בית פורומים הנה ימים באים

אביתר בנאי פורח באויר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/7/2009 07:48 לינק ישיר 
אביתר בנאי פורח באויר

הבנתי שבהופעות שלו הוא מקרב בחורים חילוניים ועושה קידוש השם גדול ומצטט דברי תורה בין השירים,
  אמרו שהוא גר בבני ברק והוא אברך
ושהמשפחה נבהלה מתהליך החזרה בתשובה הקיצוני לדעתה שהוא עבר וכיום הם השלימו עם זה.
 ,
לא הבאתי קישור לכתבה כי היא עם שירים ואנחנו בימי אבל כעת.

אלבומו של אביתר בנאי "לילה כיום יאיר" כבר הגיע למעמד "אלבום זהב". בראיון נדיר הוא מספר על תהליך ההתחרדות שעבר, על החיבור בין דת למוזיקה, בין סיפור תלמודי לסרט של ספייק לי ובין צוותא לבית הכנסת של משפחת בנאי בירושלים
סיון רהב-מאיר | חדשות סוף השבוע, חדשות 2 | פורסם 11/07/09 21:50:16
אביתר בנאי הוא כבר קונצנזוס. אלבומו החדש "לילה כיום יאיר" יצא לפני כשבועיים וכבר הגיע למעמד "אלבום זהב" על מכירת למעלה מ-20 אלף עותקים. שני השירים שיצאו ממנו לרדיו "אותיות פורחות באויר" ו"עד מחר" (שגם זכה לקליפ יפהפה) הם שני השירים הכי מושמעים ברדיו בארץ בחודשים האחרונים.
ועכשיו בנאי מוכן גם לדבר על התהליך שעבר, שעומד ברקע ליצירת האלבום. בראיון נדיר לסיון רהב-מאיר מחדשות 2 הוא מספר על ההתחרדות, שהתחילה מהספר "פרקי אבות": "לא ידעתי שמתחת למרצפות הבית שלי מסתתר כזה אוצר. התייחסתי לזה כפולקלור של בית כנסת ורק אחר כך הבנתי שזה יכול להגיד לי הרבה על איך לחיות את החיים שלי".

בנאי לוקח את רהב-מאיר אל בית הכנסת "של הבנאים" בירושלים, בית הכנסת בו קרויה הפרוכת על שם סבו, בית הכנסת בו עלה לתורה, בו נשא את אשתו רות ובו עבר ברית מילה ילדו הרביעי, דוד. התחרדותו התרחשה במקביל לחזרתם בתשובה של אחיו, מאיר בנאי ודודו, אהוד בנאי. אביתר מודה שהוא הקיצוני מבין שלושתם, ולא פוסל אפשרות שכולם יחד, כל הבנאים, יופיעו פעם על במה אחת.
על השיר המצליח "אותיות פורחות באויר" הוא מספר שנולד בשילוב שבין סיפור תלמודי על שריפת גווילי תורה לבין סרטו של ספייק לי "עשה את הדבר הנכון" בו מצית אחד הגיבורים חנות באמצעות גפרור.

על החיבור בין חזר בתשובה למוזיקה, בין אמנות לאמונה, מספר בנאי: "המוזיקאי שבי שאל 'מה אתה עושה לי?'. לא רציתי לעשות מוזיקה של 'יה בה בם', שמחה כזו, זה לא אני'".

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2009 08:26 לינק ישיר 

מעניינת מאו ד חזרתם בתשובבה של אנשי הבוהמה של ישראל
קצת קשה לי לעכל איך אחד שנמצא עמוק בפנים מצליח לחדור את כל הקליפות ולחזור בתשובה

תחשבו על זה זה לא קל

אבל רק דבר אחד יכול לגרום שאנשים כאלו יחזרו בתשובה

טאטאה
כן ריבונו של עולם רק הוא כשהוא נותן למישהו את הזכות הזאת לחזור בתשובה אז כל המסכים נבקעים וכול האנשים המתאימים מגיעים ואומרים את הדברים הנכונים ברגעים הנכונים וזה קורה

אשמח לשמוע עוד רעיונות איך אחד כזה מצליח לחזור בתשובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2009 08:45 לינק ישיר 

ראיתי תכנית שנקראת הבית היהודי בערוץ אחד תכנית על חסידי ברסלב הביאו את יובל דיין ונועה ירון שחזרו בתשובה
הם היו בשיא הטומאה התל אביבית אנשי טלויזיה ותקשורת  ומספרים באותה תקופה היה גל עצום של חזרה בתשובה בתל אביב והרב יובל דיין מסביר את זה שנפטר ישראל אודיסר הצדיק זה עשה הרבה רעש בשמים
וזה גרם למהפכה בתל אביב

הבר אורי זהר מספר ששאלו את אחד גדולי ישראל איך אורי זהר הצליח לחזור הוא אמר בגלל תפילות של סבים וסבתות ואורי זהר מספר באמת הוא מכיר הרבה עם נפש יותר עדינה ממנו שהם היו צריכים לחזור ולא חזרו והוא תולה את חזרתו בתשובה בעניין הזה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > הנה ימים באים > אביתר בנאי פורח באויר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext