בית פורומים הנה ימים באים

חרדים מול חרדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/7/2009 14:15 לינק ישיר 
חרדים מול חרדים

חרדים: מו''ל חרדי של עיתון מקומי בחיפה תובע אדמו''ר ורב  

יעקב קינד, מו"ל חרדי של עיתון מקומי בחיפה והסביבה, תובע את האדמו"ר מנדבורנא - חיפה ואת הרב יעקב אברג'יל, ברבע מיליון שקל כל אחד, בגין מכתב נגד העיתון שבבעלותו שנחתם על ידם והופץ בעיר. קינד מאשר, ומודיע: "אני מנהל משא ומתן מול הרבנים בנושא"

שמוליק שיף08/07/09 | 12:17

הלם בקרב עסקני חיפה: מו"ל עיתון "חדשודתי", יעקב קינד, הגיש תביעת פיצויים בסך חצי מיליון שקל נגד האדמו"ר מנדבורנא - חיפה (הרב דוד לייפער), ונגד הרב יעקב אברג'יל, רב קהילה בעיר, כך נודע ל"חרדים". קינד טוען בכתב התביעה כי האדמו"ר והרב חתמו נגד העיתון שבבעלותו וגרמו לו נזק כבד.

לפני יותר מחודש הופץ בעיר מנשר מטעם רבני העיר, בו נכתב כי עיתון "חדשודתי" אינו שייך "לחרדים לדבר השם, ויש להינזר מקריאה בו", בשל העובדה ש"העיתון מפרסם כתבות ופרסומות שאינם מתאימים לרוח היהדות". הרבנים הוסיפו כי "כל הפרסומים מטעם מערכת העיתון על מכתב תמיכה בשקר יסודם".

על המנשר חתמו רבני קהילות בעלזא (הרב מאיר רכניצר), גור (הרב ישראל רוסט), סערט-ויז'ניץ (הרב דוד זולדן), וכן הרב יוסף יחיאל במברגר, רב הציבור הליטאי, הרב יעקב אברג'יל, והאדמו"ר מנדבורנא. הרב סירוטה מהעדה החרדית תמך בעיתון, אך חזר בו בכתב ידו לאחר שנודע לו על מכתב רבני העיר.

עסקן ידוע בעיר אמר ל"חרדים" כי הרבנים עקבו אחר העיתון, וביקשו לעצור את התדרדרותו. "הוא פרסם את שפע שוק, וקומם עליו את חסידי גור. פעם אחת נכנסה מודעה על ערב היכרויות, ובפעם אחרת נכנסו תמונות מטושטשות של נערות לעיתון. הרבנים הזהירו את קינד, אבל הוא התעלם", טוען העסקן.

מכתב הרבנים נגד העיתון

מו"ל "חדשודתי" יעקב קינד אישר את הידיעה, והודה בשיחה עם "חרדים" שהגיש תביעה לבית הדין הרבני בחיפה נגד הרב אברג'יל ונגד האדמו"ר מנדבורנא. "מטרת התביעה היא לברר מדוע הם חתמו על פשקוויל נגדי, לפני שביררו את העובדות ואת האמת לאמיתה", טען, וביקש להימנע מפרסום הדברים.

לטענת קינד, שמחזיק בשותפות גם העיתון התמונות "כל העולם כולו", החתימות נגדו גרמו לנזק כלכלי גדול לעיתון "חדשודתי". את הנזק הוא מעריך בכחצי מיליון שקלים, אותם הוא מצפה לקבל מהרב אברג'יל ומהאדמו"ר מנדבורנא. "למרות התביעה, אני מנהל משא ומתן בנושא מול הרבנים", גילה קינד.

הרב מאיר סירוטה מהעדה החרדית חזר בו מחתימתו בעד העיתון, וכתב כי "ראוי שיהיה בפיקוח רבני חיפה, ועל כן אני מוריד את הפיקוח שלי מזה". יעקב קינד טוען, שהדבר נעשה "בלחץ הליטאים מנווה שאנן, שעשו טרור לרב סירוטה". "הם פגועים מכך שלא סיקרתי אותם בדיוק כמו שדרשו ממני", הוסיף.

מקור: http://www.haredim.co.il/ViewArticle.aspx?catID=1&itmID=599

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > חרדים מול חרדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext