|
|
| נשלח ב-27/9/2009 00:48 |
|
| |
| סנשו_פנשה כתב: |  | | אולי מישהו יכול להסביר לי, למה אמירה של חכם שמת לפני מאה שנה זה מקור, ואילן גדול? ואמירה חכמה מאד של אדם חכם גדול שחי - אינו מספיק מקור? מתוך כל המחקרים שנעשו- היום האנשים הרבה יותר חכמים מלפני מספר דורות, או הרבה דורות,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2009 01:07 |
|
| |
כל המחקרים מוכחים שכל מי שטוען שכל
המחקרים מוכיחים משהו הוא מצחיק ולא מבין מה הוא סך
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2009 06:41 |
|
| |
מנקש,
לקח לי רגע להבין את המסר בהודעה לפני האחרונה, אבל הוא לא נכון. ירוחם ציטט מחקרים, ונתבקש להביא מקור מדעי לעובדות הללו. לא מדובר על בקשת ציטוט של מקור תורני.
ובהודעה השנייה, כוונתך ודאי ל'שח' ולא ל'סך' (שהרי קי"ל דסיכה כשתייה).
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2009 10:34 |
|
| |
איזה מחקרים? על התפתחות החכמה ? אתה רציני? לפי איזה פרמטרים ? אולי השוואת ההתפתחות
הקוגנטיבית של ילדי הגן במבחני האי קיו למבחנים זהים של תקופת הרנסנס?
אגב אני העדפתי להשאיר "סך" . הוא נכון יותר בהקשר .
גמר חתימה טובה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2009 10:41 |
|
| |
סנשו.
לא אין כונתי ננסים על כתפי ענקים, היום חיים הענקים, מכל בחינה, הרי תסכים איתי כי רק מבחינה טכנית- הידע העומד לרשות האדם היום , היא פי אלף ויותר מהידע שעמד לרשות הדורות הקודמים,
ועכשיו אתה ודאי תעבור לסופרלטיבים המקובלים, וכו' וכו', אלו מעשיות, אין בדברי לשלול הופעתם של מספר ענקים, אני דברתי על הכלל,
בענין הוכחות- הדברים התפרסמו ומפורסמים, הבדיקה הפשוטה ביותר היא
-ראה את הילדים של היום, ושאל את הוריהם,וראה את הוריהם!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2009 13:20 |
|
| |
ב"ננסים על כתפי ענקים" הענקים הם סך כל הידע של הדורות הקודמים. אם כוונתך שהיום אנחנו יודעים יותר זה כנראה נכון, זה לא אומר שאנו חכמים יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2009 14:50 |
|
| |
סנשו
אין לו לאדם רק מה שעיניו רואות ושכלו מבין.
מעיד אני על עצמי ,כי אני נחשף לפירסומים תורניים, של חכמי הדור הזה, ואני לא צריך להשוות כי כל השוואה מיותרת.
ואל תביא לי יוצאים מהכלל- כי גם כיום יש יוצאים מהכלל, ולא את כולם אני מכיר, ואפילו לא את מיעוטם, ולכן עאכו"כ
איני רוצה להחמיא אבל יש כמה גיבורים המסתובבים בתוכנו כאן, בדרך כלל איני מסכים לרוב, לדעתם, אבל הידע החכמה והעמקות, לעולם עומדת.
|
|
| נשלח ב-4/7/2012 12:02 |
|
| |
מיימוני,
אתה שולח כל פעם לאשכול זה כדי להסביר את שיטתך ביישוב הסתירה בין אל פילוסופי בלתי גבולי ובין אל יהודי מתערב ומושפע, אבל משום מה אני לא מצליח להבין את היישוב. האם תוכל לומר אותו בדרך פשוטה שתובן גם לי ? תודה.
אישציפור,
נהניתי מתגובותיך באשכול זה. חבל שאינך מגלה יותר מעומק השקפתך גם לדורות העכשוויים של הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2012 12:22 |
|
| |
שותפי ואיך אתה מסביר?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2012 12:43 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | שותפי
ואיך אתה מסביר? |
|
ראה האשכול שפתחתי על חידוש עולם האצילות ע"י הרשב"י והסתיים בגילוי האידרא זוטא בל"ג בעמר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2012 18:00 |
|
| |
שותף
ברוך השב!
כמה טוב לגלות שיש מי שמתעניין ומתאמץ.
חוששני שלא אדע להבהיר יותר טוב ממה שניסיתי קודם.
אולי כדאי שתכתוב מה הבנת, מה מעורר קושי, ומה טיב הקושי (סתירה, אמירה ללא תוכן ברור, ועוד).
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2018 08:40 |
|
| |
ספרן
איקון ירוק, כרגיל.
דימו אותך ולא כפי ישך – מה אנו יודעים על הקב"ה ע"י: הרב יובל שרלו ריבונו של עולם: הדברים שאפשר ושאי ´אפשר לדעת עליו (מסה. פורסם ב´אקדמות , בשינויים מעטים כח, אדר תשע"ג)כיון שהאשכול הזה נכתב לפני זמן רב, אפשר שהמסה של הרב שרלו ראויה לאשכול משלה. למשל עקב המשפטים הבאים:
מפני מה האדם המאמין חש בחסימות רוחניות בדרכם של הראשונים? מפני מה המצוקה נותרת על כנה? מפני מה לא ניתן להכחיש את העובדה כי על אף שהתרגלנו לקרוא כך את התורה – אין הדברים עולים יפה? הרב קוק במכתבו ליצחק אייזיק הלוי (מחבר הספר "דורות ראשונים") פתח שני פתחים להבנת המצוקה הזו. ראשית, חלק מההנחות הפילוסופיות הנמצאות בדברי הראשונים אינן זהות להנחות הפילוסופיות שלנו. הרבה ממה שנחשב בימי הראשונים כ"שכל הפשוט" אינו מוכר עוד ככזה על ידינו. תלמוד תורה הוא מפגש של האדם הלומד עם התורה הנצחית, דרך המתווכים השונים – חכמינו - לאורך הדורות, וכשאנו משתנים בצורה משמעותית, המפגש עם התורה לובש פנים אחרות. עצם ההנחה שיש בשכלנו כדי לפענח את העניין האלוקי המופשט אינו קיים עוד בתפיסה השכלית שלנו. דוגמה נוספת: ראיות ריה"ל המבוססות על ההנחה שאין אב מנחיל שקר לבניו אינן מתקבלות עוד על ידינו כראיות חותכות. גם הדיון המצוי ברמח"ל בדבר מניעיו של הקב"ה לבריאת העולם – "דרך הטוב להיטיב" – אינו מתקבל עוד כתקף, בשל ההנחות הבלתי הכרחיות הטמונות בו. לא זו בלבד, אלא שגם הצורך להוציא את המקרא מפשוטו בדרך עקבית ושיטתית – הולך ונעשה קשה יותר. שנית, אנו מחפשים תשובות לשאלות אחרות לגמרי. השאלות שאנו שואלים אינן רק כיצד מתיישבת התורה עם הפילוסופיה, אלא שאלות הנוגעות לקיום הדתי. דוגמה לדבר, כפי שנראה בהמשך, נמצאת בדיון על התפילה, שכמעט ואינו מצוי בדברי הראשונים, ואילו לדידנו הוא מהשאלות היסודיות ביותר באמונה. השאלות שאנו שואלים על מוסריות ההנהגה האלוקית, על מקומו של האדם מול ריבונו של עולם, על מהות התורה שבעל פה ככוח יצירה ולא ככוח ציות בלבד וכדו', הן שאלות שלא מוצאות את מקומן בתפישות עולם אלו. דור ודור והתמודדויותיו. אולי כדאי לפתוח אשכול וכבר עכשו?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2018 10:49 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  |
אולי כדאי לפתוח אשכול וכבר עכשו?
|
|
לא, לא כדאי לפתוח אשכול. הרי השלישי יבוא, ישאל את השאלות שלו ושוב יכתבו לו שהוא "מטריל"...
אף על פי כן... כל עוד אין ליהדות תשובה לשאלה "........." וכל עוד היהדות איננה יודעת "למי אתה מתפלל"....
אז אפשר לומר בצורה הכי ברורה וכואבת "היהדות לא מכירה את אלוהים".
אתה רואה שלא כדאי לפתוח אשכול?
|
|
|
|
|