אם תנסה להסביר לו שאתה מרגיש את ההיפך (שזה בדיוק הכלי הכאילו-קוגניטיבי שהוא משתמש בו..) לדעתי אדם שמחפש אמת וצדק ישמור נפשו ויתרחק מהשקפות עיוורות כנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 15:49 לינק ישיר 

ירוחם,
רק על עצמי ועל ניסיונותי ידעתי לדבר. אם ניסיונך אחר, אין לי טענות כלפיך.
רק שתדע שגם אתה יודע רק על הפן שלך במציאות, ואל תמהר להסיק ממנו שזה נכון לגבי כולה.

אפיק,
אכן. רק שלא הבנתי מספיק את הקשר לדברים שלנו.

מי נותן קידמות לרגשות ? בהכרח לא אכפת לו ממך ואין לו בעיה לרמוס אותך וכד'?

אם תבאר קצת יותר אולי אבין את כוונתך, ואוכל להתייחס אליה ביתר דיוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 23:24 לינק ישיר 

אישציפור,
הכוונה שלי הייתה כללית.
מי שעונה לתיאור הזה מתאים גם למסקנות.

זה נכון לרבנים שדיברו על גאולה גם יום לפני הגירוש, זה נכון למרצה האתאיסט-פצפיסט שעושה איתי מילואים ושלא מסוגל לחשוב בצורה ישרה, זה נכון לשופט בדימוס אהרון ברק שלא מסוגל לספק הגדרה רציונאלית למושג שסביבו הוא עשה קריירה (זכויות אדם ואתיקה) וזה בעיקר נכון לנטורי כרטא, תולדות אהרון, וכו' שמתנגדים לציונות אבל היו נכנסים כמו כולנו לקרימטוריומים במידה והפלסטינאים היו מנצחים.

שמע, אני עדין מזועזע מהאלימות של חברי תולדות אהרון.
אם היית שואל אותי מי מסוגל לכזו התנהגות ברברית, שיבטית ופרימיטיבית, הייתי מנחש שזה איזה שבט ציידים מאפריקה או שבט קניבלים מיערות דרום אמריקה.

איך יש להם את החוצפה ללכת לעזרה סוציאלית, לעזרה רפואית, לבית יולדות, להנות ממערכת כבישים נורמלית, ממערכת ביוב, תאורת רחוב וכו' ואח"כ להגיד שהם לא רוצים קשר לציונים?

אגב, אם הם חושבים שיש עיניין של העומד לדין לקבל את סמכות בית הדין- מעניין מה הם היו חושבים על זה שהחילונים לא רוצים להגיע לבית דין דתי בנוגע לחילול שבת (במידה והיה רוב דתי)
הרי לא מזמן הם יידו צועה ואבנים בגלל שחילונים נסעו בשבת.

מאחר שהם לא מכירים בסימטריה והדדיות בקשרים בין בני אדם, אני קובע שהם לא בני שיח. (מעבר לעובדה שהם באמת לא מעוניינים בדו שיח)
מצידי שישברו להם את העצמות.
למה?
הקם להורגך- השקם להורגו.
הקם להרביצך- השקם להרביצו.
הקם לאונסך- השקם לאונסו.

תוקן על ידי - אפיקבנגב - 19/07/2009 23:31:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 12:25 לינק ישיר 

טוב,
יש משהו בדבריך.
אגב אני לא בטוח שאנשים נטורי כרתא אכן משתמשים ברשויות שהמדינה מעניקה להם.

לגבי תקציבים אני יודע שהם לא לוקחים מהמדינה (או לפחות אומרים שלא...) כעיקרון "לא להינות מהכופרים" וכד'.
בתור אחד שיוצא לו לעבור בשכונות חרדיות בירושלים בזמן האחרון אני מוכרח להצטרף לזעזוע שלך, בהחלט נחצו שם הרבה קוים אדומים.
  עם זאת היות והתפרעויות חמורות לא פחות ואף יותר אצל ערבים נענו באוזלת יד ברוב המקרים (באופן כללי ודאי) אני חושב שצריך לחשוב פעמיים לפני שנכנסים בהם בכל הכח...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 13:19 לינק ישיר 

איש ציפור 

מה דעתך? בשבוע שעבר היה גם ביקור אצל הנייה בעזה

http://www.youtube.com/watch?v=Jv8TW2Pts_w&feature=related

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 15:57 לינק ישיר 

אישציפור כתב:

איש ציפור כתב,
לא שבענו כבר מהשבטיות המיותרת הזו ?
נכון יש צדדים שבעייתים הרבה יותר בציבור החרדי מאשר בדתל"מי ויש כאלו שבעייתים יותר בציבור הדתל"מי. איזו תועלת יש מהטחת האשמות הדדיות והתבצרות של כל צד בעולם שלו על תועלותיו ומגרעותיו ?  
לא הגיע הזמן שנתחיל לפרגן אחד לשני, על מה שטוב בו, בלי להתעלם מכך שאצלי יש דברים מסוימים בהם אני טוב יותר מכם ? 

סליחה על השאלה הבלתי-אתית במקצת, אבל "איזו תועלת יש מפירגונים הדדיים מצד אחד למשנהו"?
זה כמובן יותר נחמד, ואולי אפילו יותר מוסרי, [בעובדה זו ייתכן כמובן להטיל ספק, אבל זה לא המקום]
אבל בדיונים עסקינן, וב"עצור כאן חושבים" קיימינן.
בכדי ליצור שיח איטקטואלי משותף, ולנהל דיון ברמה גבוהה, יש לשמור על כללי ויכוח נאותים.
כשלדעתי, החשוב והראשון שבהם, הוא, היות הויכוח מתנהל בצורה עניינית.
נדמה לי שאתה תסכים איתי, כי פירגונים אינם ענייניים, בדיוק כשם שהטחת אשמות הדדיות הן אינן ענייניות.

השאלה אם לפרגן או להטיח אשמות, היא שאלה שכבודה במקומה מונח, אבל היא אינה שייכת בשום פנים ואופן, לתוכנו של הויכוח והדיון. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2009 16:17 לינק ישיר 

אפיק
אל תשקה אותם כל כך הרבה. חוס על הכנרת

כדי לחסוך במים העשויים להתאדות לשוא רצוי להשקות השכם בבוקר

תוקן על ידי אח_של_השכן ב- 20/07/2009 16:14:18

טוב שכן קרוב מאח רחוק?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2009 16:20 לינק ישיר 

בישיבתי היו אומרים:

הבא להשכימך השכם להורגו....

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב שפירא: צמחת אצלנו תנועה רפורמית-חרד'ל מול דת'ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.